sâmbătă, 12 iunie 2021

Jurnal cu 10 Mai!


În această săptămână s-a repus în drepturi o zi istorică pentru România, 10 Mai Ziua Independenței României! Această dată a fost ocultată de comuniști pentru că corespundea cu 10 Mai 1866, ziua când Domnitorul Carol I a venit în România și  10 Mai 1881, când România adevenit regat. Penibilii istorici proletcultiști au mutat Independența pe 9 mai pe motiv că corespundea cu Ziua Victoriei sărbătorită de sovietici, ea era de fapt pe 8 mai! Au folosit pentru acest subterfugiu un răspuns la Camera Deputaților al lui Mihail Kogălniceanu care era Ministru de Externe. Nu era nici prim ministrul I. C. Brătianu, nici șeful statului, Domnitorul Carol. Pesediștii, demni urmași ai comuniștilor au încercat să falsifice din nou istoria prin gura unui penibil care spunea că se schimbă din pix istoria, au schimbat-o ei din vârful bont al unui creion în 1948. Aștept ca acestă zi să redevină Ziua Națională a României, cum a fost până în 1947. E totuși primăvară și cald, nu frig ca pe 1 Decembrie. 

Campania de vaccinare decurge șchiop, cei din zona rurală nu dau dovadă de îndem patriotic și de teamă de boală. Moștenim multă subdezvoltare din veacurile premoderne, nu avem mentalitatea de fi responsabili. Acum se încearcă și metoda premierii cu mici de la Obor, poate dă rezultate! Nu am scăpat de această subdezoltare mentală, nici școala din comunism nu a contribuit, suntem mulți analfabeți funcționali. A  pregătit doar căpșunari, și muncitori necalificați în construcții pentru Europa. De această mentalitate retrogradă se leagă și problema gunoaielor care adevenit, în fine, stringentă în România. Trăim într-o groapă de gunoi, într-o natură darnică cu de toate, pe care o poluăm. Mă bucur că a devenit o prioritate națională. Admir eforturile lui Tancsos Barna și mai ales a comisarului gărzii de mediu Berceanu. În vremea comunismului era mizerie, dar mult mai puțină din motive că nu existau peturile, cele care au înlocuit stticlele, dar acum sunt o pacoste, alături de ambalajele nenumărate tot din plastic. Este și lipsa de educație din familie. Țăranii au venit la oraș în mahalalele comuniste și obiceiurile bune au fost înlocuite cu mârlănie și lipsă educație.

S-a petrecut în aceste zile vizita președintelui Israelului Reuven Rivlin în România. Vizita însă nu a avut reflectarea de presă care se cuvenea. Suntem într-o foarte bună relație cu Israelul. Israelul a devenit un puternic laborator de cercetări civile și militare și este bine că profităm de această relație. În conflictul cu palestinienii sunt ferm de partea Israelului, organizațiile Hamas și Hezbolah sunt teroriste, sunt criminali pentru că se apără cu civili când bombardează cu rachete. Pe de altă parte trebuie să reapară un politician israelian capabil să negocieze acest conflict. 

Ultimul scandal a izbucnit vineri cu observații venite de la Comisia UE privind PNRR. Pesediștii și curios, Stelian Tănase au sărit că PNRR a fost respins. Noroc că cei de la CE au transmis media românești că nu sunt decât observații care trebuie rezolvate. Probabil că anumite chestiuni au fost tratate superficial și trebuie rapid rezolvate. Eu îmi amintesc de un articol care urma să fie publicat într-o revistă serioasă și la care am primit multe observații peer review și a trebuit să mă întrebuintez serios să le rezolv și să fac referințele necesare. Ce mă pune pe gânduri este felul în care reacționează PSD. Parcă ar fi spre răul României acest program, sau frustrarea că nu sunt ei al butoane? Trebuie să repet ce a zis genial Caragiale: "Că toți suntem români, mai mult sau mai puțin onești!", mai rău Brâncuși: "V-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai săraci și mai proști". Lipsa asta de solidaritate politică este o tară națională veche. 

Și pe plan local, Miuțescu nu scapă ocazia să fie perfid și ticălos, a vrut să elimine din organizația PNL Pitești 300 de membri care nu au mai plătit cotizația, asta în condițiile de pandemie. Noroc că Biroul Național PNL a decis că acest lucru este nestatutar. Și a mai ponderat entuziasmul înscrierii de noi membri. Cei cu drept de vot sunt cei înscriși până în 20 decembrie 2020! Și cu cotizația plătită, inclusiv cei care apăreau pe lista celor 300 de spartani....

Urmăresc amuzat articolele Ioanei Ene Dogoiu, care cu vocea și scrisul ei de tablă, este pornită pe guvernarea Cîțu, sau pe anumiți miniștri. Detest genul ăsta de editorialiști atotștiutori, obtuzi, ilustrați cu vârf și îndesat de Ion Cristoiu.

A început Campionatul European de Fotbal, aseară la Roma cu meciul Italia Turcia 3-0! Italia a jucat ofensiv și foarte bine, depunînd o opțiune pentru titlu. Un amic a fost foarte șucărit pe transmisia precară de la PROTV, fără informații despre scor și minut. dar așteptăm stăm și ne uităm fără România în concurs, avem la dispoziție doar stadioanele din România.










3 comentarii:

  1. Cam aiuritoare argumentatie pentru o Zi Nationala ... Semnificatia lui 1 Decembrie e mult mai profunda decat sosire unui alogen pe plaiurile noastre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aș fi răspuns dacă postarea nu ar fi a unui habarnist xenofob cu istorie învățată aiurea. Carol I nu a fost un alogen, a fost întemeietorul monarhiei ereditare românești. A fost mai român ca toți românii pentru că a scos România din retardare și medievalitate și a înscris-o pe calea modernizării. Și să fie clar! 10 Mai a fost Ziua Independenței României declarată în 1877. Că a fost legată de evenimente importante din istoria monarhiei românești nu face decît să sporească semnificația acestei zile.

      Ștergere
  2. Și încă ceva! 1 Decembrie semnifică desăvârșirea proiectului național românesc. Dar România a devenit INDEPENDENTĂ pe 10 Mai 1877!

    RăspundețiȘtergere