joi, 6 iulie 2017

Cu Alin Teodorescu despre PSD

La Digi24 s-a inaugurat o emisiune numită: În faţa ta.Este difuzată târziu la 10.30 seara. A fost inaugurată cu invitarea lui Gabriel Liiceanu. Liiceanu este extrem de interesant când vorbeşte despre teme culturale, când vorbeşte despre actualitatea politică pus şi simplu este desprins de realitate. Aşa că nu l-am mai urmărit.

Iată că aseară a fost invitat Alin Teodorescu, Acesta este unul din intelectualii implicaţi în activismul social şi politic la începutul anilor 90. A fost la u  moment dat directorul Fundaţiei  Soros. Spre deosebire de alţi intelectuali români sociologul Teodorescu a migrat spre stânga. Am apreciat mereu opiniile sale realiste, sondajele sale cât şi analizele sale diferă net faţă de cele pe care ni le livrează tendenţiosul Pieleanu, care este unul din manipulatorii A3. De aceea am urmărit cu interes opiniile sale în cadrul acestei emisiuni, de data asta deja înregistrată. 

Alin Teodorescu face o analiză necruţătoare a realităţii româneşti. El spune cu 1% din bugetul României se scurge în buzunarele politicienilor corupţi. El deplânge halul în care a ajuns conducerea PSD de acum, fenomen început de pe vremea lui Ponta care şi creat o camarilă, pe care îl acuză că este ofiţer acoperit şi ajuns la cel mai jos nivel sub Dragnea care are relaţii feudale cu supuşii. Teodorescu acuză că ce sunt 10000 de ofiociali PSD corupţi la 400000 de membri. Este o cifră mare şi Teodorescu nu explică prea clar cum de ajung lideri aceşti tipi corupţi. Fenomenul este valabil şi la celelalte partide, dar este cronic la PSD. Teodorescu areo părere extrem de proastă despre Dragnea.

Vorbind de sondaje Teodorescu spune că PSD ar avea în continuare 45% care nu este incredibil după doar 6 luni de guvernare dar are tot timpul să se deterioreze dat fiind marile fracturi din partid. Cel mai interesant vorbind de PNL spune că la votul din 11 decembrie nu au venit cei 1,3 milioane de votanţi PDL care trebuie neapărat recuperaţi ca de altfel şi cei care au votat USR,apariţie exotică şi neclară, rămasă la nivelul de speranţă neconfirmată. 
Teodorescu are o părere bună despre Tudose şi spune că va fi un prim ministru care nu se va supune lui Dragnea, având susţinere puternică în partid!

Vorbind de încrederea în Laura Codruţa Kovesi Teodorescu spune că rămâne la un nivel de încredere foarte mare de 45% pentru că majoritatea vrea să fie pedepsiţi corupţii. Asta arată ineficienţa vectorilor tip A3 care revarsă lăturile împotriva ei.

Despre Iohannis spune că el nu este principalul adversar al PSD, ci electoratul şi media. Aici mă îndoiesc, Iohannis este într-o poziţie foarte puternică confirmată şi în Summitul celor Trei Mări de la Varşovia. La anul acest summit va avea loc la Bucureşti care îi va întâlni şi mai tare poziţia. De altfel Teodorescu recunoaşte că Iohannis nu are vreun adversar la viitoarele alegeri prezidenţiale. 
Revenind la summitul de la Varşovia am admirat extraordinarul discurs ţinut de Donald Trump în piaţa centrală din capitala Poloniei. A dat dovadă de foarte adânci cunoştinţe despre acest popor şi această ţară. Polonezii s-au revoltat mereu cu curaj nebun împotriva cotropitorilor şi a reuşit să blocheze ofensiva bolşevică împotriva Europei în 1921. Mă gândesc că în istoria românilor nu prea am avut asemenea revolte. A fost Revoluţia lui Tudor Vladimirescu, terminată penibil, a fost Revoluţia de la 1848, ce de la Iaşi terminată înainte de a începe. A mai fost şi Răscoala din 1907, ultima răscoală ţărănească europeană. Ultima revoltă sângeroasă a fost Revoluţia din Decembrie 1989.

Revenind la discursul lui Trump îndelung aplaudat de polonezi care au scandat numele preşedintelui american acesta a remarcat prezenţa la adunare a militarilor polonezi, americani, britanici şi ...români. Încă o remarcă pozitivă pentru ţara noastră!



4 comentarii:

  1. 1. Bine ca la emisiunea In fata ta , la echidistantul Digi24 nu mai e invitat filozoful neamului Liiceanu.
    2. Ca in 11 dec. nu au venit cei 1,3 mil de votanti pdl, slava domnului . Au vazut ce au votat cand cu reformarea tarii sub basescu!!!!
    3. Ca in psd sunt lupte interne, asta e in specifucul politicii romanesti. La pnl-pdl e altfel? Deci zau , "mai incet cu pianul pe scari".
    3. Zeita dreptatii (chiar e unica ce hotaraste justitia) kovesi, se acopera cu lozinca "lupta impotriva coruptiei" , dar e pe aratura (voit) de f. multe ori.
    4. Despre presedintele tau, ce sa zic ???Joaca si el(bine sustinut) pe tabla de sah.
    5. Cat despre Trump, el este o revelatie si pentru tine si pentru mine. Sa vedem cum se implementeaza politica lui la nivel global.

    RăspundețiȘtergere
  2. E Președintele românilor, nu al unui singur om! Dar voi, vechii comuniști, așa suteți obișnuiți să gândiți! Tot anonim ca și tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot anonim esti si tu si ca necomunist ce esti, tot verde te exprimi.

      Ștergere
  3. Donald Trump ? Uita-te inainte de alegerea americana ce ziceai de el...daca nu mai tii minte,caut eu ? Cate sudalme nu mi-ai aruncat ca eram alaturi de el si nu de vipera de Hillary,cum poti uita asa repede ? Daca ti-ai schimbat optiunea,bravo,macar cere-ti scuze in fata celor care te citesc...Hai,Joe ,curaj...

    RăspundețiȘtergere