luni, 30 decembrie 2024

Avem guvern, mai ne trebuie un președinte


Săptămâna care s-a scurs a rezolvat cea mai importantă problemă: formarea unui guvern. S-a constituit un o coaliție formată din PSD, PNL, UDMR și minorități. Lipsește în mod evident USR. Opinia mea este că USR este incapabilă să facă parte dintr-o coaliție de guvernare, dată fiind experiența din 2021. Mai suspectez și mafia useristă, care nu vrea ca doamna Lasconi să ocupe un rol important, să rămână doar primărița unui orășel mic de provincie. Păcat! 

Văd că există contestații privind acest guvern. Nu se poate altfel, pentru că aritmetica electorală nu permite altcumva. Guvernul a fost votat de 240 de parlamentari, pragul fiind de 234,deci cu o majoritate fragilă de 6 parlamentari. 

Acest guvern a depus jurământul în fața președintelui în funcție, Iohannis. S-au ales și președinții Camerei Deputaților și al Senatului. Deci există posibilitatea ca președintele Iohannis să decidă să se retragă prin demisie, pentru că este contestat de mulți, unii pe drept, alții aiurea. Iohannis i-a adus pe USR la guvernare dar nu au rezistat, s-au supărat, au ieșit din guvern, ba au inițiat o moțiune de cenzură să răstoarne guvernul din care au făcut parte.   

Guvernul României condus de Marcel Ciolacu va lua hotărâri dure care nemulțumesc pe unii, dar aceștia sunt o minoritate, pentru că altfel nu se poate. În pofida opiniei unora, numai așa se putea alcătui o majoritate parlamentară care să susțină acest guvern. Ciolacu are o reputație deocheată de mincinos, dar el conduce PSD, care dă în majoritatea guvernamentală 22%, PNL are doar 14%, iar UDMR 6% și se mai cârpește cu minoritățile din Camera Deputaților și redistribuiri. 

Guvernul constituit trebuie să emită un OUG care să redreseze parte din gaura din buget care amenință să submineze stabilitatea economică a României. Și guvernul după dezbateri foarte dure a decis ca ordonanța de austeritate să fie emisă. Cea mai curajoasă decizie a fost de a îngheța pensiile, care afectează multă lume, cam 5 milioane de pensionari și care se simte în buzunarul celor  cu pensii mici. Constat că se revoltă exact alți bugetari, cu venituri grase. Cel mai tare mă irită pe mine cei din domeniul sanitar, cei care au grijă de bolnavi și care sunt cei mai corupți, care îți cer pe față să dai bani ca să aibă grijă de bolnavi. Mă uit și la sindicate. Ele mai există și șantajează doar în domeniul bugetar, sanitarii, polițiștii și cadrele din penitenciare, cadrele din învățământ. Învățământul poartă responsabilitatea în parte pentru ce s-a votat pe 24 noiembrie, dar și pe 1 decembrie, există tineri care habar n-au de dictatura comunistă, care habar nu au ce ce însemna cenzura și represiunea dacă te exprimi deschis. Din acest motiv unii cred că un regim autoritarist nu le-ar interzice să voteze cu cred ei. Cel mai șocant este că au încredere în indivizi care se uită galeș la Moscova și Putin. Nu au aflat că România a apărut pe hartă, datorită faptului că Imperiul Țarist a fost înfrânt în 1856 și Marile Puteri au decis Unirea Principatelor.  Aceasta este Unirea, în 1918 s-a produs Întregirea României și formarea României Mari, prin prăbușirea Imperiului Țarist și unirea Basarabiei, prin prăbușirea Imperiului Austriei Ungar și unirea Transilvaniei cu România și apariția României Mari. 

Partidele sunt foarte vinovate că nu au fost în stare să producă lideri adevărați, că au blocat meritocrația. Ciolacu, generalul Ciucă sunt o glumă proastă, la fel Lasconi și liderii USR. Singurii care produc lideri adevărați sunt maghiarii, pentru că UDMR trebuie să fie credibil și nu pot promova impostori.

Guvernul a decis și noile date privind prezidențialele 24 martie și 6 aprilie. la această ultimă dată vom afla cine va ocupa fotoliul de președinte al României. 

Candidatul coaliției a fost desemnat Crin Antonescu. Este o surpriză ca un om politic care a părăsit acțiunea politică activă de 10 ani să revină în forță, precum în box, unde se mai practică come back-ul! 

