luni, 28 mai 2018

Problema cu PNL

De când Ludovic Orban, preşedintele PNL a iniţiat plângerea penală împotriva doamnei prim ministru Dăncilă un val de dezbateri s-au declanşat nu numai în interiorul PSD, dar şi al propriului său partid.

Am remarcat în primul rând opinii nedumerite şi contrare iniţiativei lui Orban. Ludovic Orban poate fi acuzat de multe, dar de înţelegeri subterane cu adversarii de la PSD în niciun caz, a fost unul dintre cei care s-au manifestat inclusiv împotriva alianţei USL dintre PNL şi PSD în vedere răsturnării preşedintelui Băsescu.

Mulţi dintre observatori uită că această alianţă politică a fost conjuncturală şi a avut un singur scop demiterea lui Traian Băsescu şi o nouă majoritate parlamentară.
Primul deziderat nu a reuşit, dar alegerile din 2012 au dat o majoritate constituţională. Din păcate această oportunitate nu a fost folosită şi când a devenit clar că PSD şi Victor Ponta aveau propria lor agendă, Crin Antonescu a denunţat această alianţă, revenind adversarul dinspre dreapta al PSD. Mai mult a iniţiat fuziunea celor două partide de pe partea dreaptă a eşichierului politic PNL şi PSD.

Pe de altă parte personaje precum doamna Dogioiu acuză acum că reacţiile din interiorul PNL ar fi rezultatul reziduurilor USL-iste! Doamna Dogioiu şi alţi asemenea, cu mari simpatii băsiste uită că prima alianţă toxică pentru politica românească a fost în 2008 alianţa de guvernarea PDL - PSD cu un guvern condus de Boc, dar năşit de Traian Băsescu.

Toţi aceştia au amnezia acţiunilor toxice politic ale lui Traian Băsescu, un excelent demagog care a păcălit pe unii, dar nu pe toţi.
Ei trăiesc încă iluzia că Băsescu era cavalerul anti-corupţiei, dar ceea ce s-a întâmplat după aceea şi ceea ce arată acţiunile acestui fost preşedinte este că el era mai mult un şef al unui grup mafiot pus pe tâlhării.

Aceştia inclusiv cel care scrie această opinie politică am uitat că fundamental Băsescu, fost marinar pe vremea comunismului era un infractor contrabandist şi că obiceiurile rele dispar greu.
Dat fiind situaţia specială din 2004 când Adrian Năstase şi PSD încălecaseră ţara, toţi cei anti PSD au votat Băsescu! Chiar dacă majoritatea parlamentară DA s-a realizat datorită manevrelor oculte ale lui Băsescu!

Revenind la actualitate observăm că există încă în PNL, inclusiv la vârf oameni care încearcă să realizeze un modus vivendi cu actuala majoritate, chiar dacă această majoritate nu dă doi bani pe aceste eforturi de compromis.
Sunt actualmente în PNL figuri absolut sinistre precum acest Iulian Dumitrescu. El nu este un uselist, cum zicea Dogioiu, ci pur şi simplu un combinagiu fără orientare politică, interesat să-i iasă banu'


Pe de altă parte conducerea autoritar schizofrenică a lui Dragnea a declanşat un val de opoziţie la acest tip de conducere autoritarist, generat şi de frustrările unui individ plin de micimi intelectuale.
Acţiunea lui Victor Ponta acum de racolare a unor membri PSD a condus la o nouă criză în acest partid.  Observatorii politici observă că aritmetica arată că alianţa PSD ALDE au devenit minoritară în Camera Deputaţilor, iar perspectiva unui vot de cenzură iniţiat de liberali ar putea avea şanse în situaţia în care sunt mulţi parlamentari PSD extrem de nemulţumiţi de Dragnea.

Am urmărit un dialog la B1 relativ la acest vot de moţiune de cenzură şi un comentator dădea ca sigur că facţiunea Ponta nu va vota moţiunea. Aceste alegaţii sunt doar wishful thinking, dorinţe nerealiste la pesedişti deghizaţi. Victor Ponta va negocia la sânge cu  PNL pentru o poziţie avantajoasă la guvernare. 

Numirea doamnei Dăncilă în acest post de mare răspundere a fost o acţiune sinucigaşă a lui Dragnea şi cei care au criticat aprobarea prezidenţială dau dovadă că sunt nişte tâmpiţi!
Pentru că o analiză privind rezultatul acestei numiri a fost corectă, Iohannis ştiind că Dragnea intră într-o ambuscadă pe care singur şi-a creat-o. 

