miercuri, 17 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă, sau mai bine din nou Cioloş?

Nominalizarea doamnei Viorica Dăncilă ca prim ministru al României a stârnit proteste şi dezamăgire imensă între suporterii fervenţi ai preşedintelui Iohannis şi al protestatarilor din Piaţa Victoriei. 

Aceştia se aşteptau la o altă soluţie, una  care să sfideze PSD şi să numească pe altcineva. 
De exemplu să-l re-numească pe Dacian Cioloş.

Ar fi posibil ca un premier de tipul Dacian  Cioloş să devină prim ministru al României?

Păi primul argument l-a dat chiar, preşedintele Iohannis, este aritmetica. Aritmetica este clară, PSD are  o majoritate parlamentară clară, fără dubii. Această majoritate s-a exprimat şi în CEx PSD, Tudose care părea o alternativă mai acceptabilă, a fost zdrobit de majoritatea mişeilor, care fără nicio remuşcare l-au părăsit şi l-au aruncat la gunoi.
PSD se află într-o fază atât de rea şi josnică în care doar un optimist poate spune că se poate şi mai rău!  

Aşa că ce putea face Iohannis? 
Să nu o numească pe doamna Dăncilă?
Să numească pe altcineva de tipul lui Cioloş?

Ei bine, ştim ce a însemnat din punct de vedere politic guvernarea Cioloş. Din punct de vedere politic asta a fost un dezastru pentru PNL, partidul lui Iohannis.
Chiar dacă pentru cei care îl apreciau pe Cioloş că a guvernat bine, prudent, normal, anul său de guvernare a fost permanent atacat nu pe reţelele de socializare, ci pe cele două posturi care fac reclamă PSD, A3 şi România tv, care au creat senzaţia unei proaste guvernări.  

Şi rezultatul a fost că la vot au fost suporterii acestor posturi şi nu cei de pe reţelele de socializare, care nu au venit să voteze. A contat şi indecizia lui Cioloş care a  refuzat să susţină PNL şi le-a afectat rezultatul electoral. 
Dacă ar fi fost mai bine sfătuit Iohannis ar fi trebuit să numească în 2016 în continuare un guvern PSD care s-ar fi consumat şi ar fi pierdut alegerile după momentul de emoţie din  noiembrie 2015. 
Şi aşa PSD a  realizat cel mai bun rezultat electoral 1990 încoace!

Se invocă experienţa preşedintelui Băsescu. Acum să analizăm!
Băsescu a avut de a face cu majorităţi fluide. În acea vreme mai erau parlamentari cu conştiinţă care au schimbat majorităţile. Iar când majoritatea a devenit clară, Băsescu l-a numit fără remuşcări prim ministru pe Victor Ponta.  

Analiza amicului Iulian Ţ. spunea clar că, dacă Iohannis ar fi înfruntat PSD şi ar fi numit alt prim ministru din afara majorităţii parlamentare, ar fi fost suspendat, Tăriceanu ar fi preluat preşedinţia României, ar fi numit guvernul lui Dragnea, cu madam Dăncilă, ar fi promulgat fără rezerve legile scelerate ale justiţiei. Iohannis ar fi revenit după referendum şi situaţia nu ar mai fi putut fi schimbată.

Deci atenţie! Singura speranţă de care ne putem agăţa este ca preşedintele Iohannis să refuze promulgarea acestor legi ale justiţiei, chiar dacă CCR le-ar agrea, fără consultarea Comisiei de la Veneţia.


Deci atunci este testul adevărat al preşedintelui Iohannis!

8 comentarii:

