luni, 8 ianuarie 2018

Început de an politic 2018

De la începutul primei săptămâni din 2018 care mai de care s-au întrecut cu profeţii de spre desfăşurările politice ce se vor întâmpla în acest an. 

Prima problemă este legată de cât va mai rezista Liviu Dragnea în fruntea PSD.
Dragnea este primul lider al acestui partid care nu este provenit din nomenclatură centrală, este un baron. sau mai bine zis un fel de vătaf de tip Tănase Scatiu al unui din cele mai sărace judeţe din Muntenia, Teleorman.
Dacă unul ca Ponta, Geoană, şi mai ales Năstase au avut în spate o carieră merituoasă, nu se poate spune acelaşi lucru despre Dragnea.

Cariera profesională a lui Dragnea a fost mai mult de cât mediocră. Este un inginer slab, care freca menta prinTurnu Măgurele. Revoluţia i-a deschis perspective nebănuite, a fost vremea în care indivizi de felul lui, gregari, lichele au putut să ajungă la îmbuce din plăcinta guvernării prin jaf.

Mentalităţile de vătaf s-au exprimat mai ales după victoria surprizător de solidă în alegeri a PSD. Dar imediat când s-a văzut că a câştigat alegerile Dragnea a înnebunit! Mentalităţile sale de vătaf s-au arătăt pe deplin. Dragnea suferă de complexul că nu poate fi Prim Ministru, datorită condamnării cu suspendare. Aşa că a încercat să-şi pună slugile în posturile cheie ale guvernări, a reuşit şi nu prea, pentru că acum pionii săi principali nu mai sunt în Guvern, doar inocenta Carmen Dan a rămas la Interne, până când? A dat chix cu ambii prim miniştri. Pentru că dacă ajungi să conduci România, simţi că nu mai ai nevoie să te supui unui mediocru, asta a trăit Grindeanu şi asta o trăieşti şi Tudose azi. 
Dra tradiţia noastă de lichelism slugărnicesc ma face să mă îndoiesc că Liviu Dragnea va fi uşor îndepărtat de la putere. Singurul care a zburat rapid a fost Adrian Năstase, dar PSD era în opoziţie atunci. 
Aşa că la fel precum Ceauşescu, înconjuart de sicofanţi slabi şi fricoşi nu a fost dat jos decât de mânia populară cu victime şi martiri. 

Sper să mă înşel şi să-l vedem pe Dragnea, un fost cât mai repede.

Am urmărit pe la Realitatea că ei au invitat pe unii să-şi dea cu părerea şi să prognozeze. Cea mai iritantă apariţie a fost madam Pippidi. La întrebările doameni moderator avea marele talent să dea pe de lături. Ea a devenit extrem de legitimistă cu această guvernare. Nimeni nu neagă că alianţa PSD ALDE a câştigat alegerile, dar electoratul şi-a dat votul ca această coaliţie să guverneze bine România. În momentul în care se guvernează prost şi împotriva intereselor ţării, cetăţenii au tot dreptul să protesteze. Doaman în chestiune are o obsesie că aceeia care protestează ar fi manipulaţi, de cine? este mai greu de răspuns. Mai ales că aceştia sunt ingineri şi nu se pricep, se pricepe mai bine fosta doctoriţă de nebuni?
Mai are obsesia cu CCR. Este adevărat că acest organism a fost creat ca să fie stavilă împotriva excsului de legiferare al Parlamentului. Din păcate CCR este şi el politizat şi acum câţiva ani făcea jocul iresponsabilului care era Traian Băsescu, iar acuum, condus de mediocrul Dorneanu face jocurile toxice ale PSD. De aceea marea frustrare că CCR pare a nu-şi îndeplini rolul. 

Cred că guvernul nu şi-a îndeplinit principalele ţinte, infrastructura rutieră este rămasă mult în urmă, spitale nu se fac, medicii pleacă, românii cu bani se tratează afară. Reformele fiscale au ridicat în capul Guvenului, atât întreprinzătorii cît şi angajaţii. Singurul lucru care funcţionează bine şi în parametrii este economia privată, marile multinaţionale mult hulite de Dragnea şi acoliţii lui, din care disting nişte figuri absolut sulfuroase precum Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu şi mai ales trompetista de la Primăria Capitalei, nu-i mai zic numele că o înjură zilnic bucureştenii.

Perspectivele sunt încurcate şi necesită niţte rezolvări, să sperăm favorabile României, pentru că incompetenţa majorităţii parlamentare poate avea repercusiuni care po afecta şi ţara noastrăpe plan extern de unde nu va lipsi presiunea, numită ca pe vremae lui Ceauşescu, amestec în treburile interne.
Uite că şi iranienii s-au săturat de popii lor corupţi de Garda Revoluţionară, un fel de securitate rea şi ticăloasă şi aiatolahii clamează amestec amaerican!
 Să azim de bine în noul an!

2 comentarii:

  1. L-am auzit pe Bogdan Figeac spunand ca americanii ar trebui sa ne ajute cu scolarizare pentru prinderea firului banilor mafiotilor, ca actualul DNA e incapabil sa se descurce cu atatea itze ale coruptiei si manipularii banilor si a resurselor tarii cu care smecherii din fostul pcr si din fosta securitate au facut hocus-pocus si au ajuns sa detina averi si sa dicteze acum ce sa se-ntample cu tara asta...Poate ca are dreptate, dar oare nu e prea tarziu? Mafiotii trag de timp si fac numai ce vor ei, populatia e satula de asteptare, cine poate se autoexileaza, cine nu, se descurca sau se vaita ca pe vremea lui Ceausescu, resemnati! Ce m-a revoltat a fost, tot la Realitatea, cum Stelian Tanase a declarat ca intelectualii nu sunt zei, adica ne-a taiat speranta ca ar mai putea fi o pleiada de intelectuali care sa se sacrifice si sa iasa in fata pentru a lupta impotriva coruptiei...El unul prefera sa scrie romane politiste!!! Niciodata nu am fost mai dezamagita si mai scarbita...Imi spunea un american ca o natiune care are capacitate intelectuala isi face un destin mai merituos...asta cand eu ma vaitasem ca bietii romani au fost mereu sub vremi si sub imperii...Noi nu suntem in stare nici macar sa luptam impotriva unor japitze autohtone care ni se suie in cap!

    RăspundețiȘtergere
  2. Românii au fost totdeauna un popor de oameni coruptibili; toată istoria este martoră. Iar după 199o străinii au încurajat corupția pentru a obține avantaje. Și este o iluzie periculoasă să îți închipui că această corupție depinde doar de un anume partid sau persoane.

    RăspundețiȘtergere