marți, 22 mai 2018

De ce s-a isterizat PSD?

Denunţul penal în nume personal al lui Orban la adresa doamnei prim ministru şi al lui Liviu Dragnea a isterizat pur şi simplu pe şeful PSD, dar şi pe liderii acestui partid. 

De ce?
Păi cred că explicaţia lui Cosmin Guşă pare a fi cea mai apropiată de adevăr. Acest demers penal are o puternică încărcătură politică şi poate bloca şi întârzia planurile ticăloase ale lui Liviu Dragnea, care privesc în primul rând salvarea personală. Intrarea în procesul justiţiar care ar conduce la suspendarea doamnei Dăncilă ar întârzia planurile, prin care justiţia şi propria sa încriminare privind abuzul în serviciu l-ar scăpa de pedeapsă. 

Dragnea s-a dezlănţuit cu acuze împotriva lui Orban, distingându-se prin prostii şi folosirea aiurea a unor concepte. Ludovic Orban ar fi kaghebist şi dă dovadă de antisemitism instituţional?!
Adică faptul că face acest denunţ îl face kaghebist? Păi kaghebiştii te arestau şi băgau la Butîrka şi te împuşcau.  
Iar faptul că se face un memorandum secret pe o problemă sensibilă, cum este mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim fără ştirea preşedintelui şi acuza că nu s-au respectat chestiuni importante privind interesele naţionale şi Constituţia ar avea de a face cu antisemitismul?

În plus Ţuţuianu, fost ministru al apărării dovedeşte un habarnism inacceptabil pentru un demnitar care a ocupat acest post, adică să spui că avem un parteneriat strategic cu Israelul este de tot râsul. Israel nu este membru NATO, nici UE!
Este pe de altă parte foarte adevărat că avem relaţii excelente pe linie de apărare cu Israelul, care a modernizat avioanele MIG-21.

Se constată marşul lui Dragnea şi a instrumentelor sale sinistre de a transforma justişia într-un instrument supus politicului. În primul rând este Şerban Nicolae, individul care a călcat în picioare principiul polemicii în limitele decenţei şi a transformat prin exprimări absolut scandaloase Parlamentul într-un perete de veceu! Sunt apoi cei doi corifei ai studiilor juridice invalide, inginerul aroganţei fudule Nicolicea, şi a sculerului din Caracal, faimosul Iordache zis şi Ciordache.

Ce este de neînţeles este cum au reacţionat unii lideri liberali la iniţiativa lui Ludovic Orban care au respins acţiunea liderului PNL. O explicaţie obţinută de la cercuri din conducerea liberală de la Bucureşti ar fi că PNL s-ar vedea la guvernare fără alegeri care să confirme o nouă majoritate. Cred că s-au grăbit, iar liberalii de la baza partidului au sprijinit fără echivoc această partidă. Este probabil cea mai puternică iniţiativă de contestare a majorităţii PSD/ALDE şi care ar putea avea consecinţe extrem de defavorabile actualei majorităţi.
A fost glonţul de aur, cum plastic spunea Cosmin Guşă. Asta poate relansa PNL în lupta sa cu PSD.

De asemenea iniţiativa lui Ludovic Orban serveşte şi acţiunilor de contestare a guvernării pesediste şi a doamnei Dăncilă de către preşedintele Iohannis.

Foarte curioasă este atitudinea contrară a bătrânului demagog mincinos Băsescu, printr-o iniţiativă asemănătoare l-a suspendat ministrul apărării Atanasiu, din guvernul Tăriceanu. 

Aseară sluga lui, Iulian Fota a contestat vehement această iniţiativă la Realitatea tv, întrerupând un avocat care argumenta juridic denunţul penal al lui Ludovic Orban. Noroc că a apărut Oreste Teodorescu (foarte pertinent de data asta!) care l-a pus la punct pe gongoricul şi confuzul sfertodoct  Fota, dezvăluind în plus că expertul Fota va prezenta o carte scrisă de fostul politician pesedist Adrian Năstase. Fota a şi părăsit studioul, uşurând astfel comunicarea.