De ce Crin Antonescu?

Pentru că este agreat de PSD, cu care a fost aliat în perioada 2012 -2014, când PNL și PSD au format USL. În interviul luat lui Crin Antonescu de către Antena 3 el a spus că acest construct politic a fost cel mai important în ultimii 35 de ani. Normal că asta a declanșat niște reacții negative, a celor care spun că, atunci în 2012 a fost o lovitură de stat. Și acești revoltați de scârbele uslamiste nu au nici ei proprietatea termenilor. Lovitura de stat este când o acțiune armată înlătură de la putere un regim ales democratic. Referendumul de demitere al președintelui Băsescu nu a reușit atunci în iulie 2012, pentru că nu a întrunit majoritate electorală de 50% dintre electorii României, dar a dus la alegerile parlamentare la  o majoritate de 66% a USL. Doar incapacitatea lui Ponta și a PSD nu a determinat adoptarea unei legislații care să modifice funcționarea mai bună a României, au întârziat cu 8-10 ani a dezvoltării infrastructurii rutiere  printre altele. Crin Antonescu a mizat în 2014 pe un scor de 20% a PNL la Europarlamentare, a luat doar 15 % și s-a retras din politică. Însă l-a adus pe Iohannis la PNL care a câștigat de două ori președinția României. Și acum când se face bilanțul mandatelor lui Iohannis acesta nu iese prost! S-a  luptat în primul mandat cu PSD și Dragnea, liderul acestui partid, învins de justiție și trimis la pușcărie. În 2020 a format o coaliție PNL USR care nu a rezistat, cum am mai spus. Cum a subliniat și Antonescu, Iohannis nu a făcut lucruri rele, dar nu a comunicat adecvat, și nu a avut un purtător de cuvânt care să satisfacă dorința legitimă a media a românilor. E de vină și etnia lui, sași nu sunt niște vorbăreți. Antonescu are șanse, fiind candidatul unei coaliții de peste 40%. Călin Georgescu, cu rezultatul lui de 24 % este un lucru greu de explicat. Este inițial produsul ceaușismului târziu, nu a performat ca alții după 90 și a picat în mâinile inamicilor României, iar cu ajutorul unor psihologi abili care au subliniat nevoia ca noi românii să fim mândri, inclusiv chiar dacă ne dăm pe mâna inamicilor  noștri. Furia, mai ales a celor tineri, care trăiesc și muncesc din greu în Occident, dar nu au standardele de trai a acelora de acolo a fost canalizată în susținerea unui impostor periculos, care ar fi putut să le interzică acestora să revină în România, sau sa iasă din ea! Sper ca acest individ să suporte consecințele trădării României. 

Cât despre alți posibili candidați prezidențiali ce putem spune? Este Nicușor Dan, dar are probleme cu electoratul PSD, este susținut în București și, probabil în orașele mari, dar merge pe același electorat cu doamna Elena Lasconi, care continuă să creadă în steaua ei. Pe partea acelor așa ziși patrioți, falși și impostori se situează George Simion care nu poate ieși dintr-un anumit model și care nu a performat nici în 24 noiembrie. Oricum într-o finală cu un așa zis suveranist, Crin Antonescu va câștiga lejer, din cauza reflexului electoratului anti-extremist,  încă de la alegerile câștigate de Ion Iliescu în 2000!

Așa cred că trebuie să avem răbdare!

Nu în ultimul rând trebuie să vorbesc despre actualitatea fotbalistică internațională. Anglia și Italia ne țin în priză. Am înțeles că ne paște primejdia ca Protv să pună mâna pe campionatul englez și să-l bage pe Voyo, streamul lor pe bani. Doamne ferește!

În Anglia, City, în fine câștigă în deplasare la Leicester (lester în românește!). Guardiola a pus cruce la câștigarea campionatului, dar vrea Cupa Angliei și Champions League. Liverpool defilează de Boxing Day și câștigă în deplasare cu 5-0 la West Ham. Le priesc deplasările londoneze lui Liverpool. 

Și în Italia se joacă de după Crăciun și este luptă mare între Napoli și Atalanta, dar Inter are un meci mai puțin.

