Pe vremurile trecute
la şedinţele de partid (evident pecere!)
în prezidiu lua loc şi o tovarăşă care să arate că avem grijă de tovarăşele
noastre de viaţă şi muncă. Dacă lua cuvântul erau cuvintele unui discurs în
limbaj de lemn, valabil în orice situaţie.
În zilele noastre
drama este că tovarăşa din prezidiu a ajuns şefă, de deciziile ei depinde acum
viaţa noastră. Asta a rezultat din întâlnirea de ieri dintre doamnele Dăncilă,
prim ministru şi Olguţa Vasilescu, tupeista ignorantă de care depind salariile
şi pensiile noastre.
Aceste doamne, cu aer
de tovarăşe din prezidiu au avut o întâlnire cu preşedintele Iohannis. Faptul
că probabil preşedintele a folosit un limbaj politicos, le-a făcut să creadă că
nu critica politicile salariale care aduc nedreptăţi şi disfuncţionalităţi şi
au impact negativ în inflaţie.
De aceea doamna
Dăncilă a fost uimită că mesajul prezidenţial a fost extrem de critic, sau cine
ştie i s-a explicat asta?
În plus doamna prim
ministru a gafat atât de evident la invitaţia la Parlament făcută de PNL.
"Gura păcătosului adevăr grăieşte"
spune un proverb românesc şi doamna Dăncilă a afirmat că politicile PSD fac rău
României!
La ultimele simulări
de bacalaureat rezultatele au fost catastrofale, mai puţin de jumătate au
obţinut nota de promovare. În judeţul Argeş 5 licee (e drept, de fapt şcoli
profesionale!) nu au avut niciun elev promovat la aceste simulări, doar 36% au
trecut baremul.
Vorbim de analfabeţi
funcţionali şi uite că acum reprezintă România ca prim ministru!
Nu stiu ce comentariu se mai poate face ... e de-a dreptul sinistru ce se intampla in Romania ...
RăspundețiȘtergereProblema este ca desi imi scormonesc creierul de 25 de ani de zile, nu stiu cum sa ne scuturam de aceasta ciuma bubonica numita PSD ...
Eu inca cred in acest partid "istoric" nunmit PNTCD a carui "capetenie" locala la Deva am fost acum 15 ani ... si care vorba lui Teodoar Maries la o televiziune (obscura din pacate) cred ca este singurul partid care daca si-ar strange randurile ar putea sa aduca macar demnitate in politica romaneasca.
Din pacate PNL ... cu care am votat in 1990 si 1992 este cam varza ... nu mai reprezinta nimic din ceea ce parea ca este la inceputul anilor '90 ... iar USR care parea ca ar fi o alternativa a reusit intr-un mod tipic romanesc (in mai putin de 1 an) sa isi reteze craca de sub picioare.
Partidul nostru nu mai este. O greseala capitala a d-lui Coposu i-a pus capat. Greseala capitala a fost incorporarea in CDR , o formatie de capi universitari veniti din comunism care aveau toti obiective anterioare clare - Constantinescu trebuia sa faca jocul lui Kucima al Ucrainei si l-a facut recunoscind posesiunea Ucrainei pentru teritoriile din nordul si sudul Basarabiei . Manolescu avea promisa presedentia UNICEF de pe vremea lui Andropov , conditia fiind ca la momentul oportun sa joace pentru URSSS , si a jucat recunoscund independenta Republicii Moldova la spargerea CSI , fapt care amina cu multi ani o reunificare a noastra , respectiv pina la momentuul la care se va intimpla ceva anormal intre Ucraina si Romania , motiv care ne-ar da dreptul sa renegam toate timpeniile pe care le-am facut. La esecukl CDR vina a fost data pe taranisti , si de atunci am intrat in moarte politica. Ceea ce iti8 spun acum este spus de un fost secretar general adjunct al PNTCD 1992 , si crede-ma ca am parasit politica cu un gust amar fata de Coposu , pe care l-am divinizat , si fata de analfabetul de Diaconescu.
ȘtergereOpiniile astea-s foarte curioase. În primul rând că Emil C şi Niki Manolescu nu au fost în acelaşi partid, Niki a ajuns la UNESCO, probabil o eroare asta cu UNICEF. Ukraina şi posesiunile româneşti sunt opera lui Stalin. Este greu să repari asta cvasi imposibil. Doar dacă eşti Putin şi capturezi Crimeea. Dacă ne uităm azi la Moldova stăm prost ptr că rusofonii sunt majoritari. Cum să te uneşti cu Moldova cu Transistria pe cap? Doar să negociezi ceva cu Ukraina. Tristeţea este că în Moldova nu există o majoritate românofonă şi mai este mult până acolo să ne reunim.
