luni, 2 septembrie 2024

Ciorovăieli politice și ceva fotbal


În actualitatea politică românească este faza pe candidați la Parlament. Unele partide au un surplus de ofertat, este vorba de PSD care are în sondaje un plus de cel puțin 5 procente, dar și AUR crește pe la 15% și are de oferit și el locuri în Parlament. Cele două partide vor promova la greu parlamentari de care nu aude nimeni, sau care debitează imbecilități de la tribuna Parlamentului, sau ai lui Șoșoacă mahalagisme.Eu de exemplu nu-i prea știu pe pesediști, doar pe Pavelescu cu care jucam bridge acum mai bine de 35 de ani și care a ajuns lider sindical la Dacia. La PNL primul loc la deputați îl ia Alina Gorghiu, să fie sigură, poate și încă un loc dacă ar fi Radu Perianu. La Senat primul ar fi Mihai Coteț, cu onorabile rezultat la Primăria Pitești.  

PNL scade are vreo 5 procente în minus față de 2020. Deja un parlamentar PNL s-a declarat scârbit de partid pentru că apărea pe un loc neeligibil, mai bine, că era un ilustru nimeni. Scandalul cel mare este totuși la USR. Și ei sunt în deficit cu cel puțin 5 procente și noua președintă Lasconi nu poate să-și impună oamenii ei preferați. Liderii USR nu îi fac propagandă pe internet. Lasconi a stârnit deja mari discuții cu privire la eventuala numire a lui Bolojan ca prim ministru. El este curtat și de Ciucă dar tratat cu refuz. Dar cea mai controversată alegație a doamnei Lasconi este cu privire la apartenența la turnătorii securității a lui Rareș Bogdan și a lui Silviu Mânăstire. Mânăstire era copil de 8 ani, iar Rareș Bogdan vreo 15 deci ar fi fost supradotații vânați de secu. Nici madam Lasconi nu-i departe, ea avea în 1989 17 ani. Lasconi se avântă uneori în chestii cam stupide în politică. Iar că a venit vorba de candidați prezidențiali au apărut independenți, precum Ana Birchall și mai nou și Cristian Diaconescu, Dar și popa Terheș, care îl concurează pe George Simion. Văd că pe Diaconescu nu-l mai satisface poziția de analist politic și se vrea din nou în politică. O singură dilemă ne oferă sondajele de pe piață: cine ajunge în finală? Avem sondajul INSCOP care este la comanda USR. Acolo primul ar fi independentul Geoană, urmat de Ciolacu și îi suflă în ceafă la un procent Lasconi. Lui Geoană Dumitru Borțun, prof pe la SNSPA, părerist cam nesărat, invitat pe la televiziuni îi pregătește lui Geoană un partid. Cel mai luat la mișto este Ciucă, care pare cel mai inofensiv. El joacă rolul Vioricăi Dăncilă, cea din 2019, care târâș grăpiș a ajuns în turul di la prezidențiale. Se tot afirmă că Geoană va mușca din procentele liberale, dar se uită că el a condus PSD și este un om de stânga, mai spre centru. Mare nenorocire nu va fi, oricare ar deveni președinte. În condițiile prezente trebuie să ne ținem de bani de UE și de securitate de SUA și oricare care s-ar califica la Cotroceni trebuie să știe asta, bonus, să se descurce pe engleză. Cât de penibil a ajuns acest surogat de PNȚCD care a ajuns la remorca lui Simion.

În SUA tendința este favorabilă Kamalei Harris. Trump, în afară că este un escroc, a ajuns confortabil în postura de boșorog predispus la damblageală.

Și acum cum am promis ceva despre fotbal! În primul rând m-a umplut de bucurie victoria în extremis a Petrolului la Botoșani. După ce părea că va fi iar un meci nul, adică fără sare și piper, ploieștenii au dat două goluri în prelungiri unul după altul, când nu se mai aștepta nimeni. FCSB bate acasă pe UTA lși scapă de coada clasamentului. Prostul care nu e prost destul, numit Becali exultă că Olaru l-a calificat în grupele Europa League. Suspectez că dă bani la jurnaliștii de sport că prea este invitat să ne servească cu stupizeniile lui de fanfaron. În plus va fi pe lista parlamentarilor AUR, perfect pentru imbecilii care pun ștampila pe AUR. 

