marți, 18 iulie 2023

Budăi, Firea, Simona















În săptămâna ce a trecut s-a consumat scandalul azilelor groazei. Pe mine mă afectează direct, că Doamne ferește! să ajung la un astfel de azil. Scandalul a izbucnit în Voluntari în fieful soților Pandele Firea. Ca de obicei doamna Firea a dat vina pe alții, ea nu știa nimic. Gherțoiul Godei, omul Firei era jupânul acestor azile, el petrecea cu curve și lăutari, și bieții bătrâni cerșeau în zdrențe. Este ce poate fi mai rău, îți dai pensia acestor instituții și mori de foame și mizerie. Și cum poate această mincinoasă perfidă să nege despre această situație, când fundația care înființa azilele se numea Sfântul Gabriel cel Viteaz. Pentru bisericoasa Gabriela Firea, Gabriel era Arhanghelul care a anunțat Bunavestire, și nu un sfânt, doar pentru madam Firea ca să o gâdile plăcut, idee probabil a lui Godei și celorlalți mizerabili. În același timp o victimă colaterală a acestui scandal a fost alt corifei al prostiei guvernamentale, faimosul Budăi de la Muncă, în sarcina căruia stătea administrarea și controlul azilelor. Era unul din cei mai slabi miniștri, responsabil al unuia din cele mai complicate ministere. Cu hopuri și cu năbădăi ambii au trebuit să-și dea demisia. Se spune că Gabriela Firea fiind prim vicepreședinte PSD avea o poziție foarte puternică în PSD, dar acest scandal o scoate deocamdată pe Firea din politică. Să-i urăm drum bun și cale bătută. 

Iată că din imensa rezervă a PSD hop a răsărit steaua Simonei Bucura Oprescu propusă la Ministerul Muncii. Simona Bucura, ulterior prin mariaj Oprescu a debutat de mică în politică, fiind nepoata lui Nicolescu, jupânul și zbirul județului Argeș. Este de o bună bucată de vreme deputată, peste 10 ani. Unde s-a manifestat Simona plenar este pe la serbările câmpenești din județ, la zilele comunelor rurale. Este simplu să ajungi deputat pe listă, taci din gură și îți încasezi drepturile. Însă mă tem că Ministerul Muncii este o pălărie mult prea mare pentru Simona. Este în PSD așa criză de cadre că Ciolacu a numit-o pe Simona ministru? Ori Ciolacu nu percepe cât de complicat este mai ales acum cu pensiile speciale, legea salarizării, etc. 

Văd că alde Ciolacu și manipulatorii de la Antena 3 vor să-i bage în horă și pe liberali. Chestia cu Raluca Turcan pute a: voi sunteți de vină! Unde treaba este serioasă e la Consiliul Județean Ilfov unde Hubert Thuma e șef și subordonații lui ar fi trebuit să controleze situația din azile. Nu lipsește din cor nici javra de Dogioiu care bage și ea bățul din situl spotmedia. Îi stă bine lângă Antena3.

Azi se împlinesc 202 ani de la nașterea sopranei Pauline Viardot, de origine spaniolă, personaj principal în The Europeans, carte de istoria culturii secolului XIX, la care citesc acum!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu