luni, 11 iunie 2018

Problema cu mitingul PSD

Am citit o intervenţie în Adevărul a bloggerului Vasile Ernu. Ideea acestuia este că participanţii erau năpăstuiţii sorţii abandonaţi de burghezii bucureşteni şi de aceea se aruncă în braţele PSD.
Opiniile lui Ernu, basarabean cu puternice înclinaţii stângiste, care s-a hrănit cu ideologia narodnicilor ruşi din finalul secolului al XIX. Numai că Ernu a greşit secolul şi respinge nişte adevăruri elementare. 

Intelectualii ruşii de atunci îşi asumau obligaţia de a lumina poporul. Erau vremuri în care analfabetismul era la procente îngrozitoare şi oamenii nu aveau de unde să se informeze, chiar dacă există un anume bun simţ popular.
Cetăţenii României de azi au posibilitate să cunoască şi să analizeze realitatea, nu mai există analfabetism doar în anumite zone la minorităţi defavorizate. Toată lumea are televizor, toţi au smartfon, inclusiv homleşii care populează şi poluează centrul oraşului Piteşti. 

Nu este vorba de abandon şi dezinformare, este o mentalitate extrem de puternică încă, lucru care generează nostalgii ale vechiului regim. Atunci toţi munceau, aveau adică un loc de muncă. Dacă nu doreai să te angajezi, erai declarat parazit. Dintre aceştia exista şi există încă un procent ridicat, care parazitau locurile de muncă. Şi azi acest fenomen se poate observa în special în administraţia publică unde sunt numeroşi indivizi care nu fac nimic sau încurcă bunul mers al acestor instituţii în relaţia cu publicul. De aici şi sentimentul unora cu : "să ne dea".

Îmi amintesc de Francisca primul roman al lui Nicolae Breban şi mi-a rămas întipărit în memorie un personaj angajat într-o uzină unde desfăşura muncă fizică grea de necalificat. Marea lui bucurie era când reuşea să înşele cerinţele acestei munci grele şi să tragă de timp. Cam asta era mentalitatea: "ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim."
Din păcate sunt zone subdezvoltate ale României unde aceasta este o realitate. 

Un alt tip de reacţii sunt legate de mizeria lăsată de participanţi.
Şi aici este o falsă problemă. De vină pentru condiţiile mizerabile lăsate de participanţi sunt vinovaţi organizatorii. Ei trebuiau să asigure strângerea gunoaielor în timpul mitingului sau să oprească voluntari bucureşteni care să strângă resturile lăsate. Totul provine de la educaţia insuficientă pe care o întâlnim zi de zi.
Malurile râurilor sunt pline de deşeuri, eu văd asta zilnic în plimbările mele pe malul Argeşului. Şi gunoaiele provin în special de la tineri consumatori de produse McDonald's! Persistă mentalitatea că trebuie să faci curat doar în perimetrul în care eşti stăpân, în spaţiile publice poţi arunca orice, cum văd zilnic în blocul în care locuiesc, sau ieri am văzut cum şoferul unui Renault Fluence a aruncat nişte şerveţele pe carosabil fără să-i pese.
Deci şi asta se reduce la educaţie şi cultivarea unui alt tip de mentalităţi de tip ecologist.

Am văzut azi dimineaţa un articol într-un cotidian local care se referea la miting şi se intitula:
"De ce ar merita să ieşim în stradă!"
Am agreat multe dintre opiniile jurnalistului, neglijarea autostrăzii Piteşti Sibiu, tăierile ilegale de păduri.
Nu sunt de acord cu opinia despre distrugerea industriei, Argeşul este unul din cele mai dinamice zone industriale al României. Văd maxi taxiuri care aduc în zona industrială a Piteştiului navetişti care vin din zona de sud a judeţului. Chiar dacă este superfluu trebuie să reamintesc că abandonarea Petrochimiei este cauzată de privatizarea nereuşită a acestui combinat, nu şi a Petrom. Trebuia ca acest obiectiv industrial să fie privatizat separat cu cineva din spaţiul extraeuropean cu rezerve de petrol.
Cât despre Aro Câmpulung a fost distrus de prostia şi ticăloşia şefilor de acolo împreună cu minciunile unor potentaţi locali. 

Cât despre celelalte acuze: fiscalitate ridicată, care afectează domeniul privat al economiei, sistemul de sănătate, sistemul de educaţie şi mai ales scumpirile sunt în sarcina alianţei PSD ALDE care în loc să organizeze mitinguri împotriva abuzuri, ar trebui să ia măsuri ca aceste abuzuri pe care le comite în domeniile amintite să fie eradicate. 

