marți, 6 decembrie 2016

Amicus televisia sed magis amica veritas

În ultimul timp televiziunea pierde teren pentru că au apărut mijloace alternative pe internet.
Una din cele mai simpatice apariţii în ultimul timp este Flory din Vaslui.

O tânără frumuşică cu o mască pe figură ia în tărbacă obiceiurile strămoşeştei şi nu numai şi mai ales se ocupă de politichia autohtonă din punct de vedere al obiceiurilor mai mult sau mai puţin ruşinoase sau erotice. Are chiar un videoclip despre sărbătoarea naţională de 1 Decembrie.
Cele mai distractive sunt întreruperile telefonice ale mămicăi lui Flory care îi solicită contriobuţii financiare cauzate de aventurile etilice ale soşţului, adică tăticul cel beţiv!
Cei care vor să se amuze cu un umor sănătos şi caustic o pot vizita la

Dar să ne reîntoarcem la televiziunile de la cablu.
O senzaţie care a devenit virală imediat a fost poezia recitată de interpretul personajului Celentano din Las Fierbinţi. Actorul Adrian Văncică a compus o poezie tristă despre realitatea noastră când de necaz bem sau de bucuria zilei naţionale mai tragem po duşcă. Românii din diasporă au fost foarte emoţionaţi de mesajul realităţii poeziei care spune despre compatrioţii noştri răspândiţii peste tot prin Europa muncind din greu să aibă speranţa unui viitor mai bun.
Cei interesaţi o pot găsi la:

https://www.youtube.com/watch?v=aWB-pomu3VU

Ei bine, jurnaliştii de la Antena3 într-o inspiraţie sinucigaşă nu găsesc altceva mai bun decât să miştocărească această poezie. Eroii inoportuni ai acestei acţiuni, Gâdea, Badea şi Ciuvică au crezut de cuviinţă să-l asocieze şi pe actorul Florin Zamfirescu. Şi a ieşit un fiasco.
Pentru că actorul Florin Zamfirescu o fi el mare simpatizant sau candidat la semidefunctului PRM dar rămâne un actor, şi unul bun care înţelege să facă deosebirea dintre artă şi realitate. Văncică o fi făcând pe beţivanul Celentano, dar el este actor nu un beţiv în realitate şi poezia lui este o metaforă a sorţii destul de vitrege a conaţionalilor generic căpşunari. Ba chiar i-a ironizat cu un catren cam fistichiu, pe care o scris un alt idiot numit....I. L. Caragiale!

Aşa s-au făcut de râs atleţii ipocriziei şi datului în stambă pe sticlă şi pentru conformitate vă fac trimiterea:

http://adevarul.ro/entertainment/tv/gadea-badea-ciuvica-fost-calaii-vancica-vedetele-antenei-3-incercat-ironizeze-poezia-celentano-insa-invitat-le-a-dat-planurile-cap-1_5845971e5ab6550cb8240475/index.html

În această seară marele călău mediatic cu nume predestinat Gâdea l-a invitat pe prim ministrul Cioloş, pentru o execuţie care cum era de aşteptat s-a fâsâîit. pentru că reluând replica lui Cioloş Antena3 a devenit substitutul Radio Erevan. Ştirile şi informaţiile pe care le propagă sunt ipocrite, deformate, propagandistice, mercenare şi ami ales mincinoase.
De fapt Cioloş a trebuit să demonteze afirmaţiile mincinoase ale Antenei3 care dădea ştiri care de fapt priveau declaraţiile unui fost ministru de al său, care iniţia vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni al portului Constanţa, iniţiat de fapt de guvernul Ponta. Ori minciuna A3 era că Ciloş vinde portul Constanţa la olandezi.

Exact ca maşina lui Ivan Ivanovici care era de fapt bicicletă, şi nu a primit-o ci i s-a furat!
Cam aşa a decurs dialogul absolut nejurnalistic al lui Gâdea care disperat l-a chemat în ajutor şi pe arogantul Ursu ca să capete credibilitate. A fost acelaşi exerciţiu penibil l-a care a încercat să-l supună acest fost jurnalist Gâdea pe Crin Antonescu. Cioloş a avut tăria să răspundă la toate acuzaţiiel cu argumente. 

Pentru că A3 nu-şi dă seama prin aşa zişii săi jurnalişti care nu sunt decât nişte mercenari care sunt dispuşi să spune cele mai mari mizerabilisme pe post de adevăruri. 

Sunt ani lumină faţă de anul 2012, acum ei i-au locul TBR condusă de Culcer ca mincinoşii ei deontologi.

Nu sunt în stare să înţeleagă că nu pot minţi tot timpul pe toţi oamenii. de aia au fost depăşiţi de alt post de mincinoşi atroce, cei de la România tv.



