duminică, 2 iulie 2017

Proştii mediatici nostalgici şi resentimentari

Din nou activ pe blog!

În ziua de 21 iunie când plecam în vacanţă în Grecia s-a produs actul politic care a dus la demiterea guvernului Grindeanu, moţiunea de cenzură.

PSD a marcat o premieră politică, moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern pe motiv că prim ministrul Grindeanu se încăpăţânase să nu demisioneze.

După turneul american încununat cu întâlnirea de la Casa Albă cu preşedintele Trump, cu conferinţa de presă la Rose Garden, apoi întâlnirea cu cancelara Germaniei, doamna Merkel şi apoi întrevederea cu preşedintele Macron al Franţei, acţiuni externe care îl pun într-o lumină puternică pe Iohannis ca un important lider european, acesta avea de rezolvat rapid criza politică de acasă. Şi a promis că rezolvă rapid.
Luni Iohannis s-a întâlnit la consultări cu partidele. PSD împreună cu aliatul ALDE au prezentat propunerea de prim ministru pe domnul Mihai Tudose. Din partea opoziţiei PNL şi USR nu au făcut nicio propunere, dar ca de obicei trebuie să se dea în stambă PMP-ul penibilului Băsescu, care au venit hop şi ei cu o propunere. Asta doar ca să aibă ocazia să sară la bătaie că opoziţia n-are sânge în instalaţie.

Propunerea PSD ALDE a fost acceptată imediat, se pare cu o discuţie în prealabil cu Iohannis, căruia i s-au mai propus variantele Fifor, sau Carmen Dan.
Tudose, cred că a fost acceptat pentru că era soluţia cea mai puţin rea din alte propuneri proaste.  
Într-adevăr, Tudose are probleme, a fost profesor la Academia SRI, are un doctorat plagiat la care a renunţat. Ca ministru al Economiei nu s-a remarcat cu nimic, însă era verificat.
Oricum PSD şi-a mai tras în picior un glonte venind cu un guvern mult mai slab decât precedentul.

Ei bine imediat primul ministru Tudose a stârnit reacţii extrem de violente din partea unor comentatori media. Aş spune că s-au remarcat cu comentarii tâmpite, sau absolut imbecile acei jurnalişti de nuanţă băsistă, precum Tăpălagă şi Pantazi de la Hot News, Iancu de la DW şi culmea! scribălăul incontinent de Spânu de la Cotidianul, celebru prin partizanate pesediste şi umori toxice împotriva intelectualităţii autentice.

Tăpălagă propune un scenariu năstruşnic, Iohannis a vrut să pice Grindeanu, că altfel prindea puteri Ponta şi redevină adversar viabil la alegerile din 2019!

Pantazi, Iancu şi Spânu, locotenentul lui Nistorescu fac din guvernul Tudose, guvernul personal al lui Iohannis. Că de ce l-a acceptat pe plagiator, că de ce sunt atât de slabi miniştri şi alte aiureli. De parcă nu PSD a propus miniştri ci i-a ales Iohannis, iar pe Tudose a trebuit să-l aleagă dintre alternative mult mai proaste!

De fapt aceşti nostalgici visează la dictatura iliberală a lui Băsescu care a făcut şi desfăcut majorităţi cu consecinţe catastrofale, că Iohannis nu este preşedinte jucător ca precedentul.

Soluţia aleasă de Iohannis este politic cea mai bună. Acum a fost sfătuit corect şi a decis în interesul lui politic şi al opoziţiei. În sânul PSD numirea lui Tudose a creat noi adversităţi şi PSD par mai mult decât oricând divizat. În aceste condiţii PSD nu are decât de pierdut! Dacă ne reamintim de guvernul de tehnocraţi al lui Cioloş, chiar dacă a guvernat prudent, a fost ciuca bătăilor mediatice din parte PSD care a avut consecinţa victoriei zdrobitoare a PSD, de care este de vină şi Cioloş prin atitudinea sa nehotărâtă de implicare în alegerile parlamentare. În mod normal PSD trebuie să guverneze până în 2020 care îi va conduce la un eşec în ciuda politicilor sale populiste care pot afecta economia. De asemenea asta nu poate decât avantaja opoziţia în speţă PNL, care rămâne partidul cel mai important. USR nu este decât un experiment nereuşit, chiar dacă sunt parlamentari valabili şi tineri, liderul Nicuşor Dan este nemesisul viitorului acestui partid, fără clarificări ideologice. Dacă ar dori o situare precisă, USR mai bine ar avea o orientare social democrată de centru stânga, în stil german! Normal că opinia mea va enerva pe suporterii intelectuali ai partidului, dar şi ei sunt mai mult de stânga în mentalitate!


În pofida criticilor complet neavenite ale acestor nostalgici băsişti care sunt acum în cumetrie cu pesediştii în atitudinile  la adresa lui Iohanni, acesta are în acest moment are o poziţie extrem de solidă şi şanse clare pentru 2019.

3 comentarii:

  1. Joe vezi ca nu este cancelara ci cancelarul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi este şi un ciclist elveţian care s-a retras numit Cancellara!
      Acum fără glumă noi vorbim şi despre meserii feminine, doctoriţa, merge şi cancelara!

      Ștergere