joi, 20 octombrie 2016

A treia confruntare Clinton Trump în Nevada

Am urmărit şi ultima confruntare dintre doamna Hilary Clinton şi Donald Trump.
Şi normal după aceea am urmărit dezbaterea de la CNN.
După opinia unora Trump a avut 30-40 de minute bune. Din păcate exact pe astea le-am scăpat!

Dar în ce am văzut pot spune că privind situaţia internaţională cu focalizare pe situaţia din Siria, Trump a avut dreptate să exploateze reţinerile preşedintelui Obama care au condus la Daesh, şi la acţiunile lui Putin care a stabilit un cap de pod în Siria şi să accentueze dezastrul uman care se petrece acolo.

Când vine însă vorba de cum SUA va apăra democraţia în lume de pericolul pe care îl poate reprezenta Putin, Trump a fost confuz, pentru că apărarea Japoniei, Arabiei Saudite, Coreeei de Sud ar implică dezvoltarea unui program de înarmare nucleare care este inacceptabil.

Totuşi din ce am urmărit mă întreb cum poate Trump să mintă pe americani că poate aduce industrii care au părăsit SUA, oţel, sau automobile. Aici Clinton a subliniat că hotelul Trump din Las Vegas este făcut din oţel chinezesc!!! În schimb Trump ar trebui să vadă că în industria automobilelor electrice face din SUA lider mondial. Este clar pentru orice om cu bun simţ că în SUA se dezvoltă industriile viitorului şi că Trump vinde gogoşi.
Iar au apărut la suprafaţă suspiciunile lui Trump ca este dezavantajat de presă, de media care nu poate fi decât în dezavantajul lui. 

Au fost din nou reluate idiosincraziile privind minorităţile şi a emigranţilor ilegali. Iar aici Clinton a punctat subliniind că aceşti imigranţi ilegali plătesc taxe şi impozite pe care Trump le-a fentat.
Punctul critic exploatat de comentatori a fost că Trump a spus că n-o să recunoască rezultatul alegerilor, care pune sub semnul întrebării sistemul democratic american.

Scopul de a-şi lărgi baza electorală pe care Trump ar fi urmărit-o în această seară a eşuat pentru că din nou a jignit femeile, minorităţile, afro-americanii, şi mai ales hispanicii.
Din nou CNN a făcut sondaj şi Clinton a câştigat cu 52% faţă de Trump cu 39%.
Este totuşi cel mai bun rezultat al lui Trump în aceste dezbateri, pe care însă le pierde din nou.


Rămâne acum să vedem ce decid electorii americani, indiferent de suspicinunile lui Trump pe 8 noiembrie.

16 comentarii:

  1. Nu stiu Joe, sa ma uit si eu pe o inregistrare, ca nu prea am incredere in ce zici tu, pana acum te-ai aratat o sluga a globalismului a carui fatada este Clinton ...

    RăspundețiȘtergere
  2. - Sunt departe de a crede că o țară (SUA) care nu are decît două partide, cu vederi apropiate și la fel de corupte este democrată. Și cît de democrați sunt în relațiile internaționale ? De asemenea nu văd de ce Rusia cu 1-2 baze militare peste granițe e agresor și SUA cu vreo 200 apără - fără să o ceară o ceară nimeni - așa zisa lor democrație. Trebuie să fi orb ca să nu sesizezi că pericolul principal pentru pacea lumii o reprezintă imperialismul (și militarismul) nord-american stimulat desigur și de intrigile evreiești. Iar islamismul fanatic a fost provocat tocmai de SUA și NATO prin declanșarea războaielor pe față sau pe ascuns în toate țările islamice începînd de la malul Atlanticului spre est. Și Arabia Saudită - după părerea ta ciudată tot o democrație - de care adversar extern trebuie apărată ? Și iarăși, de ce crezi că toți locuitorii pămîntului au nevoie de democrație (sau demagogie că tot aia e); și încă mai mult, să le fie impusă din exterior ?
    - Referitor la alegerile din SUA nu am motive să fiu preocupat; oricine ar fi nu va face ce vrea el și va fi doar exponentul supus al intereselor bancherilor evrei și al magnaților industriei de armament. Nu apreciez deloc nici sistemul ăsta cu confruntări la televizor. Așa ceva e doar bîlci pentru fraieri, nu este politică sănătoasă; cei doi nu ar trebui să fie doar niște interpreți de stand-up comedy. Dacă sub presiunea TV și a publicului fără minte și preocupări mai evoluate se pretează la așa ceva, asta arată că amîndoi sunt la fel de neserioși.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.reuters.com/article/us-usa-election-meteor-idUSKCN12I20S

    RăspundețiȘtergere
  4. Prima intrebare: Clinton full bullshit, suna bine pentru fraieri dar a zis tot ceea ce nu face si nu a facut. Minte cu nerusinare, nu suporta 2-nd Amendament! "To conquer a nation, first disarm its citizens." — Adolph Hitler, 1933 si Hitllary Clinton, 2106

    A doua intrebare: open borders, nici n-ar trebui discutat, in oricare tara din lume cineva care sustine o asemenea mare idiotenie nici n-ar trebui sa ajunga in faza asta!