ȘtergereJoe cred ca nu intelegi politica adevarata deloc . Scuza-ma. Ucraina trebuia recunoscuta ca stat dupa caderea CSI , altfel ea nu ar fi existata. Romania nu trebuia sa recunoasca Ucraina decit cu pretul restituirii catre noi a teritoriilor pe care i le-au alipit Stalin si mai ales Hrusciov.Este ca sa intelegi si tu o chestie similara cu platforma de sub Marea Neagra. Dupa 10 ani de proces n-i s-a recunoscut noua si nu Ucrainei , posesiunea acelei platforme . La fel si cu Moldova , o recunoastere a independentei pe care noi am facut-o in prostie si acum asa cum se intimpla in lumea postcomunista politicienii spun ca poporul este de vina ca nu stiu ce nu face !NU ESTE POPORUL DE VINA. Cind ne-am unit , in Romania Mare nu poporul a facut-o ci grupuri de politicieni care au avut acea viziune. Poporul are meritul ca a existat pe acele teritorii.In ceea ce priveste chestia cu Constantinescu si Manolescu ei intotdeauna au fost si sunt din acelasi partid - adica cel comunist roman - unul era mare mahar pe la bob-ul universitatii iar celalalt era scribul conducatorului suprem . Sa nu mi-a iei in nume de rau daca iti spun ca nu mai sunt anticomunist pentru ca atitia pumni am luat de la ei ( dupa 1989 ) si ca mine majoritatea ca mi-am dat seama ca au fost mai virili. In 1989 credeam ca am si eu locul meu in politica romaneasca , pentru ca nu fusese-m membru PCR si intrase-m in partidul familiei mele Dar nu a fost asa !!! Si totusi afirm ca daca ai fost membru al PCR si ai avut functii diverse , onorabil este sa ramii acolo si nu cu cacaturi de astea ca Alianta Civica , Solidaritatea Universitara si alte schimbari de culoare , ca astea ne-au dus la pieire !
Ștergere1. Eşti anonim şi mi-e greu să discut cu un anonim.
Ștergere2. Manolescu n-a fost membru de partid.
3. N-oi fi fost membru de partid dar gândeşti ca ei.
4. Ţi-am dar exemplul cu Putin şi nu l-ai procesat. Moldova trebuie să aibă o majoritate românească ca să vrea unirea, NU ARE!
şi în plus nu mai suntem în 1918! Atunci s-au putut multe lucruri pe fondul prăbuşirii ultimelor imperii europene, Rusia, Imperiul Otoman, Austro-Ungaria, Germania.
ȘtergereMoldova are într-adevăr doar cam 10-15 % români declarați și vreo 55 % așa numiți moldoveni. Dar ei nu vor unire, nu mai zic de minoritari ! Pentru ce să vrea ? Politica și economia nu sunt sentimentalisme: să vrea să vadă că pușcăriașii din România scriu tratate și fac invenții, că fufele rurale ajung personalități politice, că UE impune homosexualii, drogații și sectanții; noi vom aduce la unire 2 milioane de unguri, țigani și ucrainieni,toți dușmani înrăiți ai românilor - ei au deasemenea țigani și ucrainieni iar în loc de unguri au ruși, găgăuți, bulgari. Și așa suntem două țări coloniale și neguvernabile, dar ce ar fi după unire ? Mai rău ca o țară africană cu nu știu cîte triburi ! Iar Crimeea repet, la fel ca zonele Lugansk și Donețk nu sunt Ucraina, țară absolut artificială inventată tot de ruși.
ȘtergereIar gresesti !! Deci la fel ca si in 1918 , marele imperiu alaturat -URSS-ul - s-a prabusit 1n 1992. Revolutia Franceza isi continua drumul ei in formarea statelor nationale. Putin nu era la conducere atunci . Deci daca fostii nostrii comunisti din care unii mai infometati s-au transformat peste noapte in liberali sociali si orice , unii chiar anticomunisti ,( de ce ..nu i-am inteles pe ei nu pe noi ) ar fi avut o viziune politica alta decit a rolului de conducatori teza pe care ne-o amintim din comunism , ( stii tu chestia cu rolul conducator al pcr )atunci noi am fi putut avea nerecunoasteri ale independentei sau suveranitatii celor state Ucraina si Moldova , ( sau recunoasteri limitate ) ar fi fost procese internationale pentru teritoriile noastre ( sigur cu Ucraina cistigam ) pentru ca acest stat este o inventie a lui Hrusciov iar cu Moldova se dadea un timp de analiza a situatiei impusa de expulzarea populatiei romane de acolo si umplerea Moldovei cu rusofoni.De fapt rusofonii vor unirea cu noi dar cu vector est !
ȘtergereNu stiu care este gindirea unui membru de pcr , am trait pina la 42 de ani in mijlocul a vre-o 60 de colegi cercetatori stiintifici , mai toti membrii ai aceluiasi partid si in afara de porcarille , turnatoriile pe care le faceau ca sa primeasca clase si gradatii si uneori functii altceva nu am inteles din Gindirea lor comunista. Poate dezvolti tu subiectul asta ca sa nu mor de prost si imi place sa aud caracterizari de la altii.
Ce sa procesesz la subiectul Putin Rominia este plina de slujitori de ai lui. Apropo mai joc sah prin parc si ma intilnesc cu multi . Din vorba in vorba constata ca marea majoritate a fostilor nostrii membrii pcr sunt acuma putinisti. Nasol de tot ! Dar totusi - ucrainienii si-au retras plingerea fata de invazia Rusiei in Crimeea .Mie treaba asta mi se pare ceva de genul ca cea mai tare componenta a armatei rosii a fost totusi Frontul 2 Ucrainian . care vad ca a ramas fidel imperiului.
