vineri, 28 aprilie 2017

Dacă până şi Nistorescu...

Într-un editorial din Cotidianul spune că PSD minte de îngheaţă apele! Şi confirmarea a dat-o viscolul de săptămâna trecută din biata Moldovă!
Da, PSD promite marea cu seara şi unii îşi dau seama că nu vor fi în stare să finalizeze proiectul populist al salarizării.
Revenind la discuţia cu Dan C. Mihăilescu despre actualitatea lui Caragiale, trebuie să agreez că în mare măsură are dreptate. Dacă pe Caragiale îl înţelegem în contextul politic de azi, unele din personajele caragialiene ne stârnesc fiori. Personajele dintr-O Scrisoare Pierdută sunt cu mult mai simpatice şi benigne decât personajele politice ce ne mâzgălesc azi ecranele televizoarelor.

L-aş lua în primul rând pe Liviu Dragnea. El mi-l evocă pe Pristanda, ajuns în ipostaza de jupân şi cum se ştie ciocoii noi sunt mult mai nocivi. Dintr-un umil militant pedist prin anii 90 acest individ a ajuns să taie şi să spânzure în PSD şi în România şi cu el se revarsă mareea incompetenţei. Ultima lui mişcare aparent inexplicabilă este blocarea achiziţiilor Armatei Române. Cred că rămâne valabilă ipoteza lui Ion M. Ioniţă că Dragnea va muta banii de la Apărare la salariile pe care vrea să le dea bugetarilor. O lipsă mai mare de patriotism cred că n-am mai văzut. Dacă ar fi de achiziţionat nişte puşcoace, n-ar fi mare brânză, dar în discuţie sunt avioane F16, rachete Patriot, transportoare blindate ce urmează a fio construite în România, precum corvetele care se fac la Şantierul Naval din Galaţi.
Şi reîntorcându-mă la alte personaje, cum să găsesc asemănări între avocatul Caţavencu şi Nicolae Şerban. Scotocindu-i prin CV am aflat că la bază acest individ a fost muncitor şi că a făcut dreptul la Universitatea Româno - Americană că s-a umplut ţara de jurişti făcuţi al apelul de seară. Că avocatul Şerban Nicolae riscă doar banii clientului altceva când acelaşi individ legiferează cu consecinţe pentru întreaga Românie. Iar limbajul l-a moştenit din mediul pe care nu l-a părăsit, Goţiu având dreptate când îl numeşte avocatul hoţilor şi interlopilor. La fel de toxic este şi Nicolicea, inginer la bază ajuns probabil,pe aceleaşi filiere jurist. La el aroganţa şi fudulia prostească te scârbeşte. Din acelaşi domeniu de inginer jurist este şi faimosul ex ministru Iordache, un fel de Farfuridi, dar mai ticălos şi prost. Cum un fel de Trahanache este Călin Popescu Tăriceanu. Diferenţa faţă de personajul caragialian este că CP Tăriceanu este prost şi fudul!

Iniţiativa privind comisia parlamentară de investigare a alegerilor din 2009 este utilă dintr-un singur punct de vedere, cum a fost acaparat statul de către Băsescu.  Fraude dacă au fost nu ştiu dacă se mai pot dovedi, dar fără efect. Însă trebuie analizat cum statul adică demnitari din toate ramurile constituţionale ale puterii se strânseseră la generalul Izmană la ordinul lui Băsescu. Mai înţeleg prezenţa lui Maior şi a lui Coldea, dar nu pot înţelege cum Procurorul General a putut fi chemat la ordin? Probabil că acest tip de muştruluială şi ordine cazone au determinat reacţiile doamnei Kovesi, care instrumentează şi arestează pe mulţi din acoliţii lui Băsescu. Ar trebui să se cheme comisia Băsescu şi el să fie investigat. Mai deduc că modul în care se făcea justiţie în timpul acestui monstru populist şi demagog, adică făceau puşcărie inamicii lui Băsescu, iar judecătorii probabil erau ameninţaţi să dea sentinţe, indiferent de inamovibilitatea lor.

În PNL sunt frământări, mi se pare normal, pentru că dacă nu ar fi atunci ar fi grav. Se fuzionează două partide, două ideologii, două grupări aflate în ultimii ani în opoziţie şi naşterea noului PNL este grea. Aşa că aştept frământări şi oameni noi. 

La fel şi USR este în fierbere în aşteptarea congresului. Partid născut din mari aşteptări, dar nedefinit ideologic. Mai este mult până să se cristalizeze.

În acelaşi timp PSD continuă procesul de acapararea a statului cu tot felul de incompetenţi. Aici este marea problemă, promovarea unor idioţi utili este catastrofală pentru ţară!

3 comentarii:

  1. Corect concept cu un mic amendament; pana mai ieri il laudai de cadeai pe spate pe Tariceanu,atunci era...destept ? Ma uit in istoricul tau cu copy-paste sau te las pe tine ca sa nu ...rosesti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. când era liberal mai trecaei peste defecte! De când este sluga PSD este un dobitoc şi un porc!

      Ștergere
    2. dar peste defectele tale de liberal -pdlist poti sa treci?

      Ștergere