Dar mai important este ce se petrece pe plan fotbalistic internațional. M-am uitat la programul UEFA Champions League. Este un meci în septembrie, câte două în octombrie, noiembrie și decembrie, iar ultimul hăt în ianuarie la sfârșit de ianuarie. Va fi extrem de competitiv, trebuie să învingi în cât mai multe meciuri ca să te clasezi în primele opt. Cel mai ușor program îl are Man City. Cel mai tare meci va fi Liverpool - Real Madrid. Oricum vor fi interesante anul ăsta competițiile intercluburi în noul format.

În campionatele europene cel mai bine debutat Barcelona în Spania. Real are mari probleme, învinge greu și neconvingător. Ieri seară  Mbappe a dat primele 2 goluri pe Bernabeu. În cel englez a plecat ca din pușcă Man City, urmată de Liverpool care s-a distrat pe Old Trafford, 3-0 cu Man United! În Bundesliga Bayer a debutat acasă cu o înfrângere cu RB Leipzig. În Italia conduce Inter, urmată de Juventus. 

Am terminat un roman englezesc de spionaj The Man în Corduroy Suit de James Wolff și citesc ultimul Reacher de frații Child. 

Duminică, 1 septembrie am audiat concertul Oxygen-4-all. Concert de muzica contemporana la Filarmonica Pitești. Soliști Andreea Greluș vioara, Cătălina Bordeanu pian, Mircea Marian violoncel, Carla Stoleru flaut, Mihai Pintenaru clarinet și Vlad Baciu dirijor. S-a cântat Maurice Ravel Trioul cu pian în la minor, Vlad Baciu You Are Green, Adrian Iorgulescu Icognito, Roman Vlad Îngemănări, Dan Dediu Viscous Sun. Muzică contemporană, multă scârțâială!

Am văzut două filme cu Alain Delon, ca să-mi aduc aminte de el, cam din aceeași epocă: Un Flic, 1972 și Clanul Sicilienilor, 1969. În ambele Alain Delon este fascinant, în Un Flic face cuplu cu Catherine Deneuve, dintre cei mai frumoși actori de cinema!

A venit septembrie, e toamnă!


7 comentarii:

  1. Nu te mai lua după presa fara să gândești! Lasconi a spus că "ar face o hârtie sa afle daca Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire AU COLABORAT CU SERVICIILE", nu daca au fost informatori ai fostei securități. Serviciile (7 la număr!) funcționează bine-merci și astăzi, având agenți acoperiți inclusiv în presă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi Ștefan tu le ști pe toate! Ești și tu ca ăia care sunt suporterii lui Trump.

      Ștergere
    2. Cand comentezi spusele unui om, du-te la sursa, nu canta dupa ce spun presarii. PS: alaturarea cu Trump e tendentioasa si nu-ti face cinste.

      Ștergere
    3. Stefan, cu chestia cu sursele este și asemănarea cu suporterii lui Trump, tot ce este spune rău despre el e de la comuniști, etc. Eu încerc cât de cât să fiu echidistant în postări. Nu mă mai dau în vânt după nimeni. Si apropo de informații de la sursă. Am informații despre cum a studiat doamna Lasconi prin anii 90 la Deva Economice de la un fost profesor al ei. Principalul atu al acestei doamne era atunci tupeul.

      Ștergere
    4. Și care ar fi legătura între studiile doamnei Lasconi și afirmația în discuție, draga Joe? Încearcă să te scuturi de haina așa zis liberală, daca te declari echidistant.

      Ștergere
  2. Aș vrea să mai fac niște completări interesante la postare.
    1. Am citit că există un oraș ca alternativă la București în apropiere, 117 km! Este cică mai prietenos cu locuitorii, este bine îngrijit! Și se numește Pitești! Aferim!
    2. Tinerii digitali nu prea răspund la telefon, cică le-ar fi teamă de vestea pe care o aduce conversația, așa cam ca în filmele clasice, când nu existau celulare, și târâitul telefonului crea o tensiune foarte mare. Așa că răspund și scriu texte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma distreaza ca la dumneavoastra a discuta despre politica e totuna cu a discuta despre fotbal...in felul acesta va mentineti mintea proaspata :))

    RăspundețiȘtergere