luni, 22 ianuarie 2018

Iluziile domnului Liiceanu

În această seară l-am urmărit pe Gabriel Liiceanu care a fost invitat de Cosmin Prelipceanu să vorbească despre protestele de sâmbătă seara.

Am aflat că domnul Liiceanu a participat la protest la invitaţia sibienilor de la "#Vă vedem". 
A spus ceva interesant, dar care nu prevesteşte speranţă. Că lumea este cam nervoasă, că pare la capătul aşteptărilor. Şi asta nu-mi sună bine de loc.

Apoi invitat de moderator să dea soluţii la pus în faţă pe preşedinte care trebuie să medieze între conducători şi cei conduşi.  
Frumoasă idee, multe iluzii , şi practic foarte greu de acceptat de una dintre părţi, adică a lui Dragnea şi a acoliţilor lui. 

Lui Dragnea i-a venit foarte greu să dea ochii cu preşedintele Iohannis, darmite cu domnul Liiceanu dispus să şcolarizeze PSD în ale democraţiei.

Este însă un adevăr care a fost reproşat preşedintelui Iohannis. Că nu a explicat opţiunea sa, că a fost prea scurt. Politica se face cu multe vorbe şi preşedintele Iohannis nu este un personaj colocvial. 
Eu sper să fie mai vorbăreţ când va învesti guvernul doamnei Dăncilă. Pe de altă parte sper ca un personaj ca doamna Rovana Plumb să fie reînvestită ministru, demisia ei a fost cauzată de problemele pe care le are cu justiţia.

Ideea domnului Gabriel Liiceanu de a sta faţă în faţă cu Dragnea, Tăriceanu şi ejusdem farinae este iluzorie.  Aceşti indivizi nu pot fi decât singur în faţă cu lingăi de tipul lui Gâdea la A3. Când sunt abordaţi precum au făcut în Parlament de cei de la USR s-a văzut reacţia lor de tâlhari prinşi asupra faptului.

Aşa că domnule Liiceanu singura formă practică de protest şi atragerea atenţiei acestor bandiţi aduşi prosteşte de electorat la guvernare este protestul în stradă care trebuie continuat.


Iar despre preşedinte sper să aibă fermitatea să reziste prin toate metodele la promulgarea legilor ticăloase care supun justiţia nemernicilor politici  penali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu