miercuri, 29 octombrie 2014

Funia se apropie de par



Aseară l-am urmărit pe Emil Hurezeanu, vorbind despre un articol de investigaţie din Huffingtonpost.de, publicaţie online în limba germană.
Este scris de un jurnalist de origine română numit Vlad Georgescu. Ulterior i-am auzit astăzi şi vocea fiind căutat de acelaşi post. 
Ce dezvăluie Vlad Georgescu?
Că în afacerea EADS privind securizarea graniţelor României ar fi implicaţi mari demnitari germani şi importante personalităţi române. Este vorba de Cancelarul Schroeder, de omul lui tare, Bodo Hombach, de Klaus Mangold, fost CEO al lui Daimler Benz Mercedes! Iar dintre români sunt ministrul Ioan Rus, Ion Ţiriac şi.....Elena Udrea!
Toţi aceştia ar fi primit mită. Sursa este un fost demnitar român care a conceput planul de mituire care este în legătură cu DNA. Vlad Georgescu a fost contactat de Procuratura din Munchen în acest caz.
Pentru un nume mă bucur şi acesta este Ioan Rus, duşmanul autostrăzii Piteşti - Sibiu, şi doar pentru aceasta ar merita să înfunde puşcăria!
Alături de el se află autorul dezastrului economiei şi industriei româneşti din 2009-2011, Adriean Videanu, individul care a făcut o avere imensă doar din politică şi pe care l-aş vrea de urgenţă legat!
Dar asta n-are legătură cu EADS.
Faptul că se vehiculează numele Elenei Udrea îi îngreunează şi mai mult candidatura, mai ales că prenumele ei apare şi în discuţiile lui Cocoş, soţul doamnei în vremea în care acestea se ocupa de mite şi furtişaguri. 
În povestea Microsoft organizatorii escrocheriei, cumpărau ieftin şi vindeau statului român scump, diferenţa de preţ ajungând în buzunarele escrocilor. Cel puţin aşa apare, că Fujitsu Siemens plătea, intermediarii încasau, şi diferenţa dintre preţul dat de furnizor şi preţul cu care se vindea statului român întra în buzunarele acestor şmecheri. Probabil că şi diferenţa de la 500 milioane iniţială la contractul EADS şi cei 700 milioane  de Euro finală tot la băieţii deştepţi ajungea. Printre ei se profilează şi o fată!

Dacă doamna Udrea va fi luată la întrebări, acest lucru se va întâmpla probabil după ce va fi fost candidată, turul 2 este atât de departe, că până şi Traian Băsescu o recunoaşte. 
Doamna Udrea are mari probleme, doi domni cu care a avut strânse legături, Cocoş fiindu-i soţ, Pinalti, doar parteneri de hoţii sunt la pârnaie.
Funia se apropie de par.

P.S.
Când postez ceva am parte de reacţii violente. Cu mare regret contat că cei mai vehemenţi şi înverşunaţi sunt cei de dreapta, adică cei care ar trebui să fie mai descuiaţi la minte, la cei de stânga n-am pretenţii. 
Acelaşi lucru l-a constatat într-un articol şi Paul Cernat în Observator Cultural. Comportamentul ăsta de cathari, de posesori ai adevărului absolut nu face bine, mai ales la intelectuali.
Eu măcar mă îndoiesc.  Chiar dacă unii spun că omul lor este cel mai bun, eu continui să cred că cel pe care-l susţin pentru că este cel mai onest. Unii spun despre Iohannis că-i prost, greu de minte, că nu-i merge gura ca oltenilor. Ce să-i faci aşa sunt la vorbă ardelenii în genere, nu doar saşii, ci şi ungurii şi românii. 
Aşa că prefer unul care vorbeşte mai lent şi mai scurt decât unii care mint repede şi fără ruşine. 

Actuala campanie absolut mizerabilă a lui Ponta şi a acoliţilor săi este dezgustătoare.