12 comentarii:

  1. La scara nationala industria a fost distrusa, ganditi-va cate milioane de oameni au plecat din tara. O mare parte din ei nu au mai avut locuri de munca! Daca in zona Argesului vedeti efervescenta, asta nu inseamna ca nu s-a distrus economia, nu fiti indulgent!
    Legat de abandonarea oamenilor, e foarte adevarat ca in comunism nu a existat control serios al muncii oamenilor si s-a incetatenit o lene si-o chiuleala generalizata, incat munca a devenit o rusine, cine nu muncea si se descurca era apreciat! Va mai aduceti aminte gluma cu "ei, na, munca, ce eu am venit aici sa munces? Munca aveam si-acas', eu am venit aici sa castig niste bani!" Si un mare numar de oameni mai cred si astazi ca se poate asa, va spun ce sufera nepoatele mele care au o gradinita germana privata si se lupta cu personalul ajutator care crede ca poate veni la slujba sa stea numai la cafele si tigari...In loc ca televiziunile sa fi cultivat un spirit competitiv si educational, prin reportaje despre activitati diverse prin intreprinderi, ei au umplut timpul oamneilor cu programe lipsite de valoare, i-au prostit, i-au manipulat cu minciuni abominabile si asta e rezultatul: turme si turme de berbeci cu coarne, atat de la orase cat si de la sate, care sunt in stare sa calce in picioare pe cei care nu tin cu PSD...

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna se intampla ca cine e la guvernare deconteaza ce nu au facut anterioarele guvernari. Aminteste ti ca unii chiar au inchis spitale(nu numai ca nu au dezvoltat ceva).E penibil sa ceri lucruri care nu au cum sa rasara peste noapte. Fiscalitate "neconvenabila " exista peste tot, iar scumpirile sunt un alt subiect discutabil. Principala cauza cred ca este lupta politica ABJECTA .Nu vad ca legile discutate in Parlament(putere-opozitie) sa fie rodul unui interes pentru binele societatii. Se merge pe principiul "ori noi ori voi"!!!.Opozitia, slaba si fara alternativa, se joaca de a contestatiile la Curtea Constitutionala pe care de altfel o contesta si pe ea cand nu ii convin deciziile!!!!!. Asta doar pentru a stopa cu rea vointa si dispret orice poate decide Parlamentul. JOC MURDAR!!!!. Asa ca, a vorbi din carti, partizan, cu inversunare si ura dezonoreaza pe ORICINE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i impiedica nimic pe actualii lideri sa treaca la fapte legat de autostrazi, sa faca lucruri rezonabile si corecte legate de bunastarea oamenilor, in schimb ei s-au agitat disproportionat de mult cu legile justitiei sa le poceasca incat sa le acopere lor furtisagurile si necinstea, s-au ocupat cu denigrarea opozitiei care si asa e neputiincioasa si vin cu niste minciuni ingrozitoare, cu niste strambaciuni infioratoare, cand ei detin lista cea mai mare de oameni certati cu legea si vor sa IMBROBODEASCA o natie intreaga ca merita respect !!!!!!!!!! Sunt de fapt niste oameni de nimic. E imposibil sa nu fii inversunat impotriva acestor farisei care judeca ei pe cei din justitie care ii vizeaza PE DREPT, ca pe niste hoti ce sunt. Cine face jocul murdar? Nu cei care vor sa-si acopere mizeria morala sub forma unor camasi albe????? Pe cine cred ei ca pacalesc? Poate au o masa de manevra, categoric, lumpenul e de partea lor si diversi profitori marunti de prin administratiile locale, plus o droaie de manipulati care nu au un orizont mental prea larg, da, deci au o masa de manevra, dar sunt penibili sa se infoaie in pene cu aceasta masa lipsita de valoare a populatiei acestei tari. Acesti politicieni au murdarit aceasta tara si cu greu se va lumina din nou la fata dupa prapadul creat de disperarea lor de a-si pastra averile pe care au pus gheara!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre dosare fara probe , fabricate ati auzit?????Despre zornaitul catuselor pentru spectacol ati auzit???? Pe ce va bazati cand stabiliti cine e vinovat sau nu, pe fler???? De prezumtia de nevinovatie ati auzit? Se poarta chestia asta prin lume si chiar ne este impusa (prezumtia de nevinovatie, zic!!!)

