marți, 22 aprilie 2014

Înapoi la politică!

A fost Săptămâna Mare şi m-am abţinut de la comentarii politice, cum mă zgândăreau oarece corespondenţi. Am ţinut şi post de la Buna Vestire, dar cam în stil catolic! Adică m-am abţinut de la consumat băuturi alcoolice!

Ce să comentezi?

Chiar la începutul Săptămânii Mari Traian Băsescu a ieşit la rampă cu înjurături şi ameninţări. Ultimul obiect al nervilor şi mârlăniei de derbedeu a fost senatoarea Vrânceanu Firea. Doamna respectivă are însuşirea de a provoca controverse, ultima a creat-o cu afirmaţii privind concluziile comisie Nana. Derbedeul prezidenţial nu şi-a mai ţinut nervii şi i-a vărsat pe această doamnă.
Este nedemn pentru un bărbat să înjure, să ameninţe şi şantajeze o doamnă.
Traian Băsescu este persoana pentru care orice principiu de comportament de onoare nu există, mai ales în privinţa femeilor!
Şi aşa s-a dezlănţuit în postura de reprezentant al celei mai înalte funcţii în stat cât şi pe la televiziunile pe unde a mai fost invitat.
Privind retrospectiv, respectivul individ nu are precedent în comportament. 
Comuniştii, bolşevicii în genere se dezlănţuiau pe capitaliştii anglo-americani şi-i acuzau de toate relele, Traian Băsescu o face cu proprii săi inamici politici. Mă întreb de ce mai au unii lipsa de discernământ să-i dea credit acestui personaj pestilenţial?
Mai justifica cineva că acum are şi el dreptatea lui, cine a început? cine l-a suspendat de două ori? cum să nu fie nervos? păi este îndrituit! 

Dar ce să zic, când m-am exprimat în această privinţă într-o foarte onorabilă gazetă culturală on-line şi am fost făcut cu ou şi cu oţet.
Este vorba de Observator Cultural!

Aici citesc opiniile doamnei Nora Iuga. Doamna Iuga, o distinsă poetă şi traducătoare de limba germană, originară, după câte am înţeles, din Râşnov, crescută printre saşii din zonă şi autoare a unora din cele mai reuşite transpuneri din limba lui Goethe îndrăzneşte să-şi exprime anumite opinii cu caracter politic.
Doamna Iuga ne spune că era o foarte pasionată urmăritoare a programelor Antenei3, dar a renunţat de când politicianul pe care-l apreciază cel mai mult, adică Crin Antonescu este calomniat de către acest post.

Ce nervi între băsiştii  forumului! Toţi îi sar în cap! Cum poate doamna Iuga să-i placă pe alde Badea, Gâdea, Civică & Co? În subtext este şi dezamăgirea că mai este preferat şi Crin Antonescu, dar asta este başca, cum ar spune Conu Leonida...

Îmi exprim şi eu dezaprobarea că băsiştii mârâie ca lupii, folosind doar pseudonime şi bat apropo de ce bărbaţi halal sunt! Au curajul anonimatului! Păi mi-am găsit de lucru!

Imediat au început să-mi reproşeze că şi eu sunt un pseudonim. 
La idioţii băsişti de la Observator Cultural a trebuit să mă justific a doua oară că Joe Neguţ este numele meu de care sunt mândru, cu prenumele dat de colegii de studenţie!

Vă ofer şi dumneavoastră o mostră!


Merită citit articolul, dar dacă aveţi răbdare veţi vedea pe forum cearta mea cu bolşevicii iubitori de Băsescu!

În contextul scandalului cu Băsescu sare şi Ponta, pesedeii îi fac denunţ penal lui Băsescu. 
Nota bene 
Aliaţii lui Ponta, alde generalul de izmene Gabriel Oprea, sau Kelemen Hunor refuză să semneze. Ei sunt aliaţi de vreme bună!

Parchetul se sesizează, dar o întoarce după aia ca la Ploieşti, că vezi că preşedintele ar beneficia de imunitate.
Păi dacă un preşedinte omoară pe cineva, ar avea imunitate?

