Văd că există contestații privind acest guvern. Nu se poate altfel, pentru că aritmetica electorală nu permite altcumva. Guvernul a fost votat de 240 de parlamentari, pragul fiind de 234,deci cu o majoritate fragilă de 6 parlamentari.
Acest guvern a depus jurământul în fața președintelui în funcție, Iohannis. S-au ales și președinții Camerei Deputaților și al Senatului. Deci există posibilitatea ca președintele Iohannis să decidă să se retragă prin demisie, pentru că este contestat de mulți, unii pe drept, alții aiurea. Iohannis i-a adus pe USR la guvernare dar nu au rezistat, s-au supărat, au ieșit din guvern, ba au inițiat o moțiune de cenzură să răstoarne guvernul din care au făcut parte.
Guvernul României condus de Marcel Ciolacu va lua hotărâri dure care nemulțumesc pe unii, dar aceștia sunt o minoritate, pentru că altfel nu se poate. În pofida opiniei unora, numai așa se putea alcătui o majoritate parlamentară care să susțină acest guvern. Ciolacu are o reputație deocheată de mincinos, dar el conduce PSD, care dă în majoritatea guvernamentală 22%, PNL are doar 14%, iar UDMR 6% și se mai cârpește cu minoritățile din Camera Deputaților și redistribuiri.
Guvernul constituit trebuie să emită un OUG care să redreseze parte din gaura din buget care amenință să submineze stabilitatea economică a României. Și guvernul după dezbateri foarte dure a decis ca ordonanța de austeritate să fie emisă. Cea mai curajoasă decizie a fost de a îngheța pensiile, care afectează multă lume, cam 5 milioane de pensionari și care se simte în buzunarul celor cu pensii mici. Constat că se revoltă exact alți bugetari, cu venituri grase. Cel mai tare mă irită pe mine cei din domeniul sanitar, cei care au grijă de bolnavi și care sunt cei mai corupți, care îți cer pe față să dai bani ca să aibă grijă de bolnavi. Mă uit și la sindicate. Ele mai există și șantajează doar în domeniul bugetar, sanitarii, polițiștii și cadrele din penitenciare, cadrele din învățământ. Învățământul poartă responsabilitatea în parte pentru ce s-a votat pe 24 noiembrie, dar și pe 1 decembrie, există tineri care habar n-au de dictatura comunistă, care habar nu au ce ce însemna cenzura și represiunea dacă te exprimi deschis. Din acest motiv unii cred că un regim autoritarist nu le-ar interzice să voteze cu cred ei. Cel mai șocant este că au încredere în indivizi care se uită galeș la Moscova și Putin. Nu au aflat că România a apărut pe hartă, datorită faptului că Imperiul Țarist a fost înfrânt în 1856 și Marile Puteri au decis Unirea Principatelor. Aceasta este Unirea, în 1918 s-a produs Întregirea României și formarea României Mari, prin prăbușirea Imperiului Țarist și unirea Basarabiei, prin prăbușirea Imperiului Austriei Ungar și unirea Transilvaniei cu România și apariția României Mari.
Partidele sunt foarte vinovate că nu au fost în stare să producă lideri adevărați, că au blocat meritocrația. Ciolacu, generalul Ciucă sunt o glumă proastă, la fel Lasconi și liderii USR. Singurii care produc lideri adevărați sunt maghiarii, pentru că UDMR trebuie să fie credibil și nu pot promova impostori.
Guvernul a decis și noile date privind prezidențialele 24 martie și 6 aprilie. la această ultimă dată vom afla cine va ocupa fotoliul de președinte al României.
Candidatul coaliției a fost desemnat Crin Antonescu. Este o surpriză ca un om politic care a părăsit acțiunea politică activă de 10 ani să revină în forță, precum în box, unde se mai practică come back-ul!
De ce Crin Antonescu?
