marți, 13 iunie 2017

Jurnal politic - Amocul

Ieri am avut examen cu masteranzii de anul I. Au venit toţi plus unul de anul trecut. Nu ştiu de ce, dar aveam impresia de deja vue. Şi s-a confirmat ameţitul dăduse examenul în toamnă , dar uitase. Doamnele de la Secretariat au fost foarte amabile şi au verificat. Am fost într-o situaţie inconfortabilă că l-am trecut, nu trebuie, s-au schimbat regulile între timp., numai cei din catalog susţin examenul.
Drumul cu tren a fost destul de confortabil dimineaţa de luni cu toate că era foarte multă lume, cineva în Piteşti a renunţat la tren pentru cp nu mai aveau locuri nici în picioare. Se simţea puternic ventilaţia, dar la 4.30 d.a. am fiert în suc propriu stând pe locul dinspre vest unde bătea puternic soarele şi ventilaţia nu exista!

Că s-a terminat vizita lui Iohannis revenim inevitabil la actualitatea politică internă. 
Au venit căldurile şi se pare că pe unii din politicieni i-a cuprins amocul, parcă nu se raţionează normal.
Ultima dramă în desfăşurare este generată de Dragnea şi Grindeanu. Dragnea vrea să-l dea jos şi primul ministru refuză demisia. 
Este absolut de neînţeles în mod normal după 6 luni de guvernare Dragnea şi-a pus în minte să-l demită pe Grindeanu. Justificarea ar fi evaluarea guvernului, Păi dacă ne luăm după parametrii după care este măsurat un guvern nu există niciun motiv. 
Victor Ponta spune un lucru de bun simţ, că acest guvern este al României,  nu a Teleormanului!
De ce l-a apucat nebunia pe Dragnea? De ce îl vrea plecat din fruntea Guvernului? 
Singura explicaţie logică mi-a dat-o prietenul Iulian Ţ. Pur şi simplu Dragnea este supărat că Grindeanu îi ia faţa, că a format deja un centru de putere pe care nu-l controlează. Din anumite puncte de vedere Dragnea seamănă cu dictatorul din Scorniceşti, este la fel de viclean, care nu seamănă cu inteligenţa. 
În comparaţie cu el Grindeanu, este un absolvent de Matematică, deci nu-i lipseşte inteligenţa, în plus este tânăr şi prezentabil. Dar Dragnea este masculul alfa, lupul care îi este teamă de lupii tineri. Din acest motiv speculaţiile privind alternativele de prim ministru sunt doamne. Şi eu ştiu doamne foarte onorabile în PSD, de exemplu Ecaterina Andronescu, fost rector al Politehnicii din Bucureşti. 
Când vezi propunerile te apucă amocul. 

Olguţa Vasilescu, are un trecut sulfuros, a fost unul de oamenii de bază al PRM. Este din gemul mahalagesc, şi prestaţia ei în limbi străine ne-a edificat că este proastă, tâmpită şi  extrem de arogantă ca orice incompetent pus unde nu trebuie, după principiul lui Peter. Carmen Dan arată mai mult a gospodină din Alexandria. În fine, dar nu cea din urmă este doamna primar Firea care nu este altceva decât trompete PSD, mai an era trompeta lui Ponta debitând cele mai cretine ticăloşii, acum îi cântă în strună lui Liviu Dragnea. M-am lămurit de ce a propus-o de doamna Shaideh, pentru că este ticălos şi viclean ca toţi ciocoi postdecembrişti, cu carieră începută pe la PD şi continuată cu mare succes la PSD. Că dacă te uiţi la PSD mulţi din ticăloşii pesedişti au fost şi vajnici pedişti. 

Oare aceşti politicieni ne cred pe toţi tâmpiţi şi tembeli?








5 comentarii:

  1. Dragnea are o jena din cauza "pragului" (o eventuala condamnare ar fi cu executare, cf. legii).
    Prag pe care Tudorel intarzie sa-l anunte.
    Si cum nu-l poate demite doar pe min. justitiei (ar bate la ochi), incearca demolarea intregului guvern, cu mici exceptii (slugile perfecte).
    Cam asta e explicatia: se apropie funia de par si nu e prea confortabil sa mergi la puscarie cand te asteapta acasa o trufanda de 26 de ani.
    Plus, vorba lui Rebengiuc, lacul cu pesti si padurea cu vanat. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Restul de pdisti (adica aia bunii si cu fete spilcuite) au ramas la pnl????

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar noi, PSD-istii de pe acest blog ce facem? Chiar lasam fara aparare binomul Dragnea-Firea in fata atacurilor josnice ale acestui Joe?

    RăspundețiȘtergere
  4. Intrebam si eu asa (ha, ha) nu am dat cu parul. fara sa fim psdisti ma gandesc ca putem apara alt binom in fata oricui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa nu remarc expresia "un trecut sulfuros", inedita, cel putin pentru mine,si savuroasa in acelasi timp!

    RăspundețiȘtergere