    Discutia despre Putin: babeta este foarte speriata si aplica tactica impuscarii mesagerului ca sa devieze atentia de la continutul e-mailurilor facute publice de wikileaks!
    Trump are dreptate, babeta a pierdut pe toate planurile in fata lui Putin si a tranformat orientul mijlociu intr-un dezastru uman. Trump nu zica ca nu apara aliatii, zice numai ca ar trebui platit pretul corect.

    Pe chestiuni economice, cineva care nu traieste in economia reala, care a fost tot timpul angajat la stat, niciodata nu poate veni cu solutii reale! Si asta este adevarat peste tot in lume!

    Babeta cand nu are argumente trece la atacuri personale, dar chiar ea genereaza falsele probleme: plateste femei care sa apara in media si sa zica ca acum n-spe ani nu stiu ce le-a facut Trump, plateste idioti care sa mearga si sa perturbe raliurile lui Trump. Trump are dreptate, daca tine atat de mult la femei sa dea inapoi banii primiti ca donatii din Arabia Saudita, o tara care nu respecta deloc drepturile femeile! Angajata toata viata la stat si cu miliarde de dolari in conturi, Bombonel probabil ca moare de ciuda! Trump este mult mai cinstit, si-a finantat singur campania!

    Problema cu taxele neplatite de Trump si cu hotelul din otel din China, se pare ca nu intelegi nimic Joe, si este normal pentru ca esti un comunist in gandire, dar cineva trebuie sa explice corect. Trump nu a facut evaziune fiscala! Trump are contabili angajati care-i calculeaza taxele aplicand legile in vigoare! Trump nu a importat ilegal otel din China, a facut legal acest lucru pentru ca legile i-au permis! legile au fost facute de oameni ca Clinton care este in politica de peste 30 de ani. Cand Clinton a fost de acord cu aceste legi nu a avut in vedere sa-i creeze avantaje lui Trump, si donorilor sai din China din SUA, etc. Ca sa intelegi mai bine Joe, daca in Romania se da o lege cum ca programatorii nu mai platesc taxe, pentru ca guvernul roman vrea sa incurajeze aceasta activitate,
    si o firma de software nu mai plateste impozit pentru programatori, asta dupa tine este evaziune fiscala? Daca pe piata din Romania apar automobile din Japonia, mai ieftine
    si mai bune decat Logan, tu cumperi tot Logan?

    to be continued ...


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eşti atât de prostit de ideologie că nu-ţi dai seama ce catastrofă ar fi Trump la casa Albă ptr România.
      Cât despre SUA cred că ştie să judece mai bine decât cei care pun ideologia mai presus de orice. L-a atacat Trump chiar pe Reagan, şi mai rău a distrus GOP.
      Cred că folosind vulgarităţile tip Trump nu te califică a spune adevărul, mai mult te faci de râs ca el.

      Ștergere
    2. În plus chesti cul Loganul mă face să râd, pai Trump asta susţine că vrea ind auto înapoi în SUA când e mai ieftin în alte părţi.
      Cred că nu înţelegi nimic sazu te combaţi singur!

      Ștergere
    3. Problema cu taxele neplatite de Trump si cu hotelul din otel din China, se pare ca nu intelegi nimic Joe, si este normal pentru ca esti un comunist in gandire, dar cineva trebuie sa explice corect. Trump nu a facut evaziune fiscala! Trump are contabili angajati care-i calculeaza taxele aplicand legile in vigoare! Trump nu a importat ilegal otel din China, a facut legal acest lucru pentru ca legile i-au permis! legile au fost facute de oameni ca Clinton care este in politica de peste 30 de ani. Cand Clinton a fost de acord cu aceste legi nu a avut in vedere sa-i creeze avantaje lui Trump, si donorilor sai din China din SUA, etc. Ca sa intelegi mai bine Joe, daca in Romania se da o lege cum ca programatorii nu mai platesc taxe, pentru ca guvernul roman vrea sa incurajeze aceasta activitate,
      si o firma de software nu mai plateste impozit pentru programatori, asta dupa tine este evaziune fiscala? Daca pe piata din Romania apar automobile din Japonia, mai ieftine
      si mai bune decat Logan, tu cumperi tot Logan?
      JOE MAI CITESTE ODATA DAR DIMINEATA SA AI MINTEA LIMPEDE. Tu chiar nu pricepi,nu vrei sa raspunzi si bati campii dupa o expunere perfecta. Credeam ca numai mie imi raspunzi aiurea dar la tine e o boala generala,asa raspunzi la toti. Nu mai ma supar pe tine,tine-o tot asa dar dai in ridicol...

