luni, 28 august 2017

De-a Ion Cristoiu

Azi de dimineaţă când m-am dus la chioşcul de ziare să cumpăr cotidianul local mi-au căzut ochii pe un titlu de editorial al lui Ion Cristoiu din Evenimentul Zilei. Nu mai citesc demult acest ziar, mai ales după ce redactorul şef un urmărit penal şi unul din ziariştii cei mai veninoşi de azi a lansat povestea cu manipularea alegerilor prezidenţiale din 2009. Pentru că scopul atacurilor lui şi apoi a comisiei parlamentare nu este de a stabili dacă s-au fraudat acele alegeri, care oricum nu mai poate fi anulate, ci desfiinţarea procurorului şef DNA devenit duşmanul declarat al tuturor jefuitorilor statului român, în frunte cu beneficiarul acelor presupuse fraude, ex prezidentul Băsescu!

Şi aş mai spune şi de-a Cornel Nistorescu, alt individ cu stilou puturos, sau eventual un lap top care exală a fake news. 

Ion Cristoiu face o analiză complet în afara realităţii a vizitei lui Macron în România. 

Iar jagardeaua de Nistorescu, devenit pe faţă omul frizerului din Tr. Măgurele, alde Dragnea, deplânge cu lacrimi de crocodil reacţia străzii şi a factorilor politici responsabili la atacurile împotriva statului de drept comise de gongoricul ministru Tudor Toader. Dacă până şi Dana Gârbovan, lidera unei asociaţii de judecători apropiată de PSD a reacţionat negativ?

Dar să o luăm de la capăt cu Ion Cristoiu. Acest mercenar al obtuzităţii şi îngustimii gândirii jurnalistice face o analiză pe de-andoaselea a vizitei lui preşedintelui Franţei în România. Toate astea ca să-l desfiinţeze încă odată pe preşedintele Iohannis. 

Iohannis nu a primit cu entuziasm propunerile lui Macron privind munca detaşaţilor din Est în Vest. Firme estice sau din vest, folosesc munca mai ieftină a celor din estul UE. Polonia a fost categoric împotrivă. Inclusiv România nu are niciun interes, dat fiind nivelul de emigraţi la muncă în vest. De aceea reacţia lui Iohannis a fost prudentă, nu a dat un răspuns tranşant şi cred că aceasta este o politică mai înţeleaptă. Reacţiile Ungariei şi Poloniei sunt dominate de factorul iliberal şi această chestiune cu muncitorii nici nu afectează Ungaria. 
Ocolirea lor de către Macron a acestor ţări este determinată starea statului de drept în aceste ţări. 

Franţa este interesată să vândă armament României în condiţii de offset, adică să fie făcut la noi. Şi elicopterele multi-rol ar fi făcute la Braşov şi rachetele de distanţă scurtă tot la o uzină românească, probabil cu componente din Franţa. Dacă ne luăm după cel mai important proiect industrial de  succes care este Uzina Dacia, probabil că economia românească ar ieşi în câştig, problema autostrăzii Piteşti Sibiu cred că este la mâna unor sicofanţi de-ai lui Cristoiu. 

Pe de altă parte dezorientatul politic extern care este Cristoiu, habarnist la limbi străine nu ştie că Macron nu a apărut aşa din senin, are o istorie politică recentă importantă şi a răspuns aşteptărilor electoratului francez, şi în linia gaullistă vrea să reia locul Franţei pe firmamentul mondial. 

Macron a criticat vehement tentativele de atac la instituţiile statului de drept şi reacţiile sunt unanime şi în exterior, aşa că ideile ticăloase ale prostovanului de Tăriceanu şi perfidia judeţeană a lui Dragnea trebuie blocate şi bine fac cei care protestează.



Dacă cei doi erau la începutul lui 90 port drapelul noului stil de jurnalism, dezbărat de minciuna comunistă, acum Nistorescu şi Cristoiu sunt nişte cadavre vii ale jurnalismului obiectiv şi de calitate. 

7 comentarii:

  1. Joe, mai uita-te pe text sa vezi si sate miri ce ai postat tu aici. Si nu e vorba doar de repetarea textului de la inceput, ci si de fraze in care lipsesc cuvinte. De ce esti atat de neglijent si compromiti chestiile pe care le sustii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect la colaţionare nu am fost atent şi am repetat o parte din text!

      Ștergere
  2. Da, pacat ca v-ati grabit...Sunt de acord cu multe dintre ideile dumneavoastra ,acesti doi jurnalisti sunt superdubiosi, pe mine nu ma mai pacalesc demult ca at fi altfel decat manjiti cu mentalitati pro-estice vopsite in emancipare vestica....sunt doi indivizi periculosi.Doamne, dar cati perversi sunt in presa si printre politicieni, ce sa ne mai miram...

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Nu mi se pare normal că Macron "a criticat vehement tentativele de atac la instituţiile statului de drept şi reacţiile sunt unanime şi în exterior"; nu asta e treaba lui în altă țară, chiar dacă ar avea dreptate. Așa și noi l-am putea critica spunînd că doar un tîmpit poate trăi cu o babă. Macron ăsta e doar un bufon obraznic de teapa lui Nicușor Dan și îl așteaptă zile negre chiar în Franța.
    2. Văd că limbajul de lemn democrat-revoluționar s-a îmbogățit cu o expresie nouă: "muncitori detașați".
    3. Nistorescu nu a fost niciodată un ziarist capabil și serios. Cristoiu a mai nimerit-o uneori; dar ce legătură (influență)are el cu zisa autostradă ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe ura ta mai veche pentru Basescu si mai noua pentru Trump te orbeste si te impiedica sa evaluezi corect evenimentele. Uita aici doua filmulete, Macrou inainte:

    https://www.youtube.com/watch?v=T7l5AZvbVSI

    si Macrou dupa:

    https://www.youtube.com/watch?v=rd163AkfJhs

    Sa te vad cum le interpretezi? Daca ne reusesti te voi ajuta eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Macron la invitat pe Trump pe 14 iulie la Ziua Franţei, alţii nu!
    Dra nu asta are legătură cu cei doi imbecili şi sicofanţi ai PSD şi populismului stângist!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macrou si-a dat seama ca fara Trump este mort dupa ce a vazut ca Franta este in kkat si mama Merkel a refuzat sa-l ajute cu bani, ca acum are si ea magrebienii ei. De ce crezi ca si-a schimbat atitudinea fata de Trump de la primul filmulet la cel de-al doilea? Trump a fost primit bine in toate tarile, mai putin in cele pe pe care nu le-a vizitat!

      Ștergere