vineri, 6 mai 2016

Jurnal personal

Însemnările de faţă sunt determinate de un link în care sunt luaţi la mişto cei ca noi pensionari care fac mişcare.

Mărturisesc că de când m-am pensionat fac mişcare de întreţinere.

Dimineaţa, în jur de 7.30 cobor din bloc în echipament de sport adecvat anotimpului. Îmi mai iau şi un celular vechi pe post de radio fixat pe România Muzical.
Alerg cam 300 de metri până la parcul din centrul oraşului, parcul Brătianu, fost 1907. Oraşul merita o statuie a celui mai faimos fiu al oraşului I. C. Brătianu, fondator al României moderne. A meritat să fie mutat în altă parte ţăranul răsculat în sudul judeţului foarte sărac în 1907. În parcul Muzeului de Istorie de vis-a-vis se află şi un bust al lui Ionel I. C. Brătianu, fondator al României Mari.
În parc se află nişte aparate pe care fac exerciţii pentru coloană şi pentru stomac, mai fac şi o tură a parcului. Aici pot să văd diverse. De obicei mă uit la un afişaj digital de reclame care acum este obturat de frunzişul arborilor.
Parcul e plin de stoluri porumbei, sunt păsări prostuţe, comparate cu ciorile sau chiar vrăbiile. Am observat că în vârful unui copac într-un cub mai vechi şi-au făcut culcuş un cuplu de coţofene, ciudat, pentru că ele preferă zone mai liniştite din marginea oraşului. Coţofenele sunt extrem de precaute atunci când intră în cuib, cercetând împrejurimile. Anul ăsta cred că primăvara a venit cu vreo două săptămâni mai devreme, zarzării au înflorit cam pe 6 martie! Am văzut că au început să înflorească şi salcâmii de malul Argeşului.
Tot lucrând la aparate am timp să fac o statistică a maşinilor care trec prin intersecţia din apropiere. Sunt cam o treime maşini româneşti Dacia şi Daewoo. Zilele trecute am fost martorul unui eveniment revoltător care a trezit atenţia trecătorilor. Un nesimţit a claxonat ca disperatul o maşină de şcoală de şoferi care aştepta în intersecţie că, vezi Doamne îi bloca lui ieşirea spre dreapta pe semnul roşu al semaforului. De fapt asta arată extrem de proasta creştere a şoferilor locali, majoritatea sunt iresponsabili, parchează aiurea blocând circulaţie, merg în viteză excesivă prin intersecţii, tot timpul mă simt hărţuit de cretini la volan.

De fapt de unde să-şi ia modelele, când zilele trecute din plictiseală am catadicsit să mă uit la ProTv şi la Antena 1, erau emisiunile de seară la Măruţă şi Acces direct unde erau doar fufe şi gherţoi manelişti, m-am îngrozit cum pot să cultive astfele de comportamente derbedeieşti. Cum s-a făcut virală înregistrarea cu doi derbedei ţigani luaţi la bătaie de pasagerii unui tramvai după ce au înjurat şi ameninţat. Se pare că la îngăduinţa poliţiei la comportamentul incalificabil al derbedeilor au apărut şi justiţiari care aplică corecţii acestor nemernici.

Revenind la televiziuni de departe cea mai ticăloasă şi iresponsabilă este România tv care cultivă minciuna politică agresivă, având erou doar pe Victor Ponta şi pe nemernicii lui. dezinformare fac şi B1tv, Antena3 dar parcă nu în halul ăsta! Aceste posturi cultivă contramodelele care le vezi azi pe străzi şi la volan!

După 35 de minute de exerciţii, o iau la goană în sens invers, mă opresc la staţia de benzină să-i iau Adrianei ţigări şi apoi să iau ziarul local Argeşul, cam prea de stânga după gustul meu, dar cu informaţii utile de ordin local. Doar joi îmi iau în plus Dilema veche şi România literară. Astea sunt revistele pe care le citesc pe hârtie, în rest se rezolvă pe internet.

La amiază după întâlnirea cu prietenul Radu V la o bere, unde dezbatem actualitatea politică şi fotbalistică, iar apoi fac turul parcurilor de pe marginea Argeşului. Îmi ia cam o oră jumătate şi am ocazia să pozeze munţii din depărtare, raţele cu boboci de pe râul Argeş sau să pozez natura retrezită la viaţă. 

