duminică, 18 decembrie 2016

Victoria spiritului primar agresiv

Victoria PSD în alegerile din 11 decembrie a declanşat o avalanşă de agresivitate atât în media româneşti şi mai ales printre votanţii victorioşi.

Paradoxal mai reţinuţi au părut liderii PSD, care au gustat din victoria la un scor neaşteptat de mare, istoric. Chiar dacă nu au majoritatea absolută, au în ALDE un aliat credincios. De aceea mi se pare absolut inutil şi tardiv gestul făcut de preşedintele Iohannis de a-i consulta pe liderii ALDE pentru o eventuală coaliţie a dreptei. ALDE nu mai este de dreapta, este în Parlament datorită votanţilor USL.

Mai bine ar fi fost sfătuit Iohannis ca acum un an să menţină guvernarea pesedistă aflată atunci în pragul catastrofei, guvernul tehnocrat a fost exact momentul de respiro de care a profitat PSD. Din păcate guvernarea tehnocrată a lui Cioloş nu a fost în stare sau i-a fost frică un vot de neîncredere să devoaleze haosul din ministere lăsat de PSD.

Pentru că trăim un mare adevăr, tehnocraţii care acum populau FSN, FDSN, PDSR acum 20 de ani nu mai sunt, foştii directori, şefi experţi în economia comunistă nu mai sunt, au ajuns la pensie sau mai rău.

Între timp tehnocraţii, experţii de toate felurile educaţi în Occident au rămas acolo şi câţiva s-au întors cu Cioloş. Acum PSD are în primul rând rebuturile,educaţiei, doctori plagiatori, impostori sau pur şi simplu hoţi. Nulităţile pesediste au găsit exact locul care le trebuie şi temerea mea este că guvernul viitor format nu va reuşit în primul rând din cauza incompetenţei. Iar Liviu Dragnea silit de legislaţie să nu fie prim ministru vrea un guvern supravegheat de PSD, astfel ca eşecurile  să cadă asupra acestuia şi nu a PSD, strategie şmekeră, să vedem dacă va avea succes la electorat.

Am observat că nu liderul PSD face valuri şi este agresiv cât media care a sprijinit diverse interese, România tv care a pierdut cu PRU-ul lui Ghiţă, A3 care exultă că PSD a câştigat alegerile şi B1 care l-a propulsat pe Băsescu. Iar din public nimic nu m-a scârbit un individ cu aparenţă onorabilă care spunea cu ură că jidanii au vândut România jidanilor de afară. Dacă mi s-ar fi adresat i-aş fi replicat că şi eu sunt jidan! Antisemitismul ăsta remanent a fost ca un pumn în plex, din aceeaşi familie cu prostia conspiraţionistă cu ONG-urile lui Soros.
Faptul că o cercetare sociologică spune că românii sunt în topul celor atraşi de populism şi manifestări extremiste se verifică, doar că votantul de acest tip votează pentru PSD acum!

Ce mă deranjează şi pe mine este că personaje politice marginale fac un scandal bine propagat de media, precum Victor Ponta campionul frustrărilor, demagogiile lui Băsescu care trăieşte într-o realitate paralelă, neobservând ca trecut pragul cu minciuni adresate Basarabiei, sau pompozităţile răsuflatului Tăriceanu care se visează mai mult decât reprezintă în realitate.


Aceste agresivităţi toxice pe care mass media le propagă cu iresponsabilitate dau o imagine absolut greşită a realităţilor româneşti.

10 comentarii:

  1. noroc cu tine ca luminezi pe toata lumea cu ideile tale crete.tu trăiesti in alta lume?????revino ti in fire,zau

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Joe, parca nu esti ancorat la realitate. Tot incerci sa convingi lumea despre realitatea ta care seaman tot mai putin cu realitatea celorlalti. Pai nu conteaza de loc ca saptamana trecuta ziceai de Ciolos ca a fost cel mai bun PM ever ? Nu o sa vorbesti de bine de Basescu saptamana viitoare (Johannis I-a propus sa organizeze "dreapta", ca PNL iarasi nu are oameni ci numai marionete). Si ai uitat ca Johannis I-a propus lui Tariceanu sa preia PNL ? (ma rog si asta lipsa de princippi si isi inchipuie ca toti sunt ca el). Si a mixa anti-semitismul cu anti-Soros este o lipsa de informare profunda. Stii, acum vre-o 3 luni Knessetul a trecut o lege anti-finantarea NGO creata special contra lui Soros. Dar or fi si aia anti-semiti ?Ha ha ! Si ce zice idolul tau Munteanu despre Semitism ? Sau Salvamarii care cica sunt anti-system dar imbratiseaza cea mai Urata paerte a sistemului: serviciile ?