Identitatea mea ? O sa ti-a trimit pe mail; dar mai vrea sa vad ce mai zice mintea ta in gindul ei politicianist
Dupa cum am auzit si de la alti prieteni de demult din Romania, "tovarasa" Prim Ministru e cam iliterata (sau "bata" cum ziceam pe vremuri), insa in SUA media a mentionat pozitiv faptul ca este prima femeie Prim Ministru in Romania. Nu sunt sigur ca asta conteaza anyway.
RăspundețiȘtergereÎn Wikipedia nu se menționează nimic la studii; o avea perucă de îi stă părul cam ca in sec. XVII ?
ȘtergereA făcut Petrol şi Gaze la Ploieşti se pare extracţie sau sonde. Meserie extrem de bine plătită pe platformele marine. Ştiu pe soţul unei prietene a soţiei, ajuns şef şi care se scaldă în bani. Meserie totuşi de bărbaţi, dar respectiva a nimerit la o şcoală din Videle, în zona unde se mai află ceva petrol. Trist că această doamnă a fost profesoară, mă întreb ce preda, lucru manual?
ȘtergereMă tot gândesc la conexiuni literare când vine vorba de Teleorman şi produsele literare ale acestui judeţ, Marin Preda şi Zaharia Stancu.
RăspundețiȘtergereDoamna în chestiune nu pare a fi Guica lui Preda, cu toate că duopă întâlnirea ei cu preşedintele cam aduce?!!!
În mod sigur nici Liviu Dragnea nu este Ilie Moromete, mai degrabă este chiaburul ticălos de Bălosu, sau resentimentarul Darie care nu uită, din prozele lui Stancu, care se răzbună că i-a pus Ponta botniţă...hahahaha..
Liviu Dragnea este fiul unui fost sef de post din Teleorman , unul foarte bine infipt chiar.
ȘtergereCiolos Dacian este fiul unui fost conducator de directie din Securitatea Salaj cu grad de colonel
Sorin Oprescu este fiul unei familii de generali securisti , mama dumnealui fiind prima femeie general din interne facut in Romania
Petre Roman este fiul fostului general de securitate Walter Roman
Theodor Stolojan este fiul unui fost comandant din divizia Tudor Vladimirescu
Vacaroiu Ion este din Ismail -URSS concetatean cu Birladeanu
Isarescu este nepotul fostului patriarh Justinian ( preotul care l-a salvat pe Gheorghiu Dej
Despre A Nastase se zice ca ar fi ginerele lui Angelo Miculescu eternul minstru de agricultura al lui nenea Nicu
si nici alti prim ministrii romani din astia 28 de ani nu prea vin din familii foarte civile dar nu am prea multe informatii
Femeia asta care nu are origini in zona asta vad ca face sic sic la toti nostalgicii iubitori ai comunismului
Partidul nostru nu mai este. O greseala capitala a d-lui Coposu i-a pus capat. Greseala capitala a fost incorporarea in CDR , o formatie de capi universitari veniti din comunism care aveau toti obiective anterioare clare - Constantinescu trebuia sa faca jocul lui Kucima al Ucrainei si l-a facut recunoscind posesiunea Ucrainei pentru teritoriile din nordul si sudul Basarabiei . Manolescu avea promisa presedentia UNICEF de pe vremea lui Andropov , conditia fiind ca la momentul oportun sa joace pentru URSSS , si a jucat recunoscund independenta Republicii Moldova la spargerea CSI , fapt care amina cu multi ani o reunificare a noastra , respectiv pina la momentuul la care se va intimpla ceva anormal intre Ucraina si Romania , motiv care ne-ar da dreptul sa renegam toate timpeniile pe care le-am facut. La esecul CDR vina a fost data pe taranisti , si de atunci am intrat in moarte politica. Ceea ce iti spun acum este spus de un fost secretar general adjunct al PNTCD 1992 , si crede-ma ca am parasit politica cu un gust amar fata de Coposu , pe care l-am divinizat , si fata de analfabetul de Diaconescu pe care l-am dispretuit din prima zi cind l-am cunoscut in 1990.
RăspundețiȘtergereDraga Joe iar gresesti !! Deci la fel ca si in 1918 , marele imperiu alaturat -URSS-ul - s-a prabusit 1n 1992. Revolutia Franceza isi continua drumul ei in formarea statelor nationale. Putin nu era la conducere atunci . Deci daca fostii nostrii comunisti din care unii mai infometati s-au transformat peste noapte in liberali sociali si orice , unii chiar anticomunisti ,( de ce ..nu i-am inteles pe ei nu pe noi ) ar fi avut o viziune politica alta decit a rolului de conducatori teza pe care ne-o amintim din comunism , ( stii tu chestia cu rolul conducator al pcr )atunci noi am fi putut avea nerecunoasteri ale independentei sau suveranitatii celor state Ucraina si Moldova , ( sau recunoasteri limitate ) ar fi fost procese internationale pentru teritoriile noastre ( sigur cu Ucraina cistigam ) pentru ca acest stat este o inventie a lui Hrusciov iar cu Moldova se dadea un timp de analiza a situatiei impusa de expulzarea populatiei romane de acolo si umplerea Moldovei cu rusofoni.De fapt rusofonii vor unirea cu noi dar cu vector est !
