miercuri, 8 februarie 2017

Obiceiuri tâmpite

Am observat nişte obiceiuri care mi se par proaste, tâmpite şi unele dăunătoare sănătăţii. De exemplu pantalonii pe care le poartă şi băieţii şi fetele mai ales sunt acum strânşi pe picior şi mai ridicaţi să se poată observa gleznele, fie la fete, probabil virile la băieţi. Dacă acest obicei pune în valoare atribute ale frumuseţii corporale, ciudăţenia începe când această modă se perpetuează pe vremurile astea friguroase. Să observ tinere şi mai ale tineri cu ciorap papuc care nu se vede din încălţăminte expune gerului piciorul. Poate acum nu se simte, dar aceşti tineri când vor atinge vârsta mea se vor plânge de dureri reumatismale. Tâmpit obicei! De fapt se conjugă cu mod tricourilor care lasă burta expusă la fete, pe aceste perioade meteo vor provoca la târziu accentuate dureri de şale!
Toată lumea are telefon celular şi mai nou smartfon. Orice convorbire ar trebui să fie privată. Cel puţin prin alte părţi în momentul în care eşti sunat, te duci într-o zonă care-ţi oferă un spaţiu privat. Am observat că unii răspund la telefon în public şi încep o conversaţie în gura mare care acoperă conversaţiile altora. Dar cel mai tâmpit obicei este atunci când nu numai că răspund la telefon dar pun telefonul pe difuzor speaker să se audă şi convorbitorul, ceea ce este o mârlănie gravă, pentru că cel care vorbeşte poate avea impresia că este auzit doar de cel sunat. Oribil obicei.


Suntem în perioada unor proteste, au protestat cu succes oameni în faţa Guvernului şi acesta a fost obligat să retragă OUG. Au apărut şi protestatari care susţin guvernul şi-l contestă pe preşedinte în faţă la Palatul Cotroceni. Dar la aceste procente unii simt nevoie să se dea şi ei în spectacol. Am auzit opiniile unor tineri care păreau cam ciudate şi nu se prea potriveau cu atmosfera de protest.
Nu-i nimic, să zicem.
Dar cel mai penibil a ieşit la Cotroceni unde o individă mai să-şi dea fustele peste cap urla tâmpenii care au devenit  clip viral pe internet. Şi cel mai ruşine mi-a fost când am văzut că doamnă respectabilă a scris o lozincă agramată: "DEMISIEA"! Credeam că suntem o ţară în care nu mai există analfabeţi, mai ales cei care sunt cam de vârsta mea sau care au făcut şcoala în vremea indelebilului comunism. Văd că agramaţi şi analfabeţi există încă şi destui că probabil că i-ar fi tras atenţia.


Concluzie: multe lucruri sunt tâmpite sunt la noi, suntem gregari şi imitatori.


4 comentarii:

  1. Replica e pe mail.Bestiala!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii dintre noi mai si scriu ca ..tampitii! Oare si Curtea Constitutionala e .."ciuma rosie"? Ati cheltuit banii de geaba si voi ("gica-contra" cum zicea consoarta ta, mult mai desteapta si realista decat tine!) si PSD-isti pe care ii urasti atat de mult, incat te ..sufoci cand ..scrii despre ei..Mai mari tampiti si decat cei care scriu ..numai prostii, sunt si in Parlamentul Romaniei.. Incepand cu ..prietena ta Raluca, sefa de partid "perdant" in permanenta, care nici nu stiu pe unde (vorba celebra) ar scoate ..camasa daca s-ar trezi acum la putere! Doamne ce ras ar mai fi! Asa radem de cei care ..dorm prin Parlamnet si "raporteaza" ca fac..treaba!! In fine, avem si un "malai mare" in frunte care a mai facut de ras si CSM-ul bagandu-l in ..politica.. Pacat de toti ..agitatorii ca tine! Mai bine v-ati apuca de treaba in loc sa ..macaiti toata ziua, numai prostii!Razand de unul sau de altul, iti bati joc chair de tine.. Esti la fel ca ei toti.. Nici ei nici tu NU STITI CE VRETI! Doar ca si "malaiul mare" vreti doar DEZBINARE! Dumnezeu va va pedspi pe toti, pentru ca sunteti - in ambele tabere- doar niste INSTIGATORI marsavi!Amin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi la scoala. Ai tras chiulul la gramatica.

      Ștergere
    2. faci pe desteptul?? faci analiza pe text???? retine mesajul doar.

      Ștergere