Exemplul doamnei Dăncilă euro-parlamentar s-a dovedit contaminantă şi în PNL şi înţeleg că unii dintre lideri, de genul primarului Hava de la Alba s-au împotrivit lui Orban pe motiv că doreau ca ei să devină parlamentari EU, cu tantieme şi indemnizaţii grase în euro fără să facă nimic!
Dar Orban are alte planuri şi atragerea tânărului capabil Siegfried Mureşan arată că acesta are alte idei şi planuri. Postul de euro-parlamentar trebuie să îndeplinească anumite condiţii, fluenţă în limba engleză şi a unei alte limbi de mare circulaţie şi anumite capacităţi care să servească intereselor României, nu sinecuri de bună purtare pentru anumiţi indivizi, cum dovedeşte cu prisos catastrofala doamnă Dăncilă adusă prim ministru nitam-nisam. Asta spune multe şi de influenţa lui Dragnea care a numit pe această doamnă, absolut fără nicio însuşire viabilă politic darmite la nivel european! Vorbind de europarlamentarii PNL sper că vremea nevestelor parlamentari EU a trecut. Chiar dacă de exemplu doamna Vălean, soţia lui Crin Antonescu a fost onorabilă şi eficientă, dar sinistră figura a Noricăi Nicolai îmi dă coşmaruri. Cum a putut această individă să fie cap de listă rămâne pentru mine un mister. Antonescu nu prea se pricepea în cine să-şi pună încrederea şi uite că a greşit!

Stelian Tănase şi amici de ai mei au o opinie radicală, toţi cei care s-au împotrivit iniţiativelor lui Orban să fie eliminaţi din conducerea PNL.

Cred că această acţiune nu ar afecta deloc Partidul Naţional Liberal!





8 comentarii:

  1. E foarte greu pentru mine sa am incredere in liberali, din pacate, pentru ca efectiv, dupa revolutie, fostul partid comunist s-a metamorfozat in FSN, FDSN, PD, etc, dar si in PNL si PNTCD, doar de forma, teatral, adica, pe scena politica apareau partide diverse, cand, de fapt, erau majoritatea fosti pcr-isti ahtiati dupa pastrarea privilegiilor fostei mafii, impreuna cu securisti aflati in perfect concubinaj cu pcr-istii, asa ca ei doar au pacalit vestul ca aici in Romania se creaza democratie, dar de fapt s-a consolidat sub o forma pluripartidista fost mafie securisto-comunista! Din nenorocire, acesta este adevarul. FOARTE PUTINI oameni, in tot acest peisaj au fost integri si cu dorinta onesta de a face ceva pentru tara. Poate nici 5% din personajele care s-au agitat prin tara zicandu-si pnl-isti, pntcd-isti, fsn-isti, fdsn-isti, pd-isti, pdl-isti. Scopul lor de baza a fost sa se imbogateasca, sa traga in piept masle largi, sa traga in piept vestul, sa faca numai afaceri in scopuri personale si gainaresti, pentru ca regimul comunist a creat o mafie de profitori care au stiut cum sa se descurce atunci si acea specie de oameni a proliferat de minune in noua vanzoleala fara nici-un control de dupa '89...Dupa ce reteaua mafiota impanata cu agenti sovietici si prosovietici din '90 a manipulat masele sa voteze 'Iliescu', s-a asigurat cale libera la jaf. Noii imbogatiti au pus gheara pe canalele media si au manipulat la greu populatia, au adormit-o cu povesti, au obosit-o, au exasperat-o de si-a luat lumea in cap si acum la ce asistam? La lupte intre factiunile mafiei. Nu mai exista sanse de a cuagula un sector de politicieni corecti, capabili de sacrificiu si abnegatie. Asa ceva nu mai exista !!! Romania e o biata tara sudamericana(ca tip de societate, adica mase largi pacalite de imbogatiti grosieri si lipsiti de scrupule) cu sanse de a deveni gubernie ruseasca, pentru ca mafiotii rusi au avut oamenii lor infiltrati in Romania si au tras sforile ca la noi sa fie sat fara caini, exact ce convine Rusiei la ora actuala...La nivel mondial apar atatea niveluri de prioritate, incat soarta Romaniei pare o gluma, nu intereseaza pe nimeni, asa cum n-a interesat pe nimeni nici cand regele nostru a fost trimis de la Ana la Caiafa cand a-ncercat sa se planga de soarta tronului la noi...Totul e o mizerie. Romanii sunt MIZERABILI. Nu avem capacitatea intelectuala de a sti ce vrem si de a lupta pentru o cauza nobila cum este propasirea Romaniei si transformarea ei intr-o tara admirabila.La noi singura capacitate notabila e invarteala gainarilor pcr-isto securisti !!!!!!!!!Sorry, asta e opinia mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord, punct cu punct, cu analiza ta, Joe! Nu am nimic contrazis in ce ai scris! Si mi se intampla rar asta.
    Cat priveste cele scrise de Adriana Negruti o sfatuiesc sa faca un efort si sa inteleaga un adevar simplu: nu sunt toate partidele (din Romania) la fel! Ar fi si imposibil. Sigur, e simplu sa arunci anatema si sa-i respingi pe toti. Dar nu e nici corect, nici eficient!
    I-as spune Adrianei Negruti ca in politica (de altfel si in viata) totul este o problema de probabilitati si procentaje. De exemplu: este mult mai probabil ca PSD sa sprijine coruptii, pentru ca procentajul de corupti din conducerea acestui partid este mult mai mare decat la oricare alt partid romanesc. S.a.m.d. Nu exista partid perfect curat, fara corupti! Nici la noi, nici oriunde in lume! Totul tine de procentajele de corupti si de modul in care ei sunt pedepsiti atunci când sunt prinsi (in cadrul partidului ori de societate, prin institutiile competente). Stiu, e greu de cantarit. E mult mai usor sa te superi ”pe sat” si sa-i consideri pe toti de-a valma corupti, rai si comunisti. Dar e pacat!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai Vasilescu29 mai 2018 la 11:38