      Ștergere
    4. Pana acum aveam impresia ca Joe este un bun cunoscator al limbii engleze, dar acum realizez ca el doar se uita la cum zambeste psihopata Clinton si are impresia ca babeta castiga batalia de aruncat cu vorbe. Trump cel putin este un om de afaceri care face afaceri in mod transparent, respectând legile si profitând de deductiile de taxe pe care legile le permit. Dar oare fundatia Clinton cate taxe plateste? Iti spun eu Joe, plateste 0. De ce? pentru ca conform legilor fundatiile sunt scutite de taxe. Cum sunt cheltuiti banii fundatiei? Exact cum vor muschii familiei Clinton! Acum se pune problema cum strange fundatia Clinton bani? Am sa-ti explic eu, pentru ca se pare ca atunci când Trump zice "pay-and-play" tu nu intelegi nimic. In timp ce doamna secretara aranjeaza diverse afaceri profitand de functia inalta pe care o detine in stat, plata comisionului se face in contul fundatiei Clinton pentru tot felul de "speech"-uri pe care sotiorul, o mare celebritate (ca doar a fost POTUS) le tine la tot felul de grupuri de mafioti. Si asa fundatia Clinton incaseaza milioane de dolari pentru 1 ora de combinat vorbe, aparent legal, dar in realitate este coruptie la nivel inalt pentru care in mod normal se face puscarie. Ca sa nu mai vorbim de teapa pe care au tras-o la cutremurul din Haiti, când fundatia Clinton a strans zeci de milioane de dolari si nimic nu a ajuns la victimele din Haiti. A profita material de suferinta oameniloir este ceva dezgustator!

      Ștergere
    5. Joe nu stiu despre ce ideologie vorbesti? In ziua de azi nu mai exista decat marxismul cultural care mie-mi repugna! Poate si asa zisa religie musulmana, care este o ideologie fascista sub haine de religie, dar nici de asta nu ma poti acuza. Ideologia mea este poate gândirea sanatoasa si bunul simt crestin!

      Ștergere
  5. Trebuie sa remarc acest comentariu foarte bun. Debate-ul are formatul unui show tv care n-are alta menire dacat a fideliza suporterii inainte de alegeri. Atat si nimic mai mult. In rest Clintoneasa nu a aratat decat un Grand Mother Smile si la sfarsit parafrazand Trump "a very naughty boy, he shows his bottom".

    RăspundețiȘtergere
  6. While You Were Watching The Debate, Trump Just Launched Trump TV

    RăspundețiȘtergere
  7. Joe tu esti o ciudatenie a naturii, o culme a contradictiei! Cum poti fi in acelasi timp cu "eroul" national Marian Munteanu si cu Hillary Clinton (adica cu Soros, simbolul globalismului)? Anayway very soon the Clintons will send their regards! si tu nu vei face exceptie. Va transmit mai jos comnetariul lui George Roncea cu permisiunea lui:


    "Marea răzbelire.

