duminică, 8 aprilie 2018

Mizeria filosofiei marxiste şi librăria

Întâmplarea face că am deschis tableta şi Google îmi oferă ştiri care m-ar putea interesa, fotbal, dar şi ştiri de altă natură.

Şi dau de o ştire de pe saitul DC News al lui Chireac, ştiţi voi cine? Se consemnează cu satisfacţie o postare a Victoriei Stoiciu cum că Librăria Humanitas a fost deschisă în Sâmbăta Mare, la ordinul capitalistului nesimţit de Liiceanu. 

De unde tevatură pe această chestiune? Păi domnişoara Stoiciu este o ferventă stângistă, însă cu apariţii interesante în presă. Aici însă a nimerit cu oiştea-n gard!

Din perspectiva dumisale asta înseamnă exploatare capitalistă neruşinată a bieţilor librari. Asta este mizeria marxismului cu povestea exploatării omului de către om, care mi-a oferit 40 de viaţă de comunism plini de lipsuri şi de revoltă înăbuşită.

Eu vorbesc din perspectiva a unuia care a făcut serviciu de ture 25 de ani, nu permanent, dar suficient să petrec la serviciu zile de Paşti,  de Crăciun sau Revelioane. Asta este regula serviciului comandat care cere supravegherea permanentă a unor instalaţii zi şi noapte. 

Meseria de librar este cu totul altceva, este aş spune chiar vocaţie. Cred că Gabriel Liiceanu s-a gândit la oamenii care într-o zi de sărbătoare să aibă posibilitatea şi mai ales plăcerea să deschidă o carte.

Eu aş fi făcut această activitate de librar în zi de sărbătoare cu plăcere şi voluntar, fără plată!


Pentru conformitate am păstrat fotografia postării domnişoarei Stoiciu.

Un comentariu:

  1. Ceea ce m-a uimit intotdeauna este ca inca exista oameni care sunt nostalgici dupa era comunista, pe principiul ca "nu era bine, dar nici nu mureai de foame, si nici nu te ploua". Ceea ce s-ar traduce prin adevarul, yeah - in capitalism cam trebuie sa muncesti daca vrei sa ai.

    La fel si aici (scriu din SUA). Sunt romani care dupa ce s-au zbatut, au suferit, si au luptat sa ajunga aici, acum voteaza cu democratii (adica preogresisti, adica comunisti). Practic, ei au luat locul altora care ar fi meritat mai bine.

    RăspundețiȘtergere