RăspundețiȘtergereNu stiu care este gindirea unui membru de pcr , am trait pina la 42 de ani in mijlocul a vre-o 60 de colegi cercetatori stiintifici , mai toti membrii ai aceluiasi partid si in afara de porcarille , turnatoriile pe care le faceau ca sa primeasca clase si gradatii si uneori functii altceva nu am inteles din Gindirea lor comunista. Poate dezvolti tu subiectul asta ca sa nu mor de prost si imi place sa aud caracterizari de la altii.
Ce sa procesesz la subiectul Putin Rominia este plina de slujitori de ai lui. Apropo mai joc sah prin parc si ma intilnesc cu multi . Din vorba in vorba constata ca marea majoritate a fostilor nostrii membrii pcr sunt acuma putinisti. Nasol de tot ! Dar totusi - ucrainienii si-au retras plingerea fata de invazia Rusiei in Crimeea .Mie treaba asta mi se pare ceva de genul ca cea mai tare componenta a armatei rosii a fost totusi Frontul 2 Ucrainian . care vad ca a ramas fidel imperiului.
Identitatea mea ? O sa ti-a trimit pe mail; dar mai vrea sa vad ce mai zice mintea ta in gindul ei politicianist
Este acea duamna care pronunta buget cu accent de cuget?
RăspundețiȘtergereNu , acea pronuntie apartine a vre-o trei fosti prim ministrii ai Romaniei , respectiv A Nastase , E Boc si C Tariceanu , care de altfel atita au cugetat de nu a mai ramas nimic din buget pentru noi prostii si s-a dus totul in buzunarele lor si al cooperativelor inconjuratoare.
ȘtergereDesi sunt ardelean get-beget am avut rude in Teleorman ... Rosiorii de Vede ...
RăspundețiȘtergereUltima data am fost acolo acum 7 asni cu o ocazie nefericita (inmormantarea uneia dintre surorile maica-mii) si m-am nimerit prin satele din Teleorman ca si intr-un Mad Max 7 ... e chiar mai sinistru decat pe vremea lui Marin Preda ... inclusiv o ruda apropiata (cumnat) a venit la inmormantare in slapi ...
Cat despre unirea cu Moldova ... retractez, mama s-a nascut in raionul Balti din "asa-zisa" Republica Moldova dar a emigrat in Romania in 1944, cand avea 2 ani ... apoi la 17 ani a ajuns la Facultatea de Medicina din Cluj ... tot ce pot sa spun este ca demersuri de unire cu "Republica Moldova" nu isi au rostul din niciun punct de vedere ... nici politic, nici economic ... asa cum au spus antevorbitorii, cred ca sunt sub 10% dintre "moldoveni" care doresc alipirea la Romania ...
Mai am si o experienta neplacuta cu "studentii" moldoveni pe care statul i-a importat la inceputul anilor '90 si care erau niste salbatici si vandali ...
A fost un domn Hagea , membru PNTCD , care locuia in Belgia ( in 1991 ) si era incurcat cu o investitie in farmaceutica . Era cooptat in conducerea PNTCD din Belgia. Sunte-ti rude ?
RăspundețiȘtergereCu respect
Dan Stanescu
Acel domn Hagea (Liviu) ... originar din Aiud este un var de al doilea de al meu ... Nu comentez despre cariera lui politica sau afacerrile pe care le-ar fi facut in vremea in care era subsecretar de stat in perioada CDR, vreau doar pentru "memoria peliculei" sa cauti informatii pe internet dupa tatal meu (Ovidiu Hagea) care a facut 8 ani de detentie politica intre 1956-1964 (avea o condamnare de 12 ani de temnita grea ... pentru "uneltire" pana la amnistia lui Dej) pentru ca era intr-un cerc de studenti sportivi de la Cluj care colaborau cu partizanii din munti. A fost urmarit de securitate si dupa 1964 ... si cu ajutorul unor profesori de omenie a reusit sa isi sustina si sa isi ia ia diploma de inginer geolog in 1969 (a fost arestsat in anul 4 de studentie, dupa Revolutia din Ungaria) ...
ȘtergereA fost inregistrat ca al doilea membru PNTCD din judetul Hunedoara imediat dupa "Revolutie" si a fost ales primar din partea PNTCD in 1992 intr-un judet ROSU ... cred ca a fost cea mai mare surpriza a acelor alegeri. In 1996 nu si-a mai depus candidatura fiind lucrat tipic romaneste "din interior", de catre "lupii tineri" ... a murit la mai putin de 1 an dupa plecarea de la Primarie de infarct ... a pus prea mult suflet si s-a consumat prea mult in cei 4 ani de primarie ... care culmea ironiei nu i s-au adaugat la pensie (unde iesise in 1990 !!!!) ... aviz nenorocitilor care incearca in ziua de azi sa isi dea lefuri si sporuri peste sporuri in Administratia Centrala si Locala ... a ramas cu aceeasi Dacie 1310 din 1981 si cu un apartament proprietate personala platit in rate imense la CEC intre anii 1975 - 1989 (!!)
