miercuri, 6 iulie 2016

Regimul Iohannis sau de prin presă

Un individ expatriat mă tot enervează când citesc contributors.ro. Individul are o fixaţie cu Băsescu şi acum s-a trezit că Iohannis a instituit deja un regim. 
Aşa că dictatorul Iohannis a introdus acest regim în care sunt prigonite NATO şi SUA, nu ca în vremurile bune ale lui Băsescu care sugea la marele licurici!
Opiniile sale introduc tot felul de amintiri false şi denaturări.
În primul rând Constantinescu a fost singurul preşedinte român postdecembrist care a efectuat o vizită de stat în SUA, alde Băsescu nu s-a întâlnit cu Obama decât printr-o bucătărie a Casei Albe în cei 10 ani obositori cât a fost preşedinte.

Romania a intrat în NATO în 2003 pe vremea lui Iliescu, detestabil individul, dar şi el a fost gazda preşedintelui George W. Bush când noi şi americanii stăteam (sic!) şold lângă şold să apărăm democraţia prin lume. Şi Constantinescu l-a avut oaspete pe preşedintele Clinton în 1997 când nu am fost primiţi în NATO, a fost doar o vizită care să ne mângâie dezamăgirile. 
Este adevărat că România  a fost  gazda NATO în 2008 la Bucureşti, când Băsescu i-a avut oaspeţi pe GW Bush, dar şi pe Putin.
Între proamericanul Băsescu şi jalnicul populist antiamerican de acum este acum o cale lungă.

Este într-o companie aleasă cu Adrian Năstase în a contesta opiniile ambasadorului american şi în compania lui Victor Ponta în a debita idioţenii de spre guvernul Cioloş. Băsescu este supărat că ministrul Bostan care  a scos prostioare pe gură despre profesori tâmpiţi şi învăţământ pe bani  a fost dat afară de prim ministru. Ce bine se simte Băsescu între cei care îşi bat joc de învăţământul românesc care ar scoate doar idioţi, o fi el unul luat ca referinţă?

Altă pacoste jurnalistică Cristoiu ot Găgeşti ia în balon proiectul de ţară a lui Iohannis, de parcă Iohannis s-ar pregăti să-i mute Găgeştiul lui drag în Transnistria. Cred că acolo ar fi locul potrivit al maestrului de fâsâieli prin ziare.

Din proiectul de ţară alt corifeu politic, Dragnea a înţeles că Iohannis ar pregăti la toamnă un guvern de uniune naţională inconvenabil acestui domn şi partidului său.  De ce te temi se poate întâmpla şi PSD s-ar putea trezi în situaţia să facă un guvern cu PNL de toartă. 

Şi PNL a dat pe dinafară de pragmatism. A vrut să-i fuzioneze pe cei de la PUNR în speranţa că poate schimba majoritatea din Parlament.  Gaşca de traseişti din acest pseudo partid s-au încolonat şi s-au dus direct la PSD aşa că fuziunea nu se mai face. Trebuia mai multă grijă când te aliezi cu o gaşcă de trădători de profesie!

A venit vara şi probabil că şi politicienii se vor duce la bronzat pe litoralul autohton sau prin alte părţi şi tensiunea politică va mai scădea.
A mai rămas doar  Summit-ul NATO care va avea loc la Varşovia pe 8-9 iulie. Iarăşi marele atlantist Băsescu este convins că pentru România va fi un eşec, rezultat probabil pe iniţiativă care cred că a avut-o şi el cu flota NATO din Marea Neagră, scufundată de bulgarul Boiko Borisov.

Oricum tot ce face Iohannis nu-i place lui Băsescu, pe vremea lui ne ameţea cu vorbe goale cu care credea el că îmbrobodeşte poporul.

Dar nu poţi minţi pe toţi tot timpul spune o zicală americană!

3 comentarii:

  1. Cred ca chestia asta pe care am gasit-o intr-un jurnal, spusa de Niccolò Machiavelli se potriveste foarte bine la ce ai scris tu: „Cei mai multi oameni au mintea atat de simpla, incat acela care vrea sa pacaleasca va gasi intotdeauna pe cineva dispus sa se lase pacalit.”

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Basescu spunea vorbe goale ce parere ai de vorbele lui Iliescu ? De ce nu il analizezi pe Iliescu si-i ierti pacatele si non-valoarea ? Joe facusei o pauza ti-a revenit boala : Basescu. Orice ai spune tu,poti sa te dai si peste cap,cei mai buni politicieni pe care ia avut Romania posdecembrista au fost : Basescu si Adrian Nastase,,,intreaba cele mai puternice ziare din Europa sa vezi si parerea lor ca de a ta m-am saturat. Ca A.Nastase a facut puscarie "la zi " iar Basescu inca nu,dupa tine aia face ca Basescu inca mai are puncte de vedere iar lui A.Nastase i sau luat. El isi toaca banii prin copiii lui cumparand baruri de noapte in Bucuresti si la mare,nestingherit,neintrebat de nimeni de unde are atatia bani.Cat priveste Iohannis,marea ta dragoste,Joe parca esti " pe invers " -doamne fereste,cand toata lumea il vede un prostovan,un papagal,un dezinteresat,un om fara initiativa fara vana,un plimbaret recunoscut,ce mai un terchea-berchea ( doar noi l-am ales ca si pe Iliescu,Constantinescu etc...) tu tot incerci sa-i iei apararea si prinzi in zbor vapoare de-ale lui Basescu ,proces la care a participat si a primit NUP.Fixatia ta dauneaza grav sanatatii...zicala romaneasca sa parafrazez cu zicala ta americana de inchidere articol...pa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorule tu eşti mereu în partea aia bună şi de bonton a lui Băsescu, acum văd acum că-l adori şi pe Năstase. Nu vezi că ăşti sunt mai toxici decât gazele emise la Halânga?

      Ștergere