Astea este părerea mea, care poate să nu fie a altora care sunt porniţi şi deja convinşi de adevărul minciunilor de la A3. Poate mă înşel , dar nu cred!







26 de comentarii:

  1. Joe, iesi din mocirla, scoate-ti cizmele si fa un dus, ca puti ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Perseverare Diabolicum , asa ca intre latinisti

    RăspundețiȘtergere
  3. Un post de televizune pt. idioti.
    Care adora circoteca/mahalaua/mistocareala.
    Lipsa de educatie, cultura si informare a televizomanilor bastinasi permite raspopitilor sa manipuleze la greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Marin, eu ma uit la A3. Sunt dispus sa facem o comparatie intre noi privind educatia (aici oricum pierdeti din start datorita postarii de mai sus), cultura si informarea. Numai ca sa va demonstrez un sablon de gust indoielinic pe care il folositi. Nu mai pomenest de dreptul la opinie, drept fundamental si de faptul ca cetatenii, indifferent de ce enumerati Dvs (pot adauga si IQ) au drepturi egale, inclusiv dreptul la vot. Cred ca opinii "elitiste" (recunosc, termen foarte discutabil) de genul celei enuntate de catre Dumneavoastra impiedica aparitia unei democratii reale in Romania. Si nu mass media.
      Nicolae Ivan

      Ștergere
    2. Afirmatia dv. conform careia pe un blog se poate face "o comparatie intre noi privind educatia, cultura si informarea" ma face sa inteleg de ce va numarati printre cei ce urmaresc A3.
      Cedez, prin urmare.
      PS
      Probabil ca il aveti ca model in privinta educatiei, culturii si principiilor pe "domnul profesor" Voiculescu, "politician si om de afaceri de succes" (cf. A3).
      Hot dovedit, puscarias si turnator al propriei familii (completez eu).

      Ștergere
    3. http://m.gandul.info/puterea-gandului/liiceanu-mai-onctuos-ca-o-crema-clinique-16018219

      Ștergere
    4. Putina decenta domnule Marin, si ceva mai mult bun simt nu va strica. PREA LE STITI PE TOATE, SI INCA BINE DE TOT (CREDETI). Mai cugetati .

      Ștergere
    5. Nu ma pot impiedica sa fac doar o mica observatie (a propos de cultura etc.): inaintea conjunctiei "si" nu se pune virgula.

      Ștergere
    6. bineeee nu ma formalizez cu virgulele, ca smartphonul face fite si nu am timp. ASTA SE POARTA SI PE FB unde cultura da pe dinafara. CE SA FACEM SI NOI ASTIA MAI BATRANI, NE LUAM DUPA TINERI.

      Ștergere
    7. Postatem obscuri lateris nescitis

      Ștergere
  4. Joe, limbaj si mentalitate de tip liiceanu, pora, basescu.Poti mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-ai atras multe "simpatii" cu subiectul asta legat de afinitati pur personale! Daca urmaresti sa-ti cresti audienta la blog, nu-I rea ideea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un subiect sensibil, abordat cu ura si limbaj necivilizat, cu multa patima. In fond mult zgomot, pentru ca adevarul e la mijloc. Nobody" s perfect in politica (peste tot in lume)

      Ștergere
  6. Atentia si ura manifestata de unii fata de A3 , in conditii democratice si deci de libertate a presei, nu demonstreaza decit ca sunt buni, ca lovesc la tinta, ca deranjeaza ... Daca doar 50% din "dezvaluiri" sunt adevarate, si sunt, merita sa minta in restul de 50%, sau sa exagereze !
    Iar reactiile celor loviti , stropiti de "mocirla" pe rever dovedesc cu prisosinta ca A3 are dreptate, pe ici pe colo, de la Basescu la Johanis si Ciolos . Asta conteaza restul nu. Fara greseli a fost doar Scanteia ... dar si fara "dezvaluiri" de nici un fel ! Cam asta ar vrea postacii anti A3 !


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Daca doar 50% din "dezvaluiri" sunt adevarate, si sunt, merita sa minta in restul de 50%, sau sa exagereze !"
      Care va sa zica, curat printzipuri, coane Mirciulica!:-)

      Ștergere
    2. Da domnule Mirciulica. Dar impatimitii nu pot judeca asa, ei au propriile fixatii. Nu ii scoti din tipar, ca nu pot bate prea departe cu judecata.

