marți, 27 octombrie 2015

De e îl apără Antena3 pe Gabriel Oprea

Deja s-a scurs o săptămână de la accidentul nefericit al poliţistul pe motocicletă in coloana vicepremierului Oprea. Cu fiecare zi trecută scandalul s-a amplificat. S-a declanşat cercetarea penală a cazului de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru omor din culpă. În primul rând despre gravitatea morală a situaţiei s-au sesizat elemente ale societăţii civile. A venit şi reacţia preşedintelui Iohannis care a invitat pe Ponta şi pe Oprea să dea declaraţii despre acest incident. S-a aflat ulterior că foarte grăbit s-a dat Ordonanţa de Urgenţă privind protecţia şefilor de partide. Insinuatorii de serviciu ai fostului preşedintelui TB s-au exprimat că această OUG ar fi dedicată Alinei Gorghiu, de fapt se pare că scopul ar fi să-l scoată basma curată pe Gabriel Oprea. Luni, Victor Ponta şi-a dat drumul la o serie de golănisme de şatră la adresa preşedintelui Iohannis, pe când Oprea interesului naţional a trebuit să dea o declaraţie în care s-a exprimat ca nevinovat. Problema lui Oprea este că circulă în coloane oficiale cu girofar fără să aibă dreptul acesta conform legii. El spune că deplasarea era în interes profesional, legea spune că poate avea coloană oficială doar în situaţii de urgenţă şi în seara respectivă nimic nu vestea vreo urgenţă în România, doar că ploua şi că groapa respectivă era prost semnalizată. S-ar putea ca poliţistul să fi fost neatent, se circula cu viteză mare, aşa îi place să circule acestui izmenar pătruns de importanţă. Iar vicepremierul NU Oprea nu a o oprit motivând că maşina poliţiei i-a spus să continue deplasarea. Cam astea se ştiu despre incident şi reacţiile de duminică. Iată că seara am urmărit întâmplător câteva secvenţe cum corifeii Antenei3 în fruntea cu Mihai Gâdea se ocupau cu spălarea şi parfumarea cadavrului politic al acestui impostor ajuns pe cele mai înalte culmi ale politicii. Este fascinant de sinistru cum astfel de specimene ajung în fruntea politicii româneşti. Acelaşi TB s-a ocupat ca preţ al trădărilor şi compromisurilor lui Oprea să-l facă general de patru stele, mai să le depăşească pe ale coniacului VSOP. Pentru al cădelniţa pe Oprea Gâdea a luat sprijin pe euro-penibilii Boştinaru, cu interes pesedist şi această Ana Pauker în mizerie ale penelismului de doi bani, Norica Nicolai. Ca şi la Oprea şi pentru Nicolai rămâne întrebarea cum această mediocritate patentată a ajuns să deschidă lista PNL la europarlamentarele de anul trecut. Se poare că nu i-a purtat noroc nici lui Crin Antonescu care s-a auto-debarcat din politică. 
De ce acest interes al Antenei3?
Unul ar fi că acest post reprezintă PSD, alături de România tv. PSD mai guvernează mincinos că ar fi câştigat alegerile din 2012. Nu le-a câştigat PSD şi Ponta, ci USL. Prin aritmetica parlamentară au rămas mai mulţi care să sprijine guvernarea lui Ponta, care a pierdut în toamna cursa prezidenţială. Cei mai ţine la putere este această adunătură pestiferă numită UNPR compusă din diverşi transfugi de la diverse partide. Cel mai tare mă amuză un nene care era pe la PMP şi acum este mare uneperist şi cântă pentru general pe la televiziuni. la noi nu există bun simţ şi moderaţie politică, nu au nicio ruşine să scuipe pe ce au pupat. Deci interesul PSD este ca UNPR să rămână în coaliţia cu PSD. Cred că Oprea îl şantajează mereu cu asta pe Victor Ponta un fost om politic în prezent, care mai rezistă ca prim ministru doar datorită UNPR. Şi că este şantaj este că demisia lui Oprea nu ar determina destrămarea coaliţiei, l-ar putea înlocui oricine din această adunătură a interesului naţional, dar să rămână Oprea fără minister?
Alt motiv ar fi că Voiculescu este orfan de partid, Daniel Constantin l-a trădat şi s-a dat cu Tăriceanu pe săniuţa ALDE. Voiculescu cred că şi-a mutat interesul pe UNPR aşa că misiţii lui care nu-i ies din cuvânt au mutat tunurile pe adversarii lui Oprea. 
Toate astea se întâmplă pentru că toate gunoaiele sunt la suprafaţa politici precum căcatul în tineta de la Beciul Domnesc unde au început să aterizeze aceşti corifei ai imposturii.
Comunismul ne-a lăsat moştenire cultivarea non valorii şi a imposturii anti meritocraţiei. Nenorocirea ar fi că murăturile politice nu s-au strâns doar la PSD sunt la fel de bine reprezentate şi în alte partide importante. Când îl văd pe Cătălin Predoiu premierul din umbră al PNL mă apucă durerea de cap. Între el şi viitorul fost premier Ponta nu sunt mari deosebiri. 
O ultimă vorbă şi despre Iohannis. I se reproşează că suferă la comunicare. A avut un defazaj la întoarcerea de al Bruxelles, ar fi trebuit să iasă la conferinţa de presă, poate că este somnoros şi el şi a preferat seara, dar aşa i-a dat posibilitatea lui Ponta să debiteze măgării la adresa lui. Este adevărat că mari revelaţii despre situaţia României în problema crizei refugiaţilor nu au fost. Nu ştiu cât de consistente i-au fost intervenţiile dar în această problemă care nu ne prea afecta, vorba aia: dacă tăceai filosof rămâneai. Pe de altă parte diferenţa faţă de fostul preşedinte care sufere de limbuţie debitând vrute şi nevrute este o mare diferenţă. Probabil că asta creează mari frustrări în presă. Tâmpeniile scoase de fost şi comentarea lor puteau să umple jurnalele de actualităţi. 

