vineri, 22 august 2014

Votantul român

Am citit articolul domnului Ornea din Observator Cultural şi am făcut şi eu un comentariu pe forum.

Forumul este plin de comentarii frustrate din care transpare cât de prost, de neadecvat, de imbecil este românul!
La fel ca cetăţeanul turmentat al lui Caragiale nu ştie cu cine să voteze!

http://www.observatorcultural.ro/BIFURCATII.-Cadavrul-din-dulap*articleID_30655-articles_details.html

Aşa că vă ofer dumneavoastră şi comentariul meu.

Am citit articolul domnului Ornea şi m-am bucurat!
Nu la fel pot spune despre comentarii. De ce?
Pentru că mulţi dintre cititorii acestui forum ignoră fundamentul democraţiei, la vot toţi suntem egali!
Este eroarea în care au picat mulţi, atraşi ca fluturii de o lumină falsă.
A ignora că sunt oameni care cred sau se iluzionează că Antena3 spune adevărul şi că nu comite falsuri ordinare şi calomnii este mai mult decât o crimă, este o greşeală!
Trebuie ca toţi oamenii conştienţi să militeze şi lămurească pe oamenii normali, inclusiv pe cei care se uită la Antena3 care este soluţia pentru alegerea viitorului preşedinte!

Eu unul militez pentru candidatul cel mai vechi de pe aceste meleaguri, adică pentru sasul Johannis. El poate documenta că strămoşii lui sunt de pe la 1500 aici!

Cine dintre ceilalţi pot dovedi asta?
Doar vechea mare boierime românească ar avea dovezi la fel de vechi.
Domnul Ponta poate să fie mândru că este român, este dreptul lui, dar de când?
Domnul Johannis este mai vechi, mai de aici, orice ar vrea şi crede alţii!


13 comentarii:

  1. "Trebuie ca toţi oamenii conştienţi să militeze şi lămurească pe oamenii normali, inclusiv pe cei care se uită la Antena3 care este soluţia pentru alegerea viitorului preşedinte!"Comentariu:
    1) Oamenii care se uita la A3 nu fac parte din categoria oamenilor normali???? wow, sau nu am inteles eu?
    2) De ce ar trebui sa ne convingem unii pe altii? Nu crezi ca faptele prezidentiabililor ar trebui sa-i recomande?
    Apoi mai spui ca," Domnul Ponta poate să fie mândru că este român, este dreptul lui, dar de când?
    Domnul Johannis este mai vechi, mai de aici, orice ar vrea şi crede alţii!"
    Aici chiar ca nu te mai inteleg.
    Folosesti prea multe "licente poetice" :)A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta, care vorbeste cand de origini italienesti, cand albaneze, de nu mai stie nici el cand a mintit (ca oricum minte tot timpul) este la fel de roman ca si Johannis, caci ceea ce conteaza e cetatenia. Din acest punct de vedere nu conteaza nimic altceva. Nu conteaza de exemplu nici faptul ca Johannis are fata de occidental, iar Ponta de central-asiatic.

      Ștergere
    2. De ce ar trebui sa ne convingem unii pe altii? Joe pleaca de la premisa ca vorbeste unor oameni care, in urma faptelor care il "recomanda" pe Ponta, nu vor in ruptul capului ca acesta sa devina presedinte. Pe acesti oameni incearca Joe sa-i convinga ca tactica cea mai buna pentru a se evita victoria lui Ponta este sa se voteze pentru Johannis. Nu stiu daca Joe greseste sau nu in aceasta privinta. Putem critica opinia lui Joe, dar nu putem condamna incercarea lui de a convinge.

      Ștergere
  2. Joe,eu si tu suntem romani de cand este Romania,nu pot sa spun in ani,poate 5000 ani sau mai mult. Poate sunt neam cu Stefan cel Mare,niciodata nu o sa aflu si nici nu ma intereseaza...Johannis al tau si al meu,e totusi neamt,iar eu am numai cuvinte de lauda pentru ei si influenta lui madam Merckel eu o salut,dupa mine,daca avem dreptul la o opinie,,,
    Cat priveste Antena 3 eu sunt siderat de acea categorie de oameni care-i urmareste ( stiam ca pana ieri si tu ii admirai,gresesc ?...) eu nu-i cred normali,este dreptul lor la opinie dar le-a luat creierul...Nu poti sa fii normal,dupa mine,sa fii intreg la minte si sa sustii ineptiile zilnice si bolnave ale acestor indivizi-pseudo-zurnalisti... Uite,punem un pariu,cand executorul judecatoresc o sa inceapa sa execute sentinta judecatoreasca o sa ajunga si la imprumuturile care lea- facu lui Gadea,Badea si ceilalti libidinosi si o sa le ia casele,nefiind ale lor,tine minte si o sa vezi ce o s fie la gura lor fiind in srada fara case... Sunt niste scursuri ale societatii,care au lins curul lui Voiculescu la vedere varanul fiind un profesionist in ale astea,,,Ia jucat cum a vrut el si ia dirijat zilnic cum sa-l atace pe Basecu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimabile,
      Ceea ce am vrut să subliniez este că toţi suntem, înclusiv Johannis cetăţeni români!
      Doar că Johannis poate documenta că este din aceste locuri cu mult înainte de mulţi care se mândresc că sunt români.
      Strămoşii noştri sunt cetăţeni români din 1859, ai lui Johannis din 1918.
      Singurii care au dreptul la această mândrie de etnicitate românească, o repet din nou, au fost românii ardeleni cărora li se contesta dreptul la existenţă de către unguri în vremea când ei erau stăpâni!
      Iar ceea ce este corect în comentariu şi are mult adevăr este că 10 ani am avut parte de Bă-secu.....

