marți, 19 aprilie 2016

Gura păcătosului.....

Am citit în site-ul meu favorit contributors.ro două articole care acţionează ca hârtia de turnesol pentru anumite opinii privind realitatea politică imediată. 

Unul este scris de Tismăneanu în apărarea lui Gabriel Liiceanu aici. Şi este un răspuns la acuzele lui Mircea Toma de legionar bătrân la adresa lui Liiceanu!!!????
Pare a fi şi un atac la adresa contestărilor făcute de Gabriel Andreescu la "rezistenţa prin cultură" redenumită de acesta existenţa prin cultură.
Tismăneanu se întreabă ce au făcut aceştia nenumiţi ca să-şi permită care va să zică să dea în Liiceanu.

Simplu! Lui Mircea Toma îi era frică să stea de vorbă şi se ferea de un prieten comun care a emigrat în 1986. Că acum face pe mare curajos, asta este specific anticomuniştilor caviar, gen GDS care sunt o jalnică copie a KOR-ului polonez care intrase în dialog cu întreaga societate poloneză.
La noi ciocoismul anticomunist se manifestă cu fervoare mai ales acum cu controversata desemnare a lui Marian Munteanu candidat la Primăria Bucureşti.

În schimb dacă îl atacă pe Gabriel Andreescu, care a scris o carte "Existenţa prin cultură" care pune în ghilimele atitudinile unor intelectuali precum Liiceanu atunci treaba este mai complicată.
Gabriel Andreescu era un dizident anticomunist înainte de 1989! Deci are măcar astfel îndreptăţirea să îi chestioneze pe unii care sunt mari rezistenţi anticomunişti post 1989!

Articolul arată mai presus de orice judecata strâmbă la care este supus Marian Munteanu. A fost un tânăr curajos, a luat o bătaie soră cu moartea de la mineri, deci este cel mai în măsură să-i judece pe toţi cei care acum se exprimă liber, pentru că el a luat bătaie pentru asta în 1990!

Faptul că după 26 de ani se resuscitează politic i-a scos din minţi pe unii, mai ales pe cei care au pus stăpânire pe liberalism şi democraţie în media, precum dl. Tismăneanu. Deci Liiceanu trebuie apărat?! El elevul magistrului Noica, fost legionar, dar nu Munteanu, care era elevul lui Ţuţea, fost doar demnitar al guvernului Antonescu.
În plus Tismăneanu mă enervează că iar se laudă cu chestii foarte discutabile, băgând-l în ciorbă şi pe conu' Alecu Paleologu, care nu a împărtăşit în epocă ideile lui Noica, ci, dimpotrivă a fost un liberal.

Este tipică reacţia lui Tismăneanu pentru cei care se regăsesc într-o sectă catară, din care nu au voie să facă parte şi alţii din pulime!!!!!

Bine a spus Grigore Alexandrescu: "Eu voi egalitate/ dar nu pentru căţei".

Că forţa PNL care coagulează majoritatea electoratului de dreapta contează o relevă şi dorinţa lui Ciprian Ciucu aici.
Deci acest tip cvasi anonim lansat de partida lui Macovei cu indicativ de izotop radioactiv, M10 vrea susţinerea PNL ca să devină el primar. Păi de ce n-o fi negociat el direct cu PNL şi nu cu Macovei şi al ei izotop, care pare totuşi inodor şi incolor şi emite alfa şi beta, oprite de o foaie de hârtie!


Sunt destui prin media mai ales, care se laudă precum ţiganul cu ciocanul!

2 comentarii:

  1. Un comentariu de-al tau fara sa vedem ura ta fata de Basescu nu are valoare....inca mai crezi in M Munteanu ? Cum poti sa accepti si sa apreciezi ceva la un tip de acest gen care la primul lui interviu sa cam facut de ras...la valoarea ta .?

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi este imposibil să înțeleg opțiunile tale politice ! Așa zisa democrație a distrus o țară iremediabil și tu îi tot dai zor cu un reacționarism inadecvat azi, tipic unui țărănist trecu de 100 ani. Apoi ura pentru patrioții români - chiar dacă au și greșit uneori, reminiscențele tale de internaționalism proletar, simpatia pentru USA - cel mai urît stat în ziua de astăzi de către toți oamenii, atitudinea prosionistă care arată necunoașterea istoriei surprind neplăcut. Apoi patima extremă în orice problemă te orbește, nu mai judeci; așa ai putut să îl ridici în slăvi pe Cr(et)in Antonescu care este doar un repetent obraznic și profitor; apoi iată-l acum pe acest Munteanu, o scîrbă fără pereche, cu o viață (încă din pîntecul măsii) dubioasă, care astăzi e dat deoparte (după doar vreo săptămînă) chiar de partidul tău inconștient. Cum de nu sesizezi ridicolul și penibilul situației ? Ce partid e ăsta ? Nu vreau să spun desigur că o c...ă moldoveancă ar fi mai potrivită.

    RăspundețiȘtergere