14 comentarii:

  1. Perfecta acoperire prostia!!

    RăspundețiȘtergere
  2. " Cu mare regret contat că cei mai vehemenţi şi înverşunaţi sunt cei de dreapta," . Tu abia acum observi asta, ma mir !!?? Astia , ai nostri de "dreapta" , vor toti sa fie cowboys, duri, ii fac pe toti ceilalti bolsevici, sau si mai rau. Deci Johannis e de stinga !?? hihi

    RăspundețiȘtergere
  3. "Unii spun despre Iohannis că-i prost, greu de minte, că nu-i merge gura ca oltenilor". Cam asa da la imagine.De ce e asa zgarcit cu vorba:
    1) Ai dreptate.
    2) Nu stie ce sa spuna, pentru ca trebuie sa-l intrebe pe blaga.
    3) Nu are toate vorbele la el , pentru ca nu are o viziune de presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dl Joe, cat de usor te lasi intoxicat. Ai uitat ca este o campanie pentru presedintie? Vorbe taica, vorbe... Sa vedem si fapte. Si mai ales te-ai intrebat cine este acest Vlad Geoegescu, ca are un nume tare ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Am presupus de la început că acel contract pentru EADS este o escrocherie. Este absolut inutil și România se putea descurca mult mai ieftin fără ajutor străin.
    2. Hombach a mai dat tîrcoale pe la București (escroc al UE). Nu cumva se ocupa și de muzică ? Unii ziceau că are și preferințe c.........e. Iar Țiriac făcea afacerile la vînătoare - fapt pe care nu puțini l-au bănuit. Îmi pare rău că un mare sportiv s-a dovedit un escroc - și nu este singura lui hoție. Totuși a fost demascat de mult timp și nu s-a luat vreo măsură. Aștept să aud că parte din avere și-a făcut-o din traficul cu droguri.
    4. Microsoft nu vinde nimic fără intermediari în România. Licențele sunt date la diverse firme care le revînd înclusiv particularilor. De aceea prețurile sunt mai mari. De altfel sistemul ăsta esta aplicat în toate domeniile în România.
    5. Ar fi utilă autostrada Pitești-Sibiu dar nu poate fi o prioritate și apoi ar fi dificilă.
    6. Chestia cu de dreapta și de stînga e aiurea.
    7. Visez uneori la un aparat care at detecta onorabilitatea cetățenilor români. Cît din populație ar trece testul ? Să zicem 20 % ? Așa că nu are rost să mai avem pretenții. Mă mir că România mai există pe hartă (limba tinde să dispară).
    Nici minorii nu ar fi scutiți căci și ei fură tare, mint, se droghează iar elevele sunt c...e de mici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te vede Dumnezeu si te pedepseste! E pacat ca pentru o ..autostrada, doresti cuiva -oricine ar fi acela- sa faca inchisoare! Joe cred ca din pasiune oarba ti-ai pierdut mintile! Mare pacat! TREZESTE-TE!

    RăspundețiȘtergere
  7. Joe, comentariul de mai sus mi se pare corect. La o analiza pe text si mie mi s-a parut deplasat ce ai spus(Rus, sa faca puscarie, ca asa vrei tu, te joci cu vorbele). Rus imi e antipatic, dar nici nu stiu mare lucru despre el. Cat despre autostrada, toti o vrem, ramane de vazut cat de greu(tehnic) se poate face.A

    RăspundețiȘtergere
  8. Vezi mai Jo,colega ca au sarit aproape toti pe tine ? Pana ieri il ridica-i in slavi pe Antonescu-papagal.acum ca sa rupt de Ponta il urasti pe Ponta,ca si mine, si sari de gatul lui Johannis ( si eu cred ca il voteez...) prea mult,sa nu-ti dauneze...nu glumesc. In mintea ta dupa , un sprit o fi el destept dar hai ca nu-i trece peste urechi sa cadem in patima, Fiind profesoras asta nu stie cum se face un WC in fundul gradinii,vorba lui raposatul A. Paunescu. Cat priveste ura ta in crestere de la articol la articol ma uimeste si ma sperie : ce ai dle cu Videanu ? Tu nu-i suporti pe astia care nu au nici un dosar ? Atunci e grav,,,sunt destui care au dosare ,sa sari doar la gatul lor deocamdata,,,dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede că profesorii de limba română au fost mult prea îngăduitori cu acest domn. Probabil acesta a fost unul din atuurile promovării sale în ierarhia non-valorilor.
      Cam multe greșeli grosolane în doar 5 rînduri:
      1) îl ridica-i Corect: îl ridicai.
      2) sa rupt Corect: s-a rupt.
      3) lui răposatul Corect: răposatului.
      Lăsînd deoparte aceste enormități, am încercat să pricep ce a vrut să spună autorul în fraza următoare:
      In mintea ta dupa , un sprit o fi el destept dar hai ca nu-i trece peste urechi sa cadem in patima, Fiind profesoras asta nu stie cum se face un WC in fundul gradinii,vorba lui raposatul A. Paunescu.
      Oare așa se exprimă și cînd vorbește? Se pare că poziția virgulei îi pune probleme. Din fericire pentru el, dar spre nenorocul cititorilor, omul nu-si dă seama cît de agramat este, așa încît nu avem nici o șansă să nu-i mai vedem panseurile și în viitor. Doar Joe ne-ar mai putea salva, dar probabil că nu-l cenzurează pentru a ne ține trează vigilența împotriva imposturii.
      În fine, o observație valabilă pentru majoritatea comentatorilor. Folosirea semnelor diacritice, atunci cînd scriem un text în limba română este o dovadă de cultură. Nu le neglijați. De la domnul dm nu mai am pretenții, de la ceilalți, da.

