joi, 22 martie 2018

Concert cu pianistul Răzvan Dragnea

Răzvan Dragnea şi Matei Pop
În această seară la Filarmonica Piteşti pianistul Răzvan Dragnea a fost vedeta concertului. Răzvan Dragnea a mai fost oaspetele Piteştiului prin Serile Lipatti.  

Concertul de astă seară debutat cu Uvertura Coriolan a lui Beethoven. Este o piesă muzicală ocazională scrisă pentru o piesă de teatru a unui autor german, nu piesa shakespeareană. Este o piesă care reflectă dramatismul întâmplărilor din antichitatea romană. Interpretarea orchestrei Filarmonicii Piteşti, condusă de tânărul dirijor Matei Pop. 
A urmat Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră a lui Franz Liszt. Solistul la Pian a fost excelentul pianist Răzvan Dragnea. Acest concert scris de Lizt prin 1857 pe care l-a intitulat Concerto Symphonique. Este un concert cu pasaje extrem de moderne expresioniste, dar şi unele pasaje de un mare dramatism romantic. A ieşit în evidenţă în special dialogul dintre pian şi violoncel. Mie atât concertul cât şi interpretarea lui Răzvan Dragnea mi s-au părut formidabile.
Tânărul dirijor Matei Pop este extrem de expresiv şi zbuciumat atunci când dirijează, aşa că m-am temut că o să mute pianul de care se sprijinea în momentul dirijatului. 
La aplauzele entuziaste ale publicului Dragnea a dat un bis cu un studiu de Rahmaninov.
Orchestra Filarmonicii Piteşti
În partea a doua a concertului orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Matei Pop au interpretat Simfonia a 8-a de Dvorak. Este simfonia scrisă de compozitorul ceh cu ocazia accederii în Academia Boemiei în 1890. 
Cu pianistul Răzvan Dragnea
Este o compoziţie muzicală inspirată din folclorul ceh. Finalul este extrem de dinamic cu contribuţia secţiei de suflători. A fost o interpretarea foarte bună aplaudată de public.

Din nou a fost o seară muzicală deosebită.
Selfie cu dirijorul Matei Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu