marți, 25 aprilie 2017

Ce se mai întâmplă în blocul meu

Ieri a fost necesară o intervenţie pentru că se scurgea apă în zona poştei care se află la mezaninul blocului. Se credea că s-a spart o conductă de apă potabilă. Atunci când cei care au făcut intervenţia au avut surpriza şi stupoarea că nu conductele de apă erau blocate ci chiar conducta de canalizare care se umpluse de pamperşi!!!!!

Păi se pare că gentrificarea a condus la şi la utilizarea extensivă a acestui dispozitiv medical, care salvează pe sugari din a gusta din produsele excretate de el însuşi! Eu n-am avut norocul ăsta şi dacă am noroc unii spun că m-am căcat în scăldătoare, s-au că am mâncat mult din asta când eram mic! Iată că produsul igienico medical se foloseşte extensiv pentru seniorii cu problemele aduse de blestemata bătrâneţe. Aşa că se pare că este folosit făcându-se şi confuzia că poate fi evacuat prin veceu, că pute şi că nu face plăcere. Dacă fecalele se pot dezintegra în apa veceului, pamperşii nu!
Totuşi ar trebui afişate avertismente că aceste produse se umflă când sunt puse în apă şi pot bloca canalizările.

Tot mai bine era când umblătoarea, buda sau mai pe româneşte căcăstoare se afla în fundul curţii sau mai practic în porumbi. Nu era nevoie de pamperşi, eventual de un coceni care să fie folosiţi pentru igienizarea găoazei. O tempora!

Şi totuşi,

Naturalia non sunt turpia!

hahahahahaha......


6 comentarii:

  1. Interesant subiect iar epilogul imi aminteste de bancul in care o batranica care folosea un "tampax" pe post de pliculet de ceai se plangea ca ii bea tot lichidul! Deh, civilizatia implica si oarece educatie, nu?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gretos subiect ti-ai ales.Ca sa fiu in ton cu subiectul, iti atrag atentia ca nici buda din fundul curtii nu este sigura. Daca lemnul putrezeste, poti sa mori inecat cu.... uohhhh .Cat despre pampersi, doamne fereste, sa nu ne fortam norocul. Altfel, chestia cu utilizarea civilizata a budei este valabila. Dar nu subiect de blog (zic).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt de acord că subiectul nu-i prea igienic, dar sunt pur şi simplu stupefiat cum oameni care au pretenţii şi o anumită experienţă socială să nu fie în stare să compileze nişte principii simple de fizică, sau pur şi simplu le lipseşte educaţia bazică care are hibe sau poate şi mai grav îi doare în bască!
      Observ cu neplăcere că sunt oameni care nu pricep că trăiesc în comun şi că trebuie să respecte reguli ce impun să nu se deranjeze reciproc!

      Ștergere
    2. Se intampla si la case mai mari cu pretentii. nu spun ca e normal, dar nu totdeauna civilizatia,bunul simt sunt direct proportionale cu starea de prosperitate(sociala).

      Ștergere
  3. Am aflat cu surpriză că expresia "a dezmierda", provenită din latină a avut la origine sensul de a șterge căcatul de la cur (merda, merde, mierda, etc.). Iar pamperși, batiste, chiloți, vată, pansamente sunt principalele materiale care înfundă canalizările în blocuri. Iar cînd locuiam în veci blestematul Pitești vecinii aruncau mucuri de țigară în cuvetă și oase mari în closet astfel că supărarile se țineau lanț. Ca să nu mai pomenesc de ce se scurge în cadă sau ce se găsește în sifonul de pardoseală al băii.

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord ca "Naturalia non sunt turpia!" dar ignoranta, lipsa de consideratie pentru semeni sunt din plin!

    RăspundețiȘtergere