În al doilea rând isteria s-a combinat cu eroarea, gafa? cu Pilonul II.  
PNL deja pornise o acţiune de contestare a iniţiativei actualului guvern de a naţionaliza Pilonul II şi cei de la guvernare ironizau iniţiativa liberală ca fără obiect. Iată că apare un document oficial privind suspendarea plăţilor la Pilonul II! Dragnea s-a grăbit se dezmintă această iniţiativă, dar admis că se poate întâmpla şi acest lucru. Este o tentativă menită a umple deficitul fondului de pensii prilejuit de promisiunea ridicării punctului de pensie la 1100 lei şi mai ales a pensiilor speciale. Această iniţiativă, inspirată parcă de la guvernul Viktor Orban, ar însemna o nouă naţionalizare!

Guvernul Dăncilă la ordinele lui Dragnea face gafă după gafă, lucru care ne poate afecta stabilitatea economică.

Am citit un document dezbatere privind acapararea de către FIDESZ, partidul lui Viktotr Orban a UDMR. Este o dezbatere făcută de maghiarii ardeleni. Dacă în perioada de la începutul anilor 90 până prin 2010 maghiarii din România negociau cu autorităţile româneşti o integrarea a maghiarilor în România, după alegerea lui Kelemen Hunor, acesta tinde mai mult să fie valetul intereselor lui Orban relativ la problemele ungureşti din Transilvania.
Ungurii din România militează în continuare pentru o autonomie mai largă a Ţinutului Secuiesc. Probleme autonomiei însă are din partea românească pecetea experienţei şi temerile de 1000 de ani  cu ungurii care nu au ţinut cont de interesele româneşti, i-au dispreţuit şi ignorat.
Mai este şi exemplul lipsit de încurajarea cum se maghiarizează românii din Ungaria, în liceul românesc din Gyula nu erau elevi care să vorbească curgător româneşte! 
Dacă între cele două comunităţi importante din Ardeal s-ar fi cultivat relaţii de încredere cred că autonomia ar fi fost acceptabilă din punct de vedere românesc, în situaţia în care românii nu au obiecţii la dubla cetăţenie a maghiarilor din România. Se pare că acest lucru serveşte mai mult la interesele electorale al lui Viktor Orban. Este izbitor că Băsescu a folosit aceleaşi metode şi în Basarabia.

Părerea mea că mai este mult până când cele două comunităţi să comunice mai eficient. Cred că şi dispariţia comunităţii germane a contribuit negativ la această relaţie, germanii saşi şi şvabi erau un tampon şi un exemplu pozitiv al ambelor comunităţi.

Nu degeaba avea azi un sas ca preşedinte!

Un comentariu:

  1. Pare ca toti se-ntrec sa inventeze bombe si bombitze pentru ca toata lumea sa faca clabuci la gura comentand si timpul trece, economia se deterioreaza, viata oamenilor e amenintata sa devina precara si nimic nu se-ntampla din ce pare absolut normal sa se intample: procesele importante finalizate, mafiotii cei mari prinsi si pedepsiti, autostrazile pornite, investitii si crearea de locuri de munca. Totul e amanat, mafiotii pun in continuare bani la tescherea si noi vorbim discutii...Realitatea TV a devenit o melitza care toaca marunt pe PSD-isti, sa ne dea noua satisfactie, dar spune aceste lucruri cand toata lumea doarme, oboseste mii de oameni care mai cred in ei, de le amorteste orice initiativa, si asa, timpul va rectifica totul: se vor aduna ATAT DE MULTE probleme, incat vorba ardeleanului "la lucru mult numai cu odihna-i dai de cap"...nu se va mai face nimic in beneficiul poporului, ci doar o insailare de masuri menite sa tina in piele pravalia acestui stat chinuit si amenintat de descompunere...Am inceput sa ma satur de tergiversare, e deajuns sa vad reclamele abrutizante cu care suntem bombardati fara mila, cu pretextul ca televiziunea traieste din ele...E absurd. Nimeni nu lupta cu adevarat, toti sunt doar actori pe o scena cu papusi grotesti menite sa pacaleasca pana la cretinizare masele. Atat canalele puterii cat si canalele de opozitie mie imi par EFECTIV niste macinatori de timp si energie a prostilor care se uita la ele, including me :)...

    RăspundețiȘtergere