joi, 19 mai 2016

Metehne vechi la realităţi noi

Observ cu surprindere că realităţile politice externe sunt trate cu mentalităţi vechi care ţin de vremea trecută a comunismului ceauşist.

Nu aş fi scris dacă nu m-ar fi izbit azi o discuţie a câţiva tineri în tren de la Bucureşti spre Titu.
Un tânăr susţinea că este vai de noi că ruşii ne vor ocupa în două zile. L-am întrebat de unde concluzia asta? Şi mi-a răspuns că asta este concluzia îngrijorată după ce Trump candidatul republican susţine că SUA nu mai este interesată de NATO şi de Estul Europei.

Pe de altă parte am urmărit cu stupoare cum o neghioabă care are funcţia de judecător, dar este sub cercetare penală cere arestarea ambasadorului american Klemm şi a lui Zgonea pe motive că fac lobby. Lobby pentru ce? Pentru lupta împotriva corupţiei. Suntem într-o perioadă critică unde există o presiune din partea PSD şi a acoliţilor lor să se relaxeze această legislaţie, ca ei să fure şi să corupă liniştiţi. Asta văd că nu stârneşte reacţii vehemente din partea opiniei publice româneşti. Pe de altă parte acuzele aduse de cuconiţa în chestie vizează chestii fundamentale privind interesele de siguranţă naţională ale României. 

Să fie clar! Niciodată în istoria modernă a României (că ce-i mai vechi de 1859 este preistoria patriei noastre care încă nu exista!) nu a fost într-o situaţie de securitate ca acum. Facem parte din NATO, cea mai puternică alianţă din lume şi avem garanţia că reacţia acestei alianţe va fi de a apăra teritoriul ţării la o agresiune externă. Şi faptul că ţărişoare din apropiere şi mai ales din vestul Europei nu par prea interesate, însă până acum SUA a reacţionat imediat la aceste ameninţări.

În pofida unor tendinţe izolaţioniste la care se face ecou acum candidatul Trump nu există niciun motiv că SUA nu îşi va îndeplinii obligaţie de partener strategic al României. 

Un alt lucru care stârneşte îngrijorare este reacţia nervoasă a Rusiei la edificarea scutului de la Deveselu. Rusia lui Putin este un agresor dovedit în zone gri care ţin de fostul său imperiu bolşevic. Faptul că Georgia sau acum Ukraina nu deţin garanţiile unei alianţe precum NATO au permis lui Putin declanşarea unui război hibrid. dacă aceste ţări ar fi deţinut garanţii de securitate ruşii nu ar fi îndrăznit aceste agresiuni. Sunt tot felul de evaluări cum statele baltice vor fi ocupate de Rusia. Acest lucru s-a întâmplat în 1940 în situaţia specială cu Germania nazistă şi URSS care agresaseră şi ocupaseră Polonia şi conform pactului secret bolşevicii au ocupat aceste ţări, dar lucrul ăsta nu a fost recunoscut de SUA până la independenţa lor în 1991.

Situaţia României, a Poloniei şi ţărilor baltice azi membre NATO este complet diferită de 1940. Ameninţările verbale şi unele acţiuni ale Rusiei mai ales asupra zonei baltice au determinat iniţiativa unei prezenţe armate americane în zonă.
Nimeni nu trebuie să uite că SUA a fost garantul democraţiei în Europa în cele două războaie mondiale.

SUA ne-a garantat în 1919 România Mare, iar acum ne garantează şi militar.
Asta nu trebuie să uite nimeni dintre români!

Faptul că anumite ţări importante europene privesc mai lejer acţiunile Rusiei nu trebuie să ne demobilizeze, suntem garantaţi de americani.

