miercuri, 1 februarie 2017

Simion Dascălul a avut dreptate

Prin prima clasă de liceu, a VIII-a pe vremea mea la Literatura Română se dezbătea ticăloşia lui Simion Dascălu, interpolator al Cronicii lui Grigore Ureche. Acest băsnuitor a fost vehement combătut de Miron Costin, Constantin Cantacuzino şi nu ultimul, de Dimitrie Cantemir.
Ce a scris Simion Dascălu de a trezit atâta vehemenţă în aceşti străluciţi începători ai literaturii române?

Simion Dascălu a scris că romanii cuceritori au exilat în Dacia toţi hoţii şi bandiţii din Imperiu şi aşa că românii sunt descendenţii acestora!

Mai apoi la începutul secolului XIX un Tudor Vladimirescu oltean patriot declara: "Patria este norodul şi nu tagma jefuitorilor!"

Iată că alt oltean, cu incerte studii juridice ajuns în Parlament şi acum ministru al Justiţiei modifică legile României astfel ca să-i dea dreptate lui Dascălu şi nu lui Vladimirescu!

Este într-adevăr o premieră românească. Nici măcar Adrian Năstase nu a îndrăznit modificarea legilor penale, poate şi că nu-şi imagina ca va ajunge inculpat şi condamnat.

Nu! Găinarul din Turnu Măgurele cu mustaţă de frizer îi dă ordin agramatului caracalean să dea drumul unei legi să-l exonereze de hoţiile pentru care era judecat.

Când am venit în Piteşti, acum 43 de ani aici se vehicula cu cinism lozinca: "judeţul Argeş, judeţul cinstei şi onoarei".
Pentru că în cele mai importante obiective industriale Daci şi Arpechim se fura fără ruşine. Existau şi circumstanţe atenuante, produsele furate nu se găseau în magazine şi benzinării, adică piese de schimb auto şi benzină.
Se fura, să zicem de nevoie, pentru că asta  a reuşit comunismul să facă din români hoţi! Culmea că ajunse pe mâinile străinilor, a necruţătoarei hidre capitaliste internaţionale, lucrul care a dispărut complet a fost hoţia! Nu se mai fură! Pentru că stăpânii ăştia nu admit să se fure!

Exista şi fuşăraia, adică tot de nevoie unii îşi fabricau dispozitive necesare gospodăriei, probabil că azi nu mai se mai fac aşa extins fuşăraiele, că este mai ieftin să le cumperi din piaţă.

După 89 găinarii au fost înlocuiţi de hoţii cu gulere albe, angrosiştii industriei româneşti pe care au jefuit-o cu neruşinarea,  şi  care azi se plâng că am ajuns pe mâna străinilor.

Nu! Am ajuns pe mâna  bandiţilor care au distrus economia românească şi azi au dat lege că pot fura în continuare nestingheriţi.


După sceleratele OUG de aseară nu mai avem motive să ne revoltăm că suntem echivalaţi în Europa ca hoţi şi găinari.


Da, aştept să cântăm cu toţii cât de mândri suntem că suntem români!

PS Spre onoarea lor vreo 50 de piteşteni au protestat azi noapte până după ora 1 am împotriva OUG.

10 comentarii:

 1. Hotul striga hotii! Atata au maltratat Codul acesta penal ca nu mai stie nimeni ce este bun si ce este rau. Politizarea aceasta de ambele parti sigur este daunatoare noua tuturor celor multi. Este si vina marii mase a oamenilor politici mai mult sau mai putin intelepti. La varsta ta era normal sa fii categorisit intelept, dar nici tu nu mai esti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Grav este cand hotii ajung sa legifereze.
   In favoarea lor, evident.