Multumesc pentru raspuns. la ce mi-ai spus acum vreau sa-ti spun ca am o anumita expertiza despre d-l Ovidiu Hagea care a fost un prieten mare la d-lui Corneliu Coposu si un nefericit beneficiar al pedespselor ce au urmat in perioada comunista. de altfel pe d-l Liviu l-am cunoscut in Belgia in septembrie 1991 si mi-a lasat o buna impresie. A fost confirmata de apetenta d-lui Coposu ptr consacrarea politica a ardelenilor ( urmasilor lor ) care ar fi trebuit sa continue. Fara alte comentarii , acum constatam ca s-a ales praful de pe toba ! Asta s-a intimplat din cauza CDR , care repet . cu mare parere de rau ,a fost una din marile gresli ale lui Coposu . de altfel pentru ca i-am fost confident trei ani si slujitor devotat pot sa afirm ca nu il ducea mintea prea mult , fapt care pe mine m-a determinat sa ma sinucid politic desi cred ca noi taranistii romani am avut mare ghinioon cu aparitia acestui personaj in fruntea noastra.Am fi format partidul nostru pentru ca eram multi si dornici . Dar , nu a fost sa fie. Succes !
ȘtergereDan Gh. Stanescu
Domnule Stanescu,
ȘtergereApreciez foarte mult ce ati scris ... se pare ca peste 80% suntem pe aceeasi lungime de unda .. dar inca consider ca dl. Coposu a fost cel mai vertial personaj politic din Romania dupa asa-zisa REvolutie ...
Daca mergeti prin Aiud veti vedea ca o strada principala (unde este piata) poarta numele de Constantin Hagea care a fost un alt unchi de al meu (frate cu bunicul) si care a stat ascuns multe luni intr-o pivnita impreuna cu Corneliu Coposu inainte de a-l salta Securitatea ...
Personal, pentru mine mi s-a parut a fi cel mai de bun simt politician al Romaniei de dupa 1990 ... si cu mana pe inima va spun ca am plans cand a murit in 1995 ... eram intamplator in Bucuresti in momentul acela ... Iar tot (chiar !!!) intamplator la capataiul lui la o clinica din Germania a fost un doctor ruda de a sotiei ... daca vreti va dau si numele, din pacate a murit si el ...
Daca tot este sa ma descarc psihic ... nu va dau 3 variante despre ce personaje m-au convins sa votez cu PNL in 1990 (chiar si in 1992) ... Sunt niste oameni care acum merita tot oprobiul pulic, dar atunci m-au prins ... era 16 mai 1990 ... ultima zi de campanie electorala inainte de "Duminica Orbului" ... si eu eram un student naiv si exaltat care eram gata sa ma iau de piept cu orice adept FSN (precursorul PDSR, apoi PSD) ... Numele lor este:
1. Dinu Patriciu
2. Calin Popescu Tariceanu (fiu legitim/nelegitim al lui Dan Amedeo Lazarescu ... celelbrul mason de la inceputurile anilor '90)
Despre Dinu Patriciu inca cred ca facut si lucruri bune ... chiar l-am apreciat la inceputuri si mi s-a parut ca impreuna cu Viorel Catarama (alt ex-securist) au fost cat de cat pe "idei liberale" ... in schimb despre CPT (nu CTP ... o alta scursura post-revolutionara) nu stiu ce cuvinte de ocara as putea sa mai am ... in momentul de fata este mai slinos decat orice capetenie PSD (de genul Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea ... nu vorbim despre analfabetele ministre ... )
Putem continua dialogul, am in memorie foarte bine momentele 1989-1990 ... am participat activ la asa zisa Revolutie de la Timisoara ... dar o lasam pe alta data ...
Sarbatori Fericite!
Multumesc ptr urare si la rindul meu va urez dumneavoastra si tuturor cititorilor frumosului blog al lui Joe Negut SARBATORI FERICITE si sa va bucurati de aceasta primavara .
ȘtergereTotusi vreau sa va spun ca pe vremea 1990-1992 primeam multe lectii de la batrinii nationali taranisti , si ajunsese-m in situatia de a-i crede pe aceea care imi dadeau cele mai multe sfaturi ce ulterior se adevereau.
Ca sa fiu in spiritul textului d-voastra vreau sa va citez citeva din aceste sfaturi :
LIBERALII SUNT CEI MAI MARI DUSMANI AI NOSTRII , era o tema pe care o lansau in discutie multi , inclusiv tatal meu. Pe asta mi-am insusit-o repede , datorita unor chestii pe care le-am trait in Piata Universitatii unde cred ca liberalii ( unii din ei ) manipulau in mod ordinar IMPOTRIVA tuturor si in favoarea lor.Asa imi explic faptul ca desi il insoteam pe Coposu in multe vizite cele la liberali imi stirneau multi fiori. Nici astazi nu stiu daca carisma hidoasa a lui Cimpeanu , acea privire de om razbunator , fara suflet , imi repugna sau desele aranjamente oribile a lui Patriciu care nu a facut nimic bun ca politician pentru acest popor , ca sa nu mai vorbesc despre reteaua raului creata de el al carui zeu era banul cu care mituia toate autoritatile politice dar si niste relatii dedesubdiste care il scoteau curat la suprafata. Probabil de aia , si nu numai , cind am auzitde la Coposu ca trebuie sa ne inregimentam in CDR am zis aut din politica.
