joi, 1 iunie 2017

Vizita lui Iohannis în SUA

Aseară târziu după 12 noaptea am aflat de la Realitatea TV că Iohannis urmează să facă o vizită în SUA cu o vizită de lucru la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump.

Vizita este ocazionată de primirea de către Iohannis unui premiu din partea unei organizaţii a lobbyului evreiesc american.
Este extrem de semnificativ că lobbyul evreiesc american onorează România. Ne lamentam că evreii american făceau lobby pentru maghiari. Iată că România este apreciată şi pentru faptul că a trecut peste puternice prejudecăţi şi a ales un preşedinte dintte minoritari, lucru în premieră în Europa de Est, fostă comunistă.

Dar întâlnirea lui Donald Trump cu Iohannis are o semnificaţie şi mai puternică.  Se pare că planificatorii politici şi militari americani privesc cu multă atenţie zona Mării Negre. Aici este punctul cald al Europei. Pentru că aici se petrece agresiunea Rusiei împotriva Ukrainei, a fost agresiunea Rusiei împotriva Georgiei şi situaţia politică critică a Turciei. Cred că decidenţii militari americani nu mai au acum cu cine colabora în Turcia, pentru că acei militari profesionişti sunt în puşcării. Aşa că iniţiativele privind investiţiile în aerodromurile militare de la Turda şi Mihai Kogălniceanu de la Constanţa sunt premise care spun că americani pot renunţa la bazele din Turcia. Motivul este triplu.  România este cea mai proamericană ţară din zonă, beneficiază de stabilitate politică şi toate forţele politice din România sunt favorabile alianţei strategice cu SUA. 

Donald Trump a ales în premieră să primească al Casa Albă pe preşedintele României, nu pe cel al Poloniei, sau pe cel al Ungariei cu care împărtăşeşte anumite afinităţi ideologice. Asta arată cât de influenţi sunt planificatorii militari strategici de la Casa Albă.
Avem şansa să achiziţionăm rachete Patriot şi avioane F16. De asemenea se pot întări şi relaţiile economice americano - române. 


Această vizită este un mare câştig pentru România, dar şi un succes persomal al preşedintelui Iohannis!

17 comentarii:

  1. O veste foarte buna pentru fanii lui Trump! Dar tu nu te numeri printre ei, nu inteleg de ce atata entuziasm? Eu in locul tau mi-as pune intrebari daca nu cumva intalnirea cu Trump cel rau ii va afecta imaginea ficusului? Din ficus poate deveni un cactus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar jucam la doua capete? Ce mare bucurie ca ne alegem cu niste baze militare americane pentru ca turcii se retrag (alta discutie)??? te simti aparat????? Ufff, iar ne ajuta pozitia strategica.Ne alegem cu praful de pe toba(guvernul lor, statul de drept-stramb, coruptie pe care americanii nu o vad etc). Iar presedintele tau isi vede doar interesele lui personale. Dar tu spera, ca nu costa nimic deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Achizitii de avioane si rachete pe banii cui? Incerc doar sa inteleg entuziasmul tau si sper sa nu fii dezamagit de concluziile vizitei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bugetul de stat al RO. Altfel , foarte generos. PROSTIA COSTA.

      Ștergere
    2. Ne-am luat obligaţia de a cheltui pe apărare 2% din PIB

      Ștergere
    3. Toate tarile din Nato platesc la fel sau noi suntem mai harnici si slugarnici???? Dar de flota TAROM care e varza(chiar si cu manager de import ha,ha care mai degraba aproape a falimentat-o din varii motive ha,ha) ai auzit JOE???? Baze americane sunt si in Orientul Mijlociu si ce ???? moare populatie civila degeaba,adica apara pe bune americanii sau se joaca cu focul????????ca de victimele colaterale nu le pasa, ba chiar mai gresesc si tinta.