Vă urez un An Nou cu multă sănătate!



miercuri, 25 decembrie 2024

Un trecut deocheat care ne explodează în faţă


Observ cu stupoare că trecutul deocheat, o citez pe Marta Petreu, al istoriei interbelice revine din ignoranța totală a multor români. Asta am constatat asta la ultimele alegeri prezidențiale, când un impostor a exploatat ignoranța noastră crasă făcând din niște monștri politici interbelici în eroi legendari. Corneliu Zelea Codreanu, apostolul ultranaționalismului românesc, care nu avea pic de sânge românesc, ta-su era polonez și mă-sa era nemțoaică.  A fost învățăcelul faimosului antisemit de la Iași, A. C Cuza. A debutat în politică prin împușcarea lui Manciu, prefectul de Iași. A ordonat asasinarea  primului ministru I. G. Duca la Sinaia în decembrie 1933, de către Nicadori, după prefixul numelor celor trei asasini.  L-a asasinat pe jurnalistul Stelescu care-i devenise adversar. A sfârșit la rândul lui asasinat de către poliție ca fugit de sub escortă în 1938. Apoi alți legionari, decemvirii l-au asasinat pe primul ministru Armand Călinescu în1939.  Legionarii conduși acum, de Horia Sima s-au răzbunat pe politicienii români, asasinându-i pe cei arestați la Jilava în 1940, printre care și generalul Argeșanu și Moruzov, șeful Serviciului Secret de Informații. Au fost asasinați și marele istoric Nicolae Iorga, economistul Virgil Madgearu sau profesorul Petre Andrei de la Iași. Finalmente în ianuarie 1941 au declanșat rebeliunea împotriva generalului Antonescu, cu pogromuri antisemite, fiind zdrobiți și alungați din România. Deci istoria legionară din România este plină de crime politice antidemocratice cu care nimeni nu se poate mândri.  

Pe de altă parte nu putem să nu remarcăm faptul că intelectuali de frunte ai României interbelice au pactizat cu mișcarea legionară, în primul rând influențați de Nae Ionescu, mentorul acestei generații excepționale. Este vorba în primul rând de Mircea Eliade, de Emil Cioran, de Constantin Noica. Aflu cu stupoare de faptul că marele comunist francez Mihai Șora din Rezistența antihitleristă a fost în studenție legionar. Nu este de mirare că unii legionari au devenit ulterior comuniști, extremele se atrag. Ulterior Mircea Eliade nu a putut să recunoască trecutul lui deocheat din motivul că devenise profesor la Chicago, in SUA. Doar Saul Bellow, colegul lui de Universitate l-a încondeiat în ultimul său roman Ravelstein, ca profesorul antisemit Grielescu, pe motiv că îl părăsise nevasta română, Alexandra Bagdasar. Cioran, care a fost un marginal în Franța, fără serviciu, și-a putut permită să-și recunoască trecutul deochiat. Și Noica a făcut pușcărie comunistă și a avut o notă naționalistă în scrierile sale. 

Mai este și situația delicată a rezistenților anti comuniști de după 1948, care au luptat în munți împotriva slugilor bolșevicilor care au luat puterea în România, care erau adepți legionari, sau a celor din pușcăriile comuniste. Mai este și situația delicată a lui Vintilă Horia, om de dreapta, singurul român care a luat premiul Goncourt, sau filosoful de dreapta Mircea Vulcănescu, secretar de stat în guvernul Antonescu.  Și nu în cele din urmă a mareșalului Ion Antonescu, responsabil al Holocaustului din România,  a pogromului de la Iași, a represaliilor de la Odesa din timpul războiului antisovietic, de deportările din Transnistria a evreilor din teritoriilor ocupate vremelnic în 1940-1941 din Bucovina de Nord și Basarabia. 

Comunismul românesc a cunoscut două faze, prima din anii 50 și începutul anilor 60 a fost internaționalistă, supusă ideologiei lui Stalin în care eram aproape slavi și intoxicați de această ideologie marxist leninistă. Am cunoscut-o pe pielea mea , copil fiind eram îndoctrinat complet. A urmat, după 1964 desprinderea de URSS, cu culmea din august 1968, când blamarea invaziei Cehoslovaciei a fost momentul de glorie a lui Ceaușescu. Și ajungem la anii 80 în care ideologia național comunistă avea nostalgia exceselor legionare din anii 30. 

