vineri, 13 octombrie 2017

Circul politic şi circul mediatic

Acesta este contribuţia esenţială a PSD în cele 9 luni de guvernare a României, să facă circ de prost gust. După şedinţa maraton a conducerii PSD din 12 octombrie mi-am dat seama că liderii locali ai PSD sunt congregaţii de gangsteri şi tâlhari puşi pe jefuit România. 
Rezultatul circului de aseară arată cu în pofida tuturor reproşurilor care i s-au făcut lui Tudose, acesta este un om hotărât şi normal. Pentru că semnalele dat de Bruxelles nu au cum să nu afecteze România. Cele două doamne care lucrau strâns cu Comisia UE privind fondurile europene de dezvoltare aflate sub suspiciuni ale justiţiei pe probleme de corupţie erau o piatră de moară. Pentru că unul din cele mai sensibile chestiuni ale UE este corupţia şi dacă există cea mai mică suspiciune în această privinţă oficialii bruxellezi dau semnale foarte puternice. 

Pe internet circulă viral un portret al inginerului, jignitor pentru meseria pe care mi-am ales-o acum 50 de ani. Dar viralul reflectă o realitate care s-a perpetuat până după 1989. 
Meseria care dădea avantaje în sistemul comunist era cea de inginer. Puteai obţine un loc de muncă la oraş, lucru mult mai dificil pentru un medic, sau un profesor. Şi printre absolvenţii de Politehnică s-a strecurat destui indivizi mediocri care au frecat apoi menta în sistemul socialist al economiei. 
Dacă portretul este jignitor pentru mine şi alţi asemenea, el se potriveşte ca o mănuşă pe cei doi lideri ai actualei coaliţii de guvernare, Tăriceanu şi cu Dragnea. Ambii au avut o prestaţie ruşinoasă universitară şi au făcut cariere extrem de mediocre. Chiar dacă Tăriceanu a pătruns în sistemul universitar şi acolo se întâlneau şi mai sunt din păcate nulităţi.

Între imbecilii care colorează actuala conducere a PSD se mai află şi oameni normali şi am înţeles apelul disperat ale unei doamne care face o figură mediatică normală, doamna Ecaterina Andronescu. Ea a fost totuşi un rector onorabil al Universităţii Politehnica Bucureşti. 

Ceea ce se întâmplă cu PSD şi cu acest parazit pseudo liberal numit ALDE este extrem de îngrijorător. Singura concluzie este că în pofida unor miniştri impostori, nepricepuţi şi tembeli economia funcţionează. Asta este avantajul că economia României este cea capitalistă şi statul are o minimă implicare.

Unde statul are cea mai mare responsabilitate este cea privind infrastructura de transport. Aici totul este pus la pământ începând cu minciunile lui Băsescu în domeniu. Este uluitor în ce hal se află această infrastructură dezvoltată extrem de bine la sfârşitul secolului XIX prin eforturile lui Carol I şi a unor ingineri geniali precum Anghel Saligny şi viitorul mare om politic Ionel I C Brătianu, inginer de poduri. Acesta din urmă era capabil să înveţe şi pe Iorga despre măsură. 
Aşa că-l înţeleg de ce este exasperat premierul Tudose de individul care se ocupa de Ministerul Transporturilor cu nume predestinat, Cuc! 

Dar măcar certurile consiglierilor mafioţi ai lui Dragnea au fost confinate în sala de şedinţe a PSD. 

Am avut în schimb reacţiile mediatice pe la toate televiziunile.
Îl ascultam şi mă cruceam de aberaţiile lui CTP de la Digi 24.
Ideea că Iohannis a torpilat şansele PNL la alegerile parlamentare e pur şi simplu năucă. Vina o poartă doamna Gorghiu care a devenit mamă exact cu prilejul alegerilor şi probabil că altele îi erau priorităţile. Alt vinovat este Cioloş care trebuia să se angajeze hotărât de partea acestui partide. A mai fost şi canibalizarea voturilor de promisiunea neonorată numită USR, sprijinit iresponsabil de cam toţi formatorii de opinie intelectuali. Cum poţi sprijini un lider anti carismatic precum Nicuşor Dan, doar că ai nişte probleme cu foşti lideri ai PNL este pentru mine o dilemă. Se simte într-adevăr lipsa unui lider foarte sonor şi flamboaiant precum a fost Crin Antonescu, iar liderul actual Orban este lipsit de posibilitatea exprimării parlamentare. Oricum PNL se munceşte sisific cu molohul prostiei omeneşti care este majoritatea PSD ALDE.