Dar ce să-i facem, asta este justiţia la români azi, s-a sesizat şi la povestea cu Nana, cu certificatele de proprietate şi presa băsistă declară triumfător că această Comisie Nana îşi pierde obiectul muncii! Oare?

Un personaj recuperat de PNL, fostul premier Ciorbea s-a săturat de parlamentărie şi a vrut la ASF, unde-s oi mai multe mândre şi cornute…. Este votat şi susţinut şi de PNL şi de majoritatea pesedistă, dar brusc se răzgândeşte şi vrea Avocatul Poporului, la propunerea alor Ponta. Liberalii nu-l votează, majoritatea îl trece, dar pe Stelian Tănase nu-l mai votează la TVR şi bietul om face un infarct, că televiziune i-a trebuit!

Pe Mazăre îl caută DNA cu mascaţii că ar fi luat mită pentru cartierul defavorizaţilor sociali din Constanţa, cartierul Henri Coandă. Mazăre rămâne liber după o noapte de sforăituri ale lui Ruşanu în puşcăria suspecţilor neiubiţi de Băsescu. Că după această justiţie, doar presupuşii bandiţi, corupţi şi hoţi cu carnet de PSD, sau mai înainte PNL sunt cercetaţi, pe alde Videanu, Berceanu, Pinalti şi mai ales Udrea să nu-i atingi nici măcar cu o floare!

Şi că venii vorba de treaba cu Mazăre, dacă a făcut o afacere din cartierul pentru dezmoşteniţii social, ar fi o mare porcărie!
Până  acum DNA a fost incapabilă să producă dovezi în această privinţă. Am văzut că oameni respectabili blamau iniţiativa lui Mazăre, că astfel de cartiere ar genera infracţionalitate.
Să fim serioşi! Ce alternativă aveau aceşti oameni, homleşi, cerşetori, aurolaci? Trebuie găsite persoane ale comunităţii care să ţină în frâu tentaţia pentru încălcarea legii împreună cu Poliţia!
Şi au venit Paştile, anul ăsta pentru toţi creştinii odată şi lumea se ocupă de miel, de pască, de ciocnit de ouă!

 Dar aveţi puţintică răbdare, cum ne spunea Trahanache, cum or sară berbecii politici curând!


Numai în vecinătatea apropiată nu-i linişte! De Paşti au murit oameni şi situaţia este în continuare încordată cu toate că ruşii au semnat un acord, dar pare că-i doar aşa de păcăleală, ca pe vremuri, înainte de la Doilea Război Mondial!



16 comentarii:

  1. Gabriela Vrînceanu este departe de a fi o doamnă; ca mai toate moldovencele care invadează Bucureștii este mai mult o c....ă deja vestejită, dornică de zgomot (vezi și Rădulescu, Gheorghiu, Marin, Vlasov, Gabor etc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... ma simt mandru ca un roman a facut un stfel de comentariu...

      Ștergere
    2. Despre doamne numai bine!
      Sorin este foarte misogin!
      Din păcate!

