luni, 20 februarie 2017

Primăvara europeană a început la Bucureşti

Am aflat cu nemăsurată plăcere că acest început de ripostă împotriva valului de naţionalism european în Vest sau de iliberalism din Est s-a întâmplat la Bucureşti!
Marile proteste care au cuprins România şi care au determinat guvernul Grindeanu să retragă OUG13 care avantaja borfaşii politici au impresionat lumea. 
Iată că după ce aceste proteste au ţinut prim planul media europene şi au impresionat în mod pozitiv şi culmea au devenit un exemplu şi inspiraţie.  
Aflu că s-a protestat inspiraţi de România în Malta şi la Paris, iar protestatarii parizieni au numit fenomenul românesc ca o Primăvară Europeană.


Au fost momente când am fost mândri, în 1989 când oamenii au ieşit cu toate riscurile la Timişoara şi apoi la Bucureşti împotriva lui Ceauşescu. Au fost momente când mineriadele ne-au umplut de ruşine. Au fost momente când lumea a protestat când un preşedinte a jignit un concetăţean, medic arab cu excelenţă în România, nu când acelaşi preşedinte a tăiat cu cinism salariile. 
Au fost momente când întreaga ţară toţi cetăţenii s-au mobilizat şi au ales un preşedinte de origine germană, împotriva unui candidat care pedala pe naţionalismul cel mai abject, care observ că se resuscitează acum în presă şi un gura unor iresponsabili politici. Păi ce poate fi mai iresponsabil ac primarul Mioveniului să atace multinaţionalele, când prosperitatea acestui oraş se trage de la Uzina Dacia-Reanault. Cum se va mai putea uita acest individ în ochii directorilor francezi? Observ şi în media locală manifestări reacţionare, autohtoniste, şi aceeaşi ziarişti suferă imediat de lipsă de memorie când se grăbesc să-i perie pe aceeaşi directori francezi de la Dacia.

Trăim într-o perioadă schizofrenică când aderarea la UE ne-a adus doar beneficii, dar unii pedalează pe naţionalismul precar practicat în vremea lui Ceauşescu şi jenant amintind de perioada neagră interbelică a xenofobiei celei mai manifeste.



Oricum, după ce s-a întâmplat la începutul lui februarie, când generaţia copiilor celor care au fost la Revoluţie dă speranţă!

50 de comentarii:

  1. Joe tu esti in continuare patruns de ideologia marxismului cultural! Chair ai mare nevoie sa urmaresti documanetarul asta https://youtu.be/j7DgRl-amd4

    RăspundețiȘtergere
  2. - Beneficiile reale ale intrării în UE au fost minore iar distrugerile imense.
    - Nu am rămas cu amintirea naționalismului lui Ponta care avea desigur alte păcate.
    - Iar internaționalismul proletar la care ai aderat tu este dezavuat de majoritatea oamenilor în toată lumea.
    - Mineriadele nu au umplut de rușine bucureștenii; majoritatea populației era contra anarhiei provocată în special de țărăniștii de atunci și au răsuflat ușurați cînd au scăpat de hoardele de indivizi (majoritatea derbedei și infractori manipulați ca întotdeauna la manifestații) care ne blocau circulația și au devastat zona centrală a orașului. Am fost des pe acolo și știu cum a început și am observat mulți dintre așa-zișii protestatari.
    - Lupta împotriva corupției va stîrni oriunde și oricînd aprobare dar cîți cred realmente în ea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "anarhie provocată în special de țărăniștii de atunci", "hoarde de indivizi (majoritatea derbedei și infractori manipulați...) care ne blocau circulația și au devastat zona centrală a orașului".
      Iata un creier bine spalat!
      "Am fost des pe acolo"...ma intreb in ce calitate bantuiati prin piata...de derbedeu sau de infractor manipulat?

      Ștergere
    2. Acest individ odios, care comenteaza mereu pe aici, venind cu afirmatii revoltatoare, sprijina acum mineriadele!!! Si nu mai minti Demetrescule! Beneficiile reale ale intrarii in UE au fost majore. Tipul tau de nationalism primitiv, al unui om stupid si manat de ura, nu face decat rau tarii. Anti-europenism, anti-Americanism, anti-Occidentalism, anti-intelectualism, anti-liberalism, anti-democratie, toate se combina la tine de fapt in anti-romanism.

