sâmbătă, 14 decembrie 2019

Ce ne facem cu USR-ul, dar cu PSD?


USR, partidul acesta apărut din nemulțumirea tinerilor votanți care căutau o alternativă a avut un succes surprinzător de bun la alegerile europarlamentare.
Și eu care sunt cam mefient cu noutăți politice, rămân liberal, am început să-i simpatizez pe unii dintre liderii acestui partid. Aduceau ceva proaspăt în politica românească.
Iată că acest succes parcă i-a înnebunit pe cei care conduc USR.
Prima eroare a fost ideea că trebuie neapărat să aibă un candidat prezidențial. Asta când majoritatea votanților USR erau dintre cei care îl votaseră acum 5 ani pe Iohannis. Cred că la această idee au contribuit și unii jurnaliști, nemulțumiți de proasta comunicare a președintelui Iohannis.

De la înscăunarea lui Dan Barna ca lider al acestui partid am tras conculzia că este o persoană nepotrivită. Într-un partid în care se promovează schimbul liber de idei Barna  făcea figura unui demagog și a unui personaj fără profil politic deosebit, confirmat și de dezvăluirile di Rise Project. Barna este unul din deștepții mufați la fonduri europene în proiecte în care se aruncă bani fără un scop precis. Mai ales că personajul politic cel mai apropiat de Barna, cum o dovedește și recentul scandal este europarlamentarul Cristian Ghinea. Ghinea este un tip arogant, obraznic și fără scrupule. Am avut și un schimb dur de mesaje pe forumul Dilemei vechi unde era jurnalist. Și experiența lui Ghinea ca ministru al fondurilor europene s-a dovedit un eșec, nu a prea făcut nimic. În plus a demisionat din postul de parlamentar chiar din penultima moțiune de cenzură nereușită, după europralamentare, când era necesar prezența oricărui parlamentar din opoziție.
Acești lideri și alții, precum și Năsui dovedesc că una spun și alta fumează, cum devine cazul.

Recentul scandal care zguduie acest partid riscă să-l prăbușească și mai mult în îcrederea publică. Pentru că este o chestie absolut ticăloasă care dovedește o teribilă lipsă de caracter din partea lui Barna. El o dă afară pe o colegă de partid pentru că a luat poziție împotriva unui falsificator la listele inițiativei "Fără Penali" noaptea ca hoții! În loc să fie felicitată și promovată este dată afară! 
Cred că era normal ca Barna să-și dea demisia după eșecul de la prezidențiale. Prezența lui Barna în fruntea USR dăunează grav sănătății acestui partid!

Mi-a plăcut foarte mult opinia lui Sever Voinescu de la Dilema veche privindu-l pe Iohanis: Rețeta îngenuncherii PSD o are iată, dl. Iohannis. Rece, incapabil de empatie și departe de orice patimă, omul dovedește că asediul isteric la adresa PSD nu duce departe.

Pentru că așa ajung și la PSD.
PSD este complet zdrobit la ora actuală, au o nouă conducere, parafrazând prin Ciolacul de salvare în locul lui VV Dăncilă. Ba acum se îngrămădește în parlament să promoveze legile pentru care guvernul Orban își asumă responsabilitatea. 

În schimb a început boicotul prin cei care sunt încă în fruntea unor instituții. Cum poți să califici faptul că la Inspecția Muncii de sub Violeta Alexandru, unul din miniștri cei mai nesuferiți PSD a dat salariile ciuntite pentru că plătiseră unele drepturi, fără să anunțe ministrul. La fel și cum pentru prima dată pensia a fost extrem de întârziată la plată, presupun că tot de la Casa de Pensii. Toate aceste lucruri duc la o singură concluzie, acești șefi pesediști trebuie înlocuiți de urgență.
Dar ce te faci, ca în cazul local al Piteștiului și Argeșului, unde cei potriviți petru funcțiile publice nu sunt pe placul liderului local și schimbarea pesediștilor întârzie? 

Cel mai tare m-a enervat obrăznicia lui Cazanciuc care se lega de PNL că a schimbat compoziția de la Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Păi mai are nerușinanarea să vorbească de liberalii care-și pun oameni, când ei au pus director general la această companie un teleormănean cu diplomă falsă.
Este normal ca unii din șefii acestor instituții să fie înlocuiți de liberali, dacă aceștia dispun de oameni competenți, dacă pică în eroarea PSD de a-și pune favoriții incompetenți n-o să fiede loc bine.
Lucrul ăsta este vechi bine. Citesc acum o carte despre societatea românească din  vremea Regulamentului Organic de la începutul secolului XIX, când abia ieșam di medievalitate și situația nu era diferită. Boierii punea slujbași favoriții și aceștia cereau pensie. Interesant că și atunci era interzis cumulul salariu pensie!

Despre jurnaliști ce să mai zic. Cristoiu avertizează că erorile PNL la guvernarea le contabilizeză USR în favoarea lui. Care USR?
Ioana Ene Dogioiu își continuă cârcotelile, acompaniată de Magda Grădinaru locotenenta ei. Ele sunt nemulțumite de ce face PNL la guvernare. Cum să promoveze prin asumare guvernamentală votul în două tururi la primar, că doar au semnat cu UDMR?
Noroc că cei care guvernează, inclusiv jurnaliști ca Ion M. Ioniță nu stau să citească doar opiniile doamnelor mai sus zise.

2 comentarii:

  1. Foarte bun comentariu. Si eu sunt inmarmurita vazand cum se comporta USR, care parca are cartite pnl-iste sau psd-iste pe-acolo, sa bage zazanie. Efectiv s-au transformat intr-un grup asemanator participantilor la o sedinta de bloc!!! Se cearta ca niste caraghiosi, uitand ca ei au dat sperante milioanelor de oameni sa scape tara de mafioti....Jalnic de meschnutzi si lipsiti de bun simt!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vor mai fi niste alegeri in 2020 unde vedem raspunsul electoratului.
    Oricum ar fi , nu este concluzia mea , este provenita din realitatea istorica , Fiecare partid care a colaborat la recentele victorii isi vrea dreptul. Asa a fost mereu , si se pare ca este greu sa se schimbe ideea

    RăspundețiȘtergere