vineri, 22 iunie 2018

La cortul PNL - studiu empiric de sociologie urbană

Azi vineri 22 iunie am stat timp de trei ore la cortul PNL amplasat în faţa Teatrului Davila din Piteşti. Scopul a fost să strângem semnături pentru menţinerea Pilonului 2 de pensie privată. Cu mine au mai fost alţi doi liberali, o doamnă învăţătoare şi un domn profesor. Puteam spune că am fost trei profesori, eu însă recent asociat la Politehnica din Bucureşti.

De fapt doamna a fost cea care aborda pe eventualii interesaţi, având în fond şi experienţa cu elevi mici şi un anume aplomb. Eu am fost mai mult ca suport în momentul în care unii se încingeau la discuţii. 

Şi a fost foarte interesantă reacţia străzii în centrul Piteştiului. 

Ca idee generală cei care au semnat erau oameni în vârstă. Majoritatea tinerilor nu a părut interesată de o acţiune care îi poate afecta direct. Pe noi pensionarii de acum nu se pune problema având la dispoziţie doar Pilonul 1. 
Am primit mai mult de 30 de semnături, lucru care cred că este foarte bun.

Dintre cei care au venit să stea de vorbă cu noi erau unii clar sub influenţa posturilor A3, România Tv şi din păcate şi TVR. Ne spuneau că nu ar avea nimic cu PNL, dar că Ludovic Orban nu este potrivit ca lider, aş spune chiar o majoritate. Aici este influenţa acestor posturi care fac din Orban un tip neserios. Făcând o analiză mai adâncă sunt sigur oricare ar fi liderul PNL el ar fi prezentat negativ de aceste posturi tv. Pentru că au fost voci care-l deplângeau pe Dragnea că a fost condamnat.

A fost şi un individ care spunea că şi Iohannis ar fi penal, reacţie la faptul că cortul nostru este lângă cel al celor de la USR care strâng semnături pentru iniţiativa fără penali. 

Dezamăgitor a fost că majoritatea tinerilor care sunt beneficiari ai Pilonului 2, nu păreau interesaţi de această iniţiativă liberală de apărare a acestui tip de pensie. Ba chiar era un adolescent pe bicicletă care ne-a înjurat, dar era de înţeles că individul revenit în zonă l-am auzit ascultând manele la smartfon!  

Au fost o tânără care este clar implicată în acţiuni civice şi care ne-a pozat şi a spus că o să pună poza pe pagina de Facebook. 

Este îngrijorător totuşi că cei tineri nu par interesaţi în ceea ce se întâmplă la noi, ba un tânăr a punctat că soluţia este să pleci din România. 

Impresionantă a fost o doamnă care dorea şi ea să se implice în acţiuni de protest civic şi care a dorit să o căutăm.

Per ansamblu acţiunea a fost primită bine şi sperăm să aibă şi efect electoral.

Din reacţiile faţă de Ludovic Orban cred că acesta ar trebui să fie înconjurat şi sprijinit de figuri tinere şi convingătoare şi cred că PNL nu duce lipsă de altfel de figuri. 

Şi revenind la actualitatea politică Justiţia şi-a făcut datoria şi în pofida presiunilor extraordinare l-a condamnat pe Liviu Dragnea la puşcărie. 

Chiar dacă şedinţa conducerii PSD de azi s-a declarat solidară cu Liviu Dragnea, cred că este doar un moment în faţa prăbuşirii. Voci jurnalistice care realiste chiar favorabile lui Dragnea şi PSD spun că este momentul ca acest individ să se retragă. Istoria PSD spune că liderii implicaţi în astfel de situaţii şi nu încă condamnaţi s-au retras şi sau pierdut sprijinul colegilor.

Dacă situaţia continuă PSD se va scufunda pentru că oamenii normali nu pot accepta o astfel de situaţie.

5 comentarii:

  1. 1) Si care ar fi problema ca sistemul 2 de pensii poate fi OPTIONAL (nu DESFIINTAT)??? Ce semnaturi strangeti, omul poate avea si alte optiuni?
    2) Orban este vazut pe masura faptelor lui si nu trebuie sa te uiti la anumite posturi, sunt vorbele lui cand cuvanteaza .
    3) De ce aparati justitia defecta ? va place sistemul creat de basescu pentru ca va folositi de ea? De fapt nu ma mir, pdl ul asta stie sa faca.
    4) Ar mai fi si alte comentarii la postarea ta sociologica(cum o vezi tu , hahaha) care este chiar empirica!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Justitia e beteaga din cauza mafiei securisto pcr-iste care o corupe si o ameninta.Toate structurile justitiei au cartite potrivnice condamnarii mafiotilor, abia reusesc cate ceva...Romania a ajuns o tara mizerabila unde tiganii corciti au ajuns sa detina reteaua de informatii si sunt in cardasie cu rusii si arabii, pentru ei e tit una, ca nu dau pe romani nici-un ban!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce interesant! Un Anonim critica vartos, dar nu indrazneste sa-si spuna numele. I-o fi frica de Statul paralel. Saracul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, alta intrebare: Sa-mi "luminez fata" , e optional sau obligatoriu???Se pare ca am nimerit intr-o comunitate de bloggeri unde e necesar sa ma identific(nu ca ar fi o problema sa o fac). Eu nu fac altceva decat sa raspund la notificarea ta pe mail ca ai postat pe blog( "prietenii stiu de ce"hahahah).

    RăspundețiȘtergere
  5. Antena 3 & Co au inceput prin a face din Basescu un monstru si oamenii care au cascat gura la ei si le-a convenit sa auda enormitati de barfe indreptate impotriva lui Basescu acolo, au ramas otraviti pe viata impotriva lui Basescu si a justitiei adusa de el la un stadiu evoluat in sensul dorit de EU, cand, de fapt, pierd din vedere ca postul Antena 3 e detinut de un mafiot care finanteaza minciunile de denigrare a justitiei, urand justitia pentru ca l-a afectat pe el, el care credea ca e invincibil! Si acum uitati unde s-a ajuns, ca Justitia sa fie denigrata exact de hoti, iar masele largi, orbite de ura impotriva lui Basescu, nu mai realizeaza ca Basescu nu e raul cel mai mare si practic ei casca gura si-i cred pe o sleahta intreaga de HOTI, in loc sa sprijine Justitia sa scape tara de infractori, sa faca DREPTATE...E absurditatea insasi!Romanii au fost educati sa nu mai vrea dreptate pentru oamenii cinstiti din Romania, ci dreptate pentru mafiotii care nu dau pe Romania nici-o ceapa degerata... Anonime, anonime, cum se vede ca esti antenist !:)...

    RăspundețiȘtergere