vineri, 15 iunie 2018

Intelectualul român în descendenţa lui Conu Leonida

Această reacţie este generată de un articol apărut în contributors.ro citeşte aici .
În acest articol aparţinând lui Vlad Perju şi intitulatCum poate proteja Președintele Iohannis statul de drept? O soluție în 5 pași 
autorul construieşte o înlănţuire destul de logica a paşilor pe care i-ar putea urma preşedintele în acest conflict generat de decizia CCR privind revocarea procurorului şef DNA.
Este interesant şi  important că Vlad Perju a absolvit dreptul la Harvard şi a predă dreptul la aceeaşi universitate şi nu numai. 
Soluţia acestuia pare logică şi cu toate acestea neconvenabilă nouă pentru că implică demiterea Codrutei Kovesi.

Expunând aceste consideraţii autorul a trezit reacţiile nervoase forumiştilor. 

Este tipic pentru un anume tip de intelectuali care scriu şi se exprimă pe siteu-ul contributors.ro. 
Ele reflectă din plin aflatul în treabă ineficient, incapabili de a da soluţii raţionale sau îndemnatul la răscoală. La răscoală în care evident să stai pe margine ca la fotbal şi să strigi: hai ai noştri.

Acestor forumişti le-aş reaminti că toată tevatura asta şi soluţia abjectă a CCR porneşte de la o modificare a legii făcută în vremea lui Băsescu, mult iubit şi apreciat pe contributors.ro,  în care ministrul justiţiei era băgat în numirea procurorilor şefi.  Este tipic pentru gândirea legislativă românească, ea acţionează pe termen scurt fără să mediteze la repercusiuni pe termen lung, adică la apariţia unui gongoric ticălos precum Tudorel Toader. 

Cred că preşedintele poate să analizeze şi această propunere, cum poate găsi alte alternative raţionale.


Oricum chiar dacă unii se află în pragul isteriei ar trebui să ne păstrăm calmul şi să nu facem cum zicea Caragiale şi al său Conu Leonida: „revoluţie cu aprobare de la poliţie”.

2 comentarii:

  1. In rest sunt de acord ca toti pensionarii sa aiba si un salariu.!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din articol vad ca recunosti ca ceea ce a facut ticalosul Tudorel Toader este legal. Surprinzator este faptul ca inca mergi pe ideea nerespectarii legii. Daca o faci tu nu are un efect major dar, daca o face Iohanis este grav. Este insa benefic ulterior cand daca tu incalci legea poti sa il invoci pe presedinte si sa spui ca legea nu te avantajeaza.

    RăspundețiȘtergere