      Ștergere
    3. putin spus misogin

      Ștergere
  2. Joe nu lua in seama asemenea mici devieri. Sa dam tare in deal la trei coceni caci de acolo ne vine raul la toti !!! Cica scrie prin mareata constitutie ca trebuie sa fie echidistant si impartial (ca in Caragiale ??!) Aiurea pentru fraieri el foloseste banul public ca sa ne asmuta unii impotriva altora. Nu stiu cu ce am gresit noi cei 20 de milioane ! Ar trebui sa-l atarnam la stlpul infamiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe ,daca aperi o curva ca Firea esti pierdut. Ce voiai sa faca Base,sa accepte sa il ponegreasca o putoare si sa taca ? Ce ia facut ? Ia spus ca barbatul sau e putred de reclamatii si le-a si prezentat la TV si s-ar putea sa nu-l mai gaseasca acasa ? Ce e rau in asta ? Cum a jignit-o ? Tu stiui ca fostul sot a avut un copil de 20 ani pe care Firea-santajista nu l-a chemat la imormantarea lui taica-sau ? Ia dat ora gresita ? Plangea copilul la TV ca mama vitrega nu ia spus...tu le tii pe alea tale,tii cu toate tarfele. El sa taca ca presedinte iar analfabeta-santajista sa traga in presedinte,mai ce rusine in gandire ai. Lasa ca am vazut si pe Ponta al tau ce caracter de cacat are. Tine cu toti hotii din Romania si spune ca o sa-i salveze dupa ce pleaca Base. Asta vrei ? Daca da ,ai dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, ce-ti veni sa-i dai pe comunisti de exemplu, in comparatie cu Basescu?
    Ai uitat de "naparcile" de chiaburi, carora trebuia sa li se taie capul, sau de "plosnitele" de burghezi care sa fie striviti fara mila? Iar astea nu erau vorbe goale, invectivele erau urmate de fapte!!! Ti-a plecat mintea cu sorcova, de Paste? Sau o iei razna de cate ori vine vorba de Basescu? Toti stim ca Basescu e mitocan, asa ca nu mai da ochii peste cap de cate ori o confirma. Pe de alta parte, madam Firea e un politician redutabil, si n-ar trebui sa invoce calitatea de femeie cand ii convine ei. Joe, femeia asta are suficient sange in instalatie, dupa cum a dovedit-o pe cand se dadea jurnalista, incat sa castreze zece politicieni dintr-o singura miscare de cosor. In Anglia a izbugnit un scandal cand premierul Cameron s-a adresat unui politician din opozitie cu o expresie folosita uneori fata de o femeie "calm down dear", calmeaza-te draguta. Cica de ce i-a vorbit ca unei femei, in loc s-o trateze de la egal la egal ca pe un adversar egal in politica? Pai vezi, ma, Joe, Firea ar trebui sa fie multumita: Basescu a aratat ca o ia in serios si a tratat-o ca pe un adversar periculos in politica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle M.Vasilescu,poate reusiti dvs sa-l " bateti " pe Joe, vedeti cu cata usurinta ia apararea oricui,in afara de Base,Berceanu,dnul Marmura,Udrea... Joe cu ura ta fata de Udrea trag concluzia nedreapta ca nu ai avut nici o amanta in viata ta... Mi-a fosat coleg,e tare destept dar la ura lui fata de PDL sa nu cumva sa-l contrazici. De acord ca Base e mitocan dar conferinta de presa pe care a tinut-o ,de fapt nu conf.de presa ci aparitia de 2,5 ore la TV m-a umplut de respect. Cred ca a devenit cel mai mare politician al nostru ca presedinte. Comparati-l ,va rog,cu conf de presa ale lui Constantinescu sau mos Iliescu ? ( ca altii nu am avut ...) Vorbeau in dodii, cu limba de lemn ,pesemne dupa ce tanjeste Joe...Base a fost concret,la obiect, a aratat cat minte Ponta,ce relatii are cu Duicu de la MH ( eu sunt din MH asa este...il suna cand voia muschii lui pe Pontache ...el nu avea inf ca asta e un infractor ??? ). Mie mi se pare mai mitocan Ponta care la o varsta de 40 ani vorbeste super-urat la un om de 60 ani. Cu ce se deosebeste el de Base la limbaj ???? Sunt la fel. Cum sa tina cu un condamnat ? Cum sa aibe un primar-clown ca Mazare ? Il face de ras pe el ,paridul lui,ala e om ? Unde ati mai vaut in lume un papagal ca ala ? Ce invata tineretul de la el ? Rog potoliti-l pe Joe- PNL istu,care pana ieri il lauda pe Crinache si ia trecut,,,,

      Ștergere
    2. Mihai, exagerezi ca de obicei partizan!
      Nu suntem în ţara sufragetelor, noi am dat femeilor drept la vot doar în vremea comuniştilor!
      Noi pupăm încă mâna doamnelor şi domnişoarelor, suntem mai redardaţi, nu aşa de progresişti precum englezii!
      Iar prietenul Băsescu s-a ţinut cu mulţi de cuvânt! I-a băgat la puşcărie fie că erau vinovaţi, fie că nu este foarte clar!
      De ameninţările acestui nemernic trebuie să ţii seamă!
      Bag seamă că încep şi băsiştii să fie căutaţi, acum se apropie funia de par!
      Şi ăştia de la DNA încep să facă pe echidistanţii!

