marți, 30 august 2016

Pendiuc candidat PMP!

Pendiuc

PMP atinge noi cote de cinism, aroganţă. În presa locală a apărut ştirea că penalul Pendiuc, care s-a odihnit puţin prin puşcării ca apoi să candideze curat şi uscat la primăria Piteşti s-ar fi hotărât să candideze din partea PMP. Pendiuc ar fi declarat că se  cunoaşte cu Băsescu de pe vremea stagiului în PD. Calcul cinic al lui Bulf, liderul local este că Pendiuc a pierdut primăria Piteşti la diferenţă mică şi ca inventarul de voturi s-ar vărsa în contul PMP. Chiar dacă Pendiuc este condamnat şi intră la puşcărie cu atât mai bine, jmekerul de pe locul doi, Bulf sau unul de la centru de pe lista PMP ar ocupa binemeritat locul.

Genul ăsta de calcule cinicele face de câtva timp Traian Băsescu, d'aia s-a combinat cu UNPR ca să mai capete ceva parlamentari din actualul ansamblu legislativ.
De fapt omul lui Băsescu pe probleme de securitate şi probleme internaţionale, Iulian Fota crede că Băsescu este de stânga. Când o fi fost Băsescu de dreapta mă tot întreb, pentru că politica socială a lui şi a lui Boc avea tendinţe clar fasciste pe ideea scapă cine poate, cine-i mai dotat!
Cred că reacţia la aceste acţiuni politice mizerabile şi cinice trebuie să vină de la liberali, de la PNL. De la PSD nu am la ce mă aştepta, iar ALDE se străduieşte la strategii asemănătoare. Chiar dacă va pierde alegerile parlamentare din toamnă, PNL trebuie să spună adevărul!

Şi că actualităţile politice sunt mai mult şi opiniile mele continuă.

Relaţia cu Polonia

Aseară Cristian Pârvulescu a reacţionat extrem de nervos la afirmaţia prim ministrului Cioloş în urma întâlnirii cu doamna prim ministru al Poloniei Beat Szydlo că relaţiile României cu Polonie trebuie să continue indiferenta de guvernele celor două ţări. Pârvulescu critică vehement tendinţele autoritarist poloneze ale guvernului doamnei Szydlo, lucru cu care sunt şi eu de acord, dar mă despart de Pârvulescu în ideea că cooperarea româno-poloneză în zona est-europeană trebuie să depăşească diferenţele ideologice, precum este şi colaborarea cu Turcia. Nici eu nu-l agreez de loc pe Erdogan cu epurările lui staliniste, dar cooperarea în trei Polonia-România-Turcia trebuie să continue. Foarte bine că atitudinea României a fost prudentă în legătură cu pseudo-putschul din Turcia. Erdogan continuă un joc periculos vrea legături strânse cu Rusia, dar nu se poate lipsi de sprijinul militar la SUA.


Declaraţia ambasadorului american de la Chişinău

Nici aici nu sunt de acord cu Pârvulescu, declaraţia lui Pettit ambasadorul SUA la Chişinău a fost cel puţin necugetată. Decizia rămâne a moldovenilor dacă vor sau nu unirea cu România, dar declaraţia asta face bine moldoveniştilor pro-ruşi şi are dreptate Pârvulescu, dă apă la moară ultra-naţionaliştilor români care au sărit ca arşi în frunte tot cu jupânul Băsescu!

Problemele cu internetul, reţelele de socializare şi tineretul care creşte cu aceste instrumente

Cred că reacţia rectorului Pop de la UBB Cluj a fost cam nepotrivită. Vrem nu vrem generaţia de azi este extrem de diferită de celelalte datorită instrumentelor digitale, a mediului de pe internet a telefoanelor inteligente. Tinerii sunt acuzaţi că citesc puţin, dar atenţie! Mediul on line, Google, Facebook cer capacităţi intelectuale. Este adevărat că tinerii de azi sunt plictisiţi să citească pe kindle de exemplu Război şi Pace, ca să vorbim de o capodoperă literară, dar ei citesc şi se informează mult mai mult de cât alte generaţii. Şi eu prefer pe internet ştiri scurte, esenţializate., iar internetul îmi reaminteşte noţiuni uitate sau aflu lucruri noi folosind acest instrument. Recunosc că am devenit un fervent cititor de cărţi pe smartfon sau tabletă. Am resurse să găsesc cărţi de istorie traduse la preţuri obscene şi le pot citi în original.