      Apreciez mult interventia lui Mariu Bazu, foarte corecta si exprimata foarte clar. Am incercat si eu odata sa conving pe cineva cu o opinie similara celei a doamnei Negruti, ca e vorba de o pozitie decurajanta si contra-productiva. Dar n-am reusit atunci sa argumentez atat de clar si convingator.

      Ștergere
  3. Salut Joe si prietenii tai
    Credeam ca rezist sa nu-ti mai raspund pe blog dar cind te citesc ma cam ... exciti !!!!
    Joe draga pe madam Dancila a propus-o Dragnea si a numit-o in functie Presedintele statului . Asa functioneaza legea . Dinsa nu are nici-o vina , este chiar o victima a unui joc politic murdar ce se face in jurul ei , fiindca ar fi putut sa stea mult si bine in parlamentul UE unde erau destui ca ea atit de la noi cit si de la altii . Cu ce este ea mai prejos decit Macovei sau mai rea pentru Romania decit Tokes ? Este ca si chestia asta cu Ilie Nastase care s-a facut de ris international , nai ales ca este si general de armata. Nu este el de vina , devina sunt cei care l-au numit general , fiindca astfel gloria sportiva pe care si-o faurise singur , prin valoarea lui iar fi ajuns toata viata , si cred ca orice partid s-i l-ar fi dorit inauntru pentru ca avea aura lui. Si mai sunt multe exemple.
    Oricum meditatiile tale despre esecul PNL sunt conform cu opiniile mele despre acest partid pe care t-i le-am publicat pe blog in diverse postari anterioare.
    Ma bucur ca fara sa vrei ma aprobi ! .
    Vad ca din nou sunt acuzati sovieticii ( agentii lor impanati in politica noastra ) precum si securisto-comunistii nostrii care au format toate partidele din Romania , Nu putem traii fara chestiile astea !! Probabil ca asa va fi , dar eu pentru ca am muncit 10 ani la o firma romaneasca aflata in proprietatea italienilor pot sa va spun ca cei din prima parte a paragrafului sunt un fel de bomboane pe coliva romaneasca , Cu timpul cind nu vom mai avea nimic , sau mai bine spus doar niste pantaloni cu rupturi si pe buci ca pe genunchi sunt deja , o sa ne dam seama ca cei care au format statul roman incepind de acum 150 de ani , au gresit crezind ca urmasii o sa il merite !
    ASTA ESTE !!!!
    Dan Stanescu

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord cu Joe şi cu Marius. Adina Vălean nu era încă soţia lui Crin Antonescu cînd a devenit europarlamentar. A fost şi a rămas unul dintre cei mai activi europarlamentari români.
    O singură recomandare pot să+i fac lui Joe. Să fie mai puţin grăbit şi să revină la bunul obicei de a+şi corecta textul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai Vasilescu29 mai 2018 la 11:58

      Si eu i-am facut adesea lui Joe aceasta recomandare. Dorisem sa o repet si acum. Dar m-am gandit apoi ca Joe scrie foarte mult si despre foarte multe si daca nu si-ar face compunerile la repezeala si "din prima", pur si simplu nu i-ar ajunge timpul. Ramane totusi intrebarea ce ar fi mai bine: 1. sa scrie foarte mult, sau 2.sa scrie ceva mai ingrijit. La temperamentul lui Joe, cred ca exista doar optiunea 1.

      Ștergere
  5. Mulţumesc tuturor pentru opiniile exprimate!
    Am o problemă, blogul nu-mi mai trimite reacţiile d-voastră spre gmail şi sunt nedumerit.
    Am verificat blogul şi nu ma găsit mari erori de ortografie, dar poate stilul meu nu este întotdeauna cel mai fericit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc tuturor pentru opiniile exprimate!
    Am o problemă, blogul nu-mi mai trimite reacţiile d-voastră spre gmail şi sunt nedumerit.
    Am verificat blogul şi nu ma găsit mari erori de ortografie, dar poate stilul meu nu este întotdeauna cel mai fericit!

    RăspundețiȘtergere