luni, 10 octombrie 2016

A doua confruntare Clinton Trump la St Louis

Trebuie să recunosc că azi noapte m-am culcat foarte târziu pe la 2.30 a.m. Aşa că culmea m-am trezit la 4 dimineaţa exact când începea dezbaterea. Eram cheaun de somn, aşa că am ascultat prima declaraţie al doamnei Clinton şi am închis televizorul. M-am retrezit exact la 6 dimineaţa ca să urmăresc dezbaterea pe CNN după confruntarea televizată. Nu pot să spun decât că m-au şocat două lucruri, cea cu acuzele la adresa lui Bill Clinton şi cea cu Atorney General.
Bill Clinton a fost un afemeiat. Ca să acuzi pe Hilary Clinton de aventurile soţului ţine de patologic. Când tu Trump ai la inventar trei căsătorii şi declaraţii foarte sexiste despre femei, inclusiv la adresa fiicei sale după ce te scuzi public în dezbatere să o acuzi pe soţia lui Bill, candidata Hillary pentru ce a făcut soţul este vitamină pentru proşti.
Dar cel mai tare m-a şocat faza în care Trump a promis că-şi pune pRocurorul General să o ancheteze pe doamna Clinton după ce ajunge preşedinte a fost mult mai şocantă. Păi unde se află independenţa justiţiei pe care ne-o tot bagă pe gât ambasadorii americani în România?
Totuţi afacerea este nuanţată, pentru că Atorney General este în SUA echivalentul Ministrului Justiţiei, şi este răspunzător în faţa preşedintelui care este şi şeful guvernului. Dar pare excesiv şi în plus ameninţatul cu băgatul al puşcărie este cel mai nescuzabil.
Românii s-au revoltat în decembrie pentru lipsa de libertate, pentru că statul totalitar te putea băga în puşcărie dacă i te opuneai. Să declari tu Trump o astfel de aberaţie în ţara în care oamenii vor să ajungă exact pentru a se exprima liber, religios iniţial şi în orice fel ulterior este o blasfemie, care i-au dus pe comentatori la similarităţi cu Putin!

După sondajul CNN a reieşit că doamna Clinton a fost declarată câştigătoare 57% faţă de 34% pentru Trump.

Unii se vor încrunta poate de ce mă interesează aceste dezbateri Clinton Trump? 
Nu vreau să folosesc expresiile deochiate ale unui fost preşedinte român, dar declaraţiile lui Trump care implică alianţele SUA cu NATO şi mai ales ţările din Est nu pot decât să îngrijoreze. Un individ care este dispus să negocieze cu descreieratul de Putin chestiuni nenegociabile mai ales privind Estul european nu pot decât să mă pună pe gânduri.

Îmi amintesc şi eu că în 1995 am trecut şi eu prin St Louis, prima oară pe pământ american. Am oprit chiar lângă parcul unde se află Arcul simbolizând cucerirea vestului. Era o vreme când Mississippi era la cote de inundaţie, iar plimbarea prin  St Louis downtown ne-a dus pe mine şi Marinică Preda la o clădire cu aer public unde speram să rezolvăm probleme stringente, era un bloc privat şi în uşă era un cuplu cu o tânără tâmpitor de frumoasă care ne-a explicat despre clădire.

În rest era weekend, ploua şi oraşul era plin de negri.

5 comentarii:

  1. Auzi Jo,in cate locuri in lume are armata,flota,avioane simultane in lume SUA laudata de "pacifism " de tine si cate au rusii? Sunt acolo pentru binele omenirii ? In ultimii 50 ani cate tari au fost distruse de asa zisele trupe NATO ( aiurea SUA hotaraste tot...) ,disolvate, cu presedinti schimbati cum a vrut SUA de catre acest laudabil stat al dreptatii care se numeste SUA ? Si cate a facut rusii ? Mai las-o moale cu Putin ca Angela Merckel se intelege cea mai bine cu Putin ( economic ,nu crezi ca merg la sprituri...) chiar impotriva americanilor care nu o vad cu ochi buni. Cel mai agresiv stat din lume in ultimii 50 ani ( daca nu chiar de o suta ) este SUA,mai lasa-le incolo de comentarii pro America ca este jenant. Dupa 40-50 ani se dau drumul la lucrurile secretizate si o sa-ti enumar ororile facute de americani in America de sud,si in lume,in curand...sa le vezi fata reala.Da Joe,ma mir ca nu stii,in America familia inseamna foarte mult pentru americanul de rand ,este ceva sacru cand vrei sa ajungi in varf ,familia Clinton este destramata de 30 ani nu are ce cauta sa dea exemplu in fata natiunii americane,nu are calitatile necesare.Daca a putut sa fie conducatorul lumii Bush-junior,un handicapat poate fi si acest Trump,madam Clinton cat e de rea sigur nu,dupa mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe nu stiam ca esti membru in secta satanista a familiei criminale Clinton! Ce ti-au promis de ai ajuns in halul asta? Daca au ajuns sa-l inregistreze pe Trump prin vestiare inseamna chiar ca nu mai au argumente. In prima dezbatere Trump a fost foarte politicos din care cauza a parut poate slab. De data asta s-a dezlantuit si a maturat cu babeta si pe teme de cancan, dar si pe teme care conteaza pentru americani. Toate acuzatiile la adresa lui Trump sunt numai inventii ale presei, asa cum zice si el, combinatii de cuvinte fara acoperire reala, in timp ce acuzatiile aduse babetei sunt crime reale pentru care intr-o tara in care justitia nu este corputa locul ei ar fi la puscarie, exact cum zice Trump.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate o incercare de obiectivite n-ar strica cand comentezi subiectul asta, asa ca sunt de acord cu parerile anterioare

    RăspundețiȘtergere
  4. Citez: "oraşul era plin de negri"; ce sunt aia "negri" Joe? te referi la cetatenii afroamericani? Daca te-ar auzi doamna "secretara" cum vorbesti ti-ar taia "the balls"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Democratia americana este atat de impresionanta incat este pe cale sa indeplineasca si cel de-al doilea vis nereusit al dictatorului Ceausescu. In timp ce Ceausescu nu a reusit sa-l lase urmas pe fiul Nicusor, iata ca Bush tatal a reusit sa-l faca POTUS pe primul sau fiu retardat si acum a incercat si cu al doilea fiu retardat. In timp ce Ceausescu nu a reusit sa-si lase nevasta urmasa, iata ca violatorul Clinton este pe cale s-o faca POTUSA pe "crooked" Hillary. Dupa premiera primului POTUS negru, musulman si gay simultan iata ca democratia americana incearca o noua premiera mondiala, prima POTUSA femeie lesbianca. Acum se va vedea proportia de moroni!

    RăspundețiȘtergere