    Cu ce credeți că și-a început discursul Clintoniana?
    1. Cu promovarea poponarilor, pentru ea asta va fi principalul ei obiectiv la nivelul justiției, legat de fondul activității legislative ce o va impune la nivelul Curții Supreme.
    2. La a doua ieșire a Clintonianei s-a marșat pe tema Second Amendment - să luăm armele americanilor - marota lui Obama și a regimului socialist impus la putere în SUA din 2004 încoace, de când se caută ”the opportunity to abolish citizens’ right to bear arms” - nu de alta dar dacă îi apucă amocul să folosească Constituția pentru a da jos un guvern socialist?!
    După care a început povestea cu avortul, care mai de care e prolaif, care mai de care mai plin de grijă pentru soarta femeilor - Trump care și-a cumpărat femei, de regulă, iar Hillary la rândul ei ”accused of threatening, smearing and targeting women”.
    Culmea culmilor, suntem iar în topul topului la nivel mondial, Hillary a băgat România alături de China, pe tema politicii avorturilor, incredibil chiar suntem ciuca bătăilor...dreak ne ia cu asta, mare noroc mai avem că are cine să-i dea limbi și să se dea bine pe lângă ea - o susține Băsescu, Cristian Diaconescu, Ponta, CTP, Tismăneanu, toată crema, ne-am scos bleaah
    .
    Urmează vrăjeli despre imigranți, deportări, debate pe tema open borders și Marele Zid de la granița SUA, - Trump o acuză pe Clinton că a votat asta și că Obama a deportat milioane și milioane de imigranți - desigur Trump are obiective similare, muie imigranți trăiască sclavii love is in the air...
    Brusc, urmează atacul frontal al clintonianei, care ridică glasul din ce în ce mai tare, dramatic, isteric, rage pe tema Rusiei și a răului de Putin. Marea dumă începe.
    Duduia lui Clinton, cel cu stagiul militar evitat prin excursii în Blocul sovietic, finanțat de China comunistă în campania electorală, atacă major și zice că cel mai important și mai important e că Putin și Rusia i-ar fi umblat în poșetă și în mailuri.
    Țipă din ce în ce mai tare că Trump e marioneta lui Putin, și de aici totul se îndreaptă pe o pantă din ce în ce mai nașpa, Trump zice că ea e păpușica lui Putin, și că rușii au belit interesele SUA în Orientul mijlociu și că e clar că Putin s-a dovedit mult mai isteț.
    Nu doar rușii s-au dovedit mai isteți ci și saudiții, cei care întrețin Jihadul la nivel mondial - duduia e finanțată de saudiții jihadiști nu doar în campania electorală. Se poate spune că islamiștii sunt clar mult mai isteți decât oricine de vreme ce printr-un evreu, Soros, au adus la putere un Husseini, kenyan islamist și acum propulsează o islamoloveriță care vrea să crească cu aproape 50 la sută suma jihadiștilor ce urmează a fi aduși în SUA și care va impune întregii lumi Agenda islamistă ordonată în clar, în scris, de Soros.
    De mailurile astea s-a ofticat ea că au apărut pe piață.
    Duduia mai zice că ea are niște frenzi barosani in the Army care i-au zis că nu i-ar lăsa lui Trump butonul de la bombele nucleare pe mână, Donald zice și el că are peste 200 generali și amirali în spate dintre care zece la sută sunt cei mai decorați militari superiori americani din istoria US."

    RăspundețiȘtergere
  8. ... continuare comentariu George Roncea:

    "Tare de tot, generalii ăstia nu găseau altă maimuță să-i reprezinte?
    Tipa bagă la greu cu tema femeilor, își folosește la maximum fusta, la care Trump amintește finaly că Fundația Clinton primește bani de la cei mai nașpa și mai dezgustători prigonitori ai femeilor, de la demenții saudiți, în timp ce ea pretinde că e plină de grijă pentru femei, ipocrizie amendată de Trump care i-a solicitat să returneze banii primiți de Fundația Clinton ciuhapilor.
    Ea sare și zice că Trump a tras țeapă la taxe în timp ce sărăcuții imigranți plătesc taxe peste taxe - Trump bagă replica cu Soros și amicii de pe Wall Street care-i asigură backup-ul financiar și atrage atenția că exact ea este cea care a sprijinit legile respective în folosul sponsorilor ei miliardari.
    Tipesa zice că Trump denigrează democrația americană și o dă pe lacrimogenie.
    Iese la iveală că ofensiva din Mosul a guvernului irakian cu ajutorul kurzilor și sprijin american s-a executat exact acum, în acest moment, pentru a-i susține ei campania și a da impresia publicului american de forță a implicării SUA, respectiv a administrației debile a lui Husseini - Hillary. Săracii kurzi, nimiciți de toată lumea, sunt folosiți din nou drept carne de tun. Trump aduce aminte că Mosul a fost părăsit tocmai de strategii lui Obama ce au atins un nivel de stupiditate maximă - și a zis că generalii Patton și MacArthur ar sări în sus din morminte dacă ar ști ce fac actualii lideri politici și militari din subordinea administrației Obama - Clinton.
    După ce se învârt polemic pe tema Siria, Irak, Iran masacre și distrugeri realizate în întreaga regiune din cauza cretinismului regimului Obama care a creat practic Statul islamic prin transferul de miliarde de dolari către jihadiștii ISIS ce acum s-au extins în 32 de țări, se ajunge și la tema milioanelor de migranți apăruți ca urmare a războaielor generate de Casa Albă, împinși acum ca niște cai troieni în mijlocul europenilor și americanilor, de gașca lui Soros.
    Hillary vine iar pe tema refugiaților, bagă povestea cu copilașu de 4 ani din Alepo plin de sânge și cu marea sa grijă pentru comunitatea musulmană din America care duce greul - nu se înțelege care-i greul islamiștilor din USA.
    Totuși i-o trage ușurel și Trump, zice că 6 bilioane de dolari au dispărut din bugetul US și că a mințit FBI-ul, ceea ce este o infracțiune de bulău, și că în 30 de ani de umblat prin saloanele puterii Clanul Clinton și-a adus o contribuție majoră la sărăcirea Americii și la creșterea puterii inamicilor SUA, de la jihadiștii ISIS la Rusia.
    Corect, tocmai d-aia am feștelit-o și ce va urma va fi încă mai rău.
    De aici încolo se intră pe teme plicticoase, educație, recesiune, biștari...
    Mă tem că sutele alea de generali de trei și patru stele din spatele lui Donald vor face cât o ceapă degerată - stand up comedy susținută de Hillary a băgat vibrație la pipote, ce mai contează că Trump zice și el la final că veteranii sunt neglijați în beneficiul imigranților străini, că sărăcia este endemică, că forțele militare sunt la pământ și că tema sa - make America greater este singura ce ar putea contrabalansa dezechilibrul planetar...pa pa pa, am bulit-o cum spuneam dacă iese asta.
    O bună dimineață tuturor, din data de 9 noiembrie încolo nu se știe dacă vom mai avea ce face cu genul ăsta de binețe."

