Un videoclip ne îndeamnă să votăm un partid, adică românește! Păi altele ce sunt, partide unde votezi chinezește?
Am urmărit un interviu inchizitorial luat unui candidat. Era luat la rost că a ajuns prea repede, prea sus, prea tânăr. A absolvit Stanford și un doctorat la Harvard și are 39 de ani. În loc să ne bucurăm că români cu studii deosebite la universități de top din America au revenit acasă, îl luăm la rost. Cea mai jegoasă chestionare este în privința părinților, ca pe vremurile comuniste, ești de vină pentru ce a făcut tac'tu! Și este în CA Alro, care a avut, are participație rusească? Păi cei doi năimiți au uitat că idolul lor, președintele Petrov, turnătorul secu făcea lobby pentru Alro pe vremuri, să aibă curent ieftin?
M-a amuzat că într-o dezbatere era în discuție migrația. Un candidat suveranist urla din tot bojocii că Europa ne obligă să primim migranți. Păi, uită idiotul că România are cea mai mare migrație în Europa, se vehiculează cam patru milioane. Să ne uităm în curtea noastră și apoi la alții, mai ales că din migranții ăștia își recrutează votanți suveraniștii, votanți cu o nemulțumire țâfnoasă pe Occident, cum spune Emil Hurezeanu, ambasador în Austria. A trebuit să-i răspundă lui Gauck, când era ambasador în Germania, de ce sunt prea mulți țigani pe străzile Berlinului. Degeaba se lamentează unii jurnaliști și mai dau vina pe Iohannis în primul rând că Austria ne blochează cu Schengen. Este și aici o mentalitate istorică a foștilor suspuși habsburgici, germani și unguri, care erau stăpâni, că wallahei sunt cam puturoși. Așa poarta migrației prin Croația este liberă, în schimb România nu prea are migranți, doar cei care mai scapă prin corupția de la frontiere. După o altă jurnalistă obsedată de Iohannis, el este de vină că Nicușor Dan nu vrea dezbateri.
Având în vedere că la granițele noastre se poartă un război pustiitor declanșat de dementul Putin contra Ucrainei, un dosar din Dilema a fost dedicat Armatei! Am făcut și eu armata la termen redus, toamnă iarnă în 1974. A fost după facultate, însă am prins prima promoție care după intrarea la facultate, făceau un an, de fapt 9 luni de armată. Pentru mine a fost o mare distracție, studiam aviația inamică la Antiaeriană. Era aviația americană și îmi făcea mare plăcere, ca un convins filoamerican. Ce am constatat din armată? Că îți dădeai seama de caracterul omului, care ți-era tovarăș și cel care era fofilangiu, turnător, ticălos. Și preocuparea continuă să ne bețivănim cu orice prilej și mijloace. Armata aia era 85% inutilă, măcar noi am învățat ceva, am fost la trageri la Midia, dar alții s-au ocupat cu cules porumbul și cartofii, cum am făcut ulterior ca cercetător emerit în domeniul nuclear. Așa că este mai bine ca armata să fie profesie. Când o fi rău sunt convins că majoritatea românilor vor sări să-și apere patria, chiar dacă sunt uscături printre noi.
O problemă în dezbatere este care va fi viitorul președinte, complicat acum! Pentru că sunt puțini care să se califice.
Iliescu a fost un politruc care era perceput inclusiv la Europa Liberă ca adversar al lui Ceaușescu. Cu asta zvonerii din 90 l-au calificat.
Constantinescu a fost un universitar onorabil, care a deschis balconul Universității București la Mitingul Golanilor. Are meritul incontestabil de a fi orientat România spre Vest, Uniunea Europeană, doar nesimțirea unor intelectuali așa zis publici tot vehiculează ca l-a învins securitatea!
Iliescu la a doua tură a urmat drumul spre Occident, NATO și UE. Rămân mâinile pătate de sânge în mineriade din primul mandat.