Pentru că este agreat de PSD, cu care a fost aliat în perioada 2012 -2014, când PNL și PSD au format USL. În interviul luat lui Crin Antonescu de către Antena 3 el a spus că acest construct politic a fost cel mai important în ultimii 35 de ani. Normal că asta a declanșat niște reacții negative, a celor care spun că, atunci în 2012 a fost o lovitură de stat. Și acești revoltați de scârbele uslamiste nu au nici ei proprietatea termenilor. Lovitura de stat este când o acțiune armată înlătură de la putere un regim ales democratic. Referendumul de demitere al președintelui Băsescu nu a reușit atunci în iulie 2012, pentru că nu a întrunit majoritate electorală de 50% dintre electorii României, dar a dus la alegerile parlamentare la o majoritate de 66% a USL. Doar incapacitatea lui Ponta și a PSD nu a determinat adoptarea unei legislații care să modifice funcționarea mai bună a României, au întârziat cu 8-10 ani a dezvoltării infrastructurii rutiere printre altele. Crin Antonescu a mizat în 2014 pe un scor de 20% a PNL la Europarlamentare, a luat doar 15 % și s-a retras din politică. Însă l-a adus pe Iohannis la PNL care a câștigat de două ori președinția României. Și acum când se face bilanțul mandatelor lui Iohannis acesta nu iese prost! S-a luptat în primul mandat cu PSD și Dragnea, liderul acestui partid, învins de justiție și trimis la pușcărie. În 2020 a format o coaliție PNL USR care nu a rezistat, cum am mai spus. Cum a subliniat și Antonescu, Iohannis nu a făcut lucruri rele, dar nu a comunicat adecvat, și nu a avut un purtător de cuvânt care să satisfacă dorința legitimă a media a românilor. E de vină și etnia lui, sași nu sunt niște vorbăreți. Antonescu are șanse, fiind candidatul unei coaliții de peste 40%. Călin Georgescu, cu rezultatul lui de 24 % este un lucru greu de explicat. Este inițial produsul ceaușismului târziu, nu a performat ca alții după 90 și a picat în mâinile inamicilor României, iar cu ajutorul unor psihologi abili care au subliniat nevoia ca noi românii să fim mândri, inclusiv chiar dacă ne dăm pe mâna inamicilor noștri. Furia, mai ales a celor tineri, care trăiesc și muncesc din greu în Occident, dar nu au standardele de trai a acelora de acolo a fost canalizată în susținerea unui impostor periculos, care ar fi putut să le interzică acestora să revină în România, sau sa iasă din ea! Sper ca acest individ să suporte consecințele trădării României.
Cât despre alți posibili candidați prezidențiali ce putem spune? Este Nicușor Dan, dar are probleme cu electoratul PSD, este susținut în București și, probabil în orașele mari, dar merge pe același electorat cu doamna Elena Lasconi, care continuă să creadă în steaua ei. Pe partea acelor așa ziși patrioți, falși și impostori se situează George Simion care nu poate ieși dintr-un anumit model și care nu a performat nici în 24 noiembrie. Oricum într-o finală cu un așa zis suveranist, Crin Antonescu va câștiga lejer, din cauza reflexului electoratului anti-extremist, încă de la alegerile câștigate de Ion Iliescu în 2000!
Așa cred că trebuie să avem răbdare!
Nu în ultimul rând trebuie să vorbesc despre actualitatea fotbalistică internațională. Anglia și Italia ne țin în priză. Am înțeles că ne paște primejdia ca Protv să pună mâna pe campionatul englez și să-l bage pe Voyo, streamul lor pe bani. Doamne ferește!
În Anglia, City, în fine câștigă în deplasare la Leicester (lester în românește!). Guardiola a pus cruce la câștigarea campionatului, dar vrea Cupa Angliei și Champions League. Liverpool defilează de Boxing Day și câștigă în deplasare cu 5-0 la West Ham. Le priesc deplasările londoneze lui Liverpool.
Și în Italia se joacă de după Crăciun și este luptă mare între Napoli și Atalanta, dar Inter are un meci mai puțin.
Vă urez un An Nou cu multă sănătate!