O alta polemica era cea legata de relatia Ratiu cu ceilalati din Comitetul de Conducere , stiut fiind ca Coposu l-a cam pacalit pe Ratiu . Desi in 1990 luase 3% voturi la Presedentie , d-l Ion Ratiu nu nega niciodata faptul ca la alegerile ulterioare , din 1992 , v-a participa , va fi sustinut de partid si va cistiga. eu ma apropiase-m mult de acest om , imi placea teribil cit era de clar in sustinerea ideilor si chiar credeam ca va cistiga,Dar , tradarea noastra din toate timpurile a facut ochi si candidat a fost Constantinescu. O tempora ....
Si mai era o chestie care a fost ca o buba pentru unii ORGANIZATIA MUNCITOREASCA CENTRALA codusa de d-l Ion Lambru si care pe Bucuresti si in general Valahia era cea mai puternica sectiune a partidului. Organizatia functiona de pe vremea lui Maniu , cind partidul avea 2.500.000 membrii din care peste jumatate erau salariati in institutiile industriale si economice din Romania acelor vremuri. Ei erau baza partidului , si cei care au ajutat foarte multi basarabeni supusi prigoanei lui Stalin sa isi gaseasca un loc in tara ( o casa , o activitate , etc ) Bineinteles ca Diaconescu , despre care cred ca genetic era un idiot , fiindca de fapt toti nepotii pe care i-a adus in Parlament , Consilii Locale, aveau deficiente de vorbire , utilizau un fond redus de cuvinte si erau foarte obraznici , unii chiar cam pungasi, se opunea organizatiei al carui vicepresedinte era , spunind ca pe el l-au bagat muncitorii la puscarie. Mai tirziu , aveam sa aflu ca in rechizitoriul de condamnare , multe fapte erau natura politica dar erau si depozitii de frauda de la firma in care lucra , si care fusesera reclamate de contabilul firmei ( adica muncitorul pe care el il ura ) Oricum , eu care mi-am inceput activitatea politica in aceasta organizatie a partidului fiind secretar general al ei am dezvoltat-o si asa ajunsese in 90 sa fie cea mai larga organizatie , membrii ei ajungind pe la 20.000 in Bucuresti cu acte in regula , Nu ascund faptul ca imi crea multe neplaceri din virful piramidei , de la Diaconescu , desi eu fusese-m dus de mina la Lambru de Coposu in 2 ian 1990 care i0-a spus - uite dinsul este d-l injiner Stanescu , il cunosc de mult , si este omul de care ai nevoie. In 1991 , pe 3 sept cind am fost la Brussel am participat la Congresul CRESTIN DEMOCRATIEI mondiale prilej cu care mi-am inscris OMC-ul in acea formatie politica _ Internationala Crestin Democrata - formind asa numita Uniunea Salariatilor Crestin Democrati , fiind prima organizatie politica romaneasca incorporata intr-un asa mare partid. Intre timp s-a ales praful si de asta !
D Gh S
stimate d-lea Hagea
ȘtergereFormatul asta are dezavantajul ca textul nu trebuie sa depaseasca 5000 de cuvinte . Deci continui sa iti raspund la observatiile pe care le-ai facut
Liberalismul este o doctrina veche care in Europa ( mai ales in tarile UE ) nu mai exista , deoarece dupa cite bine vedem aici totuil este reglementat pina la nivelul de control al flatulatiilor oamenilor si animalelor. Deci care liberalism ? Dar nici nu este interzis si de aceea se fac tot felul de artificii prin discursurile politicienilor care nu au ce face si trebuie sa sara precum cacareaza de capra pe plita incinsa.. Pina acum citiva ani cea mai libeerala tara a Europei era Turcia. Se pare insa ca ERDOGAN schimba macazul pe zi ce trece.
Pe Tariceanu l-am cunoscut in acea perioada 1990. Era foarte bine protejat de tatal lui Dan Amedeo Lazarescu care o fi fost nu o fi fost mason dar era tare pe relatia cu SECU. Protectia asta l-a jutat mult pe baiat , excluzindu-se din chestia aceea cu SAFI adica fondul pe care care o mina de liberali l-au format si i-au lasat in c.. gool pe multi naivi. Oricum el a fost intotdeauna presat de Patriciu care finanta din secret si campania PSD si a PNL , astfel ca marginalizarea lui in PNL este o consecinta fireasca a jocurilor in care el nu a intrat si care ii puteau aduce prejudicii.