      Ștergere
  3. Continuati sa zaceti in peniobilul cel mai penibil. Aveti poze cu dvs. si coducatorii iubiti si mai dati sfaturi care nu fac nici cat o ceapa degerata. Faptul ca va schimbati opiniiile, optiunile, "dragostele" politice dupa cum "canta" unii sau alti din sefi nu va da de gandit? Dvs. cin e si ce sunteti de fapt? Nu as vrea sa va scriu aici ceea ce cred eu, dar merita sa va ganditi de-aadevaratelea la acest lucru. NU sunteti, totusi, o girueta! Sau .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat spus. In ce priveste ura viscerala contra celor ce privesc A3 , imi mentin parerea ca e de domeniul patologicului. Si nu mai explic de ce.

      Ștergere
  4. In legatura cu A3, nu evorba de ura, e vorba de maaaare mila; si nu fata de cei care privesc ci de cei care cred absurditatile si marsaviikle spuse acolo. In rest, orice ura viscerala a de domeniul patologicului, inclusiv ura viscerala promovata zilnic de scursurile de la A3.

    RăspundețiȘtergere
  5. In fond, de ce e frumoasa "Gradina Domnului"? Ca avem loc toti in ea si ne putem manifesta....Pana la urma o sa avem ce o sa meritam, nimic mai mult, nimic mai putin!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ponta, care vorbeste cand de origini italienesti, cand albaneze, de nu mai stie nici el cand a mintit (ca oricum minte tot timpul) este la fel de roman ca si Johannis, caci ceea ce conteaza e cetatenia. Din acest punct de vedere nu conteaza nimic altceva. Nu conteaza de exemplu nici faptul ca Johannis are fata de occidental, iar Ponta de central-asiatic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok. Johannis este un tip prezentabil, vorbeste la obiect(strict) nu este in niciun caz tipul prezidentiabilului derbedeu. Ramane de vazut ce carte joaca Johannis, ca se pare ca joaca una, nu da impresia ca isi doreste neaparat sa ajunga tatucul romanilor. Cum a fost el propulsat in pozitia asta, lucrurile sunt discutabile. Poate ca antonescu are de spus ceva(el este artizanul ACL). Cert este ca a pierdut(antonescu) pe prostia lui si pe sprijinul promis- retras. Chiar merita.A ramas doar cu pozitia nevestii care aduce ceva beneficii familiei. Ca asa e in politica. Cit despre Ponta, ce sa zic. Nici el nu are cele mai inspirate iesiri. Din toata povestea asta politica cu miza -alegerea presedintelui- trebuie sa nu uitam ca suntem in UE si Nato, deci jocurile se mai fac si prin alte parti. La mijloc suntem noi, asa-zisii votanti , unii mai manipulati deciat altii. La final, iese cine trebuie.A

      Ștergere
  7. De ce ar trebui sa ne convingem unii pe altii? Joe pleaca de la premisa ca vorbeste unor oameni care, in urma faptelor care il "recomanda" pe Ponta, nu vor in ruptul capului ca acesta sa devina presedinte. Pe acesti oameni incearca Joe sa-i convinga ca tactica cea mai buna pentru a se evita victoria lui Ponta este sa se voteze pentru Johannis. Nu stiu daca Joe greseste sau nu in aceasta privinta. Putem critica opinia lui Joe, dar nu putem condamna incercarea lui de a convinge.

    RăspundețiȘtergere
  8. Distractiv, Ponta e" mandru ca e roman"! dar si aici a plagiat titlul unui articol al lui C.V.Tudor, " Mandria de a fi roman", scris cu niste ani in urma! Plagiatorul, tot plagiator!
    La " plimbarea " jegurilor de la antena3, a fost un tip care a facut un studiu, personal si pe banii lui. Cati roamani sunt interesati de esenta democratiei " respectarea legii"? Cam 1%! Ingrozitor si avea perfecta dreptate: cei care vor reformarea societatii sunt ori prosti, ori naivi! Cum sa reformezi o societate in care doar 1% din cetateni sunt interesati de respectarea legii? Mai grav este ca foarte multi prosti sau naivi, ii plang de mila lui felix, poate cel mai mare excroc al Romaniei moderne! Iar acum apare si tatal excrocilor, puscariasul A.Nastase, care vrea amnistie! Uluitor cata nerusinare! Iar Ponta zice ca orice se poate discuta! Deci fiti atenti ce Romanie ne asteapta sub eventuala " domnie " a lui Ponta! Romania hotilor si a borfasilor! Ce ne trebuie noua occident? Mult mai bine cu rusii! Vad acum ca alt borfas, L. Dragnea vorbeste despre " Camine Culturale "! Asta este Romania reala, a oamenilor pe care comunismul I-a cretinizat!

    RăspundețiȘtergere