      Ștergere
    3. Intr-adevar, anti-occidentalismul turbat si anti-liberalismul dezlantuit constituie baza doctrinei lui Dughin, care e un mare dusman al Romaniei.
      Cum domnul Demetrescu pare sa adere la aceasta doctrina, dansul se afla alaturi de acest dusman al Romaniei.

      Ștergere
  3. Nu comentez acest articol Joe...nu iti face cinste. Nimeni nu a vrut sa vina minerii dar daca nu iti amintesti ce era la Universitate timp de 3-4 luni nu vrei sa stii. Dormeau acolo hipiotii ,li se aduceau vodca si mancare,se regulau acolo Joe in corturi isi faceau nevoile acolo...era groaznic. Nu au fost niste demonstranti patrunsi de adevar ci de alte lucruri :desmat,tineret,promisiuni de la "agentii" din exterior etc etc. nu a fost asa cum ai vrea tu sau cum as fi vrut si eu sa fie o demonstratie adevarata. Le-au fost frica sa foloseasca Politia,era in formare nu primeau ordine,nu erau legi pentru ei...asta-i adevarul,iar cu minerii au gresit,au depasit la bautura lectiile primite.. Alcoolul infirbanta rau pe om.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incercati o manipulare prin dezinformare.
      Corturile au aparut in ultima faza, cand au mai ramas putini in piata.
      Constat ca fascistii/legionarii lui Iliescu au devenit pt. dv. "hipioti".
      Plus "agenturili" lui Ceasca, desigur.
      Piata Universitatii de atunci a fost un protest pasnic al celor putini ramasi cu creierele intregi dupa comunism, care au realizat cine este Iliescu si ce urmeaza (pactul pt. putere, Iliescu-armata-securitate-militie, adica cei care au deturnat revolutia si care au tras in romani).

      Ștergere
    2. Nu comentez comentariul dvs. Nu va face cinste fiindca este abject si imbecil.

      Ștergere
    3. Revin pentru o clarificare. Asertiunea privind comentariul abject si imbecil se refera evident la Doru Marcu.

      Ștergere
  4. Nu e "primavara" de loc, e un inceput de era glaciara !!!
    In Romania, mai toate alegerile , referendum, au fost ignorate,
    parlamentul si clasa politica sunt terfelite constant, cu sau fara motiv,
    cei mai multi numiti si nu alesi, conduc mai mult sau mai putin pe fata !
    Se aluneca asa, incet dar sigur, spre o dictatura ... macar Ceausescu si PCR
    o faceau oficial, aveam dusmanul bine definit.
    Iar a compara Revolutia din 89 cu ce a fost acum, e o aberatie mareata.
    Naivii de acum au iesit sa-si taie singuri "craca" de sub picioare, au devenit
    asa sprijinitorii noi forme de dictatura, au devenit groparii democratiei ...
    Treaba lor ! Ar fi de preferat sa mearga la vot , cit se mai organizeaza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parlamentul si clasa politica se autoterfelesc.
      Adica fura, mint cu nerusinare, isi dau la gioale, se inghesuie la cursuri la diverse "academii" de doi bani (informatii/aparare), isi poleiesc incultura/golurile profesionale cu lucrari de doctorat plagiate etc.
      Si produc legi in propriul interes.
      Mai e nevoie de altceva?

      Ștergere
    2. Pai daca -i asa, de 27 de ani la fel, ramane ca Dvs si Joe sa preluati controlul si sa ne salvati, fara alegeri, cu mitraliera ! Succes.

      Ștergere
    3. Domnul (sau doamna) nu confunda, se preface ca nu intelege. Probabil stie si ca romanii nu au votat pentru masuri in favoarea penalilor si stie si ca in orice tara democratica protesteaza adesea impotriva unei anumite masuri a guvernului inclusiv cei care au votat ca sa aiba acel guvern. Daca nu stie, totusi, sa-i dam un exemplu arhicunoscut:In Franta, muncitorii care au votat pentru socialisti ies imediat in strada daca guvernul socialist vine cu o masura care nu le convine.
      Si numai o vita cornuta precum Codrin Stefanescu poate afirma ca daca un guvern e legitim (ceea ce actualul govern evident este) el poate legifera absolut orice vrea muschii lui. Cine afirma ca protestele impotriva OUG 13 nu respecta democratia face o afirmatie de acelasi tip. Se vor gasi unii sa raspunda ca protestatarii strigau Jos Guvernul, adica aveau ei alte intentii...ai naibii sorosisti de pe la multinationale, chititi sa doboare guvernul prin lovitura de stat cu arma-n mana. Ce conteaza ca protestele au fost pasnice si ca dupa anularea ordonantei 13, nu mai iese practice nimeni in strada? Noi o tinem p-aia pe care am invatat-o la Romania TV.

