marți, 27 decembrie 2016

Iohannis a respins propunerea PSD ALDE

Preşedintele Iohannis a lămurit într-un speech foarte scurt o dilemă care crease tot felul de presupuneri, supoziţii şi conspiraţii. Este soluţia pe care o aşteptau toţi oamenii de bun simţ, inclusiv mahării PSD.
Atunci când trăieşti într-o lume complexă cu tot felul de ameninţări, mai ales externe, propunerea doamnei Sevil Shhaideh a fost mai mult de cât o idioţenie a fost o eroare ca să-l parafrazăm pe Talleyrand.

Aş vrea să subliniez o deosebire fundamentală între Iohannis şi fostul preşedinte, preşedintele de azi al României nu-şi pierde vremea cu justificări.  Contextul geopolitic de moment o făcea inacceptabilă din motive legate în primul rând de soţul sirian şi suporter al lui Bashar Assad. Nu poţi când faci parte dintr-o alianţă militară să ai un prim ministru cu probleme de siguranţă naţională şi mai mult cu ilegitimitate NATO. Cred că aceste argumente au atârnat greu în decizia domnului preşedinte la României.

Pe de altă parte cred că îmbătat de victoria la un scor ne mai obţinut de PSD, Liviu Dragnea şi-a pierdut orice urmă de bun simţ.
Nu a înţeles că votul dat PSD este rezultatul nemulţumirii populare a unei guvernări extrem de slabe în comunicare a lui Cioloş, care a părut a fi continuarea catastrofei lui Ponta. Altfel s-a ajuns la această propunere care sfidează votantul român, în primul rând al PSD.

Sunt sigur că PSD are alte persoane care pot ocupa fără nicio problemă acest post important, la fel de important ca al preşedintelui şi esenţial la politicile interne unde preşedintele nu are multe pârghii.

Ce se poate întâmpla?
O alternativă normală care ar înceta criza este să fie numită o persoană care să nu trezească probleme de felul pe le-a creat nominalizarea doamnei Shhaideh.

A doua alternativă ar fi confruntarea care ar distruge tot ce a câştigat PSD în aceste alegeri. Nu are rost să mai argumentez.

După mine acest gest, nominalizarea nepotrivită a primului ministru semnalizează şi începutul prăbuşirii lui Dragnea!

8 comentarii:

  1. Corect,Dragnea are minte cat o ghighilice,ma si mir cum dracu sta acolo in varful piramidei PSD fara sa-l ghiceasta nimeni cat de idiot este. Te contrazic doar la un punct din expunere,restul este logic si corect : "Votul dat PSD este rezultatul nemultumirii populare a unei guvernari slabe a lui Ponta" pai,nea Joe Mragnea al meu nu-i tot...Pontacnhe la actuala viitoare guvernare ?' Populatia a votat rosu ca asta-i culoarea care-i place cu puscariasi la putere cu sute de condamnati de la PSD deja in puscarii ,nu ai ce sa le faci,asta-i poporul roman,deocamdata. Incolo,asa-i,cum sa pui o cucoana,cu care eu nu am nimic,nu-i cunosc calitatile,care are un sot in guvernul sirian,noi fiind in NATO ? Lui narodache asta de Dragnea nu-i spune gagicaru-Tariceanu care mi se parea mai descuiat ? Chiar sunt toti idioti ? Stiu clar ca presedintele are voie sa refuze un candidat,pe al doilea nu-l mai poate respinge,Dragnea se face ca nu stie acest lucru si mai bine sa-l...suspende,ptiu drace...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciun Fericit si la multi ani LUMINATI!

      Ștergere
    2. - Akram Shhaideh nu a fost ministru în Siria !
      - Că alegerea nu a fost potrivită sunt de acord (nu pui o femeie și musulmană prim-ministru în România și pe deasupra doar o marionetă temporară; dar de ce trebuie să amestecăm aici NATO, UE și altele doar din slugărnicie și apelînd la teoriile conspirației. Și mă rog, ce am eu personal cu Assad?
      - Aud că undeva scrie că președintele este chiar obligat să își justifice acțiunile - cu atît mai mult cu cît este doar un neamț bovin.

      Ștergere
  2. Asta te respinge si pe tine Joe, daca te propune PSD-ul ... Alegeri repetate cu PSD-ul singur la 60% sau suspendare ! Daca-i bal , la bal ... pina ne saturam de rahatul asta care ne deranjeaza de 27 de ani, numit democratie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu oameni(!?)ca tine si ca Johannis nu putem avea LINISTE nici de sarbatori! Asa sa va ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Johannis a jucat foarte slab si uite asa am ratat sansa istorica de a scapa de PSD pentru totdeauna. Nu-mi aminesc in toata istoria PSD ca un lider PSD sa fi facut o eroare politica atat de grava ca cea facuta acum de Dragnea. In ce-l priveste pe fostul presedinte sunt sigur ca nu ar fi ratat sansa de a face de Craciun din PSD porcul cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lămureşte-mă care este în opinia ta acţiunea pe care ar fi trebuit să o facă Iohannis?
      Eşti extrem de obscur!

      Ștergere
    2. Mai Joe nu te mai saturi să-l tot lauzi pe retardul asta de Johannis, recunosc ca și eu "am fost un dobitoc" când l-am votat, dar așa cum încerca să zică un alt retard, G. W. Bush, "fool me once shame on you, fool me twice shame on me" (na că mie mi-a ieșit din prima!), eu nu perseverez în greșeală. În primul când Ficusul nu ar fi ajuns în această situație dacă nu ar fi jignit creștinii români în timpul campaniei electorale când i-a făcut "fanatici religioși", 70% din pierderea alegerilor este din vina lui, 20% din vina Alinei Gorghiu Dej, si numai 10% restul imbecililor lăbărali. Ce putea face acum când prințul cimitirelor din Teleorman și-a demonstrat limitele sărind singur în groapa săpată pentru alții? Păi putea ieși la ora 18 la microfon și putea explica poporului prea votant de PSD (care coincide în mare parte cu cel prea pupător de moaște) că au fost trădați de PSD, că Dragnea este printul tenebrelor, etc.! Habar nu ai cât de șocați sunt săracii! acesta era un moment bun de a face din PSD istorie! Dar n-ai cu cine!

      Ștergere