      Ștergere
    4. Manager de import la Tarom?! Air Canafa il are ceo pe ... Calin Rovinescu (n.1955, Buc)!

      Ștergere
  4. 1. Cine și-a luat obligația cheltuielilor militare inutile ? Poporul român (că zici ne-am luat)?
    2. Bancurile astea cu poziția strategică a României nu mai țin decît la fraieri; scopul americanilor este doar să aibă o bază de plecare pentru agresiunea planificată contra Rusiei. Ce vor spune atunci proamericanii cînd vor vedea teritoriul național cîmp de luptă al altora (că noi vom conta doar cu aprovizionarea și curvele pentru trupe).
    3. Am spus mereu că Rusia nu a atacat Ucraina, Ucraina este un stat artificial care ocupă teritorii străine inclusiv românești. 30 % din populație sunt ruși în Ucraina - protejarea lor nu este atac ci doar patriotism justificat. Românii nu sunt capabili să își apere conaționalii nicăieri.
    4. Iar vizita lui Iohannis ca să primească o medalie americano-evreiască ! Mi se zburlește pe cap puținul păr pe care îl mai am ! Poate fiindcă la București și Iași s-au alocat fonduri imense pentru înființarea unor muzee evreiești dar tot în București muzeul de pe Calea Victoriei zace 90 % în paragină de vreo 20 ani iar clădirea de pe malul Dîmboviței se autodemolează. Halal onor, lobby și promovarea minoritarilor ! Cred că poporul român își merită soarta nefericită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aveti 100% dreptate. cand va cugeta Joe in mod realist si va iesi din adulatia pentru americani???

      Ștergere
  5. Nemtii isi pot permite sa fie anti-americani. Noi nu ne putem permite acest lux. Si am observat ca la noi, de regula, anti-semitii sunt si anti-americani. Iar anti-semitii turbati ca autorul acestui comentariu (un om care afirma frecvent ca orice evreu e dusman al romanilor)se dovedesc adsesea anti-romani, sustinand politici daunatoare Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vezi colega ca toti comentatorii tai gandesc ca mine ? Cum vezi tu numai atacuri ale Rusiei asupra Ukrainei si Georgiei si nu vezi atacurile americane in toata lumea ? Ce sa ne faca americanii noua,sa ne ajute ? Am avut un exemplu de " ajutor " cu autostrada Bextel ( sau cum dracu se scrie...) Aseara l-am vazut pe viu la TV pe Putin ce zicea,foarte corect : " americanii ne inconjoara la toate granitele cu trupe si arme de razboi. Daca ei cred ca vom ramane inonfesivi se insala. O sa luam masurile care se cuvin " Asa face un presedinte adevarat care vede ca la granitele lor vin "pacifistii" tai sa stea la panda... Ce ar face Trump si poporul american daca la granitele lor ( Mexic,Cupa etc ) rusii ar duce trupe si arme de razboi ? Chiar Jo ce dracu crezi tu ca daca vin americanii suntem salvati ? Aici ,la noi o sa fie teatrul de razboi cu nenorociri la 8000 km de SUA care nu pierde un civil sau soldat american ( sunt toti din alte tari...).Las-o mai moale ,te implor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa amintim ca domnul Doru Marcu era trup si suflet alaturi de Basescu, pe vremea cand acest sugea la marele licurici. Acum, dupa ce Basescu s-a intors cu 180 de grade si in aceasta chestiune, domnul Doru Marcu s-a facut si el antiamerican. Domnul Doru Marcu este foarte consecvent...in basismul sau.