      Ștergere
    4. iar dau de un unul care confundă protestele anti OUG 13 cu sediţiune armată.
      Nu dragă, nu te uiţi unde trebuie, nu erau arme cartoane cu cele mai miştoace glume la adresa PSD şi Dragnea.
      Cel mai mult mi-a plăcut aia cu traducere in English DRAGNEA - gheaţă, ceai, picior

      Ștergere
  5. Şi încă ceva, cred că unii din anonimii fără ....curajul devoalării cred că sunt admiratorii lui Trump, mai ales după evenimentele grave din Suedia, cam aşa şi la noi, depinde unde te uiţi.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragnea ca si Blaga sunt doi organizatori de partide sau campanii electorale. Pe Dragnea l-au agatat pt insuccesul la Referendum unde cu putin noroc va scapa de Basescu si pt nebulosul abuz in serviciu, pe Blaga pt bani negri, tot de campanie.
    Iar modul penibil in care Joe raspunde la intrebari de principiu, cu lozinci puerile si tampenii ala Trump, cu care nu-si da seama ca se aseamana izbitor , il descalifica o data in plus ! Nu-mi dau numele ca sa nu patesc ceva daca-mi trimite-ti ciracii intr-ale gandirii la poarta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe tine te descalifica gramatica ("trimite-ti").
      Mars la scoala!

      Ștergere
    2. Hai ca m-ai prins ! Asta e, atit puteti, atit produceti !

      Ștergere
    3. Anonim 12:24 si 14:23 , ca sa verificati gramatical, sunt tot eu MS !
      Sa vad cum trimiteti "revolutionarii" scolati nevoie mare, in Germania,
      sa ma invete gramatica ! Cu bata si in camasa verde !

      Ștergere
    4. Daca e cineva in Germania, poate il aduce la ordine pe imbecilul asta fascist care, ia uite ce zice: "Imaginea publica despre romani a castigat mult in urma protestelor din ultimele saptamani, declara la RFI Bernd Fabritius, membru in Bundestag din partea Uniunii Crestin Sociale.
      Bernd Fabritius apreciaza "lectia de democratie" data de societatea civila din Romania prin protestele masive de strada fata de OUG 13: "Ma bucura faptul ca si politicul din exterior plaseaza Romania in momentul actual in randul dascalilor de onoare. Din Romania am primit niste semnale, niste lectii de democratie geniale, vazand demonstratiile unei societati mature, care nu permite unui Guvern in derapaj sa deterioreze statul de drept. Astea sunt niste lectii care cu mare mandrie s-au vazut".

      Ștergere
  7. Scuze ! Joe are o sotie mai inteligenta decit Melania ! Iar el e doar mai frumos decit Trump , doar !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am putea intreba. Daca sotia lui Joe e mai inteligenta decat sotia lui Trump, cum de una a luat un Trump si cealalta un Joe? Raspuns: tocmai d'aia!

      Ștergere
    2. Se mai păcălește omul deh��

      Ștergere
  8. "Primavara europaeana" la Buc, suna frumos si serr sa fie de bun augur! Unde au fost totusi tinerii acestia la ultimele alegeri? A propos, s-a pus in aplicare Puntul 8 din Proclamatia de la Timisoara? Piata Universitatii din '90 nu a fost a drogatilor si manipulatilor de catre de "agenturi", am petrecut dupa amieze minunate intre oameni de calitate, cultivati, s-a cantat si s-au tinut discursuri splendide (Doina Cornea si multi altii de acelasi calibru!)

    RăspundețiȘtergere
  9. Exista un anonim defect la cap care care ar trebui îmbrăcat în cămasa de forță -verde

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai e si unul care nu se da anonim, ci semneaza cu numele intreg. Acela chiar parca poarta camasa verde, dar anonimul scrantit la cap nu-l vede. Anonimul scrantit il face fascist pe Joe!!!

      Ștergere
    2. Ia -ti pastilele zău poate mai exista sanse de revenire la un limbaj normal .

