joi, 16 februarie 2017

Ecologie şi escrocherie

În presa locală argeşeană unul din cele mai sensibile subiecte este jaful care s-a făcut în pădurile de la poalele celor mai frumoşi munţi din România.
Într-o zi senină din Piteşti de la parcarea din Auchan poţi admira Leaota, Bucegii, Piatra Craiului, Iezer Păpuşa şi mai departe vârfurile Făgăraşului. 
Ce s-a întâmplat în ultimii 27 de ani, un jaf sistematic atât în pădurile proprietarilor cât şi ale statului. 

Iată că în ultimul timp, mai bine zis anul trecut Ministerul Mediului a pus piciorul în prag şi a făcut demersuri pentru transformarea zonei Munţilor Făgăraş într-o rezervaţie naturală. Deja fundaţia Wild Carpathia a cumpărat multe din pădurile proprietarilor din zona Dragoslavele, Rucăr, Arefu, zona barajului Vidraru.

 https://www.facebook.com/wildcarpathiaofficial/

Şi deodată a apărut o campanie de presă împotriva acestei fundaţii şi mai ales a transformării acestei zone în rezervaţie naturală. Diverşi afacerişti prin intermediul Camerei de Comerţ locale, primari din zona sunt extrem de nemulţumiţi de această iniţiativă. De ce sunt atât de porniţi? Pentru că spun ei asta ar împiedica dezvoltarea economică a acestei zone. Păi toate pâraiele care se varsă în Vidraru au fost distruse şi transformate în canale pentru microhidrocentrale, aceste s-ar putea să fie dărâmate pentru a se reface echilibrul ecologic iniţial. Primarii sunt furioşi pentru că folosindu-se de pădurarii aserviţi nu mai pot tăia pădurea cum le convine pentru a şantaja locuitori cu lemne. 
Apariţia unor paznici care vor păstrarea frumuseţilor naturale nu le va mai permite jaful care se produce în prezent. 

Deci atitudine media este schizofrenică, ar vrea să fie ocrotită pădurea, dar ideea rezervaţiei naturale calcă pe nervi pe afacerişti patroni de presă, sau care pişcotează pe aceşti Caracudi locali. 


Nu se vrea ecologie, se vrea escrocherie, aşa la mica înţelegere, eu fur pădurea, distrug apele şi voi vă faceţi că nu vedeţi.

Un comentariu:

  1. Tara de nesipraviti,tara ocupata 500 ani care nu a condus niciodata a luat firimiturile de la marile puteri ( exceptie cand a fost regele ...)

    RăspundețiȘtergere