marți, 27 septembrie 2016

Urmărind dezbaterea Clinton Trump pentru prezidenţiale în America

Am fost martorul dezbaterii de la Hostra University întâi pe A3 care făcea traducere în română.am renunţat şi am trecut pe Digi24 care a lăsat dezbaterea în original.
Ce impresia mi-a făcut dezbaterea?

În primul rând am observat că Donald Trump promite să readucă în SUA industria manufacturieră.
Mă întreb serios dacă omul crede asta? El care susţine tăierea taxelor la cei bogaţi, cu o să-i convingă pe colegii miliardari să redeschidă uzinele de autoturisme cu muncitori care sunt plătiţi la salarii SUA faţă de situaţia prezentă unde muncitorii sunt plătiţi în alte părţi cu salarii să spunem româneşti adică de 10 ori mai mici?

După mine la toate întrebările Donald Trump a ocolit răspunsurile clare s-a contrazis. a blamat pe alţii pentru ce a spus şi susţinut când a încercat să arunce vina pe cineva din stafful lui Hillary Clinton din 2008 pentru dubii asupra certificatului de naţtere al preşedintelui Obama.

A avut neruşinarea să spună ca de vină pentru declanşarea războiului din Irak sunt vinovaţi democraţii când Bush a declanşat invazia şi tot el a început retragerea prin acordurile cu guvernul irakian.

Cel mai stânjenitor moment pentru Trump a fost când a fost întrebat de ce nu-şi publică fişa fiscală privind veniturile sale şi el a bătut câmpii jenant.

Tot timpul a încercat să fie agresiv cu doamna Clinton, pe când ea a răspuns clar şi nu a ocolit răspunsurile la întrebări. 

Acum ca străin şi nevorbitor de engleză ca limbă maternă, engleza lui Hillary Clinton a fost mult mai clară decât bâiguiala lui Trump.

Şi concluzia celor de la CNN este că Hillary a dominat disputa, înainte de publicarea unui sondaj.

PS
Rezultatul sondajului telefonic CNN a fost că cea care a câştigat dezbaterea a fost Hillary Clinton cu 62% faţă de Donald Trump cu 35%. Aceasta în condiţiile în care audienţa a fost cu 10% mai mare la Democraţi decât distribuţia naţională a Republicanilor.

5 comentarii:

  1. Clintoniana are un anumit exercițiu al combinărilor de cuvinte și spurcării de vorbe cu care impresionează mințile slabe, este singurul lucru pe care l-a dobândit în peste 30 de ani de politică, dar pentru ce a făcut concret în ultimii 30 de ani nu este calificată pentru nici o puncție publică.

    RăspundețiȘtergere
  2. CNN nu este Clinton Nationl Network?

    RăspundețiȘtergere
  3. - Expresia "a cîștiga o dezbatere" nu mi se pare potrivită. Apoi pentru a alege un președinte sau un candidat pentru numeroase alte funcții nu mi se pare bine să te bazezi doar pe vorbărie; a fi bun de gură este adesea util dar nu este esențial. Și apoi nu odată cei buni de gură sunt tocmai escrocii.
    - Apoi, oricum alesul va fi cel numit de Congresul Mondial Evreiesc și Israel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sedinta mare a miliardarilor americani unde o sa cada la invoiala pe cine sa aseze in fruntea tarii indiferent de ce behaie Trump sau palavrageste cateaua de madam Clinton...Daca ia madam Clinton sunt curios daca o sa-si gaseasca ...un Monik (a) ca barbatul sau...

    RăspundețiȘtergere