      Ștergere
    3. La cine va referiti ca defect la cap? Dati eventual in citat din ce a spus, ca sa intelegem de cine e vorba.

      Ștergere
    4. Anonim21 februarie 2017, 23:18
      Mai e si unul care nu se da anonim, ci semneaza cu numele intreg. Acela chiar parca poarta camasa verde, dar anonimul scrantit la cap nu-l vede. Anonimul scrantit il face fascist pe Joe!!!

      Ștergere
  10. "Oricum, după ce s-a întâmplat la începutul lui februarie, când generaţia copiilor celor care au fost la Revoluţie dă speranţă!"
    Nu zau , Joe !?
    Parintii astora au luptat impotriva unei dictaturi, ca sa avem democratie, alegeri libere !!!
    Copiii lor , nu se duc la vot, "lupta" in strada exact impotriva rezultatelor votului liber, impotriva democratiei ! Si stau pe Facebook in cautare de pretexte pt asta !
    Sunt o rusine pentru parintii lor, niste "loaze" , vorba pedagogilor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti intr-o grava confuzie ("Antena 3" ?).
      Nu lupta nimeni, in strada, impotriva rezultatului votului.
      Doar impotriva hotilor care-si trag ordonante (de urgenta!) ca sa scape de puscarie.
      Chiar daca ai castigat alegerile, nu poti face chiar orice-ti trece prin cap (nu cumva chiar asta miroase a dictatura?).

      Ștergere
    2. Excelent raspuns! Concis, la obiect si inteligent formulat.

      Ștergere
    3. Daca se poate sau nu ceva, hotareste Curtea Constiutionala , nu diferiti smecherasi pe aici. Iar "iubitorii" dreptatii s-au descalificat, neiesind in strada cind oameni au fost inchisi pe denunturi false, obtinute cu forta, ca-n stalinism ( ex Orban, nePSD ! ). Abia atunci erau credibili, asa ... nu conteaza . Sunt ca si voi , o MINORITATE caraghioasa !

      Ștergere
    4. ... sau Berca, denunt retractat , obtinut prin santaj. Aici sa protestati...eroilor !

      Ștergere
    5. Da, Mircea chiar că nu înţelegi nimic din realitatea politică românească.
      În decembrie 2016 PSD a câştigat pe fondul unei campanii slabe a PNL şi dezorientării cu USR. Este procentual o mare victorie dar cu o participare slabă la vot.
      PSD şi ALDE s-au angajat să guverneze în folosul României şi a românilor şi nu a unei găşti de borfaşi care emiţând OUG 13 a detonat un protest fără precedent, patriotic, care a determinat guvernul să renunţe la acestă porcărie.
      Iar Timişoara ta iubită a dat tonul, s-a intonat mereu Imnul României. Asta este o mişcare patriotică fără partis pris politic pentru o Românie normală.
      Eu observ nouă generaţie care este mult mai pragmatică, mai cinică, dar şi mai puţin dispusă ca unii să facă ce le trece prin cap. Tinerii ăştia sunt cei care ne asigură azi pensiile şi trebuie să ţinem cont de părerile lor!

      Ștergere
    6. Pai Orban a fost achitat. Deci justitia functioneaza, corectand eventuale abuzuri ale vreunui procuror. In cazul Orban nu a fost vorba in nici in caz de denunt obtinut cu forta, ci de o incercare a procurorului de a da o interpretare falsa unor declaratii. In plus, procurorii incearca adesea (in tari democratice)sa faca promisiuni sau sa intimideze pentru a obtine denunturi. Nu zic ca e bine, dar cine afirma ca asta e Stalinism sau fascism a uitat ce au fost Stalinismul si fascismul.
      Si o nota mai generala privind discutiile de pe acest forum. E clar ca unii vrem sa nu ni se cunoasca identitatea. Dar cred ca scopul e atins si daca am adauga ceva care sa arate ca anumite comentarii apartin aceleiasi persoane. De exemplu, era cineva, cu comentarii foarte inteligente, care adauga intotdeauna la sarsit litera M. Aparea astfel o anumita coerenta, se stia ca anumite opinii ii apartin lui M si nu vreunui alt anonim. Cu o astfel de semnalizare la sfarsit, se poate
      constata de asemenea cand opinii similare sunt impartasite de mai multi anonimi si nu e vorba de acelasi anonim care intervine repetat cu acceasi opinie. In ce ma priveste, eu voi utiliza ca semnalizator litera R. Cred ca daca ar adopta si altii o metoda similara, discutiile noastre ar castiga in claritate si semnificatie.