      Ștergere
    3. Joe, vad ca ai niste prieteni extrem de basisti(patologic vorbind). Sa inteleg ca daca aveai la viata ta o amanta, o placeai pe Udrea (wow, dar cine nu o place...), altfel nu se poate ha,ha,ha ???
      Iar daca discursurile delirante ale lui basescu pot fi ridicate la cel mai inalt grad atins vreodata de un politician roman si pot ""umple pe cineva de respect ""ce sa mai zic ca nu mai am vorbe. So no comment !

      Ștergere
    4. Joe, Basescu e porc, asta se stie, si mai e si prost cand se repede cu atacuri viscerale, asta s-a
      vazut de zeci de ori. Ce nu inteleg eu este de ce te mai preocupa pe tine Basescu, (patologic, cum zice anonimul de mai sus) cand nu mai este el pericolul, ci altii - foarte periculosi. Si vezi ca te contrazici, ca de obicei: pur si simplu recunosti ca justitia a devenit independenta!? Si nu ti-ai cerut scuze pentru eroarea urata prin care i-ai exonerat pe comunisti de limbaj criminal! In fine, tare mi-ar placea daca anonimii care scriu pe aici ar avea, macar din cand in cand curajul propriilor opinii.

      Ștergere
    5. Daca basescu nu ar mai otravi viata politica, cred ca Joe nu ar mai dezvolta "patologic" subiectul cu persoana. La fel si altii.

      Ștergere
    6. Si semnez ca anonim (ce sunt de fapt) nu pentru ca nu am curajul opiniilor, ci ca sa maresc curiozitatea unora. In fond ce conteaza cine sunt, exprim o parere din poporul cu drept de vot.Cred ca orice opinie conteza,nu?

      Ștergere
    7. Dragă Mihai,
      Unde am exonerat pe comunişti!
      Băsescu, nu mă feresc să cred că, de fapt este un fel de Putin, dar fără forţa acestuia, este şi a fost periculos pentru democraţia românească, nu a avut aprobarea şi succesul furibund al lui Viktor Orban în Ungaria, dar acolo ceea ce se întâmplă este fascism! O spun unguri avizaţi!
      Genul ăsta de populişti trebuie anihilaţi!
      Norocul lui Băsescu a fost că în 2009 a avut contracandidat un idiot (l-a depistat cârpa kaghebistă de Iliescu)
      Dacă era Antonescu îl făcea fărâme!
      Din acest motiv îl atac pe Băsescu, pentru că detest dictatorii, şi Băsescu face orice să încerce asta, iar lacheul de Morar i-a dat imunitate, a scos-o din buzunar!
      Din acelaşi motiv m-am luptat în 2004 să nu fie ales Năstase şi nu exagerez cu lupta!
      Ponta, din păcate nu-i decât un Năstase mai tânăr!
      Din acest motiv Antonescu rămâne cel mai echilibrat candidat, nu are aspiraţiile ciocoieşti ale prea tânărului MRU, sau Ponta. I-a plăcut politica, dar se pare că i-a ajuns! Dacă nu ajunge preşedinte, se duce să-şi facă un doctorat în istorie recentă şi are ce scrie!
      Alţii în schimb nu mai vor însemna nimic. nici măcar un scuipat, cum plastic se exprima grobian şi idiot Băsescu despre Constantinescu. Cred că-i viţăvercea, cum spune Marius Chicoş Rostoganu....

      Ștergere
    8. Joe, exagerezi facind din antonescu un idol. O fi pentru tine(din nu stiu ce motive, sa zicem ca ii acorzi mult credit desi am mai facut-o si cu altii si a iesit prost), Pentru mine, ca anonim din popor este un basescu in devenire, daca nu si mai rau(caracter infect ,dar bun orator), Insa, fiecare cu parerea lui.Macar in privinta lui basescu suntem de acord.p.s. eu nu am un idol politic, deci judec "la rece".

      Ștergere
    9. Joe, sunt de acord ca Antonescu e un candidat credibil si singurul (cu exceptia lui Johannis) care ar avea o sansa contra lui Ponta. Necazul e ca obsesia Basescu (pe care o incurajezi) ii face pe multi sa se lepede acum de Antonescu, crezand propaganda PSD potrivit careia Crin "s-ar fi dat cu Basescu".

      Ștergere