Oricum , daca nu va fi arestat , ramine politicianul care a rezistat la trei cel putin patru regimuri riscante ( al PNL , al Psd , al CDR si a lui Basescu ) deci de fapt cel mai tare politician al Romaniei , om trecut prin multe in ultimii 20 de ani.Altul de valoarea lui nu avem . Dar nu se stie daca il vor eurovesticii si americanii pe viitor
Desi nu tin la el nu cred ca asocierea cu altii pe care le faci nu sunt complementare. ( Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea Dragnea ) Astia sunt niste nimenea fata de Tariceanu.
In ceea ce priveste chestia cu Timisoara eu te sfatuiesc sa gindesti pozitiv . Adica sa iti raspunzi singur la urmatoarea intrebare : Pe mine m-a trimis cineva sa particip la evenimentele di 1989 din Timisoara sau m-am dus singur imboldit de propria mea constiinta ? Numai tu stii raspunsul adevarat , si deci daca el este ca te-ai dus imboldit de cineva , inseamna ca ai participat la lovitura de stat , interventie straina , sau mai stiu eu ce . dac raspunsul este ca te-ai impins singur , inseamna ca ai participat la o REVOLUTIE a natiei noastre si trebuie sa fii mindru de asta , pentru ca din 1938 pina in 1989 neamul romanesc daduse dovada de lasitate politica ( Am fost acupati de germani si cu tara sfisiata si cu bogatiile naturale luate de acestia fara sa ridicam nici macar un deget. Am fost sfisiati in est de Stalin fara sa ridicam nici macar un deget .Ne-am dus intr-un razboi care nu era al nostru si am pierdut lamentabil. Am continuat docili luptele invers si am fost tratati ca tara invinsa fara sa zicem nimic.Elita noastra a fost exterminata in puscariile comuniste fara ca cineva sa faca ceva impotriva ( astea cu centrele de rezistenta sunt citeva cazuri care nu inseamna ca ne-am opus la scara nationala situatiei de atunci )
1989 este anul cind din propie initiativa multi dintre noi am avut o atituduine corecta impotriva unei stari de lucruri care oricum , sub alte forme sau manifestari s-ar fi curmat. Ca nsotalgigii comunismului sau al nu stiu ce curent vor sa o declare altfel este problema lor. Pe mine nu m-a trimis nimeni in 21-22 dec la ce a fost M-am dus singur . raukl cea urmat pentru neamul nostru nu n-i se datoreaza noua . Sunt pagini multe de cauzalitati care pot fi invocate.
cred ca ri-am dat rasounsuri pe textul ce mi-ai trimis
Paste FERICIT !
D Gh S
Draga Joe
RăspundețiȘtergereIn cele ce urmeaza iti prezint o serie de extrase din diverse cuvintari ale d-lui Nicolae Manolescu , pe care vad ca il sustii tare de tot de parca ai fi trecut in 1990 pe la Alianta Civica te rog , insa sa nu faci greseala sa crezi ca am ceva cu acest om sau cu altii ca dinsul , ce au venit din comunist in noua nu stiu ce societate tot in calitate de lideri. Pe Manolescu chiar ca il apreciez ca om din literatura. Ca politician a fost un penibil .Era mort dupa functia de la UNESCO , cum bine m-ai corectat.
Deci iata ce zice maciste al tau
„Literatura realist-socialistă este, prin natura ei, o literatură a valorilor etice, surprinzând mutaţiile profunde, determinate în conştiinţă de ideea socialismului… Înzestraţi cu conştiinţa ştiinţifică a realităţii, scriitorii noştri reflectă cu perspicacitate desăvârşirea făuririi construcţiei noi, socialiste, reflectă chipul omului nou, constructor al societăţii viitorului. Acesta este în primul rând muncitorul comunist. E o mare cucerire a literaturii noastre contemporane zugrăvirea acestui erou al revoluţiei.” (Nicolae Manolescu, ,,Înnoire”, „Contemporanul”, nr. 34/24 aug. 1962.)
„Subliniind în cuvântarea sa la ultima conferinţă pe ţară a scriitorilor «rolul de seamă al literaturii în formarea şi educarea tineretului», tovarăşul Gh. Gheorghiu-Dej spunea:
«Tânăra noastră generaţie are nevoie de opere care întruchipează idealurile pline de măreţie ale epocii noastre, evocând tradiţiile glorioase de luptă ale poporului, ale clasei muncitoare…».
Această sarcină trasată literaturii este extrem de semnificativă. În fa¬brici, pe şantiere sau în gospodării agricole colective, tineretul participă cu entuziasm la desăvârşirea construcţiei socialismului. În condiţiile preluării puterii de către clasa muncitoare, un relief deosebit l-au căpătat tinerii muncitori. Ei şi-au însuşit socialismul ca pe un mod de viaţă, identificându-se cu peisajul inedit al ţării. (…)
Ce a însemnat Revoluţia socialistă pentru tot acest tineret osândit la nerealizare (sub burghezie) e uşor de înţeles. În peisajul ţării, devenit un imens şantier, literatura a surprins nemaipomenita dezlănţuire de energii, munca trepidantă, entuziasmul sutelor de mii de tineri, închinând o laudă tinereţii… o laudă efortului uman eliberat. (…)
Devotamentul şi eroismul acestor tineri, născuţi şi crescuţi după Elibe¬rare, educaţi în spiritul moralei comuniste, trebuie să facă obiectul unor opere pe măsura cerinţelor epocii noastre.” (Nicolae Manolescu, „Tinerii muncitori în creaţia literară contemporană”, ,,Contemporanul”, nr. 18, 14 mai 1962)
Văd că te-ai muncit Dane să copiezi citatele din Manolescu la început de carieră literară, din cartea unui critic extrem de resentimentar, publicată la Humanitas.