Văd că toată salata asta naționalistă care pică în extremisme fascist legionare a reînviat acum cu prilejul alegerilor. Este un amestec toxic și oximoronic de fascism legionaroid combinat cu reverii putiniste ruse, la fel de fasciste. Și așa este fabricat Călin Georgescu, 

Am acum schimburi dure cu idioți utili care confundă patriotismul cu cu naționalismul extrem și îl amestecă cu teribilă atracție pentru autoritarismul rusesc al lui Putin. 

Am cazul lui Radu Gyr, unul din propagandiștii legionari, care a scris și Imnul legionar. Este autorul unor splendide poezii patriotice precum Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane. Nu pot comenta supraviețuirea din pușcăria comunistă. Ieșit din această pușcărie comunistă, Radu Gyr a căzut în brațele politrucilor, scriind în reviste adresate exilului românesc. Pentru o bucată de pâine s-a prostituat. A fost Radu Gyr, un Adrian Păunescu avant la lettre. Adrian Păunescu a debutat cu poezii patriotice de mare respirație, ca apoi să devină profetul jegos al ceaușismului târziu. 

Mulți din cei tineri și mai bătrâni au picat astfel sub acest amestec grosolan de ceaușism, neolegionarism, fascism și prostii absolute debitate ce acest individ, care este spion al lui Putin.

luni, 23 decembrie 2024

Psihopat, frustrări, resentimente


După cum ați văzut ultimul meu blog a apărut în 21 noiembrie dintr-un motiv stupid, laptopul meu a clacat. A fost o rablă care s-a dezmembrat repede și am avut și probleme cu routerul și alimentarea s-a rablagit. Cumnatul meu spunea că asta nu e tractor ca să trag de el ca la arat! 

Săptămâna trecut am achiziționat, după o întreagă epopee, un Lenovo pe care m-am trudit să-mi instalez Google chrome și Gmail, Yahoo mail și Facebook. 

De atunci, din finalul lui noiembrie 2024 România a cunoscut cele mai mari frământări legate de alegerile prezidențiale și parlamentare. De undeva, din neant a apărut cavalerul călare pe un cal alb să ne mântuiască. Acest individ este probabil cel  mai mare impostor cu care am fost miluiți. Face parte din rezerva de cadre a PCR și securitate. Eu am avut exemplul fostului ambasador la ONU și actualmente ambasador la Consiliul Europei. Ajuns la IRNE în 1986, a primit aprobarea să urmeze la FF Dreptul. După Revoluție parcă i-a căzut tavanul în cap. Eram într-un birou al unei colege și îi declaram cât de fericit că s-a dus în pizda mă-sii comunismul și el mai să mă strângă de gât! Dar s-a liniștit, a dispărut pe la Consiliul Județean, a fost șef de cabinet la Meleșcanu și a intrat în diplomație, în 1997 la marea schimbare politică și-a găsit rude țărăniste și a rezistat. La fel sunt Geoană, Diaconescu, care au ajuns miniștri și ambasadori. Călin Georgescu a fost mai prost, a fost prin posturi minore, nu mă îndoiesc că doctoratul lui nu este un plagiat, dar nu cred că madam Șercan se pricepe la pământ, sol. Și așa Georgescu s-a vândut pe 30 de arginți la ruși și a fost bine promovat pe TikTok. A avut acest individ parte de o promovare subtilă pe internet, cu aportul și a unor trădători din  serviciile secrete românești. Și așa a apărut el pe primul loc la primul tur de prezidențiale!

De ce?