Aşa că lamentaţiile păreriştilor de tipul lui Oreste, individ complet inadecvat dezbaterilor de la Realitatea tv îmi produce silă. Alt părerist pe post de şef la aceeaşi televiziune este şi Cosmin Guşă. Măcar părerile lui despre PSD reflectă o oarecare experienţă cu acest partid. 

Dar cel mai dezgust mi l-a provocat o părticică din dezbaterea de la A3. În pofida oricăror evidenţe mincinoşii de la acest post de televiziune închinat interesului escrocilor şi jefuitorilor României susţineau că Tudose se va supune găştii super penale a PSD conduse de Dragnea. 
Când deschid gura ăştia de la A3 parcă se pune în funcţiune un ventilator cu căcat cum spunea cu dreptate Valeriu Nicolae. 
Probabil că auditorii acestui post sunt supuşi unui flux de droguri politice emise de pastorul cu nume de măcelar, Gâdea. 
Când îi aud pe Mircea Badea şi mai ales pe Ciuvică mi se face scârbă de România. Ciuvică este de fapt expresie parazitismului social. Cum a putut să ajungă acest individ în administrarea României este un mister? De fapt mulţi din echipa lui Emil Constantinescu provoacă adânci dezamăgiri, mai nou inutilul pompos fost şef SIE, Cătălin Harnagea a ajuns în cloaca de imbecili numită ALDE. Ce să mai zicem de fostul prim ministru Ciorbea, culme a degradării şi slugărniciei. 

Această parte a clasei politice de azi te pune pe gânduri.

România funcţionează în pofida acestor nemernici. 



2 comentarii:

  1. In pofida faptului ca Oreste e cam obsedat de analogii sexuale, e, totusi, foarte bun in analizele lui pentru care ii dau dreptate, mai ales legat de influenta Rusiei. Mie mi se pare extrem de inteligent, pacat ca il strica obsesia pentru umor pe teme sexuale sau freudiene, ce, uneori, ii reusesc, totusi, dar nu e cazul sa le presare la tot pasul...
    Guse, iarasi, desi e bun in general, incercand sa integreze lucrurile, prea monopolizeaza discutia de parca ar fi un guru de necontestat, nu e atat de competent pe cat se da...
    Mie imi place de Ion M.Ionita, care are si umor, dar e si intransigent si vigilent in analizele lui, mai sunt si altii foarte buni la Realitatea TV...
    Eu tin si la Cartianu care e un om mai simplu, insa de buna credinta, sper ca nu ma-nsel urmarindu-l cu interes, el pare atent la toate derapajele societatii si se straduieste sa nu-I scape nimic…
    Altfel sunt de acord cu tot ce ati spus, vad clar ca faceti parte din tabara cu care tin si eu...
    Scuzati-ma daca parerile mele nu coincid cu ale dumneavoastra...

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, Joe!
    De acord cu caracterizările pentru PSD-ALDE, dar nu ești obiectiv cu PNL! PNL este un partid care s-a autodistrus! Repetă istoria PNȚ, doar că ceva mai lent! Vina este înăuntru, iar a căuta vinovații în altă parte s-a dovedit mereu a fi nefolositor. Cât despre Iohanis, el n-are nici un partid al său și nu este al nici unui partid. Regret că nu este capabil să spună clar că nu are nevoie să fie revendicat de nici o formație și că, din momentul în care a părăsit PNL, se cu egală preocupare și îngrijorare la fiecare actor al scenei politice. Iar cu semidoctul Oreste, ce să mai faci? El a citit mult fără să înțeleagă mare lucru și scoate tot felul judecăți potrivite ca nuca-n perete. Nu pricep, în ruptul capului, de ce o televiziune ar putea fi interesată de prezența lui în platou

    RăspundețiȘtergere