      Ștergere
  7. Trebuie sa fii dement (ca stie el cine) sau pur si simplu prost, pentru a nu vedea ca avem mai putin a ne teme de America decat de Rusia. Americanii sunt la dracu'n praznic de noi si ne putem desprinde oricand de ei, daca vrem, ca n-au ce sa ne faca. Rusii sunt insa peste gard. Mie imi sunt chiar simpatici rusii, dar asa se face ca Romania si Rusia au deocamdata unele interese contradictorii, in primul rand in privinta Republicii Moldova. Demetrescu vorbeste de de situatia romanilor din Ucraina. Dar cum e cu situatia romanilor din Republica Moldova, pe care Rusia ii impiedica cu orice pret sa se apropie de Uniunea Europeana? Voi va dati mari patrioti, astia care ii injurati pe americani si ii vreti pe rusi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Omule, am scris de mai multe ori că moldovenii în marea lor majoritate nu se consideră români și nu recunosc că vorbesc limba română. Ai fost vreodată pe acolo ? Ai consultat rezultatele recensămîntului recent din Moldova la care am mai făcut referire ? Cum naiba nu vreți să înțelegeți că nu poți face pe cineva român, evreu, turc sau etiopian dacă el nu vrea, indiferent de motivele lui ? Și basarabenii au destule motivații anti UE, etc. și nu numai ei. Nu or fi toți demenți și proști fiindcă nu adoptă părerile dumitale. Politica nu se poate face în sens sentimentalist-romantic și ascultînd doar balivernele propagandistice de la TV ! Și de ce crezi că antipatia pentru americani este egală cu simpatia pentru ruși ? Îți este atît de greu să te desprinzi de un manicheism primitiv, să înveți istorie, să citești printre rînduri, etc. ?
      - Apoi nu sunt de acird (dacă era vorba de mine) că orice imprese nefavorabilă despre evrei înseamnă antisemitism. Ar fi prea simplu și cu totul incorect. Toți trebuie judecați cu aceeași măsură.

      Ștergere
    2. Omule, eu nu am afirmat ca cetatenii Republicii Moldova ar dori unirea cu Romania. Stiu mai bine decat tine care e situatia acolo, din motive pe care nu e cazul sa ti le explic. Dar istoria a facut sa existe legaturi intre ceea ce astazi se numeste Republica Moldova si Romania si este clar ca Romania are un interes ca Republica Moldova sa se apropie de Uniunea Europeana. Nu poti nega acest lucru doar adoptand un ton superior de om care ar intelege chipurile realitatile politice. In general, modul matale de a intelege realitatile politice tine, in mare masura, de teorii ale conspiratiei. Teorii ale conspiratiei pe care de altfel le adopti si in chestiunea cu americanii si in chestiunea cu evreii. Despre acuzele tale fata de americani nu mai zic nimic, caci n-am cu cine vorbi. Dar in chestiunea cu evreii trebuie sa spun ceva fiindca se uita si altii la acest blog. Bineinteles ca nu orice impresie defavorabila despre evrei inseamna antisemitism. Nici criticile justificate la adresa unor politici ale Isralului nu inseamna antisemitism. Dar propagarea teoriilor conspirationste (demente) potrivit carora evreii ar domina si controla totul in lume ( inclusiv bineinteles o tara cum e China, care va fi curand prima putere economica din lume si inclusiv India, a doua tara ca marime a populatiei, tari unde evreii sunt ca si inexistenti), afirmatiile derogatorii si minimalizante despre holocaust si declaratiile frecvente ca tot evreul e dusman al romanului, astea ce reprezinta? Pai nu reprezinta doar o simpla antipatie personala, sau anumite impresii defavorabile despre evrei ( si sa observam ca nu doar despre anumiti evrei, ci despre evrei in general). Sunt dovezi tipice de cel mai cras antisemitism, pe care nu te jenezi sa il exprimi la tot pasul intr-un spatiu public cum este acest blog.

      Ștergere
  8. Prosti si dementi sunt cei ce folosesc asemenea cuvinte pentru a-si apara niste convingeri (lucram cu materialul clientului), altfel delirante.Dar nu mai e de comentat pentru ca patima e mare pe capul omului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Convingeri delirante? Eu cred ca omul are convingeri de bun simt.

    RăspundețiȘtergere