Sunt mai multe explicații. O explicație ar fi sindromul islamist. Copii emigranților arabi, africani, din anii 50 ajunși în Franța, sau Belgia să fie liberi s-au trezit în țări bogate. Cum să atingă și ei acest statut? Păi, foarte puțini reușesc în fotbal, ajung foarte bogați. Așa că acești tineri au încercat diverse scheme interlope și ilegale, să vândă droguri, ajunși în pușcărie au picat în brațele unor falși profeți islamici, s-au radicalizat și au devenit teroriști. La noi acești tineri  din diaspora, dar și de acasă, cu educație precară, fiii celor care au fost perdanții tranziției din anii 90, au fost alimentați cu o imagine falsă despre comunism și au mizat pe acest idol fals care le va readuce demnitatea pierdută. Georgescu nu este primul salvator populist, a fost și Băsescu și vedem ce a însemnat moștenirea lui, o imixtiune nepermisă a serviciilor secrete în viața publică. Dacă Băsescu avea o anume coerență a discursului și era clar pro vest, vezi marele licurici, Georgescu este Candidatul Manciurian, omul dușmanilor României, Putin și Rusia! Și foarte bine că s-a anulat primul tur de la prezidențiale, riscam să avem acest individ președinte, lucru pe care nu prea l-a înțeles doamna Lasconi. Un prieten expatriat mi-a povestit că, fiind câteva luni în nord vestul României, Maramureș și Sălaj era sfătuit să-l voteze pe Georgescu. Deci în zone în care succesul acestui individ nu a prea fost. Eu mărturisesc că în mediile în care mă învârt nu am avut parte de această promovare. Cum am spus, sunt destui care vor un individ autoritar ca președinte. Fie că nu au trăit vremurile comuniste, fie că au uitat. Semnificativ, mi-a povestit un prieten cum a vizionat cu fiul lui acum pe 21 decembrie filmul Anul nou care n-a fost. Fiul lui are 20 de ani, deci este născut în anii 2000 și nu are de loc percepția dictaturii comuniste, a cenzurii și a trebuit să primească explicații. Asta relevă de ce acești tineri cu educație precară sunt gata să voteze pe cineva care ar readuce realitatea care astăzi este în Rusia lui Putin, faci pușcărie dacă protestezi! La noi a devenit de neconceput. Cred că un exemplu prost de educație media este și promovarea unor indivizi, precum Becali, needucați, răi și proști, dar putrezi de bogați. Toate acestea au dus la o catastrofă electorală, oprită la timp de CCR. Ce ar fi fost, dacă turul doi se desfășura și Georgescu ajungea președinte? La asta trebuie să mediteze doamna Lasconi. 

Și alegerile parlamentare au fost un eșec. PSD au obținut abia 22%, PNL doar 14%, catastrofal pentru că generalul Ciucă nu a luat decât ceva peste 8%, iar USR doar ceva în jur de 13%, căzând de la 18%! Rezultat bun a înregistrat și UDMR cu 6%. În tabăra anti UE, așa zis suveranistă, AUR a luat 18%, SOS Șoșoacă 7% și POT, partidul care-l susține pe Georgescu 6%, deci peste 30%!

Toate partidele pro-europene au participat la discuții pentru o coaliție pro Europa. USR  s-a distanțat, eu suspectez că la asta a  contribuit și mafia USR a lui Drulă, Ghinea & Co, care nu-și doresc să o vadă pe doamna Lasconi vice prim ministru, ci doar primăriță de oraș mic! 

S-a moșit și noul guvern, tot cu Ciolacu prim ministru, cu PSD, PNL, UDMR și minorități. Dacă PNL are figuri noi, Emil Hurezeanu la Externe, Daniel David la Învățământ, viceprim ministru liberal este Cătălin Predoiu, care are merite în intrarea în Schengen. Din păcate PSD nu are nume noi cu excepția avocatului Radu Marinescu, la justiție. UDMR și-a asumat două ministere foarte importante,  Finanțe și Dezvoltare. Pentru că acest guvern va trebui să dea decizii foarte dure și neplăcute, înghețarea pensiilor și salariilor ceilalți vor da vina pe unguri!

Mai nou se fac și proiecții privind candidatul comun al coaliției PSD, PNL, UDMR și minorități pentru viitoarele prezidențiale. Și candidatul agreat ar fi Crin Antonescu. Imediat au început comentarii negative, insinuări că ar fi fost omul securității, răspândite pe turnătorul dovedit securist Băsescu Petrov. Nu știu dacă Antonescu va deveni președinte, are sprijinul PSD, PNL și UDMR, dar vom vedea. Pe același culoar se vor afla și Nicușor Dan, care are susținere doar în București și nu este în agrementul PSD. Doamna Lasconi care că și-a dinamitat șansele prin declarații nepotrivite. USR îl tot blestemă pe Iohannis, uitând că el este președintele care a realizat coaliția PNL USR din 2021, care a explodat, în primul rând pentru că USR este incapabil să stea la guvernare. 

În cealaltă parte se află Simion care nu are șanse prea mari, nu cred că poate capta multe din voturile date lui Georgescu. S-ar putea să vină alt candidat surpriză, dar va fi greu să găsești un substitut la lui Georgescu. Georgescu este deja out! Pentru că nu-l vor americanii!

Începutul de an va fi greu, cu alegeri prezidențiale, decizii de austeritate.