miercuri, 18 mai 2016

Alegeri locale

De pe 6 mai au debutat alegerile locale. Dar avem un talent, după ce procesul electoral era minat de corupţie şi mită electorală, acum legea nu mai permite aproape nimic şi asta lipseşte alegerile de afişajul candidaţilor, sunt permise doar flaiere.
Dezbaterile la televiziune sunt lipsite de culoare cu câteva excepţii.

Am urmărit la TVR pe candidaţii de Piteşti. Viceprimarul Ionică, candidatul PSD a lipsit şi l-a trimis pe celălalt viceprimar Zidaru. Au participat Narcis Sofianu de la PNL şi doamna Fulga de al UNPR. Dezbaterea a fost fără miez, mă aşteptam la Sofianu să fie mai vehement pentru obrăznicia de  a lipsi la dezbatere a lui Ionică. PSD prin Zidaru a fost în defensivă pentru că ceilalţi au punctat, dar neconvingător. Oraşul este invadata de betoanele puse în dispreţul piteştenilor cu beneficii doar pentru buzunarele lui Pendiuc, care a obrăznicia să candideze şi se pare cu mari şanse din postura de inculpat pentru hoţii la primărie.

La nivel central treaba este mai complicată.

La Bucureşti la Primăria Capitalei candidează doamna Firea din partea PSD, Predoiu din partea PNL, Nicuşor Dan pretendentul hipsterilor şi alde Turcescu de la PMP. 
Am văzut dezbaterea de la Digi24 şi am fost extrem de nemulţumit! În primul rând că Predoiu a refuzat să participe şi mă întreb dacă aşa îşi creşte şansele.

Cu toate că ideile expuse de doamna Firea erau corecte şi interesante ea a fost extrem de neconvingătoare, cu accente isteroide şi a stat în defensivă la asaltul făcut de Turcescu, plin de tupeu. Acesta a dat în stânga şi în dreapta fără să fie pus la punct de moderatorul Prelipceanu. Acest mizerabil lipsit de un minim bun simţ îi bătea obrazul lui Nicuşor Dan că prin această candidatură face şi el politică şi este politician. Dan ar fi trebuit să-i amintească lui Turcescu că el făcea politică acoperit când era moderatorul dezbaterii la prezidenţialele din 2009, ridicând mingea la fileu pentru Băsescu, că este complet amoral şi imoral şi că are tupeu să acuze pe alţii de lucruri pe care le-a făcut fără ruşine!

Cele mai amuzante momente au fost cele ele unei confruntări între liberalul Nazare şi pesedistul Tudorache, care este un dobitoc şi care s-a făcut de tot râsul.

Candidaţii mi se par foarte neconvingători cu puţine excepţii şi asta arată o teribilă lipsă de cadre din rezerva ambelor partide importante PSD şi PNL, nu vorbesc de ceilalţi care nu contează.

Am văzut aseară că Dragnea a fost invitat la B1tv şi el deplângea situaţia critică a PNL care nu mai are lideri, cu doamna Gorghiu într-un moment extrem de important, a devenit mamă şi cu un Blaga cu un profil public extrem de restrâns, că lipseşte liderul de calibrul lui Antonescu, că sunt tensiuni între cele două partide care compun PNL. Râde ciob de oală spartă!

PSD  se află într-un moment extrem de critic, liderul Dragnea este condamnat cu suspendare care îi barează viitorul politic, Ponta a eşuat în glumiţe neghioabe pe Facebook. Pe Zgonea l-au dat afară şi se muncesc acum să-l dea jos şi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor după ce în prealabil au inventat un regulament care să-i protejeze locul. Prostia se plăteşte, probabil vor reuşi, dar faptele rămân.
PSD se leagănă în iluzia că electoratul nu-i va abandona oricâte tâmpenii ar comite,  Dragnea rămâne în frunte ca să se victimizeze, pentru că faptul că a fost condamnat politic este clar ca bună ziua, dar condamnarea rămâne!

Estimez că PSD va câştiga la numărul de primari, sunt multe locuri unde vor câştiga în virtutea inerţiei. PNL măcar s-a lepădat de penali şi de cei aflaţi în atenţia justiţiei, dar PSD insistă cu ai lor fie că au probleme sau nu. 

Să vedem dacă acest comportament va fi acceptabil pentru electorat. 

Pentru că deseori estimările şi sondajele au fâsâit cu succes, deoarece uneori oamenii vor altceva decât partidele.

3 comentarii:

  1. Parerea ta (partizana). ha,ha

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur,Dragnea "a fost condamnat politic ,e clar ca lumina zilei " cea mai mare prostie spusa de tine in acest articol. Mazare a fost condamnat politic ( Basescu ) A .Nastase politic ( Basescu ) si iti mai dau inca 50 de PSD-isti prinsi cu mana-n sac "condamnati politic " dupa marea ta apreciere .... La tine pana si Orban care a cerut fara rusine 50,000 euro este condamnat politic si fostul primar doctorul Oprescu , condamnat politic. Nu , e clar dupa tine "toti sunt condamnati politic " mai putin aia care nici nu au dosar pana acum : Basescu,Blaga etc ...astia sunt vinovati,vinovati ce mai....esti un tip ca "lumea" ce dracu,"impartial" cu mare "judecata "...De aia imi place mie de tine...Iti place,vad,pana si de jigodia de Dragnea...

    RăspundețiȘtergere
  3. La Radio România Actualități este zilnic o emisiune de propagandă electorală de la ora 14.00 la ora 15.00; vin de la toate partidele din aceia cu promisiuni minunate dar probabil imposibil de îndeplinit. Vorbesc cu reabilitare (în loc de renovare), punctual (în loc de punct cu punct), expertiză (în loc de experiență) prevenție (în loc de prevenire), locație (în loc de...loc) ș.a.m.d. Niște agramați lăudăroși dar ridicoli și penibili.

    RăspundețiȘtergere