Cel mai trist lucru pe care îl constat este că mentalitatea cretină inculcată de pelticul care şi-a bătut joc de noi până la prăbuşirea comunismului, asta cu neamestecul în treburilii noastre interne supravieţuieşte şi azi. Şi văd acum cu tristeţe mulţi admiratori ai lui Putin pentru faptul că îi sfidează pe americani.
Chiar atât de tare ne-a operat comunismul?
Să uităm că timp de 45 de ani am fost jefuiţi, distruşi, călcaţi în picioare, ni s-a eliminat elita şi a fost înlocuită de impostorii care şi azi practică corupţia şi bătaia de joc a imensei majorităţi a a românilor, unii obligaţi să-şi caute de lucru pe afară! Şi pentru asta răspunderea o poartă bolşevicii ruşi şi cozile de topor de la noi!


În concluzie, trebuie să fim conştienţi că azi suntem în cea mai bună situaţie din ultima sută de ani, că trebuie să negociem ca o naţie sigură pe ea cu posibilii inamici şi agresori, să reacţionăm cu calm la ameninţări.

12 comentarii:

  1. Acea Rusie de care vorbesti,care intradevar ne-a calcat in picioare,este cea a trecutului,asta nu vrei tu sa intelegi. Rusia de acum este capitalista,dle Joe ,capitalista ,nu mai este URSS,asta nu vrei sa pricepi. Ma rog e un punct al tau de vedrere pe care eu il respect,ne dai voie sa avem si noi alt punct sau il lasam numai pe al tau ? Judecatoarea aia de "cacao " care zici tu ,are mare dreptate : amestec in treburile noastre interne,prioritare legi cu lacatusul craiovean din fruntea Camerei deputatilor,in favoarea SUA. Chiar vrei sa fim calcati complet in picioare la noi acasa ,la noi in Parelament ? Nu vezi ca sunt apucaturi bolsevice ? Esti de acord ca americanii sa dicteze care -i mai corupt si care trebuie primul arestat? Cu ce drept se baga ei in ordonarea legilor aprobate in Parlament ? Cum poti tine asa orbeste cu niste tipi lipsiti de etica si bun simt ? Chiar nu-l apreciezi pe premierul ungur care le da peste bot la cei ce le incalca legile ? Tu o tii una si buna,vai dragutii si dreptii de americani chiar daca astia nu au o fi de pace si numai razboi cu cine li se impotriveste...Bravo J,vezi ca se pare poate sa-ti dea si cetatenia americana daca o ceri vehement...hahah

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Ucraina are 30 % populație rusă plus alte minorități, inclusiv români; nu o să stea Rusia să vadă cum sunt oprimați rușii de ucrainieni fără să intervină, așa cum face România.
    2. Îmi amintesc de reacția americanilor cu zeci de ani în urmă cînd rușii au vrut să pună niscaiva rachete în Cuba. Cum ar reacționa oare SUA dacă Rusia ar planta baze acum militare pe malul Rio Negro ?
    3. SUA nu a garantat România Mare; din contră, nu a recunoscut niciodată reunirea cu Basarabia.
    4. SUA nu a garantat nici un fel de democrație. A sprijinit Marea Britanie și Franța pentru a își apăra coloniile, a luptat contra Japoniei fiindcă le-a ocupat unele colonii. Au fost dușmanii noștri neîmpăcați bombardînd frecvent România la cererea URSS; ai putea vedea cîte ceva chiar la Muzeul Petrolului din Ploiești. Pretextul că eram aliați cu Germania nu ține: tot țările vestice ne-au obligat la această alianță.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot dus cu pluta si tot mai in larg ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu mare tristeţe constat că operaţiunea de spălare pe creier efectuată de educaţia comunistă şi-a atins efectul.
    Dacă eu detestam toate minciunile cu inventatori ruşi a tuturor lucrurilor inventate de americani unii chiar le-au crezut şi le cred şi azi.
    Demetrescu, pentru informarea ta eu am învăţat să înot în bazinele coloniilor care se aflau lângă rafinăriile ploieştene, construite de englezi şi americani.Măcar noi ploieştenii şi cei din familia mea aveau nostalgia că vin americanii, pentru alţii după cum văd le trebuie o dictatură ca în Rusia, cum spunea alt ploieştean numit Caragiale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mă refeream la bombardamentele asupra Ploieștiului și a zonei înconjurătoare !

