marți, 7 februarie 2017

#REZISTĂM

Am urmărit şi m-am implicat în protestele care s-au desfăşurat în cursul acestei săptămâni, începută marţi noaptea târziu, hoţeşte, cu OUG 13 (număr semnificativ!) şi abrogată duminică datorită marilor şi amplelor proteste fără precedent din 89 încoace şi acum reflectez după discursul în Parlament al preşedintelui Iohannis.
Români a devenit instantaneu centrul de interes, precum mai devreme protestele poloneze.
Sute de mii de români au ieşit în stradă. Şi s-au întrecut în umor, Caragiale ar fi mândru!
Uite că de duminică au ieşit şi protestatari la Cotroceni, zicând că apără guvernul Grindeanu. Este legitim să existe şi apărători nu doar protestatari, dar mai bine erau atenţi, că s-au făcut de băcănie cu apostrofările Miţei dansatoarea, de profesie ţigancă nervoasă. Sau cu amicul Mânzână care a plecat cu PSD Argeş la Bucale cu autobuzul să protesteze la Cotroceni, după ce în prealabil îi aşteptau jandarmii în piaţă la Piteşti. De ce oare vicepreşedintele CJ Argeş a vrut să iasă în faţă? Ca să  confirme implicarea PSD? Mai bine stătea mai în obscuritate că-l văd prietenii şi vorbesc.

Grindeanu a cedat nervos şi a retras ordonanţa, dar scandalul continuă şi până şi preşedintele spune că doar demisia lui Iordache este insuficientă.

Ce am putut constata azi este că cei doi lideri ai Parlamentului României sunt nişte mârlani, mai ales Tăriceanu, care avea pretenţia de bine crescut, că de la borfaşul fumător de chiştoace n-am ce aşteptări.
N-au binevoit să-l întâmpine pe preşedinte. parlamentarii PSD şi ALDE au plecat demonstrativ în timpul discursului prezidenţial după ce au huiduit. Se pare că aceştia seamănă mai mult cu galeriile de fotbal.

Au fost interesante reacţiile după discursul prezidenţial. Tăriceanu era plin de nervi şi a dat cu telefonul de masă, după care a debitat prostii despre preşedinte printre care că este inculpat. Prostovanul nu ştie că în procesele civile nu există inculpare, partea pârâtă în procesul cu casa din Sibiu este cuplul prezidenţial, dar acolo este contestat dreptul de moştenitor al celui care i-a vândut casa. 
Dragnea care se ştie inculpat în penal a fost mai rezervat, că deh, nu se ştie dacă nu devin declaraţiile lui agravante. Dar până să se trezească din beţia puterii a dat foc României.
Bine că l-a sfătuit cineva să conteste sentinţa privind referendumul, trebuia să o facă mai demult.
El, dacă va intra în puşcărie trebuie să fie pentru jafurile comise în Teleorman, unde, împreună cu Niculaie au acaparat toate domeniile de pe Dunăre. Nu poţi pescui că este stăpân Dragnea ori Niculaie!


Ce mi se pare important este ca PSD să-şi ducă crucea, să guverneze până când or să-i blesteme toţi pentru nepricepere şi aflat în treabă.


4 comentarii:

  1. Ciuma are mai multe culori. Una dintre ele e rosu, dar mai exista si alte culori.Vezi limbajul folosit, nu convingi prin asta si nici cu pamfletuL ieftin. In rest... no comment , discutia ar fi lunga.

    RăspundețiȘtergere
  2. dezamagit de concluzie: "mi se pare important este ca PSD să-şi ducă crucea, să guverneze până când or să-i blesteme toţi pentru nepricepere şi aflat în treabă"!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Vlad, păi cum să facem?
      Ei au câştigat alegerile, anticipate este foarte dificil de făcut.
      Soluţia aia cu tehnocraţi a fost politic o catastrofă. Dacă ei, PSD guvernau până 1n 11 decembrie 2016 altul ar fi fost rezultatul electoral.
      Aşa că aşteptăm ca PSD să se erodeze!

      Ștergere
  3. Nu-s expert, dar inteleg ca PSD-ul se tot "erodeaza" de peste 25 de ani si tot n-ajungem la stratul de material sanatos de sub rugina? O parte din raspuns il stiu, dar incerc sa raman optimist!

    RăspundețiȘtergere