sâmbătă, 23 martie 2019

Jurnal cu pomi înfloriți


Acesta a fost evenimentul pe care l-am remarcat când am ajuns la campusul Politehnicii, toți pomii erau înfloriți, primăvara este întotdeauna mai grăbită la București.

Am reușit să găsesc România Literară la Carrefour Orhideea și am avut ce citi pe drumul spre casă în maxi taxi. Sunt interesante amintirile lui Alex Ștefănescu despre cum afost anchetat de securitate în vremea studenției. Cu asta se ocupau patrioții de la secu, cu suspectarea tuturor că vor răul regimului. Când te gândești că din bugetul SRI marea majoritate se duce pe pensiile acestor patrioți care nu s-au ferit să tortureze și omoare, vezi cazul Ursu. 

În Dilema veche am citit cu plăcere mare relatarea călătoriei în Sicilia  a Adinei Popescu, mai ales că și eu am fost la Siracusa și la Taormina. Amuzant este mersul autobuzelor în Italia, ca la noi.

Am citit cu invidie dosarul Arad, Aici se organizează anual o întâlnire a Dilemei vechi cu arădenii, unde conferențiază Pleșu, Patapievici și alți intelectuali de prestigiu. Cineva se plângea de creditul redus al acestor intelectuali, din cauza propagandei toxice de la anumite televiziuni.
Asta este o impresie greșită, nimeni nu dă doi bani pe ce zice și face Dragnea.  Cum cică ar fi fost cu probleme la un spital particular. Este curios pentru că sunt Spitalul Militar și Elias special pregătite pentru tratarea pacienților din rândurile demnitarilor. Se pare că totul este o minciună gogonată ca să scape de prezentarea la Tribunal pentru condamnarea sa care ar fi mai mult decât meritată că a furat de la copii neajutorați din Teleorman.
Și eu urmăresc pe Liiceanu și pe ceilalți în eseuri, dar nu prea le împărtășesc opiniile politice, cred că sunt ușor de tras pe sfoară, gâdilându-li-se vanitatea.

Am fost și eu sâmbăta trecută la Summitul PPE de la Pavilionul de Mostre, așa i se spunea la construcție la început. Un dobitoc liberal de al nostru admira opera lui Ceaușescu. Habarnistul nu știa că a fost făcut de Dej și inaugurat cu prilejul finalizării colectivizării în 1962, când au fost adunați aici 11000 de țărani, ca aceeia care ar fi murit în 1907. Acoperișul în formă semisferică s-a prăbușit chiar în anul când s-a construit pentru că un idiot a prevăzut un jgeab la marginea acoperișului care a reținut zăpada abundentă de atunci. De acest proiect nu era străin imbecilul care ne-a predat mecanisme la Politehnică și căruia i-a ieșit un sinus mai mare de 1! 

Am terminat cartea istoricei canadienei Margaret Mac Millan, strănepoata primului ministru britanic Lloyd George despre pacea de la Paris. Cartea groasă cu multe lucruri interesante și cu o viziune diferite despre cum s-a făcut România Mare.

Concertul de joi a fost unul reușit și mai aștept asemenea spectacole.

3 comentarii:

  1. Pavilionul de mostre este actuala beraria H!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Joe vorbeste despre sala mare a complexului ROMEXPO, cea cu acoperisul rotund. Aici puteti gasi poza fara cupola, imediat dupa ce s-a prabusit: http://www.simplybucharest.ro/?p=21726. Marius Bazu

      Ștergere
    2. Mulțumesc de ajutor! Eu știăm că ăsta este Pavilionul Național de Mostre. Restul pavilioanelor nu aveau un nume, erau anexe!

      Ștergere