      Ștergere
  5. Eu sunt mai tanar. Dl Negut cand ne-au invadat rusii in afara de cand au venit dupa noi in 1944 ? In istorie adica ? Si cand au dictat in Romania alta decat intre 44 si 60 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă domnule mai tânăr, în ultimii 250 de ani când Imperiul Ţarist mai voia să ia o halcă din Imperiul Otoman inbada principatele Moldova şi Valahia. Kisellef a introdus Regulamentul Organic prima constituţie modernă în1829, lucru detestat de paşoptiştii care dorea occidentalizarea acestor principate. Ultima invazie ţaristă s-a produs exact când ne-am declarat Independenţa în 1877 şi cu această ocazie au confiscat Basarabia de sud, dând la schimb Dobrogea, care era parte a Imperiului Ortoman şi la care noi aveam îndreptăţire de pe vremea lui Mircea cel Bătrân!

      Ștergere
  6. Unii au impresia ca Romania a fost independenta in timpul lui Ceausescu sau dupa 1960, desi am avut in continuarea acelasi sistem impotriva naturii impus de bolshevici prin alogeni cu nume romanizate, armata romana era in continuare subordaonata armatei sovietice prin tratatul de la Varsovia (s-a vazut mentalitatea când au tras in popor in 1989), iar economia romana era subordonata in continuare celei sovietice prin tratatul CAER. Dar asta nu i-a deranjat, în schimb daca vine un amabasador american si ne arata unde gresim este nenorocire mare, cum de-si permite sa spuna adevarul in fata unui parlament corupt si chiar ilegal (pentru ca trebuiau sa fie 300, nu 600). Joe nu ai cu cine, sunt generatii care au impresia ca noi acum in Romania avem democratie si capitalism si din cauza asta nu este bine. Noi nu avem democratie si capitalism, avem posibilitatea construirii unei democratii si a unui capitalism, pentru ca democratia si capitalismul nu ti le face nimeni cadou, le construiesti prin munca si intelegerea situatiei, daca ai populatie capabila de asa ceva. Americanii inca ne apara aceste posibilitati, dar nu se stie pana când, din pacate nici occidentul nu mai este ce a fost, au reusit alogenii si marxistii si acolo sa spele populatiile pe creier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa fie ok cand ambasadorul asta le spune si englezilor unde au gresit. si englezii fac ca dvs si se bucura. si sa nu veniti cu chestia aia ca ei nu gresesc. ca ar fii o prostie
      PS ati cam stat in casa la '89 ca altfel nu ati vorbi de cine a facut revolutia

      Ștergere
    2. Chiar cine a făcut revoluţia amice atoateştiutor, aveai cumva relaţii la secu?

      Ștergere
  7. Vreau să mai adaug ceva!
    Este ceva defect în mentalitatea noastră. Am cumpărat azi de dimieaţă un bucheţel cu flori de câmp pe care vânzătoarea mi-a cerut 5 lei el nemeritând mai mult de un leu. Adrian acasă a desfăcut buchetul, era plin de buruieni şi florile erau cu codiţe mici montate cu aţă pe nişte lujeri. Deci s-a muncit să mă fure.
    Aşa ca să nu se mire concetăţenii noştri că unii îşi iau lumea în cap dintr-o ţară în care impostura şi minciuna sunt regulă şi politicienii sunt expresia acestei mentalităţi nenorocite.
    În schimb doamna Gigi de la Turnu Măgurele a venit cu roşii şi ardei din recolta de anul ăsta, au un gust splendid care nu se compară cu nimic similar din Italia şi Spania.
    Pământul românesc este bun şi ne dă, noi parcă facem totul să ne batem joc de el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, nu spui nimic cu asta. Unii fura ca asa au fost educati(vezi negustoarea de flori de la coltul strazii), iar altii sunt negustori cinstiti(vezi doamna Gigi din piata).Cat despre politicieni sa nu mai vorbim. Si nici despre rusi, americani si altii, ca si ei isi vad interesele economice si strategice si nu fac ceva pentru ca ar fi generosi iar democratia cam scartaie peste tot.

      Ștergere