Eu prefer un preşedinte mai tăcut şi dacă se poate mai eficient.

2 comentarii:

  1. Asta-i tacut si ineficient,clar de la o posta ,iti mai place ? O sa va vina in curand dor de Basescu...(daca nu intra si el langa...Ponta )
    "Comunismul ne-a lasat mostenire cultivarea non valorii...."...esti iar in mare eroare,Jo,colega. Daca prin anii 60-65 gaseai directori fara liceu sau directori cu ingineri in frunte fara liceu ( au facut facultate fara sa se mai duca si la liceu,aberant...) dupa anii 70-75 ca sa te puna director erau niste verificari de forta iesite din comun. Am fost 10 ani pe timpul lui Ceasca director comercial la 2000 salariati si toti omologii mei la mari institutii din Severin erau numai oameni de marca. Magaria se facea NUMAI la activistii de la municipiu si judet,atat. Uita-te acum cum dracu de nu vezi,Zgonea schimbator de valuta si strungar unde e,( apoi si-a tras niste facultati fara numar....) la mine prefectul la 38 ani nu a avut carte de munca fiind sef cu discoteci,acum este dir.la Sanatatea ,toti au ce facultati au vrut fara sa se duca la vreo ora ,unii si-au luat si doctoratul. Cum dracu pe astia de azi nu-i vezi si ii vezi pe aia lui Ceasca...doamne Jo,esti de-o rautate in ideile tale fara discernamant iesita din comun. . Cand scrii ceva pe blog numara pana la zece sau citeste de vreo trei ori apoi apasa pe OK. OK ? dore m

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe langa analfabetii de azi din parlament, cei din Marea Adunare nationala erau, exagerand, doctori in stiinte! Si de frica Legii 18 ( nu asta de acum ), nu erau trimisi acolo numai ca sa fure! Ca astia de azi!
    In privinta lui Oprea, Oreste sustine ca a fost securest de armata si este sustinut de fosta securitate! Toti presedintii l-au ridicat, Iliescu, Constantinescu si Basescu! Absolut toti! Domnule Joe, cum ai ajuns, in sfarsit, la concluzia ca Norica Nicolai este Ana Pauker? Daca stii de aia, inseamna ca esti trecut de 60 ani! Incet, incet, incepi sa revii la realitate, renuntande la Tariceanu, Horica , etc. In curand iti vei da seama cat de pafarist este si Iohannis si toata camarilla instalata la Cotroceni! Din nefericire, aproape toate actiunile lui Iohannis, sunt mingi ridicate la fileu lui Ponta! Ultima tampenie: I-a sugerat demisia securistului Oprea, cel cu " interesul national ". Si politrucul nu vrea! Cine pica de fazan? Si " parerea ta conteaza" D-le joe, asa ca raspunde! N-o vei face, caci asta este stilul cand nu iti convine ceva!

    RăspundețiȘtergere