Însă am citit un articol al unui jurnalist tânăr de mare calibru în TIME, Joel Stein privind riscurile internetului. Acest mediu se poate transforma într-un loc de desfăşurare al urii, prin trolli şi prin hateri. Cred că trebuie să folosim şi românizăm aceste cuvinte, pentru că pentru trolli nu avem echivalent iar urâtori ar suna ca un barbarism.

Ciudat şi curios trollii americani au identităţi cunoscute, unul a fost interzis pe Twitter, acesta fiind foarte curios, homosexual, deci dintr-o minoritate care stârneşte respingere, dacă nu mai mult.
M-am lovit şi eu în postările mele de trolli şi de hateri cu care este imposibil să polemizez.

Şi cu ocazia acestui articol mi-am îmbogăţit cunoştinţele de argou interzis.
Singurul cuvânt cu echivalent în româneşte este jailbait - jartea penală, nu trebuie să mai explic! Mai sunt creepshots -poze cu femei fără acceptul lor, mai ales a părţilor intime şi beatingwomen - care ar fi femei bătute, fenomen obişnuit pe la noi, dar împreună cu celelalte noţiuni pot să te ducă la procese penale! În SUA!!!!

Problemele lui Trump cu Trumptower din 1980

Tot în TIME este o investigaţie privind problemele cu istoria construirii Trumptower. El ar fi folosit la dărâmarea construcţiei anterioare muncitori polonezi pe care i-a plătit foarte prost şi a avut cu ei un proces terminat cu o înţelegere a părţilor.
M-am mirat că în 1980 în SUA se aduceau muncitori polonezi , dar dacă stau să mă gândesc bine şi muncitori români plecau pe vremea comunismului în Orientul Apropiat, dar şi în Germania chiar!

Şi polonezii au rămas prin SUA şi românii au cam rămas în Germania când au apucat. Chiar îmi amintesc de un astfel de caz în Germania când am ajuns la un hotel al unui fost maistru rămas acolo din vremea comunismului.

5 comentarii:

  1. Pai daca este de acord cu Parvulescu, atunci esti de acord si cu Basescu, ceea ce pentru tine este inacceptabil ... mergi sa-ti faci sepuku!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pendiuc? PMP? Basescu? Parvulescu?
    O clica de derbedei/oportunisti.
    Din nefericire, nu are cine sa-i combata.
    Pt. ca si la PNL sunt o gramada de "scheleti" prin dulapuri.
    Si nici "bilute" n-au.

    In chestia cu ambasadorul USA la Chisinau, omul ala n-a vorbit de capul lui.
    A exprimat, din pacate, pozitia oficiala a guvernului sau.

    Referitor la declaratia rectorului de la UBB Cluj, cred ca nu e persoana indicata sa dea lectii tineretului. Mi-aduc aminte ca s-a raliat pozitiei de "neplagiat" in cazul Ponta.
    Replica lui Cartarescu mi s-a parut foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o părere divergentă în privinţa lui Cristian Pârvulescu. Este un analist destul de echilibrat şi obiectiv, însă vezi mai sus!
      Cred că opinia lui Pettit nu este a Departamentului de Stat, Vershbow fostul secretar adjunct a fost destul de prudent!
      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21254056-vershbow-nato-romania-moldova-legaturi-istorice-fiecare-trebuie-fie-factor-determinant-propriului-sau-destin.htm

      Ștergere
    2. Parvulescu este doar un ciolanar deghizat in "analist politic".
      O stiu de la oamenii cu care a lucrat la Pro Democratia.
      Il tradeaza, de altfel, si comportamentul, mai intotdeauna ambiguu.

      Daca opinia lui Petit nu ar fi a Departamentului de Stat, ar fi fost demis imediat.
      Asteptam cu interes...

      Ștergere
  3. PMP, Pendiuc & Co. au pierdut deja parlamentarele din Pitesti. Prin acest articol Joe le-a deconspirat strategia. Dar cu conditia ca adversarii lor politici sa urmareasca acest blog.

    RăspundețiȘtergere