   Ștergere
 2. Magistratii reactioneaza:
  1. CSM sesizeaza Curtea Constitutionala.
  2. ”Ca membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, vă pot spune ca ordonanţa de urgenţă este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, fiind discreţionară, vădit neconstituţională şi trebuie atacată urgent la Curtea Constituţională. Despre consecinţele ei grave am avertizat în comunicatul de ieri al Ministerului Public”, a declarat Augustin Lazăr într-un punct de vedere remis News.ro.
  3. "Voi sugera să dispună convocarea tuturor adunărilor generale ale instanțelor și parchetelor pentru a avea o poziție a celor 8000 de magistrați din România față de actul normativ adoptat pe ascuns și fără avizul CSM din această seară”, a scris Danileț, fost membru al CSM, pe Facebook.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da,Joe cimentul romanesc a ajuns pe mana oamenilor bogati romani,bancile sunt in continuare romanesti,petrolul si tot ce e sub pamantul tarii este al oamenilor de afaceri romani, hartia si cartonul e controlat de oameni de afaceri romani , tot este al nostru. Strainii nu ne-au luat nimic sunt niste draguti bate-i-ar domnu.! Tu in ce tara traiesti amice ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie să-ţi răspund!
   Unele privatizări au fost reuşite. Dacia se produce în Africa, Rusia, etc şi se vinde peste tot, industria auto a luat în România avânt, au apărut tot felul de firme care lucrează ptr această industrie care face produse ptr Germania, Franta, etc.
   Nereuşită a fost privatizarea ptr Arpechim care mergea pe petrol de import ca Petromidia, care a fost la kazahi şi ajunge la chinezi, acolo a fsot mult mai bine! ca la Petrotel Ploieşti cu ruşii.
   Industria are şi insuccese, comerţul civilizat l-au adus străini, suntem noi vinovaţi că nu alimentăm cu legume româneşti, ar trebui cooperative.
   Pe noi în principal ne-a interesat cum să furăm industria fostă comunistă şi am dat faliment din prostie şi lăcomie.

   Ștergere
  2. Oare cine a concesionat petrolul si gazele?
   Cine a privatizat distributiile de gaze si energie, companii profitabile, care aduceau bani la buget?
   Dar SIDEX Galati?
   Afacerea Sterling iti spune ceva?

   Ștergere
  3. Păi este bine sau rău că SIDEX este privatizată şi nu căpuşată de tot felul de escroci cum era?
   Relativ de companiile de distribuţie ce facem, le naţionalizăm?
   Se vede că habatr nu ai ce a însemnat privatizarea, adică scoaterea de sub jaful şi nesimţirea unor care credea că e de stat adică să stea sau prrivat, adică să facă bani?
   Să ne bucurăm că producţia de electricitate pe cărbune este de stat adică subiectul jafului unora cum este Ponta şi Şova, sau cum este mai bine?

   Ștergere
 4. Cred ca protestele de noapte vor inceta dupa punerea in opera a OUG-urilor !!!.O sa apara ..beneficiarii!!!O sa va intrebe daca aveti ceva cu ei !!

  RăspundețiȘtergere
 5. La SIDEX, din 6 furnale a ramas doar unul.
  E pe duca.
  A fost capusata de intermediari si chiar de proprii directori.
  Directorii Sidex International au fost cei care aveau să devină cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Ionescu, zis Bebe, şi amicul său Dan Drăgoi, mâna dreaptă a generalului Victor Stănculescu. Fiul lui Dan Drăgoi a fost, pentru o scurtă perioadă, ministru al Finanţelor şi a fost si consilier prezidenţial pentru mediul de afaceri.
  Plus complicitatea FPS (Bebe Ionescu, director al Sidex International în 2000, a fost director de strategii al FPS intre 1998- şi 1999, chiar sub preşedinţia lui Radu Sârbu).
  Mittal a platit pe combinat mai putin decat la nunta fiicei sale.
  Putea fi curatata de hoti daca exista interes.
  In energie trebuiau privatizate “gaurile negre”, care aveau nevoie de investitii pe care statul nu le putea face. Adica unele termocentrale, cu tehnologii din anii `60-`70. Nicidecum distributiile, care aduceau bani buni la buget fara investitii majore.
  Nu mai spun ca noii proprietari (ENEL, de ex.) n-au facut investitiile angajate prin contractul de privatizare.
  Nu numai termocentralele pe carbune sunt de stat, mai toata productia (hidro, termo, nuclear) sunt in proprietatea statului. Privatizam tot?
  Asa cum s-a procedat la Hidroelectrica (anulare contracte paguboase), se poate proceda si la carbuni.

  RăspundețiȘtergere
 6. Prin anii ’70 judeţul Argeş a fost declarat judeţul cinstei, hărniciei, onoarei şi demnităţii socialiste. Eveniment mare, se duce vestea pînă în rai. Se spune că Dumnezeu îl cheamă la el pe sfîntul Petre şi îi spune: - Măi Petre, uite aici o lampă care se aprinde de fiecare dată cînd găseşte un om cinstit. Ia lampa şi du-te în judeţul Argeş, poate se mai aprinde de cîteva ori. Trec cîteva zile, nici un semn de la sfîntul Petre. Îngrijorat coboară Dumnezeu pe pămînt, ajunge în judeţul Argeş şi dă de sfîntul Petre ce sta supărat pe treptele primăriei din Piteşti. – Ce, e măi Petrică, ce s-a întîmplat? - Ce să fie, Doamne, în prima zi cînd am ajuns aici mi-au furat lampa…

  RăspundețiȘtergere