    RăspundețiȘtergere
  3. PSD a castigat pentru ca dreapta romaneasca nu mai exista si votantii cu adevarat de dreapta (ca mine) au preferat sa-si anuleze votul. PNL nu mai este partid de dreapta dupa ce Alina Gorghiu Dej a trecut oceanul si s-a inteles cu comunistii pedofili ai protesei Clinton si dupa ce a revenit in tara a bagat spaima in burghejii autohtoni. Dupa atatea mituri daramate guvernul Cioroș a reusit sa darame si mitul yoghinului competent, acum chiar nu ne-a mai ramas nimic decat sa repetam istoria reluand toate miturile. Poate la un moment va apare si la noi un Trumpescu ...

    RăspundețiȘtergere
  4. deci Joe cine e mai agresiv???te controlezi vreun pic sau dai drumul vorbelor si joci in alt film?????

    RăspundețiȘtergere
  5. Joe, Joe, nu te lecuiesti ... Spune- ne mai bine ce faci peste vreun an !? Ramai in "noul PDL" sub Basescu , format din PMP si jumate din "noul tau PNL" sau te duci cu celalta jumatate la ALDE , sub Tariceanu !? Oricum o sa fie greu, dar tu te adaptezi, sa admiri pe unul din cei doi pe care ii detesti de atita timp. Greu cu caracterul flexibil, nu !? Ramine doar Johanis care e la fel, acu 2 saptamini nu se apropia de "individul nefrecventabil" acum il cauta sa discute pe sest ! Tot un caracter flexibil , si asta-i neamt, olala !

    RăspundețiȘtergere
  6. Joe, cred ca ar fi bine ca o perioada sa scrii despre concerte, carti, filme.. Cu drag te sfatuiesc! Esti TOTAL rupt de realitate si din cauza OFTICII scrii numai ..prostii! Sufera in liniste si decent! Oricum nu cred ca PNL va reusi sa se ..regrupeze in curand.. Poate doar sub Tariceanu.. Sau, in ciuda ta, sub Basescu! Doamne ce lovitura va fi pentru tine.. Stai calm, nu te mai agita, caci mai ai foarte mult de ..patimit!Si lasa-i pe castigatori sa isi vada de guvernarea lor! Stii vorba aceea de la viitorul tau conducator (Base): Ciocul mic Joe!

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi Jo,spre deosebire de ei eu nu sunt anonim . In afara de ura ta fata de Basescu ( care o vad doar la Antena 3,( o fi o coincidenta sau esti discipolul lor ?...) tu esti nesigur,votezi numai ce nu "merge" iti schimbi parerea mereu,nu mai stiu cu cine tii si mai ales cat timp. Vezi ca ai fost deceptionat de scor ? Vezi ca politica este o curva si este pacat sa pui presiune pe o ideie si sa constati ca nu merita ? Lasa-i dracu in pace,nu merita nimeni o lauda. Inca nu a aparut mesia ,inca nu avem un patriot in sange si in suflet. Dupa cum ne este caracterul de neam o fi vreunul...in asteptare ? Nu cred...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca cei care au dat raspunsuri la textul de mai sus, cu exceptia lui G si Doru Marcu aveau replicile scrise inainte de a apare postarea lui Joe. Va rog domnilor, ce este gresit, dupa parerea dv. in ceea ce a scris Joe ieri? Cititi inca o data si spuneti-mi si mie, paragraf cu paragraf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drag[ Valeriu,
      Cred că ai dreptate!
      Sunt unii ca Mircea Crişan şi poezia Castravetele.
      Orice aş scrie eu eu îşi varsă propriile frustrări fără legătură cu textul meu.
      Accept orice critici, dar să se refere la ce scriu, nu la ce le trece lor prin cap!

      Ștergere
  9. in sfarsit, cineva care apreciaza comentariul tau non agresiv, recitat cu patima . Bravo !!! tine -o tot asa :)

    RăspundețiȘtergere