      Ștergere
    2. haida' de. nu este un exces de pedanterie ? ce facem, criticam forma nu continutul ? Maiorescean ? Aici se discuta politica; deci, ca vasnic aparator al democratiei promovate de Amicu' Joe, omul nu numai ca are drept de opinie (si la exprimarea ei cam cum zicea o fituica publicata prin '89 acu' vreo 3 secole, in Art 11: La libre communication des pensées et des opinions est un des droits les plus précieux de l'Homme : tout Citoyen peut donc parler, écrire, imprimer librement,etc). Adicatelea, zice democratia asta generalizata, orice analfabet are dreptul la vot (axprimarea opiniei politice). Asa ca a scrie gresit grammatical nu este un argument in politica. Si Johanis vorbeste aiurea; si ce nu o sa-l votati ? Ha ? Ca sa nu mai zic, ca personal, am considerat intotdeauna atacul la forma si nu la idee de prost gust si anuntand in fond o lipsa de riposta in zona γνωστικός . Dixit

      Ștergere
    3. Nu-i vinovat pentru gramatică dar este jalnic pentru că este suporterul lui Băsescu!
      Asta da eroare!

      Ștergere
  9. Joe, esti unic! Sunt parerile tale, eu sunt de acord cu tine uneori; suntem oameni si...suntem subiectivi! Fara a considera ca Iohannis e providential, eu consider ca dintre ofertanti, el e cel mai potrivit pentru amarata asta de tara! Doamne ajuta! Restul sunt intepaturi de doi lei; fiecare sa face ce vrea duminica! Avem dreptul asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar cam tot providential il vedeti ! adica cum credeti ca un om, fara aparat de partid in spate (sper ca nu va bazati aici pe Blaga, Boc, Predoiu, Ungureanu si altii) adica fara un grup care sa ii impartaseasca idealurile (recunosc ca mie mi se par complet neclare; cred ca in fond, sustinatorii lui Johanis spera fiecare ceva, fara ca acesta sa fi lansat o idee anume dincolo de generalitatile cam pompoase gen lucru bine facut, noi ardelenii, noi nemtii etc) si pe care acesta sa ii puna in locurile cheie de unde vor implementa o politica anume. Caci altfel nu prea vad ce sperati. Doi, toti ce il vedeti pe Johanis un hel de erou in dependintele lui Augias, ma intreb daca intelegeti cam cum functioneaza sistemul politic romanesc. Adevarat ca avem nenorocita asta de bicefalie, dar oricum perogrativele Primului Ministru in exercitarea puterii executive sunt clare, la fel ca si cele ale Parlamentului in domeniul Legislativ. Ce sperati de la Johanis ? Un nou Basescu jucator ? Un tip care da o lovitura legislative si dizolva Parlamentul pentru a inlocuii PSD la Guvernare ? Cam cum se va manifesta Johanis in Marea Revolutie viitoare ? Trecand peste Statul de Drept ? Este Johanis destul de puternic ca de unul singur (nu cred ca imi puteti identifica un "om a lui Johanis" in PNL/PDL sau cum se mai numeste amalgamul de fosti / actuali Basisti din jurul sau) sa infranga niste structure politice cu doua decenii de experienta ? Eu nu vad cum. Mai ales ca, cu mana pe inima, nu puteti sa sustineti ca Johanis e un om tare, un leader poltic. El mai degraba, mereu, este omul gasit de altii si utilizat pentru imaginea pe care oamenii doresc sa o vada. Este ca bunica pusa in geam pentru postas. Mie de asta mi-e frica. Cine l-a pus pe Johnis in geam ? Hic sunt leones ! Asa ca Ponta cel putin este raul cunoscut. M

      Ștergere

    2. Joe, aveti bunul simt cind va plimbati prin oras (miting electoral acl) schimbati imnul pdl (folosit in campaniile lui basescu). Acum sunteti pnl(desi desi in fapt sunteti pnl, dar sunteti inconstienti). E gretos, crede-ma.A

      Ștergere