Următorul președinte Petrov, căruia îi dau dau doar porecla de la turnătoriile de la securitate a pozat în omul americanilor, dar a fost un iliberal care a manipulat securitatea și justiția în folos propriu. A gâdilat vanitatea unor intelectuali, a salvat o editură în faliment și așa mulți sunt dispuși să-i ierte porcăriile, eu însă nu i le accept!
Ultimul și prezentul președinte Iohannis s-a distins ca primar al Sibiului, făcând din acest oraș foarte drag mie un hub turistic și un loc unde au ajuns și liderii Europei. În ochii intelectualilor publici și al proștilor cu pretenții este vinovat că nu i-a ținut la guvernare pe useriști. Uite că acum la deschiderea PNL colaborării, liderul USR Drulă, dovedește că rimează mai ales cu Bulă și cu mai știm noi cine, nu vrea să colaboreze cu PNL, că este de de stânga, ei or fi progresiști de dreapta? Inclusiv inițiativa lui Iohannis de a candida pentru o poziție importantă în Europa nu e bună pentru anumiți jurnaliști.
Rămâne să vedem cine este favorit pentru postul de președinte? Probabil că Geoană, pentru că Ciolacu nu s-a distins cu nimic, iar Ciucă este fost general, care a fost implicat în conflicte externe și care nu priveau direct România.
În legătură cu Burduja: 1.Ce l-a calificat pt. postul de ministru, ce experiență manageriala a avut, a condus macar un atelier de fabricat piuneze? 2. Ce realizări are că ministru? La "cercetare și digitalizare, in afara de caricatura "Ion" nu știu nimic iar la "energie", unde confunda fără jenă MWh cu MW, nu face decât să promoveze excesiv regenerabilele. În condițiile în care avem peste 5000 MW instalați in regenerabile, iar acumularea necesară lipsește. Am ajuns sa vindem ieftin, la golul de sarcina, energie subvenționată și să importam scump la vârf. În plus, faptul că papa e in CA la cel mai mare consumator de energie electrica iar el este ministru la energie, mi se pare un conflict de interese.
RăspundețiȘtergereUite care-i treaba, ești cârcotaș. Conduce Ministerul Energiei destul de bine, mai bine decât fostul Virgil Popescu și nu are partis prisuri. Cum am citit cartea lui Suceavă despre avatarurile unor români în mediul academic american, are două grade universitare la Stanford și Harvard, de departe cele mai bune americane, dacă nu luăm în considerare MIT. Orice absolvent de asemenea universități este angajat oriunde inclusiv la o fabrică de pioneze. O fi mai bun Ciolacu, care a vândut covrigi!
ȘtergereEu ți-am dat argumente privind "rezultatele" lui la ministere. Tu nu ai și se pare că nici nu știi care e situația din sistemul energetic. Doar studiile în USA nu îl califică pentru conducerea unui minister iar rezultatele sunt evident descalificate.
Ștergere...descalificante, scuze.
ȘtergereCiolacu/covrigarul e cel cu care ați bătut voi, leberalii, palma. Deci e egalul vostru. :-)
RăspundețiȘtergereUSR este totusi, o speranta. PNL e supercompronis de "alianta" cu PSD. E mai mult decat clar ca mafia pcr-isto securista a creat PNL doar pentru a parea Romania democrata. Tot pcr-isto securisti impaneaza acest partid! Cu greu vom scapa de ei. Din nenoricire, aceasta mafie e impanat cu agenti pro-rusi care nu se straduiesc sa aduca reforme si sa fie buni europeni, mai degraba submineaza EU si NATO, tragand la maximum coardele rabdarii institutiilor euroatlantoce, de parca asculta niste instructiuni de la Kremlin. Nu am incredere in PNL. E DUPLICITAR!
RăspundețiȘtergerePartidele istorice și Casa Regală au fost infiltrate, după lovilutie, cu securici. La liberali, Bălăceanu Stolnici, Quintus, Crin Antonescu, informatori secu. Ei au pus bazele USL.
RăspundețiȘtergere