miercuri, 1 octombrie 2014

Comentarii la blogul meu

Observ că de la un timp anumite comentarii au devenit extrem de contondente!
Sunt slab, fără har, am idei puţine şi proaste, sunt prea părtinitor cu unii şi de loc binevoitor cu alţii!
Că de ce sunt narcisist, că-mi afişez mutra! D’aia! Este blogul meu şi aşa îl singularizez, doar când sunt evenimente importante pun pozele altora!
De fapt motoul blogului este despre libertatea de opinii.
Nu cenzurez nicio opinie critică, doar odată am şters o postare absolut jignitoare şi cu înjurături. Aiasta nu se poate, cum zicea P.P. Carp, citez şi eu clasici d'ai noştri.
Dacă îmi exprim liber o opinie trebuie să mă aştept că nu toţi mi-o agreează. 
Să ne luptăm cu zicea Churchill citat de Ion Raţiu ca celălalt să nu aibă dreptate, asta este  esenţa democraţiei., să poţi exprima liber opinii chiar dacă nu ai dreptate.
Destul am trăit, eu numai 40 de ani cu botniţa la gură, cu şopârle, cu bancuri triste şi pline de umor.
Acum suportăm bancuri proaste, kitsch, fufe, gherţoi şi nu prea facem nimic să evidenţiem modele şi eroi. 
De vină este şi sărăcia şi educaţia precară. 
Pe vremuri unii dintre ruralii veniţi la oraş uitau şi uită în continuare bunele obiceiuri ale satului şi se comportau ca nişte nesimţiţi.
Astăzi nesimţirea face rating la tv sau în tabloide. Recunosc spăşit că şi eu am săptămânal accesul la un tabloid, vinerea cumpăr Click pentru programul tv, chiar dacă nu-l prea mai consult, o fac mecanic! 
Din anumite puncte de vedere trăim azi în România într-o pubelă, fizic şi moral prin media. Am fost două săptămâni în Spania, mai precis Catalonia şi m-a impresionat curăţenia, deci şi la mediteraneeni, la sudici se poate. 

Să încercăm şi la noi!

7 comentarii:

  1. ..cu libertatea opiniei,ai perfecta dreptate si salut acest lucru . Dar este foarte corect,dupa mine,ca daca ai o opinie si noi aici comentam nu ne contram sau jignim,si vine nenea Gheorghe cu argumente tari ai " obligatia " sa spui : da ,tata ,m-ai convins,,, Tu n-ai facut-o niciodata si ai ceva din Pontache : ce spui azi la cateva luni spui diametralul,,,din pacate.dm

    RăspundețiȘtergere
  2. JOE stai linistit suntem in campanie electorala si isteria in care traim a atins pe toata lumea. Tu grsesti ca dai prea multa amploare opiniilor tale politice. Ieri treceam pe autostrada si admiram lunca unde pescuiesti. Nu este o cauza mai buna ?
    Intelectualii adica cercetatorii profesorii nu sunt facuti pentru cocina politica din Ro. Am mai spus si o repet toti candidatii la prezidentiale sunt slabi pentru ca acsta este nivelul la care se face politica in Ro. Coruptia, hotia s.a. sunt pe primul loc. Nimeni nu se ocupa sa respecte alegatorul sa il reprezinte sa faca ceva pentru el. Toti vor numai pentru ei. Nu s emai poate merge inainte cu asemenea conceptii caci iese din nou lumea in strada. Ne-am saturat de incompetenta, hotie si parveniti. Atmosfera de scandal continuu si de distrugere nu mai poate continua. Regret ca trebuie sa repet am toata admiratia pentru Johanis-ul tau caci il cunosc personal dar si-a atins nivelul de competenta ca primar. Nici ca sef de partid, nici candidat prezidential nu merge deoarece nu are calitatile necesare. A nu se intelege ca este altul mai bun! Am mai ales intre doua rele si in alte ocazii !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu te supara pe noi, daca-ti comentam pe blog, inseamna ca tinem la tine ( eu chiar foarte mult ) Dar tu sti, nu de azi , de ieri, ca esti provocant. Imi aduc aminte ca si in autobuz spre IRNE sau inapoi, la septic sau discutii, daca nu adormeai, te auzeai cel mai tare ( de fapt si cind adormeai ). Ma mir ca nu te-au luat pe sus in vremurile alea, acum te luam noi pe sus... dar cu drag, Joe !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragalasi prieteni!...Si declaratiile lor mieroase, numai sa scoata tot ce se poate din Domnul Joe. Parca-i Poiana lui Iocan, unde mai injura cate unul si pe cel dintai plugar...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Si ce este rau in asta ? Si sincer nu cred ca e Poiana lui Iocan. Acolo nu se intalneau doua lumi. Si eu cel putin nu m-asi simtii bine intr-o zona de reclama a Realismului Socialist
      M
      PS: nu avem de ce sa fim mierosi cu J. Ne stim de 30 de ani pe toate partile. Iar la J problema nu este ca trebuie sa storci ci mai degraba sa opresti :)

      Ștergere
  5. Ca sa parafrazez, "scrie Joe, scrie orice numai scrie!" si bucura-te ca ai comentarii ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Totusi, o mica rautate: asa cum ti-am spus de la nceput, to sustii in prezentarea blogului ca este vorba de DEMOCRATIA ideilor ceea ce a sunat straniu de la inceput. Acum in sfarsit faci corectia si zici libertatea opiniilor. Caci daca ar fi vorba de democratia opiniilor ar trebui sa iti consulti intai toate opiniile si apoi sa adopti ca parere parerea opiniilor tale majoritare, tinand totusi seam si de opinia opiniilor minoritare. Sau ar trebui sa iti incadrezi ("procusezi" ?) opiniile in opiniile majoritar exprimate de catre alti generatori de opinii cu toate ca asta ar intra in contradictie cu declarata libertate a opiniilor tale (sau ale altor opinii aflate in-un anumit grad de libertate fata de opiniile dependente de cei ce le-au generat). cred ca devine putin confuz si poate asi sugera doar "un blog pentru opiniile mele" cu subintelegerea ca alte opinii liber exprimate sunt acceptate.M

    RăspundețiȘtergere