  1. Joe azi ficusul ti-a facut o mare bucurie asa ca este normal sa-l lauzi in continuare in compunerile tale. Iti inteleg bucuria, in SUA nu ti-a iesit cu Hilarioasa, dar iata acum ti-a iesit si avem Hilarioasa noastra! Traiasca ficusul si vot vesnic pentru el ca bine le mai face!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si legile justitiei nu vor trece oricum? Haha. Vise taica. Traiasca USL-ul. Crezi ca Ciolos era prost sa se uneasca cu niste loseri din PNL? Si presedintele priveste in continuare cu ingrijorare situatia, dandu-i PSD-ului inca o sansa, nu-i asa? O tara de caricaturi. Asta e. Trist. Capitulare totala. Nici macar nu aveti dreptul de a va plange. Aveti ce-ati semanat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ouch. PSD se felicită acum pentru a fi pierdut alegerile prezidențiale în 2014. Nici Ponta nu putea sa faca o mai buna alegere. Cu Dancila, nici erectia nu o sa mai functioneze in tara asta. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe nu stiu de unde-ti iei informatiile de nu-ti iese niciodata. Uite aici ca sa mai intelegi si tu ce se petrece in lume si in tara:

    https://www.youtube.com/watch?v=_9vg91BO8GE&list=PLNz_iHJtrQBtcmKApckT8238z_8Bf2tjZ
    https://www.youtube.com/watch?v=EJH_uN1C_ao

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai un talent să priveşti lucrurile într-un fel care mă pune pe gânduri.
      În primul rând că aceşti doi imbecili, Neamţu-usturoi şi Naşu sunt două scule ale cancerului politic Băsescu.
      Băsescu minte ca un porc ordinar ce este, el se dă mare sculă care a realizat majorităţi fluide. Dar aceşti fraieri uită că Băsescu a realizat o guvernare PSD cu PDL! Şi când nu i-a mai mers l-a pus pe Ponta fără să miorlăie.
      Trebuie schimbată Constituţia, care nu asigură stabilitate guvernamentală, ci doar la nesimţiţii de parlamentari care stau degeaba sau toxic în bănci şi nu fac nimic util. După un referendum ca cel din 2012, trebuia dizolvat Parlamentul. Pe frustrarea trezită de Băsescu, rezultatul alegerilor anticipate ar fi dat o majoritate şi mai zdrobitoare. Apoi Preşedintele să poată dizolva Parlamentul în anumite condiţii cum a fost acum.
      Singurul instrument viabil de erodare a credibilităţii acestei majorităţi toxice, este protestul societăţii civile, l-au dărâmat pe Băsescu în 2012, sau a anulat Ord. 13 în februarie 2017. Aici stă puterea poporului în lipsa unei Constituţii clare în această materie.

      Ștergere
  5. Si eu cred ca presedintele Iohannis nu avea alta solutie! Ma despart un pic de analiza foarte corecta a lui Joe doar atunci când am niste dubii ca referendumul pentru demiterea presedintelui ar fi dus in mod sigur la respingerea demiterii. Sa nu uitam ca TVR, A3 si RTV sunt niste ”scule” diabolice care actioneaza intr-un singur sens! Cvorumul la referendum a fost micsorat, nu mai e situatia din vremea lui Basescu. Iar unii ”intelectuali” (fostii basisti) nu-l agreeaza deloc pe dl. Iohannis. Deci sunt sanse ne-neglijabile ca un referendum pentru demiterea presedintelui actual sa treaca! Si atunci? De ce s-o refuze pe dna Dancila cu argumente neconstitutionale? Lasa, s-o vedem la lucru!

    RăspundețiȘtergere
  6. "Rareori s-a vazut intr-o tara normala ca, in timp ce partidul de la putere isi da cu stangu-n dreptu' si schimba - numai de chichi - doi prim ministri intr-un an, Opozitia sa nu profite de ocazie, fluturandu-le cetatenilor pe la nas programele sale, defiland in fata lor cu oamenii sai de vaza si demonstrand cum ar guverna admirabil, daca ar fi in locul celor care tocmai se poticnesc din 6 in 6 luni."
    Aici:
    http://www.ziare.com/pnl/ludovic-orban/actualitatea-romaneasca-ploua-cu-supa-iar-noi-n-avem-linguri-1497591

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am uitat pe linkul cu Nasul TV si cu Neamtu. Mi se pare partial plauzibil, dar ideea ca acel Coldea ar fi tartorul, mi se pare imposibil...deci tare ma tem ca e alta aiureala lansata...Ei nu vorbesc deloc despre care e puterea din spate care-l papusareste pe Coldea, ca doar n-o fi un creier malefic de capul lui !!!! Ce putere isi bate joc de fapt de Romania ?!!!!!

    RăspundețiȘtergere