sâmbătă, 8 iulie 2023

Prigojin și Nahel


Acestea sunt personajele care au ținut afișul zilelor trecute.

Prigojin a creat multă emoție, frică între liderii Rusiei, în frunte cu  Putin. Cu toate că a încercat să forțeze schimbarea conducerii armatei ruse Prigojin a abandonat puciul și s-a înțeles cu Putin prin intermediul lui Lukașenko. Nu este de loc clar ce s-a întâmplat, oricum mincinoșii media ruse au învinuit tot pe americani și Occident de acest puci ratat. Totuși ceva m-a pus pe gânduri, când regimul părea că se clatină acțiunile lui Prigojin nu au avut niciun impact major asupra războiului din Ucraina. Comandanții și militarii ruși de pe frontul ucrainean au părut imuni la toate mișcările militarilor Wagner și luptele au continuat la fel de crâncen. Amintind de Primul Război Mondial și Revoluția Rusă, frământările interne au condus la prăbușirea fronturile ruse și la Pacea de la Brest Litovsk a lui Lenin care ne-au afectat și pe noi pe frontul românesc din Moldova. 

Ucrainenii care sunt în contraofensivă vor avea mult de pătimit cu invadatorii ruși.

Franța a fost zguduită de repercusiunile morții lui Nahel, un adolescent de 17 ani de origine algeriană împușcat de poliție. Acest derbedeu avusese anterior de 15 ori de a face cu poliția. Acum era la volanul unui automobil, neavând carnet. A fost oprit de poliția pe motociclete, a fugit și a amenințat cu pistolul a demarat din nou fatal pentru că polițistul l-a împușcat. Un prieten din Franța mi-a explicat că de fapt polițistul dorea să-i tragă în picioare, dar demarajul lui Nahel l-a dezechilibrat și glonțul l-a lovit în cap. Oricum moartea lui Nahel a declanșat o furtună în Franța. Toți derbedeii de origine magrebiană au început să atace totul, magazine, mașini, mijloace de transport public. Mbappe l-a declarat înger. Da! Un înger cu față murdară. Dacă în SUA moartea lui George Floyd a putut fi cauzată de acțiunea forțată a unui polițist, aici furia cretină declanșată de acești derbedei nu prea are justificare. Infractorul Nahel nu s-a supus avertizării poliției. Puteam, să înțeleg protestele unor la moartea lui Nahel, dar jafurile, hoțiile un au nicio justificare. S-a ajuns ca derbedeii teroriști să atace familia unui primar și să pună în primejdie copiii și soția. Din acel moment Franța normal s-a revoltat. Se pare că lucrurile s-au liniștit și asta datorită acțiunii poliției și jandarmeriei care se pare că au reacționat ferm. Acțiunile acestor derbedei mi-a amintit de romanul lui Michel Houellebecq Supunere, în care Franța devine sub acțiunea islamiștilor un stat musulman. Consecința acestor acțiunii descreierate va fi că Franța se va îndrepta spre extrema dreaptă, care va fi mult mai dură cu minoritatea musulmană. Toate aceste probleme sunt legate de trecutul colonial al Franței. De felul în care colonialiștii francezi au interacționat cu cei din colonii. În Algeria s-a desfășurat un război de independență extrem de violent cu armata franceză. Nici cu Africa neagră relațiile colonialiștilor nu au fost mai bune, i-au tratat pe negri rău. Mult mai bine se pare că au gestionat relațiile cu coloniile Marea Britanie și confirmarea o dă și Commonwealth-ul care cuprinde foste colonii britanice. Am înțeles că autoritățile din Anglia interacționează cu liderii musulmani de acolo și asta a dus la relații mai puțin încordate cu musulmanii și negrii din această insulă. Semnificativ pentru relațiile cu aceste minorități este că primarul Londrei este pakistanezul Sadiq Khan și că primul ministru al Marii Britanii este Rishi Sunak! Am văzut în vacanța în Grecia la poarta alăturată de a noastră pentru București o cursă la Londra. Erau semnificativ de mulți pasageri de origine indiană. Englezii, britanicii se pare că sunt mai îngăduitori ci minoritățile.

În Franța se pare că acești minoritari nu au succes decât în sport, la ultimul meci de calificare al Franței la Europene echipa de pornire a Franței era compusă din 2 albi și 9 negri. Echipa de handbal under 19 feminină a Franței aflată zilele astea la Pitești la un turneu pare a fi compusă doar din negrese. Aici este problema cu minoritățile Franței, nu se îndeasă să se instruiască să ocupe posturi bine plătite. Trăind în ghetouri, musulmanii fiind condiționați și de Islam ei au un viitor în zona interlopă, trafic de droguri. radicalizare sau se pot salva prin spor. Cei mai mari fotbaliști ai Franței sunt musulmani: Zinedine Zidane și Benzema! Probabil că este necesară o cooperare mai strânsă cu liderii minorității musulmane care să-i excludă pe extremiști.


Un comentariu:

  1. In 1944 cind aliatii au eliberat Franta , trupele franceze care alcatuiau armata alaturata aliatilor aveau urmatoarea structura ... Ofiteri albi 99% si soldati musulmani 80% ( mai ales marocani ) . Deci la eliberare musulmanii au fost baietii buni , acu nu mai sunt considerati asa..

    RăspundețiȘtergere