      Ștergere
  11. Pt. Johannis au votat 7 mil.
    Pt. PSD, doar 3 mil.
    Care e "minoritatea caraghioasa"? :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect si democratic ! Da ! cum tot asa corect si democratic cei 7 mmilioane (o parte) si-au dat seama c-au gresit si in decembrie 2016 au corectat greseala ! Ca asa-i cu democratia !!! Puneti-va pe treaba, nu in strada, convingeti si poate la urmatoarele alegeri si "greseala" din decembrie o vor corecta, dar democratic, nu cu blabla stradal ! Hai, ca se poate, dar repede, altfel data viitoare iau "hotii" 80% si nu va mai salveaza decit Macovei pe tanc !

      Ștergere
    2. In Piata Victoriei s-au adunat cateva sute de mii.
      La Cotroceni, cateva sute.
      La Pitesti (miting organizat de PSD, cu participanti adusi cu autocarele), doar cateva mii.
      Si totusi, unde e acea "minoritate caraghioasa"? :-)

      Ștergere
    3. Cu tancul obisnuiesc sa vina doar "fratii mai mari de la Rasarit", pe care-i asteapta clica PSD-ALDE.
      Sa-i salveze de multinationale, NATO, UE etc.
      Si sa aduca niste companii cu secera si ciocanul in sigla.

      Ștergere
  12. Sariti golani, iesiti derbedei, in Piata, update Facebook, l-au pus la Justitie pe ala care n-a semnat "erata" lui Basescu !!! Lovitura la statul de "drepti", porniti Macoveica, trupele, ... e o crima !
    Jeguri extremiste !

    RăspundețiȘtergere
  13. Orban? Nu cumva e ala care a dat cu masina peste o fetita, pe trecerea de pietoni, cumparandu-i tacerea cu bani?
    Berca? Nu e ala care venea in fiecare seara la TV si tinea lectii de morala/corectitudine?
    Urate exemple, mai tata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe ce te bazezi în problema cu Ludovic Orban?
      Ai vreo probă? Păi pe murdării ale unui ticălos care este azi în parlament, colonelul fals Turcescu, expresia jalnica a presei partizane? Aferim!
      Nu-i nicio diferenţă între Turcescu, Andronic şi ejusdem farinae şi Gâdea, Badea, Dana Grecu sau Ciutacu şi ultimul pe listă dezgustătorul Nistorescu!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15. am şters aceste comentarii care sunt FAKE NEWS! Se bazează pe păreri! Nu a existat nicio anchetă a Poliţiei sau Procuraturii!
    Punct!
    Şi cel mai rău şi nesimţit este că autorul acestor insinuări şi porcării este anonim! Când îţi devoalezi identitatea, atunci mai stăm de vorbă!
    Dar un sfat, nu îţi mai da cu părerea dacă nu ai dovezi!
    Până la proba contrarie Ludovic Orban este nevinovat!
    Cum s-a dovedit şi în instanţă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si faptul ca a plecat de la locul accidentului si s-a prezentat la politie dupa 30 de ore nu-ti spune nimic?

    RăspundețiȘtergere
  17. Johanis a ajuns ca tziganii din Timisoara ... a cumparat ieftin casa obtinuta de vanzator dintr-o retrocedare bazata pe acte false. Primarii din Timisoara sunt penali, ca n-au verificat ce semneaza,
    primarul din Sibiu, nu, ca el a verificat in "interes propriu" ! Bleah , corupt si penal ! Si jigodia asta ii face pe toti penali, iese in piata contra "coruptiei" , face de ras toata etnia lui !

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule anonim "odios" (21.02, 11.31, dar și alți 2-3)am impresia că nu înțelegi multe din ce se petrec în lume și în țară sau poate nu vreți să înțelegeți, sau anumite interese strict personale sau frustrări datorate apartenenței la anume grupe etno-sociale, sau aveți alte probleme care nu ne preocupă și vă fac să fiți mult peste limita unui dialog normal. Bateți cîmpii despre democrație dar nu acceptați alte păreri, nici măcar nu vi le argumentați serios pe ale d-voastră altfel decît prin jigniri. Și cîți ați fost într-adevăr în Aprilie-Iunie 1990 la Universitate ? Halal !

    RăspundețiȘtergere