Şi că m-am întors la politică tentativa lui Dragnea de a-l resuscita pe Ponta este în logica iresponsabilă a PSD. Acest mare nimeni, Ponta atât de lăudat pentru guvernare la posturi amicale nu a reuşit nimic în investiţiile atât de necesare economiei româneşti, împreună cu acolitul Şova, ministrul marilor tâmpenii industriale nu au reuşit să facă nici măcar un milimetru din autostrada Piteşti Sibiu. Dacă ar fi început-o în 2012 poate că azi ar fi fost în exploatare măcar şi pe porţiuni! În rest toate acţiunile sale au dus la eşecuri răsunătoare care l-au scos pe drept din prim planul politic.

PSD mizează în continuare pe lipsa de reacţie a electoratului care să-i voteze inerţial. Acum cea mai mare campanie de linşaj o duce împotriva guvernului  Cioloş acuzând mai ales pe nedrept. Sper ca oamenii să se trezească din letargie.

Pe de altă parte mă scoate din sărite autismul şi excepţionalismul cultivat de renumiţi intelectuali, care în afara criticii la grămadă a mediului politic din care fac şi ei vor nu vor parte fără a prezenta direcţii şi soluţii. Susţinerea în continuare a unor lideri eşuaţi şi rebutaţi politic precum penalul Traian Băsescu sau Monica Macovei, este mai mult decât o crimă, este o greşeală. 

Prefer mediocritatea lucrului onest făcut cum spune Vintilă Mihăilescu în ultimul număr din Dilema veche.

5 comentarii:

  1. Mai multa miscare de intretinere si mai putina dezbatere politica cred ca ar fi o evolutie pozitiva! dar cum noi romanii simtim nevoia sa comentam orice, fara exceptie, cred este greu de realizat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai ma pregateam sa apreciez apropierea ta sincera de nataura, cand ce sa vezi. Dai cu bata in balta.
    1) Te-ai uitat la numumarul masinii cu mitocanul in cauza? poate era din alt judet nu localnic.
    2) Faci ce faci si tot la critica patimasa la adresa PSD te intorci. Ai o obsesie crancena sau esti agent electoral pentru pdl(pnl). Cred ca inca nu te-ai maturizat politic vorbind.
    3) Parcurile prin care te plimbi sunt totusi niste investitii facute de nenorocitii de psd isti locali.Si orasul arata curat. A, stiu ai vrea sa fie si in centru copaci, dar ce sa-i faci, ar trebui daramate blocurile construite mai demult(cind nu erau psdisti, pnlisti...)??? si noi ar trebui sa stam in cort??? ha, ha esti induiosator de boem aproape ca nu se poate supara omul pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,,"este mai mult decat o crima,este o greseala " parafrazandu-te. Deci mai mult decat crima este greseala...unde te afli Jo? Auzi,sti bancul ala cand se duce Bula la doctor si spune ca nu mai poate face nimic nevestei si doctorul ii recomanda sa incerce noaptea cu lumina aprinsa...Zis si facut ,se duce Bula dupa o saptamana la doctor care il intreaba : hei,Bula cum a fost ? iar Bula zice : OK ! dar rad copiii.... Asa si tu,cand alergi prin parc dimineata sa nu rada lumea mereu....( In Paris am vazut asta dar acolo pe nimeni nu intereseaza ce face altul dar...la Pitesti ? ) treaba ta Jo,credeam ca noi radem de tine ...numai pe blogul tau....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorule dragă afli şi tui vorbe înţelepte zise de unul Fouche, ministrul lui Napoleon! despre moartea prinţului d'Enghien. Era să zic Talleyrand, dar m-a ajutat internetul!
      https://istoriiregasite.wordpress.com/2014/05/03/e-mai-mult-decat-o-crima-e-o-greseala/

      Ștergere
  4. Continua, continua, Joe, ca faci bine... (ma refer la miscare). In rest de multe ori ai dreptate. Desigur, nu totdeauna sunt de acord cu ce anume spui, oricum este admirabila nelinistea ta spirituala!

    RăspundețiȘtergere