      Ștergere
    3. Daca A3 ar fi reusit doar trimiterea lui Mircea Basescu acolo unde e, atunci isi poate permite si unele ratari, raiesc si ei din "informatii pe surse" care pot fi mai bune sau nu . In discutia cu Ciolos s-a vazut :Ei au dat ca Ciolos vinde Portul Constanta, el zice ca e minciuna, de fapt e actiunea, declaratia unui ministru de-al lui Ciolos . Acum ce-i mai rau ca A3 vorbea de Ciolos sau ca Ciolos nu stia ce face ministrul. O fi gresit A3, dar Ciolos ori preia raspunderea ori il da pe ala afara , pe loc. Pe Facebook bizonii sunt manipulati la greu, cine se revolta, nimeni ! Ciolos cu actiunea asta a mai impins vreo 3% in urna PSD

      Ștergere
    4. Mircea tu eşti convins că prestaţia lui Cioloş ar fi avantajat PSD.
      Dar dacă este invers, dacă au constatat unii care nu sunt atât de convinşi ca tine şi mai ales inutil, ştii tu de ce? Că au în faţă un om decent, un ardelean de cuvânt, de caracter, care nu minte pentru că nu s-a implicat direct în alegeri?
      Care pe deasupra a fost hăituit de un individ care n-are nimic cu jurnalismul. Pentru că un jurnalist când ia un interviu,întreabă şi face comentarii minime.
      Asta nu este în niciun caz Gâdea, care-şi merită numele, un individ angajat să gâtuiască la ordin!

      Ștergere
    5. Pai "un ardelean de cuvânt, de caracter" , in plus si prim ministru, fost comisar european nu vorbeste asa despre un post de TV , cu licenta in ordine si legal. La Bruxelles daca scotea asta cu mocirla , cizmele si dusul, il trimitea Junker la baie de tot, dupa 30 de minute. La asta ma refeream, putea sa-i reclame "minciunile" lui Gadea fara zicerea de la GDS. Nu te mai fa ca nu intelegi ! L-a luat valul cu Pora si aia de acolo si s-a dus ...

      Ștergere
  7. AM O OBIECŢIE LA COMENTATORI.
    Rog a nu se înceta atacurile la persoană şi discuţii contondente între cei care postează opiniile.
    Prefer ca atacurile să fie făcute la adresa mea!
    Cei care au de împărţit ceva cu cei care îşi expun opiniile pe blog să le facă în altă parte!
    Disputele se pot face într-un mod civilizat, nu să degradeze în atitudini inacceptabile.
    În caz contrar am să şterg postările care conţin atacuri la alte persoane.

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde vezi tu Joe persoane. Exceptandu-l pe Vova, toti ceilalati sunt anonimi, intr-un fel sau altul. Iti dau un sfat, muta-ti conversatiile pe Facebook. Acolo cel putin idiotii utili au si ID.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu numai Vova, este şi Marin Ştefan şi Nicolae Ivan şi Mirciulică.
      Şi vorbind de anonimi chiar matale te dai aşa!
      Accept anonimatul pentru că unii sunt cam timizi să se expună pe de-a întregul. Cât timp nu devin toxici şi murdari în exprimare.

      Ștergere
    2. Cut the crap Joe. Cand m-am referit la anonimi, m-am referit cu precizie la cei care se simt indreptatiti sa aiba o o parere, oricat de cretina este. Nu ti-am cerut niciodata sa imi invadezi spatiul meu personal cu datul tau cu parerea sau al celor cativa idioti utili de aici care vin la pachet. Flip flopul tau permanent este binecunoscut. Nu eu am spalat cadavrele lui Ponta, Antonescu, Sova, Dan Voiculescu sau altor cativa ca ei. Noi ceilalti trebuie sa suportam duhoarea laturilor.

      Ștergere
    3. Nici pe mine nu mă entuziasmează toate opiniile.
      Stimate anonim, dacă nu-ţi plac opiniile mele, sau ale celorlalţi este foarte simplu!
      Ori îmi trimiţi un mail să te scot din destinatari, ori şi mai simplu, mă bagi în spam.
      Blogul are numele: ce părere aveţi.

      Ștergere
  9. Antena 3 in orice tara cu democratie solida ar fi inchisa nu ca nu are voie ci prin prostiile pe care le arunca..fara acoperire. Ar lua atatea amenzi in alta tara incat nu ar face face si ar falimenta...Porcul ala de Voiculescu continua sa dirijeze " temele " de la A3 chiar si din puscarie...Ciudat este ca miciunile lor au " prins" o mare parte din oameni cum si PSD-ula prins populatia tarii in mare procent chiar daca au avut un prim ministru puscarias,altul cercetat pt coruptie iar actualul condamnat cu suspendare. Asta-i pericolul,sa fii orb si gata A3 si PSD functioneaza cu succes...din pacate. Atunci sa ne ducem crucea...amin

    RăspundețiȘtergere
  10. Aud ca azi la mocirla vine Alina cu gasca , invitati!?
    Ce cauta aia acolo Joe, nu le pute, nu le e, rusine,
    frica de Liiceanu, tu te uiti sau ti-e scarba de duhoare,
    Duhoarea emanata de moderatorii A3 sau de invitatii P?L !?

    RăspundețiȘtergere