    RăspundețiȘtergere
  9. - Sunt departe de a crede că o țară (SUA) care nu are decît două partide, cu vederi apropiate și la fel de corupte este democrată. Și cît de democrați sunt în relațiile internaționale ? De asemenea nu văd de ce Rusia cu 1-2 baze militare peste granițe e agresor și SUA cu vreo 200 apără - fără să o ceară o ceară nimeni - așa zisa lor democrație. Trebuie să fi orb ca să nu sesizezi că pericolul principal pentru pacea lumii o reprezintă imperialismul (și militarismul) nord-american stimulat desigur și de intrigile evreiești. Iar islamismul fanatic a fost provocat tocmai de SUA și NATO prin declanșarea războaielor pe față sau pe ascuns în toate țările islamice începînd de la malul Atlanticului spre est. Și Arabia Saudită - după părerea ta ciudată tot o democrație - de care adversar extern trebuie apărată ? Și iarăși, de ce crezi că toți locuitorii pămîntului au nevoie de democrație (sau demagogie că tot aia e); și încă mai mult, să le fie impusă din exterior ?
    - Referitor la alegerile din SUA nu am motive să fiu preocupat; oricine ar fi nu va face ce vrea el și va fi doar exponentul supus al intereselor bancherilor evrei și al magnaților industriei de armament. Nu apreciez deloc nici sistemul ăsta cu confruntări la televizor. Așa ceva e doar bîlci pentru fraieri, nu este politică sănătoasă; cei doi nu ar trebui să fie doar niște interpreți de stand-up comedy. Dacă sub presiunea TV și a publicului fără minte și preocupări mai evoluate se pretează la așa ceva, asta arată că amîndoi sunt la fel de neserioși.
    ASA MULT MEA PLACUT CE A ZIS DEMETRESCU DE DAU TEXTUL IN INTREGIME SI IL APLAUD. Cum raspunzi concret la precizarile pertinente ale dlui Demetrescu ? Fara sa o iei razna sa jignesti sau sa raspunzi in dodii...Hai,de ce americanii dicteaza " democratia " in lume si sunt "pacifisti" cu 200 baze militare in lume iar Putin cu 2 baze este agresorul planetei ? La obiect Jo,la obiect,sa te vad...dar nu esti capabil iti spun de acum.
    Răspundeți

    RăspundețiȘtergere
  10. Tind sa cred ca americanii sunt mult mai prosti decat romanii. Cine ar vota in Romania pe cineva care in campanie ar spune ca va creste taxele, va deschide granitele pentru imigratie ilegala si va creste de 5 ori numarul de imigranti musulmani?

    RăspundețiȘtergere
  11. OK Joe, Marian Munteanu este istorie, babeta va face puscarie, acum cineva va trebui sa-ti explice care este treaba si cu noua ta pasiune, familia Rotschild! Dar nu eu pentru ca deja sunt plictist!

    RăspundețiȘtergere