joi, 2 februarie 2017

Noua mineriadă

Aseară în Bucureşti s-a întâmplat o nouă mineriadă. 

De fapt este totul o repetiţie a evenimentelor de acum 5 ani.

Atunci la protestele împotriva lui Băsescu pedeliştii au folosit pentru prima oară reţeta pe care au folosit-o aseară şi pesediştii. Au trimis nişte derbedei să se bată cu forţele de ordine. De această dată însă mi s-a părut că jandarmii au fost mult mai blânzi.
Şi noile mineriade sunt hibride ca războaiele lui Putin. Mineriadele au loc şi în media. 
Dacă ne aducem aminte acum 5 ani Antena 3 şi-a câştigat credibilitatea transmiţând nonstop protestul din Piaţa Universităţii. Acum această credibilitate este folosită să denigreze actualele proteste mult mai mari şi mai extinse. Atunci TVR, postul naţional a refuzat să transmită acele proteste, transmiţând discuţii cu indivizi cu aer de utecişti reşapaţi cu madam Rodica Culcer. Din acest motiv nu se mai uită azi nimeni la TVR. 

Cele două posturi de televiziune în care mercenari care nu mai sunt negri de cărbune, dar negri la suflet şi iude plătite cu arginţi grei, denigrează cele mai ample proteste din România de după Decembrie 89.
Şi mercenarii derbedei care trăiesc din bătăile de pe stadioane au fost preluaţi de PSD să compromită protestul din Bucureşti. S-a văzut imediat şi lumea nu s-a speriat au revenit să pună presiune pe guvern să renunţe la amnistiile ticăloase.

Şi mercenari se găsesc din belşug, seceta de caractere se confirmă pe la noi. Sinistra Hăineală, procuroarea care a fost pusă de Băsescu şefă la CSM un an este secretar de stat al matriţerului Iordache şi ar vrea să călărească DNA. Ce să mai zic de caricatura de Ciorbea, fost prim ministru al primului guvern reformist de după Decembrie 89 şi lider PNŢCD a ajuns sluga nemernică a PSD pe post de Avocat al Poporului.

România se află în faţa unei cumpene dacă PSD continuă să fie surdă la cerinţele străzii va fi aruncată în haos. Deja leul a luat-o la vale, sunt avertismente de la aliaţii noştri, presiuni de la Uniunea Europeană.

Din păcate nu putem funcţiona autarhic, nu suntem SUA, care şi ea va avea probleme cu Trump.

Sper ca raţiunea să triumfe!

PS.

Cea mai mare surpriză a fost că Piteştiul a devenit un oraş al protestelor importante. Părea un oraş dominat de pesedism. Dar ne-am înşelat, tinerii nu mai acceptă comoditatea celor mai în vârstă şi protestează de ieri in număr de mii împotriva imixtiunii în codul penal. 


7 comentarii:

  1. Da. Pitesti demonstranti : 3000. Cluj : 25000,,,se pare ca acolo colcaie de PSD-isti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Guvernul de mafioti e contrat, deocamdata, doar de opozitia strazii si de presedinte.
    Unde sunt capeteniile peneliste, ca nu prea se vad?
    Sper ca nu dau, si acum, mana pe sub masa cu PSD...
    Antena 3 nu si-a castigat niciodata credibilitatea, cum spui.
    Doar spala creiere, facand mahala/circoteca, care au priza la gugustiuci.
    Pt. care constituie cea mai ieftina/accesibila distractie, pe intelesul lor.
    PS
    Alianta contra naturii (USL) a adus PNL la 20%, decredibilizandu-l in ochii electoratului.
    De asta zburda acum clica PSD, in lipsa unei opozitii politice consistente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cele mai difficile situatii sunt cand ambele parti au ceva dreptate. Hoti sunt la toate partidele sa fie foarte clar. Toata clasa noastra politica si-a pierdut credibilitatea. Toate televiziunile sunt partizane si trebuie sa te uiti la toate ca sa faci o medie si sa tragi concluzii personale cam pe unde este adevarul. "Mineriada ta" nu rezolva problemele grele din justitie. Toate guvernele din 2009 au mutilat codurile si este foarte dificil sa se corecteze asa de multe anomalii. Lagarele de exterminare eronat denumite puscarii sunt o realitate care incepe sa devina jenanta pentru noi toti si pentru Romania in plan international. Lipsa de lideri si un presedinte partizan condus de interese antinationale sunt o relaitate pe care nu o poate contesta nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu i-a trimis nimeni în mod special: huligani au existat oriunde și oricînd acolo unde sunt aglomerații, indiferent de tip. Iar pentru hoții de buzunare e o ocazie bună. Apoi miza era mare; a fost firesc ca țiganii, infractorii și neamurile lor să fie deranjați de o astfel de manifestație oarecum contra lor. Repet însă părerea mea: acțiunile manifestanților sunt de fapt contra guvernului pe care ar vrea să îl schimbe fiindcă nu au reușit prin alegeri: eliberarea bandiților etc. sunt doar niște pretexte de care s-au putut lega. Asta se vede și după lozincile strigate ori scrise (mai rămăseseră și azi dimineață).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum s-ar zice "MINERIADA" in sensul de a darama un guvern ales democratic.Ca au fost impotenti la alegeri si nu au avut ceva de oferit decat ura si inversunare. Medodele de intimidare (incitare la violenta-verbala,chiar si fizica vezi adrese postate pe fb, telefoane de amenintare......) Toate astea sunt girate de un presedinte iresponsabil(e duios spus) . ORDONANTA este un pretext.

      Ștergere
    2. Guvernul "ales democratic" nu a avut in programul de guvernare prezentat in campanie gratieri/amnistii/etc.
      Pt. ca daca si-ar fi devoalat intentiile mafiote privind salvarea hotilor, ar fi pierdut alegerile.
      Indivizii sunt disperati pt. ca alternativa la OUG este puscaria.
      Le urez "la multi ani!".

      Ștergere
    3. joe, ai perfecta dreptate. Ar trebui din experienta ta anterioara(ca membru PCR) sa inveti tineretul sa lupte din interiorul PSD. Ar trebui ca toti sa refuze categoric "pomana" guvernului, respectiv pensionarii ca tine sa refuze majorarile la pensie, studentii sa refuze majorarile bursei si sa plateasca trenul,etc. Bine inteles corporatistii care 'sunt indignati' nu trebuie sa refuze majorarile de salariu si zilele libere acordate.
      Esta perfect justificata si atitudinea ta fata de Antena 3 care era foarte corecta cand il injura pe Basescu si minte acum cu nerusinare insinuind ca demonstrantii nu ar avea fiecare acasa (ca noi toti) instalatii cu laser si alte asemenea.

      Ștergere