      Ștergere
    2. Nu există nici o statistică a infractorilor în funcție de opțiunea politică, adică la ce partid erau înscriși. Că ăștia fură, mint, fac prostii sunt de acord dar de 30 ani încoace toți au făcut la fel; peste doi ani PSD va pierde (dar prevăd pînă atunci și alte plocoane imense poporului de pomanagii care suntem), va veni PNL (aliat desigur cu ungurii) și va fi chiar mai rău, apoi alții șamd. conform ciclului "democratic". La halul la care a ajuns populația României doar dictatura și teroarea ar putea rezolva ceva. Hoția, puturoșenia, murdăria, pretențiile exagerate de lux, tendința spre trădare a românilor nu dispar cu vorbe goale și ședințe.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Problema nu sunt "dosarele fara probe" si nici "zornaitul catuselor", atata timp cat, in fapt, toate serviciile publice colcaie de aranjamente pentru avantaje ce se obtin pe alaturi de lege.
      Dv. credeti ca pe numitul Dragnea, un individ cu apucaturi banditesti, setea de dreptate ... l-a manat in lupta, sau iubirea nemasurata de argintii cu care si-a durat, peste noapte, palate - din salariul de bugetar ? Va invit sa cititi un referat de procuror DNA (o fi din alea 'fara probe' (?!))
      "Procurorii .. au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii: .. DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, presedintele Consiliului Judetean Teleorman la data faptelor, .. pentru savârsirea infractiunilor de:
      – constituirea unui grup infractional organizat,
      – doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,
      – doua infractiuni de abuz în serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul;"
      https://cuochiipetine.ro/ea-e-procuroarea-care-l-a.../
      vineri , 11 mai 2018
      In acelasi comunicat DNA citim:
      "– Liviu Nicolae Dragnea, in mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta sotie) a obtinut sume de bani sau bunuri mobile si imobile pe care le utilizeaza, precum si diverse servicii in interes personal, al familiei si al formatiunii politice din care face parte, respectiv donatii de la membrii grupului infractional organizat si de la societatile controlate de acestia (circa 2,5 milioane de lei in anul 2009),"
      Adica, 'zornaitul catuselor' l-o fi suparat, dar nici ca l-a descurajat...

      Ștergere
    5. "Acest comentariu a fost eliminat de autor." Nu, a fost retras, si apoi a fost reintrodus, pentru ca se strecurase o greseala - "publioe" in loc de "publice". Este, asadar, metoda de a opera corectii - in lipsa celei pe care formatul blogului nu o ofera.

      Ștergere
  4. Am ramas siderat de interviurile luate (e drept de catre alte televiziuni decat a3 sau rtv) cu indivizi participanti la miting care habar nu aveau ce cautau acolo ... cei mai hilari mi s-au parut chiar niste tineri care erau de-a dreptul paraleli ( adevarat "stat paralel" ) cu tot ceea ce se intampla acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Despre politienii pe care ii avem eu nu mai cred in nici unul. Pana cand un partid nu i-si va trece in program implementarea declaratiei pe venit a tuturor cetatenilor (asa cum este in toate tarile dezvoltate la nivelul carora dorim sa ajungem) eu nu am de gand sa mai votez nici unul. Au fost doua incercari de implementare (Ponta cu o lege propusa de ministrul PNL de finante care spunea in clar ce intentiona sa faca si Dragnea cu declaratia globala pe gospodarie) dar au fost declaratii impotriva lor din partea tuturor partidelor din parlament. Cum te astepti ca un parlamentar sa accepte asa ceva. Ca doar nu a venit in Parlament pentru a se multumi sa traiasca cu 4500 lei plus diurne!
    Restul sunt doar discutii pentru a distrage atentia de la faptul ca cei de la putere (guvern sau parlament) nu fac nimic decat daca le iese si lor ceva. Din acest motiv nu se folosesc banii pusi la dispozitie de UE.
    Iar lupta pentru independenta reala a justitiei cred ca este justificata. Fara protocoale, fara dosare facute pe baza denunturilor sau a inregistrarilor ci doar pe baza de probe care sa demonstreze ca esti vinovat. Si esti vinovat decat cand un judecator decide (in mod independent si fara presiuni) definitiv acest lucru.
    Referitor la murdaria ramasa dupa mitingul PSD este ceva normal. S-a intamplat dupa fiecare miting deoarece, ce nu este in grija ta se poate murdarii. Vezi zonele turistice din Romania (lumea vine cu mancare si bautura si, dupa ce le consuma, arunca ambalajele pe unde apuca chiar daca sunt cosuri de gunoi in apropiere). Acesta insa nu este un obicei doar romanesc, eu am vazut acelasi principiu si in orase mari din strainatate - Toronto sau New York - unde la cateva strazi de zone turistice frecventate, pe strazi laturalnice, era o mizerie de nedescris.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mitingul a evidentiat:
    - nivelul saraciei, ignorantei/lipsei de informare, in cazul unora (manipulabili, ca urmare);
    - nivelul atins de pupincurism/obedienta, in cazul altora (sefi si sefuleti, adica organizatori).
    S-a dovedit din nou, daca mai era cazul, ca vechiul sistem "pcr" (pile, cunostinte, relatii) continua sa functioneze cu succes, inlocuind valorile cu nulitati profesionale.
    Carora le tremura dosul sa nu-si piarda scaunul nemeritat.
    Din nefericire, oamenii adusi la miting voteaza, de voie-de nevoie, si decid traseul Romaniei.
    Ceilalti prefera, in ziua votului, sa se duca la schi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ştiu cum se face că blogul m-a trădat nu mai îmi dă semnal cu opiniile d-voastră.
    Chestiunea asta cu justiţia care face abuzuri este de o ipocrizie abominabilă.
    Pot suspecta că s-au făcut presiuni la pedepsirea lui Traian Decebal Remeş. Probele au părut fabricate.
    În rest toţi cei pedepsiţi în primul rând Voiculescu patronul A3 au furat şi au fost fost condamnaţi că au furat nu ca represiune politică!

    RăspundețiȘtergere