ȘtergereAsta este, aşa erau jocurile în vremea aia.
Manolescu a avut probleme cu ta'su, închis ptr politică liberală tătăresciană. A fost dat afară din Facultatea de Filologie şi doar norocul că îi era rudă acad. Oţetea l-a reintegrat după un an.
Este însă de departe cel mai aplicat critic literar după război. A crezut că poate fi Maiorescu în politică, n-a fost era prea comod. A făcut însă un lucru de bun simţ, a fuzionat PAC cu PNL cum i-am şi sugerat după înfrângerea din 96!
Dacă însă greşeşte este că insistă să rămână preşedintele USR. Mai bine s-ar retrage, are aproape 80 de ani!
Şi un PS.
ȘtergereSă fim fericiţi că noi inginerii nu eram obligaţi să mâncăm rahat, decât în şedinţe de partid, sau pe la sindicat şi asta o ştiam doar între noi.
Scriitorii însă au dezavantajul că: "scripta manent".
VAD CA NU STII TOTUL , MANOLESCU este nume adoptat , al bunicului sau , Parintii sai , intelectuali , au fost amindoi arestati , probabil pentru spionaj contra sovietelor si din ordinul acestora ( nu stiu exact de ce ) si el a fost infiat de bunic.
ȘtergerePentru mine . singurul deranj al lui Manolescu este brutalitatea cu care s-a implicat in politica , mai ales dupa 90 , cind a aparut in CDR cu o sleahta de adevarati comunisti romani paukeristi , deci lipsiti de raspunderea ulterioara a faptelor lor politice . pusi pe cistigat posturi politice in alianta cu metode lipsite de orice scrupul , altfel celoveci simpatici/ Eu . si nu numai dupa insertizarea lor in politica alaturi de noi , ne-am cam dat seama ce se va intimpla si am parasit politica in 1992 . Dar stii cum este ...in politica sunt permise orice mijloace ,,, , deci de vina pentru caderea taranistilor este de fapt a capului nostru drag , d-l Corneliu Coposu , artizanul acelei aliante antiromanesti care a fost CDR.
In ceea ce-l priveste pe Manolescu sa stii ca era cu Ceausescu , pentru ca era oltean si avea orgoliu , care l-a indemnat sa puna umarul ceea ce nu este o rusine.
Poate ca nu are legatura cu topic-ul de fata ...
RăspundețiȘtergereDar daca tot e sa judecam ca oameni de buni simt (moral si politic) puteti sa urmariti aest link ...
Nu (mai) am afinitati cu acest personaj ... care si-a scazut singur cota de popularitate pe care o avea ... dar este un exemplu de disurs politic romanesc .. si cred ca este imposibil sa i se fi suflat in casca si sa vorbeasca simultan ...
https://www.youtube.com/watch?v=TihpVzmyJI4
Basescu si-a scazut singur cota de popularitate . Cele doua mandate l-au uzat. Nu am urmarit tot linkul pentru ca nu prea am chef sa mai urmaresc politicieni care se duc in jos. De altfel nu l-am votat , si nu stiu pe cine voi vota in continuare pentru ca vad ca tot jocul este / a fost facut de sri.Interesant este faptul ca vrea sa stea in atentia opiniei publice. Ceilalati doi Constantinescu si Iliescu paeca au intrat in adormire.
ȘtergerePe undeva nici Iohanis nu prea zice multe pentru ca face cit face , si a inteles ca poti sa fii un presdinte de tipul timpul trece , leafa curge bine si eu cu drag va prezidez.
O analiza psihologica facuta pe atitudine ma duce la gidul ca Basescu in sinea lui nu-si reproseaza nimic din actul de guvernare. Acum este pe tema cu unirea cu Moldova si nu inteleg cum poate gindi un politician de anvergura ca odata ce ai recunoscut suveranitatea si independenta unui stat dupa 20 de ani vii si renegi ce ai spus. E ca la jocul de pe maidan - te superi si iti iei mingea si pleci. Numai ca in politica mingea nu este a niciunei echipe . Este a arbitrilor Asta nu inteleg romanii nostrii bagati in politica . Sau vorba lui Ion Ratiu : nu poti sa centrezi si sa dai si cu capul !
Oricum este bine ca Basescu se agita pe posturi . Smecheria si inteligenta cu care este dotat sau poate slaba comportare a partenerilor de dialog , il face de necontrazis . Astfel am asista la rigiielile lui Stefanescu Codrut sau multele timpenii sustinute de altii mai ales din zona jurnalistica si experti in analiza politica.
D GH S